Şimdi Ara

Yeni Başlayacak Olan İcra Süreci ve Öğrenmek İstediklerim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, maalesef bende bu kervana katılmak üzereyim. Sırasıyla Finansbank, Denizbank ve TEB bankalarına toplamda 350k gibi bir meblağda borcum var. Yapılandırma seçeneklerini kullandım ancak 1. senenin sonunda bunları da ödeyemez hale geldim. Şu an en fazla gecikme Finansbank tarafında ve 81. gününde yani 9-10 gün sonra işlemleri başlatacaklardır.

Öğrenmek istediklerim ise şunlar;

1) Şu an UETS sistemine kayıtlıyım ve tebligatlar buradan gönderilmek zorunda diye biliyorum. Bu konuda bilgilendirseniz sevinirim.

2) Mal beyanı dilekçelerim hazır durumda. Takip kesinleştikten sonra bunları UYAP üzerinden yüklemesini yapacağım. Bu konuda bir problem yaşar mıyım?

3) Bir gelirim veya maaşım yok. Üzerime kayıtlı olan bir mal da bulunmamakta ancak süreç başladıktan sonra illaki bir tane de olsa banka hesabı kullanmak mecburiyetindeyim. Bildiğim kadarıyla asgari geçim tutarında ki hesaba bloke veya e-haciz koymaları mümkün değilmiş. Bu durumu çözebileceğim yollar var mı? Fatura ödemeleri, geçimimi sağlamak vesaire amacıyla bir tane banka hesabı kullanmak zorundayım. Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

Umarım hepimiz düzlüğe çıkarız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

UETS üzerinden zorunlu alıcı olarak ayarlamaları yaptıysanız icra dairesinden gelen tebligatlar e-tebligat olarak geliyor ancak bankadan gelen yazılar vs yine eve kağıt olarak gelecektir bilginiz olsun. Tabii bu genelde icra başlayana kadar olan ki süreç için geçerli hukuk bürosuna geçtikten sonra banka eve kağıt yollamıyor ve icra dairesinden tebligatlar gelmeye başlıyor.

UYAP üzerinden yüklemek için bir bilgisayara ve mobil imzaya (ya da e-imza) ihtiyacınız olacaktır. UYAP editör ile dilekçe hazırlayıp, elektronik olarak imzalayıp udf olarak yüklenemiz gerekiyor benim tavsiyem mobil imza almanızdır. Özellike Turkcell de büyük merkezi bir mağazaya giderseniz çabuk hallediyorlar.

Bildiğim kadarıyla sadece maaş hesaplarına bloke konmuyor bunun dışında ki düz vadesiz hesaplara bloke konulabiliyor diye biliyorum. Bloke de zaten kalıcı değil avukat yazı gönderiyor banka o an ki hesapta ki bakiyeye el koyuyor ve bu işlemden sonra yine hesap kullanılabilir oluyor. Borcunuz olmayan bir bankayı kullanabilirsiniz tabi ama uyapı iyi takip edip yazı geldiği zaman parayı çekmeniz gerekiyor yani uzun süreli para tutmak pek mantıklı değil. Papara gibi ön ödemelileri tercih edebilirsiniz. Tabii avukat onlara da yazı gönderebilir ama bu daha nadir oluyor yine Uyap üzerinden takip etmek de fayda var. İmkanınız varsa bir ailenizden birinin üzerine bir hesap açıp kullanabilirsiniz.

Bazen duruma göre bankalar tam 90.günde de açabilirler daha uzun da sürebilir. Ben de şöyle oldu Finansbank çabuk açmıştı ama mesela yapıkredi 6 ay sonra Denizbank ise neredeyse 9-10 ay sonra açtı dosyayı. Bu tamamen şansa olan bir durum anladığım kadarıyla.

• Bende bu yollardan geçtim Hocam hiç öyle mal varlığı dilekçe gibi gibi olaylarla uğraşma zaten senin herşeyini öğreniyorlar çalışan birisi olmadığınız için banka hesaplarında para tutma bloke atıp alırlar nakit yaşaman lazım bu süreçte havale eft gibi işlemlere girme ama ise başlarsan zaten sigorta girişinin olacağı için yatan maaşının 4/1 ine icra uygulayıp geri kalan tutar senin olacaktır ayrıca mal varlığında yok taşınır veya taşınmaz malın olmadığı için sırada bekleyecekler sadece her ay faiz uygularlar onuda banka alamayacağını anladığı zaman oda ortalama 2 senelik bir süreç ki bu süreçte gelecek olan faizi sen hesapla varlık fonlarına yani özel şirketlere dosyan satılır sonra seni varlık fonları aramaya başlar alacaklarını tahsil etmek için ya anlaşmaya varıp kapatırsın yada o şekilde nakit yaşamaya devam edersin ama sana tek tavsiyem bir an önce iş büyümeden anlaşmaya varmaya çalış onuda banka şubeleri veya avukat ile çözmezsin direk genel merkezleri ile çözmeniz lazım ayrıca seni o borç a karşılık banka çağırır veya bankanın avukatı çağırıp imza artırmaya çalışırsa imza falan hiç bir yere atma çünkü o şekilde yaptığında o borcu ödemezsen hapise kadar yolun var haberin ola tek çare çalışıp maaşının 4/1 ini feda edip en azından faizi kesersin sonrasında 3 5 ödemek diğer türlü ölene kadar kurtulamazsın Allah kolaylık versin diyecek başka bir şey yok..

• Fatih0034 F kullanıcısına yanıt
    Bu düşünceye bende sahiptim ta ki polisler gelip kapıdan alana kadar mal beyanından dolayı dava yedim bilmiyor iseniz net cevap yazmayın saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Beni neden almadılar o zaman?Bizim üstümüze bir şey yok benim 4 tane dosyam vardı 2 yıl ödeyemedim o borcu gelip alsalar o dedikleriniz önceden olan bir durum şimdi değil..

• ufak borcunuz var ise tenezzül edip uğraşmazlar yüksek tutarlı borç için yapmaz iseniz hakları varmı ? icra iflas kanununda ? var yaparlar öyle 20 50 bin TL için hiç bir avukat uğraşmaz biz yüklü miktar ile patladik mal beyanında bulunmadım çok da güzel haklarını kullanıp yaptılar icra iflas kanununu okumanızı tavsiye ederim size olmadı diye bir başkasına da olmayacak kanisinda olmayın oluyor...

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.