Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (560. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.711.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çelik motora mail gönderdim bakalım nolacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P.S.S.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34

    Erkyuo arkadaşım,Gerçekten bu tarz çelişkiler insanı öldürüyorr tam anlamıyla yardımlarınız içn tekrar tekrar teşekkür ederim.

    Anladımki Q3 e bir hayranlıgınız var :)) illaki bna Q3 aldırtcaksınız gerçekten güzel araç. Ben bu tarz konularda ölçülere dikkat etmiyorum göz var nizam var dimi :)))
    Şuan şirketimin verdiği 2011 model ford focus aracı kullanıyorum ve boyum 1.87 aracı ben kullanirken araç haliyle 3 kişilik oluyor kimse oturamıyor arkamdaki koltuğa otursa bile işkence çekiyor, rahatıma düşkün olduğum için normaldende yatık kullanıyorum sanırım.

    Q3 ün ufak olduğuna eminim, audi şuan için benim seviyemi aşıyor. Gönül isterki hepimiz istiğimiz araçlara binelim ama türkiye şartlaryla bu mümkün değil. Spo kadar çekici bir araçda değill bu Q3 yaww :))) Aklımda bir çok araç var ama hiç düşünmüyorum artık. Spo spo spo spo :)))

    Q3'e karşı bir hayranlığım yok. fakat quattro, tdi, s tronic gibi teknolojiler.. bir an bende..okadar para verilecekse eğer.. kaçmaz düşüncesi yarattı.
    bu arada audinin diğer üstünlükleride cabası.. illaki q3 aldırmak gibi bir niyetim de yok..
    maksat burada muhabbet olsun..hem ben vakit geçirmiş olurum... hemde inceleme yapmış oluruz tüm arkadaşlarda görmüş olur diye düşündüm.. buda beni q3 aldırmaya ikna etmeye çalışıyo gösterdi sanırım :))
    ama geniş ve detaylı düşününce.. audi sahibi olmak fiyatında görüldüğü gibi olmuyor..
    sportage bence de daha güzel o ayrı konu.. dilerim sizin için en hayırlısı en güzeli nasip olur..




    Beni yanlış anlamamışsındır umarım,yanlış anlaşıldıysam özürdilerim tavsiyeleriniz olsun ilginiz olsun konuşmalarınız yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim gerçekten. Vakit geçiriyoruz ve bu arda yardımcı oluyoruz birbirimize bu çok güzel birşey herkez için.
    Sonuçta 120.000 tl gbi bir fiyatı var eşşek Sıpa ( Spo ) nun yeni adı bu bende :)) Onun yerine güzel tercihler verdiniz, hiç aklımdam yokken :))

    Ilk başlarda volvo xc60 2.0T çıktım yola gerçekten hayran aşık olduğum araç ancak awd modeli ve donanımları çok uçtuğundanvaz geçtim
    Bmw x3 geldi aklıma araç full opsiyondan ibaret olunca vazgeçtim:))
    Bmw x1 düşündüm onunda yine bn oturunca arkada oturan kişiye pek yer kalmıyor fiyat iyi.
    Hyundai ix35 iç donanımdan kaybetti beni oysaki kasası çok güzel
    Vw amarok picup kamyonet oluşu ve otomatik olmayışı, otomatik geldiğinde pahalı olması ve beklediğim konforu bulamıycağım bir araç. (Test sürüşü yaptım, arkasıda baya dar)
    Vw tiguan değişik bir donanım tarzı var (4x2 bi xenon, 4x4 bi xenon değil , cam tavan op.)anlamadım gtti birde tip olarak bana uygun değil zevk meselesi
    Kia Spo da karar kıldım en sonunda. Ilk çıktığından beri aklımdaydı ancak ozamnlar 136 hp gbi birşeydi 2.0crdi motoru yanlış hatrlamıyorsam ozaman vazgeçmiştim şimdi yine tek tercihim o.

    Sizle tanışana kadar audi aklımda yoktu q3 sizin sayenizde inceledim öğrendim :))) , sonrs q5 tanıma fırsatını verdınız bana onu ınceledim :)), ve a4 avant ı inceledim aklım onda kaldı ama hayrılısı olsun bakalım.

    Sonuç olarak tabiki kalite farkı olucaktır kia ve audi arasında ancak spo gibi bir araç alabikmem için çok çalşmak zorundaım. :((


    O kadar para vermeyin yazık edersiniz, hiçbir zaman değerinde satamazsınız, ya da en azından ikinci elini alın. Bana kalırsa sıfır alıcaksanız audi, vw, toyota, bmw tercih edin, gönlünüze göre olsun...

    Kesinlikle aynı fikirdeyim. İlk alışta ve sonrasında yıllık vergilerinde bu kadar ağır yükü olan bir ülkede bir araca çok para vermek hiç mantıklı değil..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenktun34

    Heycandan çok endişe duymanız gayet normal, sanırım benim heycanlanmam anormal olsa gerek.

    Ben şuanki aracımı satmayı düşünmüyorum şimdilik, 1.5 yıl oldu ve 70.000 km yolyapmışım Aracım ford focus 1.6 tdci 4.8-5.2 100/km yakıtı var ve çok mennum. Ne arıza çıkartı ne de pişman oldum aldığıma ( çok ses alıyor içeri o ayrı ). Eger bu aracı satarsam yeni aracımda böyle olucak ve çabuk eskimesini istemiyorum. İşlerimde bu aracı kullanıp diğer zamanlarda yeni aracımı kullanmayı düşünüyorum. Alacağım aracı uzun süre kullanmak istiyorum 3-4 yıl gibi bir aksilik olmazsa inş.

    Almışken iyi olsun uzun süre kullanıyım sıkıntı çıkartmasın istiyorum. Daha öncede dediğim gibi bu hafta bir kaç markayı dolaşacağım öncelikle bmw için gidiceğim yeni 3 seri çıkmış acabe xdrive modeli nezaman gelcek yada çıkıcakmı hem onu sorucam hemde x1 inceliyceğim.

    Spo formuna girdim, audi,bmw ile çıktık bmw formuna girsem neyle çıkıcaktım aceba

    Bir aracı uzun süre kullanmak.. işin aslı hor kullanmamaya.. bakımlarını düzenli yaptırmaya. bakar. Kapalı garajda muhafaza etmenin rolüde büyük..
    Bu sonuçta kul yapısı.. Allah yapısı değil..elbet eskiyecektir.. şimdiye kadar diriliğini konforunu sağlamlığını uzun süre koruduğunu düşündüğüm marka.. mercedes olmuştur.
    Mercedes bana göre ürettiği araçları ömürlük olarak sunuyor.. torununuz bile kullansın hesabı yeni modelleri öylemidir emin değilim..
    BMW de mercedesden aşağa kalır yanı yok.. diyebiliriz.. biri araçlarına farklı bir ruh ve tasarım katıyor..diğeri farklı..




  • Bir aracı uzun süre kullanmak biraz da ithalatçı firmaya bağlı sn erkyuo, benim sinir kaytsayım yükselmeye başladı, Çelik motor maillerime cevap vermiyo, web sayfasındaki telefondan kimseye ulaşamıyorum, araba kış günü kenarda yatıyo, sabır diyorum kendi kendime ama umarım bu iş tatlılıkla bir an önce çözülür
  • 34 .. 5903 plaka beyaz spo sizlerden birine aitse aksamlari Taksimden inerken Inonu stadi yaninda cok goruyorum. Su anda onumde gidiyor.
  • @maminci kardeşin durumuna bir katkı sağlar mı bilmiyorum ama, dh.forumdaki araç sahibi arkadaşlar, araçlarını satın aldıkları bayideki muhattap oldukları müşteri temsilcisine, bu parçanın stok durumunu sorarlarsa, ve konudan bahsederlerse, ve ileride biz de mi aynı şeyleri yaşayacaz gibisinden bir şeyler söylerlerse nazikçe, iyi olur gibime geliyor. Ben de ilk fırsatımda bu sunroof olayını soracam bayiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 23 Ocak 2012; 20:08:48 >
  • Sn asaltek hassasiyetiniz için teşekkürler. Bugün çelik motor mail gönderdi, servisi de aramışlar bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için, en kısa sürede çözecez dediler..
  • iyi geceler Ankara için kar vakti geldi ve çattı
    Akşam 1800de meteo yorumu eklemek istedim. uzun bir çarşamba günü yaşayacağız ve kış lastiklerine çok iş düşecek gibi görünüyor. Ümitköy tarafında yollar geçen yılki günlerden farklı değil. Geçen hafta çok daha başarılı bir belediye performansı vardı. Herhalde kış lastiklerinin başarısını yada başarızlığını epey konuşacak gibiyiz.... sorunsuz bir çarşamba dilerim

    http://www.dmi.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=12010046y
    Tarih: 24 Ocak 2012 Salı Saat: 18:00 Uyarı No: 46 Uyarı Kodu: Normal

    ANKARA'DA KAR YAĞIŞI
    Beklenen Hadise Kar Yağışı
    Beklendiği Yer Ankara'da bu akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının yüksek kesimleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar etkili olacak yağışın oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
    Başlama-Bitiş Zamanı 24.01.2012 18:00 - 25.01.2012 09:00 TSİ




  • Ne diyelim Allah yardimciniz olsun, eger lastiklere ihtiyac duyarsaniz performanslari hk Ankarali hemserilerimden yorumlar bekliyorum ltf. Biz Istanbul'da kar yagisini gormemiz ile karin yolda eridiginiz gormemiz bir oluyor malum. Buraya da yarin gece kar geliyor diye duydum.
  • herkeze Günaydın
    Dehşet bir sabahla Ankara güne başladı Kumho SUV lar görevini yapıyor arkadaşlar. beysukent ümitköy opet arası bayırda bir audi bir mercedes muhtemel yaz lastikli olmalı bayırın ortasında kayıp çıkamayınca geri döndüler ve benim gidiş seritinden geri döndüler. onlar sahneden çekilince Ya Allah bismillah deyip kendimi bayıra vurdum. hafif patenaj yapsada araç sorunsuz bayırı ve devamında ara sokaklardan çalıştığım yere kadar getirdi. ellerinde bavulla bir aile taksi ara yola girmediği için bizi yola bırakırımısınız diye rica etti onlarıda ana yola bıraktım. Geçen yıl yaz hankooklarla imanım gevremişti. bırakın o bayırı çok kısa mesafe ve eğimlerde bile araç deli gibi kaymıştı . Son test iş yerinin önündeki 200m2 alanda kimse henüz gelmediği için aracı eğimli alanda ileri geri seri giriş çıkış fren tepkisi görmek için zorladım. kar kalınlığının 30cm olduğu alanlarda patenaj yapsada yere değdiği anda gerekli kavrama yapıp tepkiyi veriyor. Bugün itibarıyla kumho benim gözümde sınfını geçmiştir herkeze tekrar kolay gelsin.
    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etayfun -- 25 Ocak 2012; 10:43:57 >




  • geçen pazar Uludağa çıktım .
    normal lastiklerle .
    yol karlı olmasına rağmen bizim Sıpa çatır çatır tırmandı dağa . utandırmadı beni . bagajda tedbiren zincirim vardı ama .
    sadece bir virajda azıcık yalpaladı , o da önümdeki araç yavaşladığı ve bend e vites düşürmek zorunda kaldığım için . 3.vitesle gidiyordum , mecburen 2'ye düşürünce , hem de virajda , azıcık bocaladı , ama çabuk toparladı , "olacak o kadar" dedim , devam ettim .
  • Ankaradan baska kis lastigi tecrubesi aktaracak var mi arkadaslar? Etayfun tskler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Ankara dayım, ısrarla kış lastiği almıyordum ama, bugün bu fikrimden vazgeçtim...Kar yerde çok tutmamıştı ama sulu kar normal lastiklerin doğru dürüst gitmesine engel olurdu..Kış lastiği olan küçük arabalar bile cayır cayı gidiyordu..Onların arasına yaz lastikli spo ile dalıp da kaymak hiç hoş olmazdı..Hem kendi, hem de arabanın karizmasını çizdirebilirdik..Zira karda diğer arabalardan hiçbir farkımız yok.onun için yerinde bıraktık spomuzu..Seneye kış lastiği alacağım...
  • Alacaklar icin en mantikli boyut 215/60/r17 gibi gorunuyor 225/60/r17 bulmak zor ve 55/r17 de capi degistirdiginden az da olsa km ve hiz degerlerinde degisiklige sebep oluyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Spider

    Ankaradan baska kis lastigi tecrubesi aktaracak var mi arkadaslar? Etayfun tskler.

    Eşim dün ve bugün iki gündür şehir içinde uzun sayılabilecek mesafeler kaydetti. Eşim durdu durdu tam kar yağdığı zamanlar gezmeye başladı. Sömestr tatili olduğundan oğlanla beraber dün gece kardeşinde Ümitköy'de kalmıştı. Park ettiği yerden çıkarken dahi sorun yaşamadığını söyledi. Park yerinde oldukça fazla kar birikintisi olmasına rağmen rahat çıkabilmiş. Dikmen, Ümitköy, Yenimahalle, Ulus, Çiğdem Mahallesi ve tekrar Dikmen gezip durmuş iki gün boyunca. Lastiklerden memnun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    quote:

    Orijinalden alıntı: Black Spider

    Ankaradan baska kis lastigi tecrubesi aktaracak var mi arkadaslar? Etayfun tskler.

    Eşim dün ve bugün iki gündür şehir içinde uzun sayılabilecek mesafeler kaydetti. Eşim durdu durdu tam kar yağdığı zamanlar gezmeye başladı. Sömestr tatili olduğundan oğlanla beraber dün gece kardeşinde Ümitköy'de kalmıştı. Park ettiği yerden çıkarken dahi sorun yaşamadığını söyledi. Park yerinde oldukça fazla kar birikintisi olmasına rağmen rahat çıkabilmiş. Dikmen, Ümitköy, Yenimahalle, Ulus, Çiğdem Mahallesi ve tekrar Dikmen gezip durmuş iki gün boyunca. Lastiklerden memnun...

    Sizin kisliklar da Kumhoydu degil mi? Boylece kumho 2 gecer not almis olacak.




  • Doğrudur ama ben Kumho'yu daha onceden bir kac arabamda test etmiştim. Bu nedenle beklentilerim disinda gerceklesen bir durum yok.
    Elbette bir Michelin Alpin kadar değil ama neredeyse fiyat farkı yarı yarıya. Sonuçta sehir ici kullanımında F/P olarak kendime uygun olanını sectim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: åziz
    195 TL ye 44,8 Litre ve yapılan km 377 km Ş.içi 11,8 ortalama x4,35 =51,5 kuruş
    (ve çok Sıkışık bir trafiği olmayan 1 kırmızı ışık olan gidiş dönüş 16-20km olan kullanımda)


    Hafta Sonu 1000 km yaptım Göstergedeki 11,3 Ortalama 8,5 İndi ve uzun yolda 7-8 Ortalama inmiş olmalıyım ki 11,3-8,5 insin

    Bir depoda da denemem oldu 554km 200 TL 36 kuruş 8,25 litre Dönüşte dahada düştü ama hesaplamadım

    Genel olarak iyi bir ortalama oldu. düzeldi yazmak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: åziz

    quote:

    Orijinalden alıntı: åziz
    195 TL ye 44,8 Litre ve yapılan km 377 km Ş.içi 11,8 ortalama x4,35 =51,5 kuruş
    (ve çok Sıkışık bir trafiği olmayan 1 kırmızı ışık olan gidiş dönüş 16-20km olan kullanımda)


    Hafta Sonu 1000 km yaptım Göstergedeki 11,3 Ortalama 8,5 İndi ve uzun yolda 7-8 Ortalama inmiş olmalıyım ki 11,3-8,5 insin

    Bir depoda da denemem oldu 554km 200 TL 36 kuruş 8,25 litre Dönüşte dahada düştü ama hesaplamadım

    Genel olarak iyi bir ortalama oldu. düzeldi yazmak gerek

    YAKIT tüketimi konusunda benim yorumum şöyle...
    Kitabında yazan , sehir içi 8,2 . Bunun üzerine 0,5 lt yi bir kere koyun(hala nedenini bilmiyorum ama, gösterge degeri gerçeğin 0,5-0 6 lt altında kalıyor , daima ve muntazaman...)
    Malumunuz üzere bu deger teorik şartlarda geçerli . Rüzgarsız, min ağırlık , sürtünmesiz min ağırlıklar vs) koyun bir 1-1,2 lt daha üzerine . İşte size pratik degerler.. Bu hesaba göre de : Şehir içi 9,7-10lt/ 100 km,
    Şehir dışı da: Kitabında yazan 6,2 lt.
    Benim hesaba göre de, 7-7,5 lt/100 km .
    Benim yaşanmış tecrübelerime göre tabi...




  • 10 litre altı Ş.içi 8 litre altı Ş.Dışı benim için Problem yok

    Cruse Control de daha fazla yakıyor gibi hissettim sadece his

    Dönüşte az kullandım yada yokuş çıkmadan önce gazla destek verdim


    Araçta kasasından dolayı tercih ettim tipi tam aradığım kasa. şimdilik memmun olmadığım yeri yok.

    Fakat kapılardaki kauçuk özellikle şöför kapısında problem var zor kapanıyor ve kaucuk kalitesini sevmedim

    (yada bana hatalısı geldi) Şöyleki kauçuk sektörünü bilirim iyi Vulcanize olmamış benek benek kaparçıklar var.

    ve kapıyı diğerlerine göre sert kapatıyorum % 40 da 2. kez kapatmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.