Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (471. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
64
Favori
549.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler arkadaslar. Yagini ilk 500 kmde degistiren varmi aramizda , bayii bana oyle birsey soylemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    İlk 500 km de değiştirme mantığı sanırım motor parçalarının birbirine alışması esnasında kopan çapakların yağ değiştirilerek arındırılması için yapılıyor ama şahsi kanaatimce gerek yok çünkü gelişen teknoloji ile parçalar birbirine sıfır derecede uyumlu, ama olmasa bile çapaklar karterin dibinde biriktiği ve yağa karışıp gelmediği için yine sıkıntı olmaz. Filtreden bişey geçemez zaten.

    Gerekli olsaydı servisler bunu uygular ve zorunlu tutardı. Yapmayanı yine garanti dışı bırakabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    1500 km de değiştirdim bizzat kendim. çıkan yağı gördükten sonra daha önce değiştirmediğime pişman oldum. yeni araç alıcak olsam 500 km olmadan değiştiriririm yağını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Filtre olduğu için o yağın o şekilde motora ulaşmayacağını düşünüyorum. Karterin dibinde biriken yağ da partiküllerin olması normal. Tercih meselesi tabi ben çok önemsemiyorum. Bu konuyu ben ilk duyduğumda motorcu arkadaşıma sorduğumda çok kafaya takarsan filtre değiştir ilk 1000 km de yeter ama ona bile gerek yok aslında dedi. O kadar motor yapıyoruz onlarda yapsak bu dediğini herkes mantıklı bulur seve seve de getirir ama lüzumsuz yani dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    yağ değişimine ecnebiler cheap insurance diyorlar. yani ucuz sigorta. tabiki erken değiştirmezseniz olay direk motor yapmaya gitmez. fakat yağı zamanından erken değişen motorun ömrü diğerinden ortalama olarak uzun olur. bunu da sorun isterseniz motorcu arkadaşınıza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yağ ne kadar erken değişirse motorun ömrü diğerlerine oranla uzun olur (herşey sabitken) bunu sormaya gerek yok. Benim demek istediğim ben gerek görmüyorum yani biraz fuzuli oluyor.

    Yine aynı şeyden bahsedicem; sizin dediğiniz gibi değiştirmenin gerekliliği kanıtlanmış olsa bu standarda bağlanırdı. Birde bu servisler ile yağ filtre grubu satanların ekmeğine yağ süreceği için her sıfır araba alanın en azından kulağına bir çalınırdı fayda var gelin yapalım diye.

    Tartışma konusu olsun diye yazmıyorum bunları ama bilimsel bir makale yoksa bununla ilgili, benim için hurafeden başka bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Akademisyenler soylemedikce inanmiyor olmaniz ilgincmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Aslında akademisyenler ile ilgili de değil. Bununla ilgili ne servisler ne de tanıdığım bu işin ustaları bile fikir sahibi değilken forumda bir kaç kişi mantık yürütüyor diye inanmamı beklemeniz asıl ilginç olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Bu durumda konusmak icin bir sebep kalmadı. İyi günler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Tesekkurler arkadaslar. Yagini ilk 500 kmde degistiren varmi aramizda , bayii bana oyle birsey soylemedi.

    Hocam aracın kitapçığında yağ değişim periyotları, rodaj dönemi gibi bilgiler var onlara uyarsanız fazlasıyla yeterli olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapcik yok , bir flash bellek verdiler , kianin tum modellerinin kullanma klavuzlarinin pdf formatlari var.Bilgisayar basina oyurup adam akilli okumak lazim. Kitapcik olsaydi daha kullanisli olurdu ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili kardeşim demiş miydim bilmiyorum, aracınız hayırlı uğurlu olsun; güle güle kullanın inşallah.

    Bu yağ değişimi iyi niyetli bir tavsiyedir, ben de mesela 2008 yılında aldığım sıfır araçta da, 2013 yılında aldığım bu araçta da 3.000 km' de yağ ve filtreleri değiştirdim. Her ne kadar motorlar fabrikadan çıkmadan önce çalıştırılıyor olsa da, illa ki bu alışma sürecinde bir çapaklanma olacaktır diye düşünüyorum. Servis ilk 1.000 km için gelmenizi isteyebilir, onda da gözle kontrol harici her hangi bir değişim yok.

    Bu yağ değişimi tamamiyle size kalmış, iyi niyetli bir tavsiyedir; yapsanız da olur, yapmasanız da...
  • Tesekkurler kardes.

    Bnm arac 2015 concept plus , nunda alarm varmidir acaba ?.. Kitapcigi yok , icinde pdf. formatlarinda dosyalar olan bir usb bellek verdiler. O dosyalardan da okumak biraz zahmetli dogrusu ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google sayfaya "ceed kullanma kılavuzu" diye yazarsanız çıkan kia sitesinden direkt olarak model ve yılını seçip veya kia'nın sitesine giderseniz, orada "servis ve kullanma kılavuzları" kısmından araç modelini ve yılını seçip kullanma kılavuzunu indirme şansınız var.

    Beri tarafta; yazılanlar standart şeyler. Özellikle son sayfalarda işe yarayacak şeyler var : Far bilgileri, yağ ve değişim aralıkları, bakım ve servis aralıkları gibi.

    Ben size kendi yaptığımı söyleyeyim, bende de araçla birlikte kitapçık var ancak her defasında arabaya git, kitapçığı al, ihtiyacım olan bilgiye ulaşmak için sayfa aramayla uğraşmaktansa; indirdim PDF formatını; mesela bana ne lazım? Far bilgileri, ekran alıntısı yapıp bilgisayarda araba için açtığım klasörün içerisine attım. Böylece her defasında aynı sayfayı aramaya da gerek kalmadı. İnan, kitapçık da olsa insan aradığına ulaşmak için sayfaları karıştırırken, "Aaaa şunu da bir okuyayım" derken, asıl aradığınız şeyi ya unutabilirsiniz ya da aramadan sıkılabilirsiniz.

    Size tavsiyem, elinizde hazır PDF format varken, bu şekilde yapmak inanın daha pratik. Kitapçıktan okumak daha zahmetli. Aksi halde her aradığınız bilgiye ulaşmak için, her seferinde kitapçığı baştan aşağı (index' e rağmen) okumak zorunda kalacaksınız.

    Kitapçık istiyorsanız, size benim aracın ki göndereyim. İşinizi görecekse eğer, (gerçi benim araç 2013 model, aralarında şanzıman harici farklar var mı bilmiyorum) bana bir kargo adresi verirseniz, gönderirim.


    Alarmdan bahsetmişsiniz; onu sonradan gördüm, mesajımı da bu yüzden değiştiriyorum. Arabanın (hangi camında bilmiyorum) alarm işareti olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 21 Mart 2016; 11:43:02 >




  • Arkadaslar dizel otomatik aracimin ilk yakit verisi 693 km.de 43 lt.(155 tl.) aldi. Lt.hesabi olarak 100 km.de 6.2 lt.eder , krs hesabina gore 22 krs ediyor. Bu km.nin 500 km.si uzun yol yaklasik 200 km.si de sehir ici ne diyorsunuz arkadaslar bu veriler dusermi ?..

    Aalpan kardesim bilgiler icin tesekkurler. Dediginiz gibi pdf yi telefona atabilirim bilgisayarla pek isim olmuyor bana daha zahmetli geliyor :)

    Edit : Arac 2015 1.6 crdi dct 7 concept plus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 21 Mart 2016; 14:05:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalpan

    @Killer Loop

    Abi sesin, soluğun çıkmaz oldu, hayrola nerelerdesin? İşler yoluna girdi mi bari?


    @ERG81

    2. duruşma oldu mu? Tam tarihi hatırlamıyorum, mart ayında olacaktı diye hatırlıyorum, bir gelişme var mı o günden bu yana?

    aalpan selam,
    Mesajını çok geç gördüm kusuruma bakma.
    Bugün bilirkişi testleri tamamlandı.
    Önce araç olduğu haliyle test edildi ve sağa çekme görüldü.
    Ardından araç Kia Tekkar' a çekilip rot ayarları kontrol edilip ufak düzeltmeler yapıldı.
    Sonrasında iki tarafın avukatları eşliğinde yeniden teste çıkıldı ve yeniden sağa çektiği görüldü
    Merak ediyorum şimdi Çelik Motor'un hamlesi ne olacak...




  • @ERG

    Nasılsınız? Allah kolaylık versin, ben tam olarak tarihi bilmesem de aklımda mart ayında diye kalmıştı; önceki sayfalara ve yazışmalara bakmak da aklıma gelmedi.

    Anlattığınız son duruma göre bu aracın sağa çekme problemi, bu araç için kronik. Peki davanın bir sonraki duruşması ne zaman? O davada sonuç çıkacak mı, yoksa o bilirkişi, bu bilirkişi yine dolaşacak mı?


    @Orhan kardeşim

    Bir öğretmen arkadaşımın fluance EDC aracı var, bu arkadaşa her gün Gölcük'ten (İzmit) çıkıp, Sapanca'ya (Sakarya) geliyor otoban üzerinden. Bu arkadaşımla geçen gün benim aracın başında sohbet ederken ortalama tüketiminin 5.8 litre olduğunu duydum. Ee tabii bizim araçlar o noktada fazla yakıyor fakat benim güzergahımla, onun güzergahı arasında fark var.

    Ben 6 km giderim, stop ederim, yaklaşık 15 dakika sonra tekrar motor çalıştırırım 4 km sonra stop ederim. Akşam 5.30'da da yaklaşık 2.5 km daha gider, stop ederim. Bu şartlarada benim araç 6.9 litre elbette tüketir. Geçen gün mazot aldım, 7.8 km yolun sonunda inanmayacaksın ama 4.3 litre tüketim yazıyordu araç...

    Sonuç ne? Ben de size şu rodaj döneminde arabayı sürekli aynı viteste kullanmayın, sürekli aynı hızda kullanmayın tavsiyesinde bulunacağım. Ben (bana göre) arabayı 5 akşam boyunca Bilecik' e sürdüm. 6. vitesteyse 5' e çektim, öyle gittim, yokuşa geldim bastım, bir süre sonra 6. vitese aldım sakin sakin kullandım. Atıyorum 10 dakika sakin gittiysem; 3 dakika devirli gittim, hayatımda o kadar sürat yapmadım ama süratli gittiğimde oldu, arabayı kendi haline bırakıp istediğim hıza ininceye kadar gaza dokunmadığım da oldu.

    Doğru mudur? Bilmiyorum, kitapçığa göre doğru olan kısmı sürekli aynı devirde olmamak, aynı hızda olmamak, aynı viteste olmamak; gerisi benim şahsi fikrim.

    Tüketim zamanla düşer mi? Düşeceğini düşünüyorum ama şu rakam diyemem. Bir de sizden ricam, gerçekten çevrenizde araç kullananlara bir bakın. Kırmızı ışığı gördüğü halde, ışığın dibine geldiğince frene abanan; düz yolu buldu mu gaza abanan bir sürücünün tüketiminin düşük çıkması ihtimali bence zayıf. Bu tip verilere bakıp da canınızı sıkmayın; ben boş yere kastım kendimi.

    Hatta az mı ERG81, Killer Loop bana durumu anlatıp, çevrelerinden örnekler verdiler. Ama bak! 2.5 yıl aradan sonra koyuyorum mazotu, basıyorum gaza, gidiyorum işime, gücüme; bence siz de öyle yapın (emri vaki, estağfurullah, haddim değil, canınızı sıkmayın demek istiyorum).

    Kullanım kitapçığı konusunda ciddiyim, malum donanıma özel bir şey olmadığından dolayı, her ne kadar yeni model de sizin aracınızın büyük bir kısmını kapsıyordur diye düşünüyorum. Bu sebeple, kitapçıkla daha rahat olacağını düşünüyorsanız, sizin işinize yarasın. Bagajda gidip, geliyor bizimle birlikte.




  • Kardeş uzun uzadıya anlattınız , zahmet ettim size elinize sağlık. Sizi çok iyi anlıyorum aslında 1400 kglık araç bu değer fazlada sayılmaz ama bnm endişem bu yakıt verisi neredeyse uzun yol verisi sayılır çünkü şehir için yapılan km çok az , hep şehir için kullanacağım artık bundan sonra düşmekten ziyade çıkar endişesi içerisindeyim , bnm araçta start stop var ne kadar etki eder bilemiyorum.
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Sizin aracını dct sanırım değilmi ? Birde trabzondamısınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.