Şimdi Ara

Yeni lcd tv tv den denon avr-x500 'e nasıl bir bağlantı kurulabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 10 yıllık 32 inç samsung fullhd bir tv kullanıyorum. Denon avr-x500 amfili bir 5.1 ev sinema sistemim var. Dsmart uydu alıcısı ile tv yayınlarını hdmi üzerinden denona, oradan da tv ye aktarıp, kayıpsız dijital ses alabiliyorum.
    Şu an için sıkıntım yok. Ayrıca tvbox ve bilgisayarım da (2. Monitör olarak) bu şekilde denona bağlı.

Sorunum şu; 10 yıllık tv geçenlerde sadece yeşil renkli göstererek ilk kez bozuldu (ertesi gün kendiliğinden düzeldi) ve bana uyarıyı verdi. Artık ömrünü tamamlamak üzere.
    Ben de 4k destekli yeni bir tv arayışındayım. Aklımda sony 43xg8096 (android) ve samsung 43ru7400 (tizen smart tv) var. Bunlarda dahili uydu alıcı da var. Artık kablo karmaşası istemiyorum. Bu yüzden dsmart modüle geçiş yapmayı düşünüyorum ve tvbox kullanmak yerine de tv içindeki smart özellikler (youtube, netflix) yeterli olur bana.

Gelelim aklıma takılan soruya. Malum, 5.1 denon ile tüm bu cihaz bağlantıları sorunsuz yapılıyor. Ancak denon avr-x500, maalesef 4k desteklemiyor (tvbox üzerinden youtube 4k açtığımda takılmalar oluyor).
    Yeni bir 4k destekli amfi almadan sadece tv değişikliğiyle eski amfimden yine dijital ses (dts veya dolby digital) almak istiyorum. Bunun bağlantısını nasıl yapmalıyım?

Dediğim gibi, şu an ki bağlantı uydu alıcıdan hdmi ile amfiye, oradan da hdmi ile tv ye.
    Yeni durumda ise harici uydu alıcı olmayacak (dsmart modül ile tv deki dahili uydu alıcıyı kullanacam). Yeni tv den sesi amfiye nasıl aktarmam gerekir? Daha önce eski tv de optik bağlantı yaptığımda (dsmart uydu alıcıdan), ses alamamıştım. Bir yerlerde bir hata yapmış da olabilirim. Hdmi daha yeni teknoloji olduğundan sorunsuz ses alabiliyordum, hala öyle.

Yeni tv den hdmi ile sesi amfiye aktarsak ama görüntü tv den gelmeye devam edermi acaba emin olamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni durumda, Denon avr-x500 HDMI ile TV'ye görüntü aktarmayacağı için, TV'den optik çıkış ile Denon'a giriş yapmanız yeterli olacaktır sanırım. Bu durumda dikkat edilecek konu, Denon'un optik girişten gelen sesi hangi modda dışarı veriyorsa o modu seçmeniz gerekecek. Bu da sanırım kullanım kılavuzunda belirtilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 12 Ağustos 2019; 17:12:17 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Umarım olur optik kablo bağlantısı.
    Ayarlara tekrar baktım da denonda birkaç seçenek var, kısıtlı da olsa, optik bağlantıyla ilgili. Yeni tv değişimi olduğunda sorun çıkarmaması çok iyi olur.

• talbotlago kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzundan gördüğüm kadarı ile, arkada 2 adet optik giriş var, 1-TV AUDIO, 2-CABLE/SAT. Televizyondan çıkış yaptığınız optik kabloyu 1'e takarsanız izlerken TV AUDIO, 2'ye takarsanız CABLE/SAT kaynağını seçmeniz yeterli olacaktır.
    Dijital optik ayarında da optik 1 seçilmeli o halde.

Ayrıca tv yi 2. Monitör olarak kullanmak için yine hdmi ile denon bağlı olmalı sanırım.

• talbotlago kullanıcısına yanıt
    Tabi ki, görüntüyü TV'ye aktaracağınız sesi Denon'dan alacağınız başka kaynaklarınız varsa Denon'dan HDMI çıkış TV'ye bağlı kalmalı. O kaynakları izlerken zaten o kaynakların modunu Denondan seçeceksiniz, o kaynakların sesi Denondan, görüntü TV'den gelecek. TV'nin uydu yayını izlerken Denon'dan TV AUDIO kaynağını seçeceksiniz. Problem çıkacağını sanmıyorum.
    Umarım öyle olur. Çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar merhaba;

Grundig GSB 910 Black Bluetooth Soundbar 2 x 20W Ses Sistemi aldım ve ayrıca dsmart uydu alıcısı kullanıyorum fakat bir türlü soundbar ile ses bağlantısını gerçekleştiremedim. yardımcı olabilirseniz sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.