Şimdi Ara

Yeni girdiğim iş yerinde kişisel bilgisayarımda kaça solidworks yakalattım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 gün önce bir yerde işe girdim. İş yerinde orjinal İnventor vardı ama ben solidworks kullanmayı bildiğim için kişisel bilgisayarımı götürüp işten geri kalmamak için inventoru öğrenene kadar kendi bilgisayarımdan büküm vb şeylerde destek alıyordum. Dün bir baskın oldu bilgisayarımın kişisel olduğunu belirtmeme rağmen o an faturayı gösteremedim diye kontrol ettiler ve kişisel olduğunu ispatlarsanız sorun olmaz bu işlemler dediler. Bu durumda alınan fotoğraflar mahkemeye delil olarak sunulabilir mi? ya da bir cezai işleme tabi tutulabilir miyim?

• Faturası varsa da olur çünkü işe giriş tarihinden önce kesilmiştir. İşyeri ne dedi?

• scientia kullanıcısına yanıt

bilgisayarı 2021 yılında aldım ve tamamen kişisel bilgisayar işe bu ayın 13 ünde girdim. İş yeri bilgisayarın kişisel olduğuna ve kişisel şeyler için kullanıldığına dair tutanak imzalattı. Onun dışında bir şey belli değil dediler

• Sen niye izin verdin kontrol etmelerine bu benim şahsi bilgisayarım de elektronik bir fatura göster kapat meseleyi üstelerlerse polis çağırmakla tehdit et defolup giderler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

kişisel bilgisayarım dedim ama öyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum. ispat için faturayı gösteremedim daha sonra gösterince bu fotoğrafların hiçbir önemi kalmaz dediler. Polislerle gelmişlerdi.

• Bari öğrenci lisansı ile kullansaydın solid öğrenci sürümü bedava niye crack yaptın ki bile bile lades olmuşsun. Sen yinede üstelesen polis orada arkanda dururdu memur bey şahsi bilgisayarıma dokunmalarına izin vermiyorum özel izniniz nerede diye sorsaydın. Böyle durumlarda zaman kazanacaksın o arada bul bir fatura yalandan bile olur yaz internete pc faturası diye senin bilgisayarın markasından bir fatura bul göster kimse bu o mu diye bakmaz.

yapamadım ama bir şekilde bu duruma düştüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ve gerçek bilgisayar faturam da var.

• Baskin derken, rutin bir surec mi bu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Brütal kullanıcısına yanıt

o konuda bilgim yok denetime geldiler 2 polis eşliğinde 2 sivil

Solidworks öğrenci lisansı artık ücretsiz değil.

• ilk defa duyuyorum ahlak polisi gibi şirket basıldığını öğrendiğim iyi oldu. bizim eski şirkette de elamanlar crack li autocad kullanıyordu. adamlar daha yurtdışından aklınızı alırız diye mail atmışlardı o korkuyla bir sürü lisans almışlardı 

• 1-bilgisayarin sana ait olduğunu ispatlarsan korsan kullandığın için cezayı sen ödeyeceksin.
    2-kanıtlayamazsan işyerine kesilecek. Ya seni kovarlar yada maaşından keserler.

Kişisel olduğunu kanıtlarsan sorun olmaz diye birşey yok. Zaten bu ani baskınlarla denk getirdiklerini öpüyorlar.

Bir avukata danışın.

• Arkadaşlar aklınızda bulunsun, bu tür durumlarda cihazı açmak zorunda değilsiniz. Bunun için cihazın da adli bilişime gideceğini düşünmüyorum.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

avukatla görüştüm bilgisayarıma bakmaya izin almadıkları için delilleri mahkemeye sunarlarsa kvkk dan dava tazminat davası bile açabileceğimi öğrendim.

• crux07 kullanıcısına yanıt

Böyle bir şey türkiyede yokmuş. Ben lisansı almaya çalışsam kazandığım parayla almama imkan yok. ama her neyse kvkk dan kişisel bilgisayarıma bakamya yetkileri olmadığı için fotoğraflar delil sayılmıyormuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.