Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (475. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
64
Favori
549.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461


    quote:

    Orijinalden alıntı: PongoLLe

    Selamlar,

    Rodajla ilgili şöyle bir video vardı. Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama sıfır araba alan arkadaşlara faydalı olacaktır.

    https://teknoseyir.com/araclarda-rodaj-nedir-nasil-yapilir

    Ben bugun bi yag ve yag filtresi degistireyim aracima. 1000 km oldu , videoda ilk 50-100 km deniliyor gec kalmisim biraz ...

    Benim bu işlem hiç kafama yatmadı çünkü motor içinde çapak filan kaldıysa 1 dk dahi çalışan motor hasar görür zaten.

    Günümüz teknolojisiyle üretilen motorlar için gereksiz bir işlem neden bu kanıya vardığımıda belirteyim, motor blokları ve ekipmanlarının döküldüğü ve işlendiği bir fabrikada çalışmaktayım gözle görülemeyen hataları bile sakata ayırıp sevkiyata vermiyorlar ordan biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Ben mantıksız bulduğumu söylediğime pişman oldum hocam topa tutuldum resmen. Bırak sende para herkesin kendi parası, isterse yağ değişim km leri 1000 km de bir desinler benim cebimden çıkmıyor sonuçta.

    O kadar mühendis bunu hiç düşünememiş ve servisler için çok kolay bir ekmek kapısı iken onlar bile bunu kullanmamayı bilememiş değil mi? Hadi bizim ki kia markası ondan yapmıyor diyelim ya diğer firmalar?
  • Kardes servisi aradim gitmek icin , servis israrla gerek yok dedi . Gitmedim bende, servis gerek yok diyor internette bangir bangir degisin diyor ?.. Kime inanacigimi sasirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    2001 den bu yana 6 adet sıfır km araç aldım. Hiç bir aracımı 1000 km de yağ bakımına götürmedim. Benim bildiğim böyle bir prosedür yok. Servisler mümkün olduğunca araçları yağ bakımına erken almak isterler. Böyle bir durum olsa önce servisler çağırır.
    1000 km yağ değişimi için servise gidildiğinde servis böyle bir zorunluluk olmadığını söyler zaten. Uzun lafın kısası bence fuzuli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 29 Mart 2016; 20:07:27 >
  • ismail hoca İ kullanıcısına yanıt
    Bende söyledim fuzuli diye ama pişman oldum valla. Onun için dedim bunları söylerken dikkat edin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize aynen katılıyorum hocam ama başka türlü düşünlere de saygı gösteririm herkesin kendi tercihi sonuçta yağ değiştirmenin bir zararı yok esnaflarımızın da para kazanmaya ihtiyacı var hani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Kardes servisi aradim gitmek icin , servis israrla gerek yok dedi . Gitmedim bende, servis gerek yok diyor internette bangir bangir degisin diyor ?.. Kime inanacigimi sasirdim.

    Hocam içiniz rahat olsum 150000 km ve 5 yıl kapı gibi garanti var servis para kazanacağı halde yağ değişimine gerek yok diyorsa hem dürüst hem de bilgili bir servismiş bence iyi yapmışsınız gitmemekle.

    Siz rodaj dönemi kurallarına uyun yeter de artar ceed için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Düşüncelere bende tabi ki saygı gösteriyorum. Ama çok basitinden düşünürsek bu işlem hiç bir firma tarafından yapılmıyorken ve her usta havadan para kazanabileceği halde gereksiz diyorken bence üzerinde fazla bile konuşuyoruz. Varsa bir kaynak alalım yanlış yaptığımız birşey varsa bilelim. Ayrıca kanıtlanabilirliği de önemli. Yoksa zaytung haberi kadar değer taşır benim için. İsteyen inanan yine yaptırsın sonuçta yağcı da filtreci de kazanıyor boşa gitmiyor faydalı yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "0" araç ne alırsanız alın servisler kontrol amaçlı 1000 km dolunca araçları çağırırlar. adam_ıssız arkadaşımız fuzuli ve boş konuşmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhann_75

    "0" araç ne alırsanız alın servisler kontrol amaçlı 1000 km dolunca araçları çağırırlar. adam_ıssız arkadaşımız fuzuli ve boş konuşmuyor.

    Kardes ben servisi aradim yag devisimi istedigimi soyledigim halde adamlar almadilar , bosa masraf ediceksiniz gerek yok dediler. Yetkili servis yoyluyor bunu ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracın jantlarını 17" yapmak istesem ve orijinal değil de, farklı bir marka kullanmak istesem jant ölçülerinde bijon aralığı ölçüsünü nerede bulurum? Kullanma kılavuzunda aradım ama bulamadım ya da göremedim. Bizim araçların bu ölçülerini bilen var mı?

    Jant konusunda bir tavsiyeniz var mı?

    Hiç bilgimin olmadığı bir konu.



    @orhan

    Orhan kardeşim, otomobil genelde konuyu görüm. Burada paylaşılan videoyu, genelde de paylaşan olmuş. Orada yorumlarınızı gördüm, akıl verecek durumda değilim elbet, fikrimi paylaşıyorum sizinle. Boş verin, ben bir kaç kez cevaben bir şeyler yazmaya yeltendim ancak sonra vazgeçtim. Neden?

    Bana göre, kendimizin birer tüketici olduğunu unutmuşuz. Rekabet denilen şeyin olmadığından şikayet eden ama rekabete katkıda bulunmayan bir tüketici olmuşuz. Burada, gündelik hayatımda da ister otomobil, ister bir başka tüketim malı konusunda arkadaşlarımla konuşmalarımız oluyor. Burada da aynı durum, özellikle bu belli markalarda yoğunlaşmış durumda ve kimi kullanıcıları fanatik olmuş neredeyse. Markayı yapıp, satandan daha çok satıcısı olmuş. Örneğin, hemen hepimiz aynı yaştayız, 20 yaşında olsak heveslerimiz boyumuzdan fazla olurdu ancak bu yaşa gelince demek insan dinginlik, sorunsuzluk istiyor. Evimizde (gerçi annem gitti artık ama) 3 tane samsung telefon aldık. Ve 3'ü de ilginç şekilde alındıkları sırayla 2 yılını doldurduktan sonraki 1 ay içerisinde kullanımını güçleştirdi. Telefon almak için yola çıktım ve sonuç iphone' da bitti. Umarım doğru bir karar vermişizdir, benim çıkış noktam markadan ziyade dayanıklılık, uzun dönem kullanabilme vs. Forumuna bakıyorum, ölesiye savunanlar var, ne zaman ki ağzı yandı o zaman rüzgar tersine dönüyor. Oysa sadece bir kullanıcıyım, bu mala ihtiyacım olduğu için aldım ve benim ihtiyaçlarımı karşılayamıyorsa, tekrar aynı markayı tercih etmem olur biter. Bu mantalite yok. Bende de ön yargılar yok değil. Geçmişte iki opel maceramın ikisi de hüsranla sonuçlandı. Evet, burada dahi tavsiye ettim ancak kendim gidip de almaya korkuyorum (hani alacak olmak üzerine senaryo kurduğumda).

    Diğer bir neden... Az önce bahsettiğim gibi ön yargılar var ve maalesef bu yargılar kolay kolay kırılmayacak. Mühendislik dedin mi kore malı, japon malı gelemez akıla, direkt alaman malı gelmeli gibi bir yargı. "Olamaz, koreliler araç yapamazlar, yapsa da bu kadar donanımı alamanlar daha fazla paraya veriyorlar, onlar daha ucuza nasıl verirler? O zaman koreliler araçlarında bir yerlerinden çalarak donanım ekliyorlar" düşüncesi de olabilir yazanlarda. 2. el konusunda haklı eleştiriler var fakat hele sık sık yorumlarına rastladığım bir kullanıcının volvo s60 demesi beni bitirdi.

    Hani bu kasa çıkmadan önce veya bu kasa ilk çıktığı zamanlarda kampanya adıyla acaip fiyat düşürmelerle istikrarsız bir fiyat politikası izleyen kia artık o tip müşteriyi küstürecek türden kampanyalara da imza atmıyor (gördüğüm kadarıyla, gözümden kaçmış olabilir). Ülkemizde tutulmadı vesselam, kendim dahi o dönem için aldıktan sonra araçtan en ufak bir zırıltı, en ufak bir ses gelse "Kore malı değil mi!!!" diyordum. Bu yargımın değişmesi zaman alsa da değişti ve elbet bu fikre sahip olmama sebep olan da yine malın kendisi, kullandığım sürede gözlemlerimin sonucunda araçla ilgili fikirlerim değişmeye başladı. Bundan sonrasında kore malı diyerek küçümseyerek bakmak yerine, bu araçlara da bakılabilir gözüyle bakıyorum. Kaldı ki kullandığım için böyle; forumda, bu araçları uzaktan görmüş, tasarımını beğenmiş ancak almaya değer bulmamış, kendisince haklı sebepleri olan insanlar yazıyor. En başta "çöp" diyerek cümleye başlayan bir "insan evladı" o cümleyi okuyan bir "insanın" ne kadar kırılabileceğini düşünmüyor bile, mesela birisi koltuk kumaşının kalitesinden bahsetmiş, ilginç geldi bana.

    Tamam, bu 3. aracım, fırsat buldukça test etmeye gidiyorum ancak hani sınıf standartlarında olduğunu kabul ederek diğer markalara baktığımızda, bu araçların da onlardan aşağı kalır yok ne bileyim kumaş kalitesi, malzeme kalitesi, lastik kalitesi... İlginç, ben çok anlamam malzeme kalitesinden çünkü her şeyden önce içeriğinde ne kullanıldığını tek bilen üretici olduğu için "kalitelidir ya da kalitesizdir" yargısı fazla büyük bir cümle olur diye düşünüyorum. Bana göre iyi mal kendisini dokunuşuyla, görünüşüyle belli ediyor.

    Uzattım, kusuruma bakma lütfen, sonuç olarak, orada yazılacak çok şey var fakat insanların ne düşündüğünü beni ilgilendirmiyor. Kendimi de markanın satıcısı yerine koyup da, malı savunacak değilim, gitsin ithalatçısı malının reklamını yapsın. Ben varsa test izlerim, varsa aracı kullanırım, varsa görüşlerim (haddi aşmadan) düşüncelerimi ifade etmeye çalışırım. Diğer tarafta, " az satılıyor, az görülüyor, bu da iyi bir şey" de demiyorum. Dedim ya sadece tüketiciyim.

    Forumun amacı deneyimleri paylaşmak, bu deneyimleri bu tip konuyla ilgilenen insanlara sunabilmek, Dünya' yı yeniden keşfetmeye gerek yok ama hemen her konuda olduğu gibi, o konuda da deneyim sahibi olmadan sadece fikir üreten ve bu fikirleri konusunda sabit olan insanlar var. Bırakalım, herkes istediği gibi top çevirsin orada. Siz canınızın sıkıldığıyla kalırsınız.

    Zamanla aracı daha fazla seveceğinizi düşünüyorum.

    Büyük bir ekran bakıyordunuz, o konuyu n'aptınız? Bir çözüm bulabildiniz mi?




  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    gokhann_75 te ondan bahsediyor. 1000 km de yağ değişimi gibi bir uygulama olmadığından kontrol amaçlı çağırıyorlar.

    Yani siz içiniz rahat etsin istiyorsanız servise söylersiniz ben iç rahatlığı için değiştiriyorum diye, onlarda itiraz etmeden yaparlar sonuçta müşteri talebi ücreti ödendikten sonra geri çevirilicek birşey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalpan

    Ben aracın jantlarını 17" yapmak istesem ve orijinal değil de, farklı bir marka kullanmak istesem jant ölçülerinde bijon aralığı ölçüsünü nerede bulurum? Kullanma kılavuzunda aradım ama bulamadım ya da göremedim. Bizim araçların bu ölçülerini bilen var mı?

    Jant konusunda bir tavsiyeniz var mı?

    Hiç bilgimin olmadığı bir konu.



    @orhan

    Orhan kardeşim, otomobil genelde konuyu görüm. Burada paylaşılan videoyu, genelde de paylaşan olmuş. Orada yorumlarınızı gördüm, akıl verecek durumda değilim elbet, fikrimi paylaşıyorum sizinle. Boş verin, ben bir kaç kez cevaben bir şeyler yazmaya yeltendim ancak sonra vazgeçtim. Neden?

    Bana göre, kendimizin birer tüketici olduğunu unutmuşuz. Rekabet denilen şeyin olmadığından şikayet eden ama rekabete katkıda bulunmayan bir tüketici olmuşuz. Burada, gündelik hayatımda da ister otomobil, ister bir başka tüketim malı konusunda arkadaşlarımla konuşmalarımız oluyor. Burada da aynı durum, özellikle bu belli markalarda yoğunlaşmış durumda ve kimi kullanıcıları fanatik olmuş neredeyse. Markayı yapıp, satandan daha çok satıcısı olmuş. Örneğin, hemen hepimiz aynı yaştayız, 20 yaşında olsak heveslerimiz boyumuzdan fazla olurdu ancak bu yaşa gelince demek insan dinginlik, sorunsuzluk istiyor. Evimizde (gerçi annem gitti artık ama) 3 tane samsung telefon aldık. Ve 3'ü de ilginç şekilde alındıkları sırayla 2 yılını doldurduktan sonraki 1 ay içerisinde kullanımını güçleştirdi. Telefon almak için yola çıktım ve sonuç iphone' da bitti. Umarım doğru bir karar vermişizdir, benim çıkış noktam markadan ziyade dayanıklılık, uzun dönem kullanabilme vs. Forumuna bakıyorum, ölesiye savunanlar var, ne zaman ki ağzı yandı o zaman rüzgar tersine dönüyor. Oysa sadece bir kullanıcıyım, bu mala ihtiyacım olduğu için aldım ve benim ihtiyaçlarımı karşılayamıyorsa, tekrar aynı markayı tercih etmem olur biter. Bu mantalite yok. Bende de ön yargılar yok değil. Geçmişte iki opel maceramın ikisi de hüsranla sonuçlandı. Evet, burada dahi tavsiye ettim ancak kendim gidip de almaya korkuyorum (hani alacak olmak üzerine senaryo kurduğumda).

    Diğer bir neden... Az önce bahsettiğim gibi ön yargılar var ve maalesef bu yargılar kolay kolay kırılmayacak. Mühendislik dedin mi kore malı, japon malı gelemez akıla, direkt alaman malı gelmeli gibi bir yargı. "Olamaz, koreliler araç yapamazlar, yapsa da bu kadar donanımı alamanlar daha fazla paraya veriyorlar, onlar daha ucuza nasıl verirler? O zaman koreliler araçlarında bir yerlerinden çalarak donanım ekliyorlar" düşüncesi de olabilir yazanlarda. 2. el konusunda haklı eleştiriler var fakat hele sık sık yorumlarına rastladığım bir kullanıcının volvo s60 demesi beni bitirdi.

    Hani bu kasa çıkmadan önce veya bu kasa ilk çıktığı zamanlarda kampanya adıyla acaip fiyat düşürmelerle istikrarsız bir fiyat politikası izleyen kia artık o tip müşteriyi küstürecek türden kampanyalara da imza atmıyor (gördüğüm kadarıyla, gözümden kaçmış olabilir). Ülkemizde tutulmadı vesselam, kendim dahi o dönem için aldıktan sonra araçtan en ufak bir zırıltı, en ufak bir ses gelse "Kore malı değil mi!!!" diyordum. Bu yargımın değişmesi zaman alsa da değişti ve elbet bu fikre sahip olmama sebep olan da yine malın kendisi, kullandığım sürede gözlemlerimin sonucunda araçla ilgili fikirlerim değişmeye başladı. Bundan sonrasında kore malı diyerek küçümseyerek bakmak yerine, bu araçlara da bakılabilir gözüyle bakıyorum. Kaldı ki kullandığım için böyle; forumda, bu araçları uzaktan görmüş, tasarımını beğenmiş ancak almaya değer bulmamış, kendisince haklı sebepleri olan insanlar yazıyor. En başta "çöp" diyerek cümleye başlayan bir "insan evladı" o cümleyi okuyan bir "insanın" ne kadar kırılabileceğini düşünmüyor bile, mesela birisi koltuk kumaşının kalitesinden bahsetmiş, ilginç geldi bana.

    Tamam, bu 3. aracım, fırsat buldukça test etmeye gidiyorum ancak hani sınıf standartlarında olduğunu kabul ederek diğer markalara baktığımızda, bu araçların da onlardan aşağı kalır yok ne bileyim kumaş kalitesi, malzeme kalitesi, lastik kalitesi... İlginç, ben çok anlamam malzeme kalitesinden çünkü her şeyden önce içeriğinde ne kullanıldığını tek bilen üretici olduğu için "kalitelidir ya da kalitesizdir" yargısı fazla büyük bir cümle olur diye düşünüyorum. Bana göre iyi mal kendisini dokunuşuyla, görünüşüyle belli ediyor.

    Uzattım, kusuruma bakma lütfen, sonuç olarak, orada yazılacak çok şey var fakat insanların ne düşündüğünü beni ilgilendirmiyor. Kendimi de markanın satıcısı yerine koyup da, malı savunacak değilim, gitsin ithalatçısı malının reklamını yapsın. Ben varsa test izlerim, varsa aracı kullanırım, varsa görüşlerim (haddi aşmadan) düşüncelerimi ifade etmeye çalışırım. Diğer tarafta, " az satılıyor, az görülüyor, bu da iyi bir şey" de demiyorum. Dedim ya sadece tüketiciyim.

    Forumun amacı deneyimleri paylaşmak, bu deneyimleri bu tip konuyla ilgilenen insanlara sunabilmek, Dünya' yı yeniden keşfetmeye gerek yok ama hemen her konuda olduğu gibi, o konuda da deneyim sahibi olmadan sadece fikir üreten ve bu fikirleri konusunda sabit olan insanlar var. Bırakalım, herkes istediği gibi top çevirsin orada. Siz canınızın sıkıldığıyla kalırsınız.

    Zamanla aracı daha fazla seveceğinizi düşünüyorum.

    Büyük bir ekran bakıyordunuz, o konuyu n'aptınız? Bir çözüm bulabildiniz mi?

    Arkadaşıma katılıyorum, bir Alman sevdası almış başını gidiyor. Tamam önceleri zamanda VW eline kimse su dokemezdi ama artık teknoloji ilerledi. Çin, İran ve Hindistan bile araç üretiyor. En iyi araç sorunsuz araçtır.VW araçları her yerde var. Satıcıya gittiğimde müşterilerin %90'ı beyaz arac aldığını söylemişlerdi. Okulda öğretmenler karşıdan beyaz bir araç geldiğinde özellikle VW olunca şirket aracı diye dalga geçiyoruz. Kia aracının çok satılmaması benim işime geliyor. Her yerde VW, Toyota var ama kia yok. Ayrıcalıklı olmak bence güzel bir duygu. Farklılık yaratmak hoş bir duygu. Fanatik değilim ama, otopark videosunu izledikten sonra bakış açım daha da değişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atilla abi yazdiklarinin altina imzami atarim. Bu forumda biriyle araci tartisiyorum, o kisi araci ve markayi yeriyor, bende saskinlikla o arkadasa bu aractan hic kullandinmi, icine bindinmi diye sordugumda aldigim cevap aynen soyleydi , binmedim hic ama oyle diyorlar diye cevap verdi. " ÖYLE DİYORLAR " nedir Allah askina biz burda tecrubelerimi paylasiyoruz yoksa kulaktan dolma dedikodumu yapiyoruz anlayamadim. Bu yuzden ne yapilan yorumlar ne de elestirilere zerre takilmiyorum. Eminim bu forumda broadway kullanip bu araci begenmeyen kisiler vardir.

    Abi teyp konusu da cok ama cok bilinmeyenli bir denklem gibi geldi bana. Serviste 2700-2800 arasi, ayni teyp hepsiburada da 2550 tl. Bu paralari veremiyecegim icin daha uygun teyplere bakiyim dedim bu seferde 700 tl.den 1700 tl.ye kadar cok genis bir yelpaze ile karsilastim. Hangisi mantikli olur, beni yari yolda birakmayacak uzun vadeli kullanabilecegim teyp hangisi bilemiyoruz. Simdilik zamana biraktim abi zaten aciliyeti olmayan bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet araci aldigim musteri temsilcisi iledurumu gorustum , israrla yok abi oyle birsey masraf cikartma kendine felan bu araclarda oyle bir durum olamaz gibi yorumlarla mevzuyu kapatti. Diyorum yagimi aliyim gideyim disarda gizliden degistiriyim nerden bilecekler. Iyi bir motorcum var. Hayir boyle seylerle kendimi adamlarin gozunde pimpirikli musteri kategorisine sokmakta istemiyorum ... :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokhan kardesim ben Samsunda yasiyorum , burda durum hicte oyle degil, trafikte oldukca fazla denk geliyorum. Demekki vatandas yavas yavas uyaniyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    O para ille de cebimden çıksın diyorsunuz anladım

    Servis ve satış danışmanın da bizimle aynı fikirde olduğuna göre 5 litre 5-30 dpf li motora uygun yağ parası ve filtre parasını gelin bağış yapalım daha faydalı olur hem sizinde cebinizden istediğiniz para çıkmış olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfurullah canım kardeşim, ben fikrimi paylaştım. Baktım orada bir tartışmadır gidiyor, bir de kendini paralıyorsun; adam söylenene bakarak cevap verse iyi ama maalesef; siz cevap yazmadan önce, cevap verdiğiniz adamın cevabı zaten hazır. Kulaklar tıkalı, anlamak ve öğrenmek istemiyor, ne demiş Yunus Emre " Sizin anlattıklarınız, karşınızdakinin anlayabildiği kadardır."

    Değer kaybı konusundaki fikirlere katılıyorum ancak yine bunu gündeme getiren arkadaşın "onlar kendi pişmanlıklarında bile mutlular" cümlesini sarfeden bir arkadaş (yukarıda da dediğim gibi) "onu okuyanın da bir insan olduğunu" bilmiyor sanırım. Talihsiz bir yorum, talihsiz bir açıklama.

    Bırak kim ne alırsa alsın, kim ne satarsa satsın; parayı biz kazanmadık. Eleştirmek gibi olmasın 62.000 lirayı B sınıfı, benzinli bir araca verip, bundan da mutluluk duyuyorsa bir adam ona diyecek bir şey yok. Para onun, akıl onun, mal onun...

    Forumlar, testler, her zaman bulamayacağız bir şeyi sunmak için var : Deneyim. Bu deneyime hemen her zaman sahip olma imkanı yok maalesef. Gönlüm ister, mesela @adam_ıssız kardeşimiz, araç kiralayıp gezinti yapıyorlar araçla, 2 - 3 gün ellerinde oluyormuş araç... Benim bun yapmama imkan yok ama bunu yapan bu arkadaşın (subjektif de olsa) deneyimlerinden faydalanma şansım var.

    Elbet, benim de kendimce değerlendirmelerim var. Ben, yaşanan değer kaybından dolayı, belli markalar haricinde sıfır alınmaması taraftarıyım (ki bu fikrimi burada da paylaştım). Binilecekse eğer o zaman alacaksın sıfır, kafan rahat olacak; aksi halde 2-3 senede bir değiştiririm diyen için biraz fiyat kırmak gerekiyor ve... Forum geneli de hem nalına vuruyor, hem mıhına... Nasıl yani? Sıfır araç satışlarına bakıp alanlara sövenler, 2. el araç alıp sorun yaşayan ya da almakta tereddüt edenlere de (tabiri caizse) veriyor gazı...

    Yahu ben zamanında, 2. elde öyle denk geldiği için concept plus için anlaştım ama aracın rehini vardı. Ben parayı veririm, 5 dakika sonra rehin kalkar kafasındaydım, araç sahibi bana "1 gün sonra kalkıyor" deyince, 2 adım uzaklaştım. Ve n'oldu biliyor musun? Sadece aylık 100 lira (evet evet sadece 100 lira) fazla kredi taksiti ödeyerek sıfır araç sahibi oldum. Bak bugün için araç bana kredisiyle 80 kafaya mal oluyor ama sıfırı neredeyse 82.000 lira civarı (sizin aldığınız fiyatla kıyasladım). Bu fiyata 2.5 senede gelmiş... Aldım çünkü sorun istemedim, sıfır aldım çünkü kafam rahat olsun dedim, sıfır aldım çünkü 100 lira için aldığım riski gereksiz gördüm...

    Gel bunları anlat da, karşındaki de anlasın... Anlayacak adam, önce 62.000 lirayı benzinli, B sınıfı araca "güvenli" diyerek kendini ikna ettiği için nasıl verdiğini bir anlatsın hele; biz sonrasında ona neden kore malı, japon malı bakıyoruz anlatırız.

    Teyp konusunda hiç fikrim yok; ufak bir işim var, onu bir halledeyim, ben de bir bakayım olmazsa.

    Yağ değiştirme hususunu da (daha önce de belirttim) iyi niyetli bir tavsiyeydi. Bir karar vermişsin, arkasında durmaya çalış, "Kalabalıkta eşeğin kuyruğunu kesme; kimi uzun der, kimi kısa" misali; bu konuda da fikir ayrılıkları mevcut. Ben de zamanın da değiştirdim (3.000 km olunca), hatta yetkili servise her 7.500 km' de bir yağ değiştirmek istediğimi de söyledim fakat "yağ değişim periyotları değişir" diyerek kabul etmediler; hoş yetkili servise de hiç bir bakım için gitmedim.

    Ben ara ara yağı kontrol ediyorum, parmaklarıma ufak tortu gelmeye başlarsa km' yi kontrol ediyorum, ona göre değiştiriyorum ki bu ya 8.000 olur, ya 7.500 olur, ya 10.000 olur. Tabi bu kendi tasarrufum; doğru yanlış diye bir sonuç yok. Ben iyi yaptığımı düşünüyorum.

    Kal sağlıcakla.




  • O konuda yaptigim bir sey var , burda paylasip Allah cc. nezdinde sevabini zedelemek istemiyorum.:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bu araclarda deger kaybi mevzusuna pek takilmiyorum , neden dersen ; alirken zaten uygun aliyorsun, suan bu ayarda bir golf alsam verecegim para 100bin tl.idi. o arac 3 sene sonra kaca satilir abi 100bin vermisim. Bu araca 80 verdim 3 sene sonra kaca veririm. Suan 2013 model ceedler 60-65bin tl.arasi. 3 yasinda golflerde 70bin tl.lerde , golf yuksek ama sifir fiyatiyla aradaki makasa bakarsak bana pek kia zarar ettiriyor gibi gelmiyor. Ha şunu diyebilirler , golf, corolla gibi hizli gitmeyebilir. Bu araci bilen taniyan pesinden gider ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.