Şimdi Ara

Yeni Hyundai i20 20.000 km izlenimleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önce tam garaja girdim araç 20202 km oldu. Bir şeyler karalayayım dedim.. Geçen ki konuda mübalağa ederek yazdım kimse anlamadı, Hyundai fanboyları tarafından taşlandım.

    Şimdi gelelim yeni i20'nin 20.000 km'de neler yaptığına. Aracın tek kötü yanı ne yazık ki her tarafından gelen sesler. Yakıt falan çok iyi manuel için.. Sakarya'dan İkitelli'ye git gel köprü trafiğine takılarak 80 lira civarında yaktım.. 65-70 km hız ortalamasıyla trafiğin olmadığı yerlerde hızım genelde 80-110 arasıydı.

    Benim kullandığım şehrin yolları çok bozuk fakat çok yavaş ve sakin araç kullanmama rağmen şuan frenle beraber tümseklere girerken sol taraftan hafif şekilde paslı metalin esnerken çıkardığı sese benzer bir ses geliyor.. Özellikle köprü bağlantılarında olan hafif açıklıklar ya da hafif derin çukurlarda sağ teker kopacakmış gibi sesler çıkartıyor. Arabama kim bindiyse "Yeni araba yau niye bu kadar pat küt ediyor." tarzında şeyler duyduğumdan hafif müziksiz gidemez oldum..

    Sürücü koltuğunun arka tarafları kabardı, arada bir acayip anlamsız ve inanılmaz şekilde aracın orta konsol taraflarından ilginç bir esneme sesi geliyor. "WD-40 sıkayım da düzelsin." psikolojisine giriyor insan. Ses sisteminin EQ'ı flat haldeyken ne yazık ki iyi bir ses elde edilmiyor.. Ses hiç gövdeli değil. Bunu sağlamak için hafif bass açtığınız zaman bu seferde kapıdan acayip seviyede plastik sesi geliyor. Yani şu arabaya birini gözü kapalı bindirseniz inanmaz 2015 model bir arabaya bindiğine. O kadar rahatsız ediyor.. Abartanlar olduğumu düşünecektir.. Bu arkadaşlara tüm masraflarını karşılama promosyonuyla kapım açıktır. :)

    1 tanede çok yakın arkadaşımda var beyaz Elite+Pan aracının motoru komple değişti yağ yakma sebebiyle. Bu araç şuan 28.000 civarlarında ve bu sesler artmış vaziyette ve sürekli artarak devam ediyor. 50.000 ya da 100.000'e geldiğinde neler olacağını düşünemiyorum. Satmayı düşünüyor aracını.

    Bunlar haricinde bu sınıf için mükemmel bir araç.. Fakat tüm hevesim ve isteğim yok oldu gitti. 2015 model araba çukurlardan geçerken 98 model, spor yaylı ince yanaklı bir Civic gibi geçiyorsa geri kalan her şeyi unutuyorsunuz ne yazık ki. Ya da bu bizim şansımızdı ilk parti arabalar bu şekilde çıktı..

    Edit. : Yarın büyük ihtimalle Elite+Pan olan araç servise gidecek.. Amortisörden gelen sesler için. Duruma göre haftaya da benim araba gidecek.. Üstten bir sıkıntı sezildi, incelenecek bakılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 24 Aralık 2015; 18:29:23 >







  • bende senin bu söylediklerinin hiçbirisi çıkmadı benimde ilk parti araçtı 12bin km doldu. gayette bozuk yollardan geçtim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa boyle sikayetler duydum bu arac hakkinda kullanan herkez
    Cok memnun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    bende senin bu söylediklerinin hiçbirisi çıkmadı benimde ilk parti araçtı 12bin km doldu. gayette bozuk yollardan geçtim.

    Benim çevremde ne kadar i20 süren varsa, " Düz yolda eyvallah kaymak gibi akıyor fakat bozuk yollarda çok kötü.." kafasında.

    Yani bilmiyorum daha önce ne kullandınız neye göre kıyas yapıyorsunuz fakat şu arabanın çukurlardan geçerken insana yaşattığı hissiyat 15.000 liralık araba seviyesinde. Eğer kıyasa aldığınız araçları yazarsanız daha detaylı konuşabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 21 Aralık 2015; 0:33:42 >
  • Ben kaç kez dedim i30 ve i20 de trim ses mevcut ama hemen karalama kampanyası diye yüklendiniz kardeşim neden karalama yapayım ? neyse onu söyledim özel mesaj atanmı dersin alıntıda hakaret eden mi dersin. ? 2 tane i30 kullandım birisi 14 bin km de 2014 model birisi 2013 model 55 binde idi parke taş yoldan giderken veya mıcır yolda orta konsoldan trim sesleri çıtırtılar geliyordu şunu unutmayın kaymak gibi yolda ŞAHİN bile ses çıkarmaz kendinizi böyle avutmayın. ( bu 2 i30u bin km kullandım ) i20 de ise aracı test ettiğimde hemen hemen konu sahibi arkadaş ile aynı şeylerle karşılaştım ses sistemi çok kalitesiz geldi ve kapılar sesi o kadar bozuyor ki anlatamam parke taş yolda daha araç 6500 civarı idi nerden geldiğini çözemediğim çıtırtılar vardı ki daha 6500 de olan sesleri test aracı olduğu için sert kullanıma felan bağlamıştım ama normal durummuş birde bu araçları 200 bin kmlerde görmek lazım..


    ama nerdeyse herşeyi aynı olan Kia ceed 2014 ile i30 la gezdiğim yollarda gezdim i30 dan daha başarılı izlenim bıraktı ceed i30 a göre bence daha tok ve kaliteli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

    Ben kaç kez dedim i30 ve i20 de trim ses mevcut ama hemen karalama kampanyası diye yüklendiniz kardeşim neden karalama yapayım ? neyse onu söyledim özel mesaj atanmı dersin alıntıda hakaret eden mi dersin. ? 2 tane i30 kullandım birisi 14 bin km de 2014 model birisi 2013 model 55 binde idi parke taş yoldan giderken veya mıcır yolda orta konsoldan trim sesleri çıtırtılar geliyordu şunu unutmayın kaymak gibi yolda ŞAHİN bile ses çıkarmaz kendinizi böyle avutmayın. ( bu 2 i30u bin km kullandım ) i20 de ise aracı test ettiğimde hemen hemen konu sahibi arkadaş ile aynı şeylerle karşılaştım ses sistemi çok kalitesiz geldi ve kapılar sesi o kadar bozuyor ki anlatamam parke taş yolda daha araç 6500 civarı idi nerden geldiğini çözemediğim çıtırtılar vardı ki daha 6500 de olan sesleri test aracı olduğu için sert kullanıma felan bağlamıştım ama normal durummuş birde bu araçları 200 bin kmlerde görmek lazım..


    ama nerdeyse herşeyi aynı olan Kia ceed 2014 ile i30 la gezdiğim yollarda gezdim i30 dan daha başarılı izlenim bıraktı ceed i30 a göre bence daha tok ve kaliteli.

    Bende bunu anlamıyorum.. İlk konumda beni de linç ettiler.. Neden durduk yere bindiğim arabayı kötüleyeyim..

    Ben artık bizim şansımıza kötü araba denk geldiğini düşünmeye başladım.




  • Sadece kötü yanlarını yazıp, geri kalan herşeyiyle çok iyi deyip iyi yönlerini hiç anlatmadığınız için karalama kampanyası olarak algıladım yazınızı. i20 yi bu aralar araştıran biri olarak izlenimden çok olumsuzluğa sürükleyen bir yazı olmuş. Ben taraflı buldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merak etme 15bin liralık arabada sürdüm 15bin liralık arabayıda çok iyi bilirim lastiğin kaç psi senin 32psi basarsan düzelir yalnız geçen benzinlikteki amca gibi 3.2 bar basma gidip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut12344

    Sadece kötü yanlarını yazıp, geri kalan herşeyiyle çok iyi deyip iyi yönlerini hiç anlatmadığınız için karalama kampanyası olarak algıladım yazınızı. i20 yi bu aralar araştıran biri olarak izlenimden çok olumsuzluğa sürükleyen bir yazı olmuş. Ben taraflı buldum

    Bana mantıklı bir şekilde neden taraf tutacağımı söyleyin ? Para verdiğim bir arabayı sebepsiz yere neden kötüleyeceğimi söyleyin.. Aracın pozitif yönlerini zaten forumda ilk aldığım zaman yazdım.

    Benim üzerinde durmaya çalıştığım nokta arabanın amortisör, süspansiyon artık ne derseniz, çok aşırı sert olması ve zincirleme bir şekilde arabayı etkilemesi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    merak etme 15bin liralık arabada sürdüm 15bin liralık arabayıda çok iyi bilirim lastiğin kaç psi senin 32psi basarsan düzelir yalnız geçen benzinlikteki amca gibi 3.2 bar basma gidip

    Bu sınıfta hangi araçları kullandınız mesela kıyas için ? Bunu makara vs olsun diye sormuyorum.. Yanlış anlamayın sadece neye göre size bu araba yumuşak ve sessiz geliyor onu öğrenmek istiyorum. Çünkü ben tüm bu sınıfta ki araçları kullandım ve kıyasımı ona göre yapıyorum. Ve diyorum ki bu anlattığım konularda bu sınıfın en diplerine oynar. Derseniz ki eğer "X aracına göre kıyas yaptım sonuç böyle, y aracına göre kıyas yaptım sonuç böyle." ben direk kendi aracımın sorunlu olduğunu söyleyip konuyu bitirecem.

    Kış gelmeden önce 31-32 kullanıyordum. Kış gelince lastik sensörü bir türlü sönmediği için genelde 32-33 kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 21 Aralık 2015; 1:42:32 >




  • Hyundai araçlarında bu sesleri standart olarak sunuyor zaten. Hyundai'ye boşuna 3. Sınıf marka demiyoruz. Asla bir Alman olamaz. Gündelik kullanımda hiçbir işe yaramayan bir sürü donanım koyunca ovvv i20-i30 tam bir F/p aracı oluyor. Bi led cam tavan falan süper araba. Her zaman söyledim yine söylüyorum herhangi bir hyundai modeline 60 binden fazla vermem. O 60 ıda yeni tucson için verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ideal araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç gün daçya marka araba kullan,sonr i20 bmw gibi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralık i20 kullandım 3 gün,bozuk yollarda da gittim hiç ses yoktu çok sessiz bir araçtı,ne trim sesi,ne gıcırtı vardı,ki kiralık araç çok hor kullanılmıştır benden önce. Bence her araçta bu sesler olmuyordur servise götürün çözsünler sesleri,üretimden kaynaklı sorunlardır bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 8000km oldu daha 1000km de iken navgasyonun soktuğu aşırı bozuk bir dağ yolunda 10km gittim.(23kmlik yolun 12-13kmsi fena değildi.bozuk kısma gelince önceki duruma bakarak kısa bir etapdır diye düşündüm )istanbul eyüpteyim.buranında ara sokak ve caddeleri bozuk.çok fazla mazgal,demir hız kesiciler ve bolca asfaltın içindeki kuyu misali rögar var.arkada bagaj pandizotu ses yapıyor.sağ önde yolcu yoksa emniyet kemeri tokası direk kaplamasına değiyor ses oluyor başka sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size hatalı üretim araba vermişler.
    Eşimin arabası da yeni i20 ve inanılmaz memnunuz.
    Özellikle üzerinde gelen ses sistemi çok çok iyi. Micro sd kartla dinliyoruz benim audi araçtaki ses sisteminden daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 21 Aralık 2015; 11:50:32 >
  • Bir araca sahip olduktan sonra özelliklerini vb genellemek elbette farklı ama yakın çevremdeki Hyundai leri kullandığım üzere butür olumsuzları neredeyse hiç yaşamadım diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    Size hatalı üretim araba vermişler.
    Eşimin arabası da yeni i20 ve inanılmaz memnunuz.
    Özellikle üzerinde gelen ses sistemi çok çok iyi. Micro sd kartla dinliyoruz benim audi araçtaki ses sisteminden daha iyi.

    Sizin Audi'de ne kadar kötü bir ses sistemi var kafamda canlandırmaya çalışıyorum şuan fakat başaramıyorum. :D

    i20'nin ses sistemi "Çok çok iyi." öyle mi ? Sınıfına göre "Ortalama'nın biraz üstü" denebilir fakat çok çok iyi ne demek yahu ? Benim aklıma çok çok iyi denince Ford'un Sony'si bile gelmiyor.

    Denon, Bose, Harman Kardon, B&W, Bang&Olufsen gibi araçlar içinde sistem üreten firmalar geliyor.

    Önde iki tane ufak hoparlör, arkada 1 lira büyüklüğünde 2 hoparlör ve önde iki tane tiz sürücüsünün olduğu bir ses sistemi nasıl "Çok çok iyi." oluyor aklım almıyor.

    Bu arabaya binen herkesin yaklaşımı bu şekildeyse zaten konuşmaya bile gerek yok.

    Birde kaç binde araba ? Diğer arkadaşa yazdığım gibi bende bu sıkıntılar 10.000'den sonra ortaya çıktı. 14.000 civarlarında hepten belirginleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 21 Aralık 2015; 13:15:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: comanchee

    Benim 8000km oldu daha 1000km de iken navgasyonun soktuğu aşırı bozuk bir dağ yolunda 10km gittim.(23kmlik yolun 12-13kmsi fena değildi.bozuk kısma gelince önceki duruma bakarak kısa bir etapdır diye düşündüm )istanbul eyüpteyim.buranında ara sokak ve caddeleri bozuk.çok fazla mazgal,demir hız kesiciler ve bolca asfaltın içindeki kuyu misali rögar var.arkada bagaj pandizotu ses yapıyor.sağ önde yolcu yoksa emniyet kemeri tokası direk kaplamasına değiyor ses oluyor başka sıkıntı yok.

    Bende sıkıntılar genel olarak 8000 civarlarında hafif belirti vermeye başladı ve ilk bakıma yaklaşıldığı zamanlarda tamamen ortaya çıktı. 13-14.000 civarlarında. Ondan önce benim aracımda kaymak gibiydi. :)
  • B segmentinde dürbün göğüslü 2000 kasa Polo, Peugeot 106, 206, symbol, C segmentinde 2005 kasa corolla, Renault Fluence, D segmentinde Peugeot 407 kullandım bunların dışında aklıma gelmeyen kendim sahip olmayıpta geçici olarak kullandığım başka arabalar daha vardır ama şuna emin ol hiçte amortisör yol sesi trim sesi vs hiçbir konuda bugüne kadar yaw ne kötü arabaymış diplere oynarmış tarzında en ufak düşüncem olmadı. hatta tam tersi çoğundan sessiz, yol tutuşu daha güvenli ve daha konforlu olduğunu hisettirdi bana. Kendi kendine B segmentindeki arabar arasında ezip arabayı iyice ufaltmak istiyorsun ama Fluence 'den sonra bu arabanın pamuk gibi geldiğini gerek yol tutuş gerek yalıtım gerek trim sesleri konusunda C segmentinde satışa sunulan fluence yi tokatladığını söylesem acaba çıldırırmısın. Sen bence git arabanı komple bir elden geçirttir ya sana üretim hatalı bir araba vermişler yada senin daha arabaya binmeden önce i20 logosunu görür görmez içinde derin bir antipati derin bir alerji duygusu uyanıyor araba ağzıyla kuş tutsa aklına neden bir bmw değil neden bir mercedes değil algısı yerleşiveriyor. Kusura bakmada B segmentindeki hepsini tokatlar bu araba. Clio fiesta ibiza hepsi hikaye bunun yanında. Durup durup arabayı kötülemeyide bırak bukadar insan yalan söylüyor bir tek sen doğru öylemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 21 Aralık 2015; 20:41:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.