Arkadaşlar mrb, Yeni Honda Civic 1.6 yı ilk çıktığı gün aldım, arabayı ilk gördüğümde ne kadar etkilendiğimi anlatamam. Şuana kadar arabamdan son derece memnunum tek sorun ön iki kapı camlarının açılış ve kapanışlarda ara sıra yerlerinden çıkmaları ve cam fitillerini ezmeleri. Duyduğuma göre bazı Yeni Honda Civic lerde bu sorun yaşanıyormuş. Servise gittim sorunu inceleyip,fotoğrafını çekip Gebze deki Honda Fabrikasına gönderdiler ve onlarda bayilere bir geliştirme notu yollamışlar. Panzotları açıp sorunu şuanlık giderdiler. Benim merak ettiğim aynı sorunu yaşıyan varsa lütfen paylaşsın..
bende 1 kere tazyikli su ile yıkadıktan sonra sol ön camda açılıp kapanırken sürtme sesi gibi birşey oldu. 1000 bakımında söküp hallettik demişlerdi. daha sonra dikkat ettim ki sanki tazyikli su ile yıknadıktan sonra oluyor gibime geliyor. ama şu an sorunum yok. bahsettiğiniz yerinden çıkma böyle birşey mi? bir de mesela yağmurlu bir gün, ön yan camlar yağmuru yemiş, dikizler görünmüyor. camdaki suyu silmek için biraz indirip kaldırıyoruım ama o bölgede bir değişme olmuyor. yani o tarafta silici kauçuk yok gibi siz buna dikkat ettiniz mi?
takmayın arkadaslar her guzelin bi kusuru vardır...
Benim sorunum sürtme sesi falan değil, cam tamamen kapanacakken fitiline oturmuyor (kauçuk fitil). Fitilin kenarından geçerek hala yükselmeye devam ediyor ve yerinden çıkıyor. Çok sinir bozucu bir durum. Serviste bişeyle yaptılar şuanlık düzeldi ama yine başıma gelecek biliyorum. Camın açılışı ve kapanışı esnasında cam 1 cm civarında yatay hareket ediyor. Oysaki açılış ve kapanış hareketi tamamen dikey olmalı. Tamamen fabrikasyon bir sorun. Buarada arkadaşlar Honda nın genel merkezinin irtibat mailini bilen varsa aranızda bana bildirir misiniz?
Sağlıcakla kalın...
Dün benim başıma geldi.Cam yerinden çıktı dolayısyla kapanmadı.otomatik olduğu için 4 cm kala tekrar aşagı inmeye başladı.Servis düzeltik dedi ama bakacagız
Arkadaşlar bende Yeni Civic i aldıktan 15-20 gün sonra aynı problem ile karşılaştım. İlk başlarda 3-4 santime kadar otomatik kapanırken geri açılıyordu sanki bir engelle karşılaşmış gibi. Daha sonra 1-2 defa cam dışarı çıkmaya başladı, elimle düzeltip otomatik olarak değil di normal yolla pencereyi kapattım, aldığım yere gittim. Serviste problemi hallettiler, Mekanizmanın kapıya montaj yerinde dip kısımda ki bir somunu imalatı sırasında iyice sıkmamalarından kaynaklanıyormuş. Daha öncede aynı problemle bir çok araç gelmiş servise, bu yüzden servisteki ustalar hemen döşemeyi söküp somunu sıkıyorlar, testini yaparak teslim ediyorlar. Ben başından sonuna kadar serviste, ustanın başında bekleyerek ne yaptıklarını inceledim. Yaklaşık bir aydır hiç bir problem yaşamadım, öncelerde kapı gıcırdaması gibi gelen sesler de kayboldu. Bu tür problem yaşıyorsanız hiç düşünmeden servise gidin yarım saat içinde hallediyorlar. Kolay gelsin. Kazasız belasız günler dilerim.....
Benim sorunum sürtme sesi falan değil, cam tamamen kapanacakken fitiline oturmuyor (kauçuk fitil). Fitilin kenarından geçerek hala yükselmeye devam ediyor ve yerinden çıkıyor. Çok sinir bozucu bir durum. Serviste bişeyle yaptılar şuanlık düzeldi ama yine başıma gelecek biliyorum. Camın açılışı ve kapanışı esnasında cam 1 cm civarında yatay hareket ediyor. Oysaki açılış ve kapanış hareketi tamamen dikey olmalı. Tamamen fabrikasyon bir sorun. Buarada arkadaşlar Honda nın genel merkezinin irtibat mailini bilen varsa aranızda bana bildirir misiniz?
takmayın arkadaslar her guzelin bi kusuru vardır...
dün bende de oldu aynı sorun..camı kaptırken tam oturmadığından kapanamadı heralde ve otomatik olarak geri geldi cam..1-2 kez olmadı sonra kapandı..bakıma götürdüğümde ben de söyleyeyim düzeltsinler bari..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme