Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.711.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12941295129612971298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seckin.akpinar S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar açıklamış. Bende ekleyim. Alırsan ve yıllık +10 bin km 3 yıl kullanıcaksan mutlak suratle LPG düşünmem lazım 10-13 LT arası tüketimi var. LPG konusunda ise benim konum var ordan bilgi alabilirsin yada yardımcı olurum
  • arkadaşlar 2016 yeni sportage concept plus düşünüyorum. fakat araç henüz gelmedi. ne zaman geleceği ve iç dış görsel nasıl olacağı bilgisi olan varmı. Gti modeller mevcut kasa olarak aynı mı olacak. şimdiden teşekkürler.
  • Selamlar,

    2014 modellerin hepsi makyajlı kasa olduğu konusunda tam emin değilim. Bu araçlar TR ye 2014 ocağına kadar gelmişler. Tabi ki üretim tarihlerine bakmak gerekiyor.

    Bunun dışında bizim araç gibi modeli 2013 olup (TR ye 12 aralık 2013 de girmiş) 2014 8 ayda trafiğe çıkanlarda olabilir. Yani şu an için araç 18 aylık oluyor. Oysa ki 2013 model bir araç mart çıkışlı olsa, 36 aylık oluyor.
    Biz aracı aldığımızda ,bayide makyajlı kasa vardı, ayrıca makyajsız 3 adet 1,6 gdı plus A/T ve 5 adet 1,6 gdı plus M/T donanımlı sıfır araç vardı.
    Makyajlı kasaya görede (makyajlı 72500) 6000 tl gibi ciddi bir indirim yapıyorlardı. Bu makyajsızların hepsi temmuz -ağustos da satıldılar. Bunlardan bulursanız ve temiz durumda ise değerlendirin derim.
    Bir ara ciddi bir (ön) amortisör problemi çıkmış. Bu durum 2012 modellerde düzelmiş. Bunun dışında kronik sayılabilecek bir sıkıntısı var mı bilmiyorum.
    Ama yeni veya yeni kasası çıkmış araçlarda bebeklik hastalıkları her daim olabiliyor.

    Yakıt tüketimi çok konuşuldu yazıldı. Son 12 senedir diesel araç kullanan biri olarak, 1.6 benzinli atmosferik bir motorun kendi segmenti için başarılı olduğunu ve sportage kasasında da yeterli performansı ve tüketimi yaptığını düşünüyorum. 6300 d/d’da 135 hp güç üretiyor. Maksimum tork 165 Nm ise 4850 d/d’de veriliyor. 0-100 km ye 11,1 sn de çıkıyor.(Otomatikler 12,5sn)
    1400 kg civarında ki bir araçta bu atmosferik 1.6 motorun daha fazlasını yapmasını beklemek doğru olmaz. Yeni modelde bu değerler aynı devirlerde 132 hp güç ve 160,8 Nm tork değerlerine çekilmiş. (Muhtemelen, Euro 6 normlarına uyum için yapılmış bir düzenleme) Manuellerde 0-100 değeride 11,5 sn çıkmış. Otomatiklerde ise 0-100 değeri 12,1sn düşmüş.
    Yeni kasanın tork konvertörlü otomatik şanzımanında kağıt üstünde ciddi bir yakıt düşüşü görülüyor. Hızlanmada ki iyileşme (dişli oranları ile oynanmadı ise) tork konvertörünün eskisinden daha erken kilitlendiğine, işaret etsede 2,5 lt varan bir ekonominin bu şekilde elde edilmesi mümkün değil. Dişli oranları iyileştirilse bile bu oranı yakalayamazsınız.
    Bakımlı aracın yakıt tüketimi, şartlara (yol-yük-hava ve sürücü) göre 5 ile 10 lt arasında değişiyor.(manuel ve istanbul için kendi kullanımım) Otomatik 6,8 -12,5 lt (bu veri iş yerimden arkadaşıma ait)
    Aracı devirli kullanırsanız, (özellikle manuel viteslilerde) sorun yok. Uzun yolda rampalarda, yükde varsa doğru vitesle normal şekilde çıkarsınız. Rampalarda tempolu çıkış istiyorsanız vites yükseltme uyarısını 6000d/d kadar dikkate almayın. Düz yolda da tempolu sürüş 4000 d/d lerde yapılırsa tatminkar oluyor.
    Aynı motorun ceed deki uygulamasında 0-100 9,9 sn dir. Bu motora kötü demek haksızlık olur.http://www.oto.info.tr/kia-ceed-1-6-gdi-1591-cm3-135-hp/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Gamma_engine
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kia_Sportage

    Bir turbo benzinli yada diesel performansını asla beklemeyin. Turbo benzinli ile yakıt durumu belki karşılaştırılabilir ama diesel ile mümkün değil.

    İlave 16-mart 2016 19:00 ttp://www.dod.com.tr/arac-detay/KIA/SPORTAGE/164200032 2014 pancurlu 2013 model



     Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 16 Mart 2016; 21:11:17 >




  • Bugün Gtline donanım 177 ps otomatik modeli test ettim,

    Suvlar genel olarak bana hitap etmese de dış görünümde porche dokunuşlarının varlığı belli oluyor, uzaktan ilk görüşte dış görüntüsünü beğenemediğim yeni sportage yaklaştıkça daha güzel bir araç olduğu kanaatine vardım ama yeni sportage iç dizaynı koltuk rahatlığı ve yine içerde uyandırdığı genel kalite hissini çok beğendim.

    Hazırda test aracı varken çıktım yola kısa bir parkurda test ettim; şerit takip ve sesli kör nokta uyarı sistemi çoğu yerde gereksiz devreye girdiğinden gereksiz bir cümbüşle testi tamamladım, test aracında sesli uyarılar açıktı kapatılabiliyor sesli uyarılar.

    7 ileri çift kavrama olan şanzımanı genel olarak beğensem de önce tork konvektörlü sandım ancak çift kavrama olduğunu sonradan öğrendim vites geçişlerinde gecikmeler var, gecikmeleri normal karşılamıştım başta.

    Motorun 177 beygir olması çoğu kullanıcıyı tatmin edecek olsa da ben motorun karakterini beğenmedim -kötü eleştrileri kişisel görüşümdür-, elbette güçlü bir motor ancak 177 beygirlik bir motor gibi hissettirmedi, şanzımanın etkisi büyük gecikmelerden ötürü benim hissiyatım, bazen standart bir şehiriçi otomobili gücünde bazen de aşırı güç veren dengesiz bir motor olarak değerlendirebileceğimi söyleyebilirim belki ufak bir yazılım sorunu ya da aracı ilk kullandığımdan dolayı alışmam gereken bir durumdu tam bilmiyorum ama sport mod denemedim varmı sormadım gerçi ama standardında biraz daha agresif davranabilmesini beklerdim, bunda tabiki aracın cüssesi, motorun şanzımanla uyumu, ve aracın 4x4 oluşu da etken ama satış danışmanının "motor ısındıkça artan bir performansa sahip" cümlesi beni benden aldı. Bu arada kontrol ettim aracın 0-100 fabrika verisi 8.6 sn

    Aracın yol tutuşu iyi, manevra kabiliyeti beklediğimden iyi, direksiyonu güzel, genel performansı iyi genel kalitesi güzel ancak kesinlikle F/P aracı değil keşke biraz daha uygun fiyattan satılsa deditti bana.

    Özet, genel olarak beğendiğim otomobilin bazı ufak eksikleri var, ama içerisine oturduğunuzda diğer segment kardeşlerinden daha iyi sade kullanışlı ergonomik ve kaliteli detaylarla karşılaşıyorsunuz. Araç yeni alınmış tam ortopedik yatak tadında gereksiz yumuşaklık ya da çok sert bir durum yok.

    Liste fiyatı 138 bin tl ve 127 bin tl olarak prestige ve exculisive gtline donanım paketiyle 177 beygir otomatik ve metalik renk olarak ilgilendiğimde liste fiyatı üzerinden %2 indirim uyguladılar. Fiyat eleştrisi yapmayacağım ama bu kadar parayı benden alamasa da iç mekanın kalitesi üzerine kocaman bir bravoyu verdim ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 15 Mart 2016; 3:35:09 >




  • Kia'nın Türkiye deki toplam satışlarında ciddi bir gerileme var , çelik motorun saçma politikaları bence bunda en önemli etken ! hyundai sürekli arttırabılırken kia nın gerilemesi üzücü artı olarak bakınız yenı model gelmiş fiyatlar yuzde 20 daha pahalı neden ??? Dizel araç alıcaksın 200 k para ödeyeceksin Şahsen param olsa yada gökten o para gelsede vermem ! Bu fiyat politikası ile işleri zor ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadohan

    Kia'nın Türkiye deki toplam satışlarında ciddi bir gerileme var , çelik motorun saçma politikaları bence bunda en önemli etken ! hyundai sürekli arttırabılırken kia nın gerilemesi üzücü artı olarak bakınız yenı model gelmiş fiyatlar yuzde 20 daha pahalı neden ??? Dizel araç alıcaksın 200 k para ödeyeceksin Şahsen param olsa yada gökten o para gelsede vermem ! Bu fiyat politikası ile işleri zor ...

    yeni sportage özelinde konuşursam mart ayı satış adetlerini görmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar aracimin muayenesi yaklaşıyor.önceki sahibi xenon taktırmıştır.degistirmem lazim.hangi tip ampul taktiriyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuat222

    Dostlar aracimin muayenesi yaklaşıyor.önceki sahibi xenon taktırmıştır.degistirmem lazim.hangi tip ampul taktiriyoruz

    Xenona tekrar gei dönecekseniz geçici bir şey taktırın ama xenonu artık kullanmayacaksanız daha güçlü bir aydınlatma için Night Breaker denen ampuller var. İyi bir oto elektrikçisi bulursanız bunlardan birini taktırabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuat222

    Dostlar aracimin muayenesi yaklaşıyor.önceki sahibi xenon taktırmıştır.degistirmem lazim.hangi tip ampul taktiriyoruz

    Xenona tekrar gei dönecekseniz geçici bir şey taktırın ama xenonu artık kullanmayacaksanız daha güçlü bir aydınlatma için Night Breaker denen ampuller var. İyi bir oto elektrikçisi bulursanız bunlardan birini taktırabilirsiniz.

    Geri dönmeyi düşünmüyorum.cevap için tskl hocam.inşallah bahsettiğiniz markayı bulurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 Dizel + DCT önümüzdeki aylarda gelirse kendi segmentinde epey bir ortalık karışır... Qasqai ve CRV ye büyük bir rakip olur 1.6 Dizel + Otomatik Suv segmentinde çarşı pazar karışacaktır...

    CRV nin 150-160 bin bandına yaklaşan fiyatına da akılcı bir fiyatlama politikası ile çıkması lazım tabi...

    2.0 4x4 Dizel Otomatik Suv segmentinde ise şu anda bayiler 190K fiyat çekerken pek bir cazibesi yok o fiyatlara bu aracın...

    200 K bandına çıktığınız zaman gerçek 4x4 rakipler ortaya çıkıyor... O fiyat bandında benim şahsi tercihim
    Jeep Cherokee Limited 2.0 170hp 9ATX 200 bin TL bandında güzel seçim olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuat222 F kullanıcısına yanıt
    Bu arada takmanız gereken ampul türü H7 olan.
  • Forum çok bilgilendirici olmuş yalnız aklıma takılan bir soruya cevap bulamadım.

    2015 vs 2016 Otomatik vites 1.6 GDİ araçlar arasındaki yakıt sarfiyatı nereden kaynaklanıyor. Acaba 2016 OTM. şanzımanda bir iyileştirme olmuş olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hak78

    Forum çok bilgilendirici olmuş yalnız aklıma takılan bir soruya cevap bulamadım.

    2015 vs 2016 Otomatik vites 1.6 GDİ araçlar arasındaki yakıt sarfiyatı nereden kaynaklanıyor. Acaba 2016 OTM. şanzımanda bir iyileştirme olmuş olabilir mi?

    Test normları farklı olabilir.
    Halihazırda yasal olarak 2 norm kullanılıyor.
    Birisi belli koşullarda yolda test edilerek, diğeri benzer koşulları dyno üzerinde uygulayarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Beygir gücü 135 ten 132 ye inmiş, tork da biraz düşmüş ancak hızlanma ve yakıt tüketimi verilerinde iyileşme var. Kia bayiisinin telefonda verdiği bilgiye göre motorda güncelleme olmuş 2016 da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atayerel

    Bu arada takmanız gereken ampul türü H7 olan.

    Tskl verdiğiniz bilgi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hak78 H kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şekilde yakıt olarak farkı yoktur emin olun onlar satmak için satış taktikleri yani.Motorun gücü zaten 5 tork ve 3 beygir düşmüş otomatik şanzıman aynı 2014ten sonra benzinli sportagelere gelen şanzıman.
    Bayi tabikide öyle diyecek satmak için ama gerçek hayatta aynıdır hatta yeni kasanında ağırlığı 1.5 ton civarlarında eski kasa ile aynı 1.6 gdı motor için bir fark olmaz yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumdaş10

    Hiçbir şekilde yakıt olarak farkı yoktur emin olun onlar satmak için satış taktikleri yani.Motorun gücü zaten 5 tork ve 3 beygir düşmüş otomatik şanzıman aynı 2014ten sonra benzinli sportagelere gelen şanzıman.
    Bayi tabikide öyle diyecek satmak için ama gerçek hayatta aynıdır hatta yeni kasanında ağırlığı 1.5 ton civarlarında eski kasa ile aynı 1.6 gdı motor için bir fark olmaz yani

    kağıt üstünde bir fark var;

    2015 Kia Sportage 1.6 Comfort AT


    Şehir içi: 11.6 lt

    Şehir dışı: 7.2 lt

    Ortalama: 8.8 lt


    2016 Kia Sportage 1.6 Comfort AT


    Şehir içi: 9.7 lt

    Şehir dışı: 5.9 lt

    Ortalama: 7.3 lt
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    İşte adı üstünde fabrika verisi.Alan kullanıcılar çıkacaktır 1.6 gdı otomatik sakin kullanın 10 litre altına kesinlikle düşmez şehir içinde 1.5 tonluk 135 bg otomatik bir Suv sonuçta fabrika verileri yazıyor ama çoğu markanın doğru değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumdaş10

    İşte adı üstünde fabrika verisi.Alan kullanıcılar çıkacaktır 1.6 gdı otomatik sakin kullanın 10 litre altına kesinlikle düşmez şehir içinde 1.5 tonluk 135 bg otomatik bir Suv sonuçta fabrika verileri yazıyor ama çoğu markanın doğru değil

    ben düşer düşmez o tarafında değilim. ama sonuç olarak kağıt üstünde de olsa bir değişim var. açıkçası bende bu farkın neden kaynaklandığını merak ettim.
  • 
Sayfa: önceki 12941295129612971298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.