Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
378.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ebucendel

Bugün aracımı çalıştırdığımda turuncu ikaz lambası yandı ve aracı kontrol ettiriniz, bakıma 1400 km yazdı. Sonrasında böyle bir şey çıkmadı. Bu normal midir?

süreklimi yanıyor ? Yanıp bir süre sonra sönüyor mu yada stop edip yeniden çalıştırdığında kaybolmuş mu oluyor ? Tabi ki servise uğrayıp clip e bağlatıp sorunu öğreneceksin
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun yok. Sadece ekranda "park frenini kontrol ettiriniz" yazısı çıktı ve arıza anahtarı görünmeye başladı. Yapılan kontrolde serviste bir arıza bulunamadı. Ekrana gelen yazı giderildi. Şu anda sorunsuz olarak kullanıyorum.
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    sadece 1 kere yandı bidaha hiç yanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebucendel

sadece 1 kere yandı bidaha hiç yanmadı.

unut gitsin o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Herhangi bir sorun yok. Sadece ekranda "park frenini kontrol ettiriniz" yazısı çıktı ve arıza anahtarı görünmeye başladı. Yapılan kontrolde serviste bir arıza bulunamadı. Ekrana gelen yazı giderildi. Şu anda sorunsuz olarak kullanıyorum.

Balatalar bitik değil ve fren hidroliği de tamam ise sorun yok demek ki
  • Arkadaslar 2005 model Corolla'mizi satip Laguna almayi planliyoruz. 1.5dci kuzenimse var ve guzel bir araba oldugunu biliyorum ancak hem annem icin hemde daha uzun omurlu oldugunu okudugum icin otomatik 2.0 dci da karar kildim. 100e yakin sayfa okudum ancak 2.0dci alan herkes satmis 1.5dci a gecmis bunun nedenini sorabilir miyim? Yillik 3n fazla 5000km yapariz ancak performans önemli 2.0 ile 1.5dci arasindaki farklari sayabilecek bilgili bir abimiz var mi? Ozellikle yakit konusunda bizi uzer mi 2.0dci modeli benzinli corollaya göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoBus -- 4 Aralık 2016; 11:52:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek vergi ve 1.5 dci a göre daha fazla tüketimi olduğu içindir. Ancak keyif ve performans için alınacaksa bence Laguna 2.0 dci otomatik alınmalı. Ben 1 sene 1.5 dci kullandım. Az yakıyor performansı da fena değil ama böyle bir araçta insan biraz daha sürat ve performans bekliyor. Sahibinden ilanlarda 365260975 nolu ilana bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 5 Aralık 2016; 21:32:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dddr

10 litre lpg yakıyor

Hocam bu 10 litre lpg şehir içi mi? Kaç km hızlarda, hangi şehir. Biraz bilgi verir misiniz zahmet olmazsa

• Istanbul diyebilirim, İstanbul a yeni taşındım pek bi fark olmadı ama zaten görüşüm aracı bır depo gaz boyunca bile zorlasan tahminimce en fazla 13 litre tüp yakarsın muhtemelen,
    Ve uzun yol, uzun yolda da 10 litre lpg yakıyorum çünkü yavaş gidemiyorum devamlı 4000 devir üzeri oluyor ama rahatsız etmiyor

• Merhaba arkadaşlar,

245bin km de 2.0 dci araçta bir sorun yaşıyorum, yetkili serviste defalarca yağ değişimi yapılmış olmasına rağmen "enjeksiyonu kontrol ettiriniz" uyarısı veriyor, clip ile bağlanıp baktığımızda "motor yağı inceldi bilgisi" görünüyor.
    Garantiden yağ değişimini tekrarladık hatta farklı markalarla denendi sonuç yine aynı 100km olmadan tekrar hata veriyor.Servis kontrollerinde hiçbir sorun göremediği için aksiyon alamıyor.
    Forumda daha önce geçici sorun yaşayanlar olmuş sanırım aynı durum değil, bende servis mesajı silmeden düzelmiyor. Sizce sebebi ne olabilir, daha önce yaşayıp çözümleyen oldu ise paylaşmasını rica edeceğim.
  • dddr D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için hocam. Din aracı alıp kayseriden geldim. 71 liralık gazla 300 km yol geldim.

Ayrıca sorularım var: privilege donanım aracım, araçta yokuş kalkış desteği var mı? Varsa devre dışı kalmış olma ihtimali var mı?

Teyp de aux yazıyordu, ama sağa sola baktım aux girişi göremedim. Aux vr usb girişi var mı bu araçlarda? Varsa nerede bulunur?

Bi de soğutmalı torpido var mı? Varsa nasıl kullanılır?

Arkadaşlar bu araca sahip olanlar bana biraz yardımcı olabilir mi

• Ben teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, Güle güle kullanın, değerler de bence iyi
    Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor 😀
    Benim araç dynamique yokuş kalkiş desteği yok ancak elektronik park fren ini kullanıyorum zaten yokuş kalkiş desteğinin atası gibi bişey, Torpido soğutma bende göremedim yok herhalde, aux çıkışı da yok ama teyp de görünüyor bi aparat baglanmaliymis bağlamayi dusunuyorum, bu özellikler 2010 modellerden sonrası nda var diye biliyorum benimki 2008 çıkışlı 2009 model
    Güle güle kullanın

• quote:

Ben teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, Güle güle kullanın, değerler de bence iyi
    Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor 😀
    Benim araç dynamique yokuş kalkiş desteği yok ancak elektronik park fren ini kullanıyorum zaten yokuş kalkiş desteğinin atası gibi bişey, Torpido soğutma bende göremedim yok herhalde, aux çıkışı da yok ama teyp de görünüyor bi aparat baglanmaliymis bağlamayi dusunuyorum, bu özellikler 2010 modellerden sonrası nda var diye biliyorum benimki 2008 çıkışlı 2009 model
    Güle güle kullanın

Teşekkür ederim hocam sağolun :) ben de elektronik park frenini kullanıyorum. Bugün şöyle bi limitleri zorlamak istedim ama 140 dan sonra içeriye dayanılmaz ses geliyor cam tavandan. Islık sesi gibi. Galiba hava alıyor ordan. Acaba ordaki fitilleri yenilemek kolay bir işlem mi? Bunun çözümü nasıl olmalı bilginiz var mı bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Ben teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, Güle güle kullanın, değerler de bence iyi
    Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor &#128512;
    Güle güle kullanın

Teşekkür ederim hocam sağolun :) ben de elektronik park frenini kullanıyorum. Bugün şöyle bi limitleri zorlamak istedim ama 140 dan sonra içeriye dayanılmaz ses geliyor cam tavandan. Islık sesi gibi. Galiba hava alıyor ordan. Acaba ordaki fitilleri yenilemek kolay bir işlem mi? Bunun çözümü nasıl olmalı bilginiz var mı bu konuda?

Sunroof ayaklarının raylarında hareket etmesini sağlayan badem şeklinde plastik ayaklar var, bu ayaklar aşındığı için tam kapanmıyor cam , bu da sese sebep oluyor.
    renault sunroof bademi olarak aratabilirsiniz 20tl civarı fiyatı var setin, eliniz yatkınsa kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

• Cam tavan im olsa da ses yapsa....

• quote:

Orijinalden alıntı: goktugvw

Merhaba arkadaşlar,

245bin km de 2.0 dci araçta bir sorun yaşıyorum, yetkili serviste defalarca yağ değişimi yapılmış olmasına rağmen "enjeksiyonu kontrol ettiriniz" uyarısı veriyor, clip ile bağlanıp baktığımızda "motor yağı inceldi bilgisi" görünüyor.
    Garantiden yağ değişimini tekrarladık hatta farklı markalarla denendi sonuç yine aynı 100km olmadan tekrar hata veriyor.Servis kontrollerinde hiçbir sorun göremediği için aksiyon alamıyor.
    Forumda daha önce geçici sorun yaşayanlar olmuş sanırım aynı durum değil, bende servis mesajı silmeden düzelmiyor. Sizce sebebi ne olabilir, daha önce yaşayıp çözümleyen oldu ise paylaşmasını rica edeceğim.

Enjeksiyonu kontrol ettirin sorunu benim araçta da vardı. Serviste bakım yapıldı sonra bir sorun görünmedi dediler ancak ertesi gün gene aynı sorun çıktı karşıma. Benim araç 1.5 dci sonra enjektör temizliği ve mazot pompası temizliği yaptırdım tam halloldu derken daha ilk virajda gene uyarı verdi. Neyse adamlar usta imiş dediler bu sorun çözülene kadar aramaya devam enjektörden geriye kadar tüm arıza kodu çıkarabilecek parçalara bakacağız dediler.
    İlk başta mazot akış kontrolü sağlayan sensörler var bunlar bizim 110 luk dci lerde iki tane imiş. testler sonucunda ikisi de problemli çıktı Bunları değiştirdim maliyeti 500₺ ve sonuç aldık sorun yok allah'a şükür
    siz bir de bunlara baktırın iyi bir ustada bir saatten az sürede hallolacak bir şey ili sensörün de kontrölü.

• quote:

quote:

quote:

Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor &#128512;
    Güle güle kullanın

Sunroof ayaklarının raylarında hareket etmesini sağlayan badem şeklinde plastik ayaklar var, bu ayaklar aşındığı için tam kapanmıyor cam , bu da sese sebep oluyor.
    renault sunroof bademi olarak aratabilirsiniz 20tl civarı fiyatı var setin, eliniz yatkınsa kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim :) çok rahatladım şimdi, bakayım araştırıp bulmam lazım bunu :)

• Hocam eger yolda onla bunla yarisiyim vs gibi derdin yoksa 200 km/h seni tatmin ediyorsa 1.5 hem yakit hem vergi avantaji saglar. Oyle abartildigi gibi de degil evet kalkis biraz yavas ama 2 vitesten sonra gayet iyi yapistiriyor. Ben istanbul da 15. Km yolu 1.5 saatte gittigim trafikte ve su anki sogukta 7.8 lt gecemedim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güle güle kullanın

Hocam çok teşekkür ederim :) çok rahatladım şimdi, bakayım araştırıp bulmam lazım bunu :)

rica ederim, ben sunroof tamiri oldukça maliyetli olur diye düşünerek bir süre ertelemiştim, o rüzgar sesiyle ciddi sıkıntı yaşamıştım, bilsem ilk yapacağım iş olurdu :)

Ek bilgi, ben megane II bademlerinden alıp kullanmıştım özellikle laguna için ayrı satış bulamadım, birebir uydular,rayları da sunroof yağı ile bakımlarsanız yeni gibi oluyor.

• baybahadir B kullanıcısına yanıt
    Görüş için teşekkür ederim, benimkinde clip ile bağlanınca motor yağı inceldi diyor özellikle biz de o kısma yoğunlaştık.
    Bahsettiğiniz sensörleri de kontrol ettireyim , belki onlar hatalı ölçüme sebep olduğundan böyle oluyordur. Aslında aracımın hissedilir görünür hiçbir problemi yok bence. Muhtemelen hatalı ölçüm yapan bir sensör başımın belası.
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.