Şimdi Ara

Yeni Kasa 2011 Citroen C4 Test Sürüşü İzlenimlerim... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
1
Favori
95.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

Orijinalden alıntı: kikoalp

Arkadaşlar aracı bende cuma günü test ettim ; 2009 civic kullanıcısıyım ve aracımı değiştirip dizel otomatik bişey almak istiyorum önce megane yeni edc vitese baktım 50.500 fiyat çektiler megane o fiyatı etmez bence ben vermem yani sonra seat leon dsg vitese takıldım hoşuma gitti ama 49 000 aşağıya inmediler zaten yakında kasa değştirme ihtimali midemi bulandırdı en son yeni c4 e gittim comfort plus paketli aracı test ettim şuanki hondam dan önce de c2 dizel kullanmıştım 4 sene ve çok memnundum ufak olması haricinde sonuç olarak dışı o kadar ben tatmin etmesede içine bayıldım ve kendi aracım satıldığı gibi almaya karar verdim ...fiyatı da bence çok tatminkar özellikle megane ve leondan sonra ...Umarım hondam en kısa zamanda satılır...

Peki otomatik vitesi nasıl tatmin etti mi kullanımı ,geçişleri iyi mi?

MCP kesinlikle yumuşak çalışıyor...

Ne spastik MMT nede Hondanın iShiti....

Geçişler çok hoş, tek debriyajlının vereceği en konforlu noktada, vites küçültürken ara gaz tadında, üst devirlerde vites geçişi sarstınları oldukça azaltılmış, kısaca uğraşmışlar...

• Arkadaslar aramızda bu aracı alıp uzun yol kullanan var mı acaba? Sorumun amacı su; haftada yaklasık 1000 km yol yapacagım bır ıse basladım ve 2010 1.4 Tsi Passat kullanıyorum. Fikrim aracımın yanına dizel bir araç daha alıp uzun yolculuklarda ekonomi yapmak. Fakat çekindiğim taraf ise Passat'ın konforuna alıştım ve yolculuk sonrası yorgun argın araçtan inmek istemiyorum. Tecrübeniz varsa nedir bu konuda.. Passat yanına kucuk bir araç daha alıp kullanmak mı? Yoksa Passat'ın deger kaybını göze alıp dizel buyuk bır araça geçmek mi? Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

49.900 tl bu araç için çok uygun donanımda yok yok hayran kaldım bravo Citroen donanım işini yine çok iyi yapmış. Eski C4 te bu yönden çok iyiydi.

Yeni C4 1.6 e-HDi 112HP EXCLUSIVE MCP
    STANDART ÖZELLİKLER
    ABS, EBA ( Acil Fren Destek Sistemi), EBD (Elektronik Fren Güç Dağılımı)
    ESP, ASR
    Yokuş kalkış desteği (Hill Holder)
    Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Yan ve perde hava yastıkları
    Arka koltuklarda isofix çocuk koltuğu bağlantıları
    Stop and Start (STT)
    Elektrikli park freni
    Yol bilgisayarı
    Yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
    Çift bölgeli otomatik klima
    Elektrikli, ısıtmalı yan aynalar
    Gece sürüş modu
    Eşik aydınlatmalı katlanabilir yan aynalar
    Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
    Yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar
    Programlanabilir hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı
    MP3 uyumlu Radyo CD çalar
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi
    6 hoparlör
    Yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
    Masaj fonksiyonlu ön koltuklar
    Elektrik kumandalı ön ve arka camlar
    Ön ve arka park sensöru
    Park yeri mesafe ölçüm sistemi
    1/3 , 2/3 katlanabilir arka koltuklar
    Yarı deri döşeme
    Bluetooth ve USB bağlantı noktası
    MP3 çalar bağlantı soketi (AUX)
    Ön kol dayama
    230V priz (Ön kol dayama içinde)
    Renk ayarlı gösterge paneli
    Ayarlanabilir polifonik uyarı sesleri
    17” Alüminyum alaşımlı jantlar
    Ön sis farları
    Virajda aydınlatma sistemi
    Yan camlarda krom çıtalar
    Karartılmış arka camlar
    Fiyat 49.900 TL

Tabiki tercih meselesi ama ufak tefek farklar dışında 50.000 TL'ye FORD CMAX Titanium alabiliyorsunuz , o yüzde Citroen markasında ve C4 boyutlarındaki bir araç için 50.000 TL'nin çokta düşük olduğunu düşünmüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutcevik

Arkadaslar aramızda bu aracı alıp uzun yol kullanan var mı acaba? Sorumun amacı su; haftada yaklasık 1000 km yol yapacagım bır ıse basladım ve 2010 1.4 Tsi Passat kullanıyorum. Fikrim aracımın yanına dizel bir araç daha alıp uzun yolculuklarda ekonomi yapmak. Fakat çekindiğim taraf ise Passat'ın konforuna alıştım ve yolculuk sonrası yorgun argın araçtan inmek istemiyorum. Tecrübeniz varsa nedir bu konuda.. Passat yanına kucuk bir araç daha alıp kullanmak mı? Yoksa Passat'ın deger kaybını göze alıp dizel buyuk bır araça geçmek mi? Teşekkürler..

Aracın manuel se ve büyük araca alıştıysam 2011 1.6 tdi almanı öneririm dsg ise 2.0 tdi öneririm ama o araçta çok pahalı alternatif olarak 508 e bakabilirsin c5 ile yaza doğru alırsan hem 2012 olur hemde indirime girer araçlar.......

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutcevik

Arkadaslar aramızda bu aracı alıp uzun yol kullanan var mı acaba? Sorumun amacı su; haftada yaklasık 1000 km yol yapacagım bır ıse basladım ve 2010 1.4 Tsi Passat kullanıyorum. Fikrim aracımın yanına dizel bir araç daha alıp uzun yolculuklarda ekonomi yapmak. Fakat çekindiğim taraf ise Passat'ın konforuna alıştım ve yolculuk sonrası yorgun argın araçtan inmek istemiyorum. Tecrübeniz varsa nedir bu konuda.. Passat yanına kucuk bir araç daha alıp kullanmak mı? Yoksa Passat'ın deger kaybını göze alıp dizel buyuk bır araça geçmek mi? Teşekkürler..

C5 1.6 e-Hdi 112hp MCP'ye bakacaksın...passat'ın konforu için...ki o kasa araçlarda bu tarz motorlar çok tat vermiyor ama amaç ekonomi ise çekilir...

tavsiyem ise ecumap yapılmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2011-model-19-000-km-beyaz-volvo-s80-dizel-43361211/detay

olacaktır.

• Göstegelerin analog dijital olması iyi ancak dış tasarım eski kasa kadar dinamik değil. İyi bir fiyat politikasıyla iş yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Mart 2011; 2:41:38 >
  • bu arabayı nasıl beğenmeyebilirlerki arka tasarım neysede ön ve iç tasarım muazzam olmuş ayrıca teknik özeliklerde süper bilsem megane 3 alıcağıma bunu alırdım
  • donanım gerçekten yerinde olmuş
  • Citroenler çok güzel araçlar, amcamda c5i vardı süper.. C4ün özellikle direksiyonu çok hosuma gidiyor
  • Valla arkadaşlar aracı gittim ben de inceledim, yorumlarımı paylaşayım sizle.

Açıkcası aracın dış görünüşü hoş, şık bir tasarımı var ancak çekici, sıradışı bi tasarım değil bana göre.

Aracın içine gelirsek malzeme kalitesi iyi ama aracın içindeki atmosfer pek hoş değil . Navigasyonsuz modeller için konuşuyorum, ne o öyle ortadaki küçük ekranın altındaki biçimsiz plastik kısım ?

Bu araçta navigasyon opsiyonu en üst modelinde olmamalı... Baz modeline dahi takılabilmeli.

Aracın motoru tam aradğım türde bir motor. dizel, performanslı ve çok tasarruflu. Fakat aracın içinin hiç albenisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 24 Şubat 2011; 1:06:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CouragePapillon

Valla arkadaşlar aracı gittim ben de inceledim, yorumlarımı paylaşayım sizle.

Açıkcası aracın dış görünüşü hoş, şık bir tasarımı var ancak çekici, sıradışı bi tasarım değil bana göre.

Aracın içine gelirsek malzeme kalitesi iyi ama aracın içindeki atmosfer pek hoş değil bana kalırsa. Navigasyonsuz modeller için konuşuyorum, ne o öyle ortadaki küçük ekranın altındaki biçimsiz plastik kısım ?

Bu araçta navigasyon opsiyonu en üst modelinde olmamalı... Baz modeline dahi takılabilmeli.

Aracın motoru tam aradğım türde bir motor. dizel, performanslı ve çok tasarruflu. Fakat aracın içinin hiç albenisi yok

Çoğu insan dışardan alıp taktıracaktır Navigasyonu.Ekranın altındaki boş kısım çok çirkin. O boşluğu bırakmalarının tek avantajı sonradan navigasyon montajı yapılırken kolayca yerleşebilecek olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 24 Şubat 2011; 1:06:47 >

• Arkadaşlar merhaba konu başlığını görünce üye olup bir şeyler yazmak istedim..
    Bende bugün Yeni C4 (1.6 HDi 112HP CONFORT M/T + Plus Paketi) test ettim. Daha önce benimde dizel otomatik tecrübem olmamıştı. Aracın sürüşü gerçekten keyifli ancak otomatik vites geçişleri biraz sarsıntılı geldi bana belkide benim otomatik vites acemiliğimden olabilir. Ancak vitesi manuale alınca aracın tadını aldım diyebilirim. Daha önce golf almayı düşünüyordum ama yeni c4 ile aynı donanımlarda golf uçuk fiyatlara geliyor. Hatta üstüne cam tavan eklesem bile c4 daha uygun fiyata geliyor.

Ben beyaz renk ve cam tavanlı almayı düşünüyorum. Ancak manuel ve otomatik vites arasında kaldım. Ekte alacağım arabanın resmini gönderiyorum (citreonenin fransiz websayfasından sizde oluşturabilirsiniz.). Ancak cantlar farklı olacak..
    Hepinize sevgiler. yeni araç alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Allah kaza beladan saklasın

Resim Adresi:http://farm6.static.flickr.com/5132/5479863758_3d05c6729f_b_d.jpg

Yeni Kasa 2011 Citroen C4 Test Sürüşü İzlenimlerim...

• Arkadaşlar Bence gayet hoş bir araç donanım olarak da çok iyi durumda astra j ile golf 6 arasında kendine yer bulacaktır. 1.6 HDI motora zaten diyecek yok...tadından yenmez.
  • C4 teki baya bir ozelik golfte yok ben bizzat 5 ay once 2011 model megane3 privilage aldim arabalarin arkasi cok benziyor yeni c4'e ama donanim olarak c4 daha iyi diyebilirim
  • Dün İstanbuldan Ankara ya birazda basarak gittik bende fiat fiorino 1.3 multijet vardı teyzeoğlunda yeni c4 dizel otomatik fiorino 7.6 lt c4 ise 5.3 lt yaktı,arabaya hasta oldum şiddetle tavsiye ederim ,rampada toyota opel hyundai yanına bile yaklaşamaz.
  • Eski araçlarım benzinli Peugeot 406 ve Yeni Sportage 1.6 GDI bana bu kadar sürüş zevki vermemişti.. Bahane arıyorum bir yere gitmek için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost2003

Arkadaşlar Bence gayet hoş bir araç donanım olarak da çok iyi durumda astra j ile golf 6 arasında kendine yer bulacaktır. 1.6 HDI motora zaten diyecek yok...tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga_107

Dün İstanbuldan Ankara ya birazda basarak gittik bende fiat fiorino 1.3 multijet vardı teyzeoğlunda yeni c4 dizel otomatik fiorino 7.6 lt c4 ise 5.3 lt yaktı,arabaya hasta oldum şiddetle tavsiye ederim ,rampada toyota opel hyundai yanına bile yaklaşamaz.

1.3 dizel fiorinonun istanbul ankara otoyolunda 7.6 yakabilmesi bence imkansız. Yani 170-180 e sabitlemeniz lazım ki o kadar yaksın. Aynı şartlarda C4 de yakar o kadar. arada hem motor hacmi hem ağırlık farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

quote:

Orijinalden alıntı: tolga_107

Dün İstanbuldan Ankara ya birazda basarak gittik bende fiat fiorino 1.3 multijet vardı teyzeoğlunda yeni c4 dizel otomatik fiorino 7.6 lt c4 ise 5.3 lt yaktı,arabaya hasta oldum şiddetle tavsiye ederim ,rampada toyota opel hyundai yanına bile yaklaşamaz.

1.3 dizel fiorinonun istanbul ankara otoyolunda 7.6 yakabilmesi bence imkansız. Yani 170-180 e sabitlemeniz lazım ki o kadar yaksın. Aynı şartlarda C4 de yakar o kadar. arada hem motor hacmi hem ağırlık farkı var.

Yok doğruluk payı biliyorum bir kullanıcı vardı takip ettiğim başka forumda otomatik vites fiorino almış 10000 km civarındaydı ort. 8,5 di..........

• Nedense fiat'ın motorları hdi motorlardan daha fazla tüketiyor..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.