Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (473. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
64
Favori
549.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayin hocam yeni sanzimanin kagit uzerindeki veriler cok super , karmada 4.2 lt gozukuyor. Ben birak 4.2 lt.yi 5 te dgl 6 lt ye raziyim. Bakalim zamanla ne yonde sekillenecek. Bu arada bir aksilik olmadigi surece uzun sure beraberiz. Elbetteki gelismeleri burada paylasacagim. Bizden sonraki kia dusunen arkadaslara rehber olmasi acisindan bu tarz paylasimlari cok onemsiyorum ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 22 Mart 2016; 23:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfurullah sevgili kardeşim, ismim Atilla. Sizin isminizi sormaya gerek yok sanırım

    Arabayı ilk aldığım günlerde inan az mı yakıyor, çok mu yakıyor anlamadım, kendimi az yaktığına ikna edercesine yazdım, çizdim ama... Bir süre sonra "çok yakıyor" demeye başladım, şimdi o dönemde bitti, ölçmüyorum. Hastalık haline geliyor yoksa, sürekli "ne yaktı, ne yaktı?" diye düşünmek, hesaplamak sıkıntı vermeye başladı.

    Neyse, konuya dönersek, şu hava şartları için bir şey diyemem, fakat yazın bizim tam otomatik araç 6 litre ortalamayla dolaşıyorsa; sizin araç haydi haydi dolaşır diye düşünüyorum.

    Peki bundan önce sıfır araç aldınız mı? Hangi modelleri kullandınız? O araçlarda kullanımınız nasıldı, tüketimler nasıldı? İlerleyen zamanda tüketimde düşme eğilimi ne kadar oldu? Bunlarla kıyas edince (ki etmişsinizdir), durum bu yüzden mi gözünüzü korkutuyor?


    Mütevazilik yakıştırmasından sebep, ekleme ve dolayısıyla düzeltme ihtiyacı hissettim sevgili kardeşim. Yakıştıramadım kendime açıkçası, bu sebeple anlatma gereği hissettim.

    Bu aşamaya gelinceye kadar... Önce inanın aracın fazla yaktığından çok şikayetçi oldum, hatta bir ara "Acaba arabayı satsam mı?" fikrine kapıldım. Elbette mantıklı bir yaklaşım değil, biraz da benim abartmam... "Ayranımız yok içmeye..." halbuki bu aracı da (her zaman olduğu gibi) krediyle aldık, nereye satıyorsun!!! Zamanla, zamanla elimdekinin kıymetini öğrendim. Hala 2.5 yıllık kredisi var, Allah izin verirse uzun yıllar da kullanmayı düşünüyorum.

    Hem sürekli isteye, isteye istemenin sonu gelmiyor. Her yeni modelde, her yeni yılda, her iyi tüketimde... Sebep çok ama elimdeki imkanlar da maalesef bu değişime ayak uyduracak kadar geniş değil. Olsa da gerek yok. Tüketmek için (aradıktan sonra) sebep bulunuyor ve benim bu duyguya yer verme lüksüm de yok.

    Model forumlarını dolaştıkça, aracı kullanmaya devam ettikçe hem aracın kullanımından zevk aldığımı fark ettim, hem yeni modellerde de istemediğim ama piyangonun bana çıkma ihtimali olan bir takım sorunlar okudum, hem 33 aylık corsa macerasından sonra araçla sorun yaşamayışımdan sebep elimdekinin kıymetini bilmek gerektiğini anladım. Buna arabaya bağlanmak mı denilir bilmiyorum ama bildiğim şey : Bu aracı satmak istemiyorum.

    Belki bunda 3-5 ay öncesine kadar, belki 1 yıl öncesine kadar türlü sebepler sayabilirdim; fakat şimdi sebeplere ihtiyacım yok. Bizim gönlümüzden güvenilir, sorunsuz, beğendiğimiz bir model araç geçiyordu ve bu arabayı aldığımız dönemde bırak sıfır arabayı, o meblağlara çıkmak bile hayaldi ama birden oluverdi. 2. elde kovaladım bir kaç araç fakat yaşadığımız acı tecrübeden dolayı çok temkinli yaklaştım.

    Bu arabayı aldığım günün sabahı, bayiye gitmemim amacı almayı planladığım 2. el ceed ile ilgili durumu konuşmaktı fakat akşamına sıfır aracı, üzerinde plakasıyla almakmış nasibimiz.

    Kısacası, (Steve Jobs'un dediği gibi) "noktaları ileriye doğru bakarak birleştiremezsiniz"... Geriye bakınca, gölümüzde olan araç bu idi ve öyle de kaldı. Allah daha iyilerini gönlünde olana nasip etsin, biz mutluyuz, bize yeter (fazla bile geliyor).

    Velhasılı, bunu söyleyebilmem için galiba noktaları "geriye bakarak birleştirmek" gerekiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 23 Mart 2016; 1:32:46 >




  • Atilla abi bu ilk sifir aracim, daha onceleri sifir aracim olmadi yakitta da cok sikinti ettigim bir durum yok sadece merak ediyorum fabrika verisine ne kdr yanasabilirim diye.

    Abi eski araclarimi sormustun, eski araclarimda da cok sukur yakitta hic uzen olmadi , 1.6 hdi 407m (2 sefer ayri ayri zamanlarda), 1.5 dci kangom, lpgli 1.6 toledo (2 sefer ayri ayri zamanlarda), yine 1.6 lpgli bora , 1.6 avensis vs hatirlayamadigim bir kac arac daha bunlarin hepsi yakitta ekonomikti. Bunlarin icinde de sorun yasayarak sattigim sadece boraydi 2004 modeldi sanziman koyvermisti :) . Artik ceedimizle yolumuza bakacagiz.

    Şu ara multimedia teyp arastiriyorum , servis disindan halletmem lazim servislerde necvox marka ve 2700 tl.den asahi yok. Suan bunu karsilayacak durumda devilim ceed icin piyasada muadili bir cok multimedia teyp mevcut aralarinda en iyi performansi sunani secmeye calisicam alabilirsem burada paylasirim, yada konuda daha once yaptiran varsa tecrubelerini paylasirsa cok makbule gecer ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orhan kardeşim, bir ara bir gözüme takılmıştı, size konu sayfasını atayım (yine bizim konudan); bir kaç sayfa geriden de takip ederseniz faydası olacağı düşüncesindeyim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_56476691/mpage_134/tm.htm
  • Arkadaşlar aracımı satmaktan vazgeçtim, yeni kasa çıkana kadar devam, madem satmıcam e ozaman boya koruma yaptirim dedim,öaraba cam gibi oldu, bir de cam koruma hediye ettiler, şimdi mis..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>>

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazla talep mi görmedi, yoksa yeni kasa mı bekliyorsunuz? Yanlış hatırlamıyorsam şu gündüz farları küp olanlardan almayı düşünüyordunuz.

    Bir de canım kardeşim, sigorta fiyatları uçmuş gitmiş.

    Gerçi doğruysa, mevcut aracı sattıktan sonra (tabii vekaletname ile değil, noterde satışı yaptıktan sonra) 1 yıl içerisinde önceki trafik sigortası indirimlerini alınan yeni araca aktarabiliyormuşuz. Bilmiyorum artık beni mi keklediler.

    Geçen cumartesi günü arkadaş araç almış, 2. el şu yeni kasa polo... Sigortaya ne kadar verdiğini sordum, Neova sigortadan yaptırmış, kendi adına yaptırmış, araç modeli de tutuyor, 525 lira. Ben internetten sigorta şirketlerinin sitelerine girdiğimde 700 liradan aşağı göremiyorum fiyatları... Neyse, konuyu nereden aldım, nereye götürdüm.

    Hakkınızda hayırlısı, boş ver en iyi araba, sahip olduğundur. Bir de forumda fazla paylaşma, Allah muhafaza başına bir iş gelmesin.




  • VW 177 bin passat aracını geri çağırmış, Skodalar da dahil. Arıza varmış. Bazı arkadaşların yakıt çok ya da az yaktıklarını okuyorum. 2004'te Opel Corsa almıştım 6 yıl bindim, egzosundan, adını hatırlamadığım bir parçası, balatalar, akü, sikecek motoru, motor aksaminda bazı parcalar, balatalar sürekli servise gidiyordum. Bir aracın az yakması ya da çok yakması ölçek olmamalı Hyundai veya Kia çok emsallerinden 1 lt fazla yaksin. Düzenli bakımları yapıldıktan sonra araçlar çok saglam, mekanik aksamda sıkıntı yok. Yoksa az yaksin diye VW, Opel, Ford gibi araçlara binip arıza veya bakımda fazla para veren çok. Yıllık maliyet hesaplansa da yakıt masraf farkı saydığım araçların bakımından daha ucuza gelir. Demem o ki birileri çıkıyor Kia parçası pahalı, yok çok yakıyor, yok ucuz işçilik vs diyenler de var. 2005'te çok iyi hatırlıyorum cam suyu için servis 5 lira almıştı. Ben o parayla bugün 5 litre antifirizli cam suyu alıyorum. Her aracın eksiği olabilir. Kia veya Hyundai grubunun tek eksiği yakıt sorunu olabilir. Arıza çıkarmadığı surece Kia ve Hyundai' den vazgeçmeyi düşünüyorum. Çok konuştum, selametle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    ayıp olurmu dostum, olsa burda bahsetmezdim
    yok daha gidemedik. vize denen insanlık suçunun sonucunu bekliyoruz.
    daha geçen buna suç dedim hatırlarsan. bize bu kadar zor gitme imkanı sağlayan zihniyetler havalimanı içine girerken güvenlik bile sağlamıyorlarmış.. pes diyorum bunlara..

    sonuçlar belli olsun, olumlu çıkarsa nisanda ordayım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Tesekkurler kardes , strt stop dediginiz gibi motorun calismasi biraz farkli ilk marstaki gibi dgl.

    2012 de kaynima aldik bnm olmasada bnm gibiydi bu arada sunuda belirtmek isterim CEED o zamanda da, simdide hep her zaman fiyatindan fazlasini verdi emsallerinin en az 15bin altinda bir fiyati vardi ...

    2012 de 1.6 dizel concept manueli 51 bin tlye bitirdik. O donem toyotanin fordun vwnin emsal donanimlari 65 bin bandindaydi. Simdide ayni dizel otomatik concept plus donanim karsiligi diger markalarda en az 15 bin daha pahali. Birde her kose basinda her kavsakta olmamasida bence araci farkli kildiriyor arkadaslar.

    kesinlikle sana katılıyorum. yalnız 15 bin daha düşük fiyat değil, muadillerinden çok daha sağlam bir araba..
    VW alıpta servise gitmeyen neredeyse tanımıyorum.. bizim ceed lerdeki ufak tefek olaylar sayılmaz bile bence..

    peki kullanım güzergahın nasıl? DCT yi yoğun trafikte ve yokuş yukarı test etmek gerek.. be nhala tam otomatikçiyim.. DCT den ürküyorum doğrusu..




  • Yakit aldiktan sonra yol bilg.sifirladim suan 50 km yakit ortalamam 7.3 lt. :) . aracin total kmsi 795 km.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 model ceed sw aracımda çocuk kilidi devreye girmiyor ve aynı şekilde sürücü tarafndaki cam kilidi aktif değil
    araç kapı kenarlarında ya da gizli bir yerde kilit mi var acaba?? teşekkür ederm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fen14 F kullanıcısına yanıt
    Cam kilidi sürücü hariç camlar için çalışır. Çocuk kilidi ise arka kapıyı açıp kilit mekanizmasının altına bakarsanız anahtar ile çevirebileceğiniz bir alan var. O şekilde arka kapıların çocuk kilidini devreye alıp içerden açılmasını engelleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Yakit aldiktan sonra yol bilg.sifirladim suan 50 km yakit ortalamam 7.3 lt. :) . aracin total kmsi 795 km.

    hmmm.. tam otomatikten farksız sanki.. soğuk kış aylarında 8.5, yazları 7.2 lerde dolanırdı benimki..
    ortlama hız nedir? bende genelde 23- 33 arası olurdu..
  • Ortalama hızım 40 km.lerde. Şuan 7.3 lt. yakıt ortalamam mevcut. Aracın total km.si 850 km.

    Arkadaşlar bu arada alttaki resimdeki ekran benim ortalama hızımı gösteriyor sanırım. Ortalama hız değilse de nedir bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim ...
    Bu mesaja eklenen görseller:

     <<<< YENİ KIA CEED >>>>




  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiprens

    Arkadaşlar aracımı satmaktan vazgeçtim, yeni kasa çıkana kadar devam, madem satmıcam e ozaman boya koruma yaptirim dedim,öaraba cam gibi oldu, bir de cam koruma hediye ettiler, şimdi mis..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>> <<<< YENİ KIA CEED >>>>

    Kardeş aracın güzelmiş , rüzgarlık ne marka kaça nerden aldınız ?..




  • Fotoğrafta gördüğüm değer ortalama hız, 40 km... Yalnız bu gösterge paneliniz çok parlak geldi bana, rahatsız etmiyor mu sevgili kardeşim bu kadar parlak olması? Bir şey daha sormak istiyorum, orada D1 yazan yerde vites yükselttikçe D2, D3 diye yükselerek mi gidiyor?
  • Tesekkurler , evet vites kavtaysa onu gosteriyor , R ya da P konumunada alinca onu yaziyor. Evetvparlaklik sonda sanirim ayarina hic bakmadim gozumu rahatsiz etmedi acikcasi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otopark sonunda test yapmış ceed ile siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

    http://youtu.be/zmjvQD9EJek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceed sınıfının en iyi arabası bence, ceedimi satınca çok daha iyi anladım
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kardesim yanlis hatirlamiyosam sahibinden comdan almistim, markasi yazmiyo maalesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.