Şimdi Ara

Yeni Insignıa Test - B8 Passat ve Premium modellerle kıyaslama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de araci test ettim, herseyi cok guzel, ozellikle motor sesi hic gelmiyor bir dizel olmasina ragmen.

Ancak aracin direksiyonu cok cok kotu, yani direksiyon tasarimi, tuslarin ustunde krom cerceve falan yok bildiginiz B segmenti arac direksiyonu gibi duruyor. diger kotu yani da donanim paketleri gercekten cok kotu ayarlanmis, alakasiz ozellikler paket yapilmis zaten cogu paket de yok stokta. paketleri eklediginiz zaman fiyat ucuyor rakiplerinin yaninda cok pahali kaliyor.

Diger bir kotu yani da spor dizayn paket mi ne var aracin disina eklenen spoiler marspiyel vs vs.. bunlar bildiginiz yan sanayiden 2000 liraya alip takmissiniz gibi duruyor. aracla butunlesik degil. bir ton para verip on tampona 100 liralik lip takmis gibi gozukmesi cok sacma...

yine bu segmentte talismanin yaptigi hatayi insignia da yapmis.. yani benim arkama astra mi geldi insigina mi geldi anlayamam gercekten cok benziyorlar. onden tasarimi ayni.. talisman ile meganeda da ayni sorun var.. bu direk segment alginisini dusuruyor..

• valla araç hakkında kötü işçilik ve her tarafından gelen trim sesleri olduğunu okumuştum bir kaç yerde.ayrıca bayi de incelediğimde aracın içinde bir türlü rahat oturamadım.1.85 den uzun boylulular için biraz sıkıntılı bir oturuş pozisyonu var malesef.
  • Şu Opel birde trim seslerinden vazgeçebilse güzel araba aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmerist -- 25 Eylül 2017; 10:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı test etmedim,
    Lakin önceki insigniayı kullandım 2-3 gün.

Türkiyede passatın rakibi kolay kolay olmaz. Sınıfında halen bir numara. diğer rakiplerinin toplam satış adetinden fazla araç satıyor kendi sınıfında.
    Bende parasını hak etmiyor düşüncesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CinliUV

ben de araci test ettim, herseyi cok guzel, ozellikle motor sesi hic gelmiyor bir dizel olmasina ragmen.

Ancak aracin direksiyonu cok cok kotu, yani direksiyon tasarimi, tuslarin ustunde krom cerceve falan yok bildiginiz B segmenti arac direksiyonu gibi duruyor. diger kotu yani da donanim paketleri gercekten cok kotu ayarlanmis, alakasiz ozellikler paket yapilmis zaten cogu paket de yok stokta. paketleri eklediginiz zaman fiyat ucuyor rakiplerinin yaninda cok pahali kaliyor.

Diger bir kotu yani da spor dizayn paket mi ne var aracin disina eklenen spoiler marspiyel vs vs.. bunlar bildiginiz yan sanayiden 2000 liraya alip takmissiniz gibi duruyor. aracla butunlesik degil. bir ton para verip on tampona 100 liralik lip takmis gibi gozukmesi cok sacma...

yine bu segmentte talismanin yaptigi hatayi insignia da yapmis.. yani benim arkama astra mi geldi insigina mi geldi anlayamam gercekten cok benziyorlar. onden tasarimi ayni.. talisman ile meganeda da ayni sorun var.. bu direk segment alginisini dusuruyor..

Talisman ile megane'ın ön yüzleri gerçekten çok benziyor ama Astra ile İnsignia'nın alakası yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

F10 premium ile kıyaslarmısın fiyatları benzer seviyede

2 tane f10 520 aldim sattim. 2. Si premiumdu..

F10 la kıyas kabul etmez konfor,sessizlik,kalite bakımından..

Fakat f10 dan üstün olan yanları var.. Mesela.. Arka diz mesafesi,şehir içinde daha çevik daha kullanışlı bir araç olması.. az yakması gibi.. Yol tutuş bakımından f30 dan ziyade f10 a daha yakın.. F30 ikisinden de daha iyi yol tutuş ve direksiyon tepkilerinde. Ama insignia böyle genel anlamda sürüş hissiyatı bakımından f30 la f10 arasında bir araç gibi olmuş sanki.. bmw den baya bir şey kopyalamışlar..

2.sınıf bir almana o kadar parayı vermek kulağa hoş gelmiyor. Hepimiz bazı arabalardan etkileniriz, beğeniriz ancak almayız yada tercih etmeyiz diyelim. Siz tercih edermisiniz?

2. Sınıf bir Alman olarak nitelendirmeye gerek yok bence..Markalar globalleşti eskisi gibi değil. Her marka birbirinden birşeyler kopyalıyor.. Birde ben begendigim arabayı alırım çevremdekilerin görüşlerini pek önemsemem insanlar sevmiyor zaten genelde opeli. Pazartesi fiyat alacağım exc grand sport aklima yatan bir araç olursa aynı gün işlemleri bitiririm.. Araç herşeyden önce sürüş kalitesi anlamında içime sindi.. sürüş zevki ve yuksek hizlardaki tatmin seviyesi vag araçlardan çok çok ilerde..

Bu diyaloğu ben bir yerden hatırlıyorum gibi, ama şu güzel bak en azından boşuna yazmamisim

• Insignia iyi hoş güzel de Opel'in donanım stratejisini biraz değiştirmesi lazım. Ayrıca 20 küsür bin lira karışılığındaki donanım paketinde bulunan o rezil, sanayi çakması, yıldız jantlar resmen arabayı almama sebebi. Nerede o eski Insigni'daki jantlar...
  • Beyler perşembe günü ani bir karar vererek cuma günü yani dün aracın parasını ödeyip plakasız şekilde teslim aldım. Aldığım araç 1.6 dizel exc. Sunroof + kış paketi. Lastik olarak da üzerinde 245 45 18 continental sc5 ler geldi..

Ilk izlenimlerim,

Aracın boyutlari büyük ve ön göğüs ile ön cam arasındaki mesafe de baya fazla olduğu için şehir içinde kullanıma biraz alışmak gerekiyor.. Oturma pozisyonu alçak.. kapsülün içinde gider gibi hissettirdi.. onun dışında ilk izlenim olarak auto hold olmaması ve yolcu koltuğunda yükseltme ayarı olmaması dışında her şey gayet güzel. Bakalım zamanla neler değişecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 30 Eylül 2017; 8:50:52 >
  • Passat ara donanım çıkarıp satışları artırma peşinde yeni impressiyon donanım

https://youtu.be/SPq0ih1V78I

İnsignia detaylı incelemesi flexiride şaseli

https://youtu.be/0MdsBqHRPqQ

Skodanında superb ye koyduğu ara donanım yeni comfort paket

https://youtu.be/Kiucb0ZI5Qs

• quote:

Beyler perşembe günü ani bir karar vererek cuma günü yani dün aracın parasını ödeyip plakasız şekilde teslim aldım. Aldığım araç 1.6 dizel exc. Sunroof + kış paketi. Lastik olarak da üzerinde 245 45 18 continental sc5 ler geldi..

Ilk izlenimlerim,

Aracın boyutlari büyük ve ön göğüs ile ön cam arasındaki mesafe de baya fazla olduğu için şehir içinde kullanıma biraz alışmak gerekiyor.. Oturma pozisyonu alçak.. kapsülün içinde gider gibi hissettirdi.. onun dışında ilk izlenim olarak auto hold olmaması ve yolcu koltuğunda yükseltme ayarı olmaması dışında her şey gayet güzel. Bakalım zamanla neler değişecek..

Güzel tercih yapmışsınız. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bende 15 km kadar test ettim. Bu yeni Insignia cidden olmuş daha önce 2 yıl 1.6 t 2010 model kullanmıştım. Eski Insignia yla alakası yok bı kere. Süspansiyon müthiş olmuş yol ve rüzgar sesi hiç yok. Oturma pozisyonu müthiş. Araç oldukça genişlemiş . Hızı hiç göstermiyor yol tutuşu zaten sınıfında lider. E daha ne olsun diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat425

quote:

Beyler perşembe günü ani bir karar vererek cuma günü yani dün aracın parasını ödeyip plakasız şekilde teslim aldım. Aldığım araç 1.6 dizel exc. Sunroof + kış paketi. Lastik olarak da üzerinde 245 45 18 continental sc5 ler geldi..

Ilk izlenimlerim,

Güzel tercih yapmışsınız. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bende 15 km kadar test ettim. Bu yeni Insignia cidden olmuş daha önce 2 yıl 1.6 t 2010 model kullanmıştım. Eski Insignia yla alakası yok bı kere. Süspansiyon müthiş olmuş yol ve rüzgar sesi hiç yok. Oturma pozisyonu müthiş. Araç oldukça genişlemiş . Hızı hiç göstermiyor yol tutuşu zaten sınıfında lider. E daha ne olsun diyelim.

Teşekkurler.. Şuan camfilmi yapılıyor ben ön camları söktürüp yaptırırım filmi hep.. Bu seferde söküldü ve fark ettik ki ön camlar cam değil Pleksi. Yalıtımın iyi olmasinın sebeplerinden biri de o aslında çift cam gibi baya kalın bir malzeme. i8 lerde de pleksi cam varmış bu arada.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat425

quote:

Ilk izlenimlerim,

Teşekkurler.. Şuan camfilmi yapılıyor ben ön camları söktürüp yaptırırım filmi hep.. Bu seferde söküldü ve fark ettik ki ön camlar cam değil Pleksi. Yalıtımın iyi olmasinın sebeplerinden biri de o aslında çift cam gibi baya kalın bir malzeme. i8 lerde de pleksi cam varmış bu arada.

Doğrudur. Şuana kadar opelin baya aracını kullandım Astra Insignia Vectra. Ve yalıtım ve konfor olarak segmentinde iyi bir yerde değildi hep sert araçları vardı opelin. Ama yeni Insignia da Opel stil değiştirmiş hem çok konforlu hem çok iyi yol tutuyor. Hemde hiç yok sesi almıyor. Eski Insignia da huzur ve sükunet yoktu araca binince sessizlik olmuyordu ve dışarıyla bağlantınız kesilmiyor düz tam. Yeni Insignia da dışarı ile hiç bağlantınız yok ve benim çok hoşuma gitti bu. Motor gürültüsü baya baya az bu konuda da Opel iyi çalışmış. Benim yeni Insignia da biraz daha iyi olabilir dediğim nokta direksiyon sistemi. Yani 130 gibi hızlarda direksiyon sanki biraz daha sertlesmeli. Şuan ki aracım Citroen C5 ve 130 ile giderken direksiyon taş gibi oluyor budabana güven veriyor.Yeni Insignia daha da güven veriyor ama ben direksiyonun daha sert olmasını isterdim açıkçası.

• quote:

Ilk izlenimlerim,

Hadi hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan, Alman ergonomisi yok gerçi ama idare edeceksin artık.

• Insigniayi test etmedim ama , sahip oldugu araci oven sattiktan sonra arkasından bi dunya laf eden bir insana guvenilirmi bilemiyorum ..

• ''C180 den kat be kat iyi yol tutuyordu ve genel anlamda da C180 den daha iyi bir otomobildi.''

buradan gerisini okumadım

gereksiz zaman kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melon52

''C180 den kat be kat iyi yol tutuyordu ve genel anlamda da C180 den daha iyi bir otomobildi.''

buradan gerisini okumadım

gereksiz zaman kaybı.

Mercedeslerin yol tutuşu genel anlamda kötüdür. C180 de baya bi kötüdür bunu herkes bilir.. ama sizin gibi yildiza tapanlar anlayamayabilir tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Insigniayi test etmedim ama , sahip oldugu araci oven sattiktan sonra arkasından bi dunya laf eden bir insana guvenilirmi bilemiyorum ..

Yerecegim yönleride olacak. Biraz zaman geçsin kullanıp görelim. Sonuçta aldiğım araç ilk üretimlerden.. ilk etapta mesela;

- bagaj kapanirken bir yere sürtme sesi yapiyor

- karter koruma yok motorun altı bomboş

- aracin orjinal kaucuk paspaslari yok nezaman gelecek belli degil.

- bayiler ilgisiz ve bilgisiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 1 Ekim 2017; 12:9:20 >
  • Hayırlı ,uğurlu olsun hocam .Güle güle binin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 1 Ekim 2017; 10:34:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Insigniayi test etmedim ama , sahip oldugu araci oven sattiktan sonra arkasından bi dunya laf eden bir insana guvenilirmi bilemiyorum ..

Yerecegim yönleride olacak. Biraz zaman geçsin kullanıp görelim. Sonuçta aldiğım araç ilk üretimlerden.. ilk etapta mesela;

- bagaj kapanirken bir yere sürtme sesi yapiyor

- karter koruma yok motorun altı bomboş

- aracin orjinal kaucuk paspaslari yok nezaman gelecek belli degil.

- bayiler ilgisiz ve bilgisiz.

Peki , kazasiz belasiz guzel gunlerde binmek nasip olur insallah ..

• Bu talismanla insignia kadar forumda sisirilen baska arac yoktur heralde.Bir de passattan iyi diyorlar ya akillara zarar.O fiyata o otamatik vitesle iç mekan kalitesiyle sütçü beygirleriyle gitsin kumda oynasin..Daha gecen sene 50 bintl eksiğine ayni motor sanziman satiliyordu fun lik yapmayin diyoruz okunu cikartiyorlar...

Not:Passat sahibi değilim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.