Şimdi Ara

Yeni Kia Sorento satışa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kia Sorento, 2002 yılı Eylül ayında başladığı Türkiye macerasında 17,000’i aşan bir araç parkıyla ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı. Kia bu başarıyı yeni Sorento'yla da devam ettirmeki istiyor.

Yeni Kia Sorento satışa çıktı

2004 – 2008 yıllarında SUV sınıfının değişmez lideri olan Kia Sorento, Mayıs ayında, yenilenen yüzü, güçlü motor seçenekleri ve şık tasarımıyla segmentinde referans olma iddiasıyla 53,000 Euro + 1595 TL plaka masraflarından oluşan fiyat etiketiyle pazardaki yerini alıyor. 7 koltuk seçeneği ile satışa sunulan Sorento’nun satış fiyatı ise 53,900 Euro + 1595 TL.

Yeni Kia Sorento’nun geliştirilmiş motoru, son derece güçlü bir performans sunuyor. Yeni nesil 2.2 lt. CRDI sistemi, 197 ps güç 2500 rpm' de 435 Nm tork üretiyor. Kullanılan yeni tip CRDI sistemi sayesinde ayrıca, çok düşük bir yakıt tüketimi de sağlanıyor. Yeni Kia Sorento’nun motor hacmi, eski modele göre küçülmesine rağmen, gücü 27 ps artırılmıştır. 2.2 lt. motor hacmi ve 197 ps gücüyle rakipleri arasında lider durumdadır.

Yeni nesil CRDI sistemi ve geliştirilmiş motor yapısı sayesinde 100 km' de şehir dışı 6.2 lt. gibi sınıfında lider bir yakıt tüketim değerine sahip olan Yeni Kia Sorento, yüksek motor gücü ve torku sayesinde 0-100 km/h hıza 10.2 sn'de çıkabilmektedir.

Yeni Kia Sorento’da Tork on Demand prensibi ile çalışan Manyetik Kavramalı 4 Tekerlekten Çekiş sistemi ( 4 WD ), aracın hızı 40 km/h' e ulaşıncaya kadar devrede kalıp bu hızın üstünde devreden çıkmaktadır. Ayrıca araç 4 WD konumunda değilken bile aracın herhangi bir tekerleğinin patinaja düşmesi durumunda, 4 WD sistemi otomatik olarak devreye de girebilmektedir.

Artırılmış güvenlik özellikleri ile Yeni Kia Sorento, Euro NCAP tarafından yapılan çarpışma testleri sonucunda rakipleri arasından en yüksek puanları elde ederek 5 yıldız almıştır.

Motor gücü ve performans özelliklerinin yanı sıra Yeni Kia Sorento’da aktif güvenlik sistemi de oldukça geliştirilmiştir. Araçtaki Elektronik Stability Kontrol Sitemi (ESC) ile MDPS sistemi (Elektrik Takviyeli Direksiyon Sistemi) CAN network hattıyla birleştirilmiş olup, ESC sistemine ROP (Takla Önleme Sistemi), DBC (Yokuş İniş Fren Kontrol) ve HAC (Eğim Kalkış Destek) sistemleri de eklenerek aracın sürüş güvenliği ve konforu artırılmıştır.

Araçta ayrıca, NVH ses ve titreşim seviyesi oldukça iyileştirilmiştir. Bundaki en büyük etken ise kullanılan izolasyonun iyileştirilmesi olmuştur. İçerdeki ses seviyesi de 110 km/h' de 64 db' e düşürülmüş olup bu konuda Yeni Kia Sorento, rakiplerine göre oldukça avantajlı bir duruma gelmiştir. Örnek olarak RAV 4' un aynı şartlarda içerdeki ses seviye değeri 68 db iken CRV' nin 65 db dir. Buna ek olarak rolantideki ses seviyesi 44 db' ken Captiva 47 db, Qashqai 45 db' dir.

Yeni Kia Sorento, eski modele göre 9,5 cm daha uzundur. Bagaj hacmi ise önceki modele göre 137 lt. artırılmıştır. (1047 lt).

Yeni Sorento’da kullanılan, Geliştirilmiş Klima Yapısı (İyonizer teknolojili, koku ve küf önleyici klima sistemi) Kia araçlarında ilk kez kullanılan bir teknolojidir. Ayrıca yeni modelimizde kullanılan Panoramik Sunroof sayesinde iç mekanda ferahlık hissi artırılmıştır.

Yeni Kia Sorento tüm bu geliştirilmiş özellikleri, farklı ve dinamik tasarımı ile Türkiye’de SUV pazarının lider oyuncusu olmaya devam edecek.http://www.haber7.com/haber/20100528/Yeni-Kia-Sorento-satisa-cikti.php

• 105000TL. çok fahiş bir fiyat bu araç için,ilerde fiyatları aşağı çekmek zorunda kalacaklardır,ilk kasada da böyle olmuştu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

105000TL. çok fahiş bir fiyat bu araç için,ilerde fiyatları aşağı çekmek zorunda kalacaklardır,ilk kasada da böyle olmuştu zaten.

ilk kasada fiyatları arttırmak zorunda kalmışlarıdı diye hatırlıyorum
  • Performans olarakta bir SUV için başarılı bence.

0-100 km/h : 9 saniye
    0-160 km/h : 28 saniye

Bazı örnekler

Chevrolet Captiva ;

0-100 km/h : 11.1 saniye
    0-160 km/h : 43 saniye

VW Tiguan 2.0 TDI ;

0-100 km/h : 10.5 saniye
    0-160 km/h : 37.5 saniye

VW Touareg 3.0 TDI ;

0-100 km/h : 9.1 saniye
    0-160 km/h : 28.7 saniye

Audi Q5 2.0 TDI 170 HP ;

0-100 km/h : 9.9 saniye
    0-160 km/h : 34.2 saniye

Performans yönünden durum böyle..Arazi koşullarında ise Sorento gayet iyi.

Bu fiyatıyla lider olamaz belki ama yinede satışları iyi olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REVENT0N -- 29 Mayıs 2010; 0:56:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REVENT0N

Performans olarakta bir SUV için başarılı bence.

Bazı örnekler

Chevrolet Captiva ;

VW Tiguan 2.0 TDI ;

VW Touareg 3.0 TDI ;

Audi Q5 2.0 TDI 170 HP ;

quote:

yüksek motor gücü ve torku sayesinde 0-100 km/h hıza 10.2 sn

• biraz inceleme şansım oldu

105 bin tl çok para o araca bence alternatifler değerlendirilmeli

o aracı alıp araziye inmeyeceksen

qashqai de pek ala iş görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

quote:

Orijinalden alıntı: enoman

105000TL. çok fahiş bir fiyat bu araç için,ilerde fiyatları aşağı çekmek zorunda kalacaklardır,ilk kasada da böyle olmuştu zaten.

ilk kasada fiyatları arttırmak zorunda kalmışlarıdı diye hatırlıyorum

Hayır,ilk önce şişik fiyattan çıkmıştı,daha sonra kampanyalarla çok uygun fiyatlardan satıldı,zaten biraz da o yüzden çok satmıştı,yalnız makyajlandıktan sonra biraz zam yemişti haliyle,belki o sizin aklınızda kalmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatı uygun ama yapacak bişey yok motor 2.2lt olunca vergi 2.0ltye göre daha yükse oluyor sanırım.
  • Dün yolda gördüm fena durmuyordu.
  • Reklamda yazan yakıt tüketimine inanasım gelmiyor.

Ayrıca eskiden Sorento alanlar acaba buna yine ilgi gösterir mi?Çünkü eskisi hem fazla yakıyordu;hem gitmiyordu;süslü oyuncak misali;göz boyayan bir araçtı bana göre..Alanlar da akıllarını sevsinler.Güzel zarar ettiler.Şimdi yüzüne bile bakan yok o kasaların.

Bunun da o kadar ahım şahım birşey olacağını sanmıyorum.
  • Fiyatı bence fazla. İlk kasası da 100 civarından 85 lere düşmüştü. Bu da düşer.
  • Önceki kasadaki gibi okkalı bir indirim (20-25 bin TL civarı) gelecektir. Yoksa satamaz.
  • İlk sorento çıktığında iki arkadaş bakmaya gitmişler.Tam ikiside alacakken birisi vaz geçmiş ve 2.el ucuz bi araç almış ve artan parayla da arsa almış.Şu anda o arkadaşlardan biri hala sorentoya biniyor.Diğerinin ise 2 trilyonluk arsası var.
  • Ben gidip arsa alsam. Belediye tutar genelevi arsamın yanına taşır. Arsa da elimde patlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 29 Mayıs 2010; 12:25:18 >
  • 2.2 motora 197 beygir ve 6.7 litre tüketim mükemmel rakamlar,ayrıca eklenen ekstra çekiş kontrol ve güvenliksistemleri ile sessizlik ve konfor alanında oldukça etkiledi beni.şu anki fiyata aldanmayın 1 yıl sonra diğerlerinin fiyatlarına yaklaşır.Hyundai ile rekabetleri tüketiciye yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REVENT0N

Performans olarakta bir SUV için başarılı bence.

Bazı örnekler

Chevrolet Captiva ;

VW Tiguan 2.0 TDI ;

VW Touareg 3.0 TDI ;

Audi Q5 2.0 TDI 170 HP ;

Sorento için veriler hatalı olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

biraz inceleme şansım oldu

105 bin tl çok para o araca bence alternatifler değerlendirilmeli

o aracı alıp araziye inmeyeceksen

qashqai de pek ala iş görür

katılıyorum.
  • İki tane gayet şık araç alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Reklamda yazan yakıt tüketimine inanasım gelmiyor.

Ayrıca eskiden Sorento alanlar acaba buna yine ilgi gösterir mi?Çünkü eskisi hem fazla yakıyordu;hem gitmiyordu;süslü oyuncak misali;göz boyayan bir araçtı bana göre..Alanlar da akıllarını sevsinler.Güzel zarar ettiler.Şimdi yüzüne bile bakan yok o kasaların.

Bunun da o kadar ahım şahım birşey olacağını sanmıyorum.

+1907
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER
    2.2 motora 197 beygir ve 6.7 litre tüketim mükemmel rakamlar,ayrıca eklenen ekstra çekiş kontrol ve güvenliksistemleri ile sessizlik ve konfor alanında oldukça etkiledi beni.şu anki fiyata aldanmayın 1 yıl sonra diğerlerinin fiyatlarına yaklaşır.Hyundai ile rekabetleri tüketiciye yarar.

KIA hyundai nin oldugu için dünyada rekabete girmezlerde Türkiye deki distribütörleri farklı olduğu için burda rekabet olabilir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.