Şimdi Ara

Yeni Kasa Aldık 2 Kere Garantiye Gitti??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze merhaba.Lafı dolaştırmadan olayı hemen anlatıyım;imzamda gördüğünüz kasayı(toplama pc) alalı 2 hafta oluyor ancak arızasından,hatasından bir türlü kurtulamadım.Şimdide bilgisayar açıldığında XP logosu gelmiyor ve ekran simsiyah kalıyor.Ne yaptıysam düzeltemedim belki sizin bir fikriniz olurda sorunu çözebilirim.Şimdiye dek denediğim yöntemler;

-Bios'un bütün ayarlarıyla uğraştım
    -HDD'nin kablolarını değiştirdim
    -Sistem sıcaklığını düşürdüm
    -CPU'nun hızını düşürdüm
    -Xp'yi yeniden kurmayı denedim ancak "kur bilgileri yapılandırılıyor" şeklinde bir yazı çıktıktan sonra yeniden ekran simsiyah oluyor.
    -SATA girişlerini değiştirdim

...

Ve hatırlayamadığım bir kaç işlem daha yaptım ancak sorun düzelmedi...

Sizce sorun nasıl çözebilirim??

NOT:Sorunun HDD'den olduğunu kaynaklanan bir sorun sonucu olduğunu zannediyorum çünkü hdd'de azıcık bile bir kıpırdama olmuyor,ancak bios hdd'yi tanıyor.

• Bu olay bazı ekran kartlarını driver cdsini full yükleyince oluyor... Güvenli modda ekran kartının driverını kaldırıp açılıp açılmadığına bakarmısınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: silvershadow

Bu olay bazı ekran kartlarını driver cdsini full yükleyince oluyor... Güvenli modda ekran kartının driverını kaldırıp açılıp açılmadığına bakarmısınız...

Bilgisayar hiç ayarları göstermiyorki.Logoyu göstermiyordan kastım; xp'nin logosunun görünmesi gereken yer dahil bilgisayarda hiç bir şey görünmüyor.Sadece bilgisayarın anakart logosu ve bios'a nasıl gireceğim hakkında bilgiler yazıyor sonrasında monitörde hiç bir şey görünmüyor...
  • güvenli modda başlkatamıyormusunuz?
  • quote:

güvenli modda başlkatamıyormusunuz?

Evet başlatamıyorum...

Zaten o bölüme kadar monitör bir gösterse sorunu hallederdim.Bilgisayarın HDD'sinden şüpeleniyorum hiç kıpırtı yok,sanıyorum hdd bozuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 23 Ağustos 2008; 19:59:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

güvenli modda başlkatamıyormusunuz?

Evet başlatamıyorum...

Zaten o bölüme kadar monitör bir gösterse sorunu hallederdim.Bilgisayarın HDD'sinden şüpeleniyorum hiç kıpırtı yok,sanıyorum hdd bozuk

Hdd'yı başka bir kasada dene...
  • O zaman hdd en kesinlikle bozuk... Ama fiziksel mi değilmi bilemicem :) geçen aynı olay başımıza geldi. takılıp kalıyor... Hdd yi yaa sıfırla yada mega iso yada hiren boot ile mbr sini düzelt...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.