Geçenlerde açmıştım ve güzel bir konu olmuştu.. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. Umarım beğenirsiniz ama yorumlarınızla daha güzel olacaktır eksiklerimi ve artılarımı öğreneceğim çünki
Yukarı..
kanx sen çok gız tavlarsın böyle
baya fırın ekmek yemen gerekiyor..ben bile ilk bu hobiye başlarken farklılık yaratabiliyordum..bunlar afedersin bi halta yaramaz..
başlangıç için idare eder ama iyi diyemem daha ii bi makinayla kendini geliştirmelisin
Bu işe yeni başladım denebilir.. Şuan makine olarak Nokia N79 5Mp var ve onu kullanıyorum.. Kendimi geliştirmem lazım.. Benim için yorumlarınız çok önemli..
Öncelikle cep telefonuyla gerçek anlamda foto çekilmesi zaten zor, eğer istekliysen bir fotoğraf makinesi almanı travsiye ederim, Fotoğraflara gelirsek, ne yalan söyliyim cidden kötüler, ne bir görsellikleri ne de anlattıkları bir şey var. Fotoğraf bölümüne biraz bak forumda, eğitici bilgilerin olduğu başlıklar var
Bu işe yeni başladım denebilir.. Şuan makine olarak Nokia N79 5Mp var ve onu kullanıyorum.. Kendimi geliştirmem lazım.. Benim için yorumlarınız çok önemli..
makine deme telefon de o zaman bende n82 kullanıyorum hiç fotoğraf konusunda kendimi geliştirmek için ona yeltenmedim
ilk önce sen eline bir makine al ondan sonra kendini geliştirmeye çalış telefonla bu olmaz,sence olsa da bence olmaz
1. foto- ışık ve kadraj çok kötü. 2. foto -ışık kötü 3. foto- kadraj kötü 4. foto- yorum yapmaya bile değmez
fotograf çekmeye devam et ama bilgisayarda biraz incele resimlerini. ilk resimde araba nerdeyse kaybolacakmış, fotonun çoğunda masa var.
quote:
Orijinalden alıntı: dOmi
baya fırın ekmek yemen gerekiyor..ben bile ilk bu hobiye başlarken farklılık yaratabiliyordum..bunlar afedersin bi halta yaramaz..
Digital Fotoğraf Makinesi Malesef Yok.. Şuan gerçekten dediğiniz gibi tam amatörüm , değilim demiyorum.. İşte şuan bu fotoğrafları koydum ki hatalarımı göreyim diye..
quote:
Orijinalden alıntı: sokak_papagani
Öncelikle cep telefonuyla gerçek anlamda foto çekilmesi zaten zor, eğer istekliysen bir fotoğraf makinesi almanı travsiye ederim, Fotoğraflara gelirsek, ne yalan söyliyim cidden kötüler, ne bir görsellikleri ne de anlattıkları bir şey var. Fotoğraf bölümüne biraz bak forumda, eğitici bilgilerin olduğu başlıklar var
+1 kaliteli bir alet al makro çekimler üzerinde yoğunlaş çiçek ve böcek çek...böcek gibi şeylere sağlam zoomlar yapabilirsin.
cep telefonuyla fotoğrafçılıkta çığır açmak isteyen genç. afferin fotoğraf çekmeyi öğrenmişsin.kamerasını çekeceğin objeye yaklaştırıyosun ve basıyosun çekiyor.süper afferin sana.yaşın kaç?4 yaşında kuzenim üstelik normal foto makinasıyla sağı solu doğrultamadan foto çekebiliyor.10 yaşında şu yaptığını yapar.o ve diğer normal insanlar.sen kaç yaşındasın ona göre yorum yapalım.6 yaşındaysan bu çektiklerin iyi.ama 10 yaşındaysan normal.10 yaşından büyüksen bu resimlere yorum bekliyorsan sorunlusun demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: nevarbe
cep telefonuyla fotoğrafçılıkta çığır açmak isteyen genç. afferin fotoğraf çekmeyi öğrenmişsin.kamerasını çekeceğin objeye yaklaştırıyosun ve basıyosun çekiyor.süper afferin sana.yaşın kaç?4 yaşında kuzenim üstelik normal foto makinasıyla sağı solu doğrultamadan foto çekebiliyor.10 yaşında şu yaptığını yapar.o ve diğer normal insanlar.sen kaç yaşındasın ona göre yorum yapalım.6 yaşındaysan bu çektiklerin iyi.ama 10 yaşındaysan normal.10 yaşından büyüksen bu resimlere yorum bekliyorsan sorunlusun demektir.
niye boşuna laf kalabalığı yapıp arkadaşın şevkini kırıyon beğenirsin veya beğenmessin. bence seninde yaşın 14 civarı.
Demekki cep telefonuyla foto bir yere kadar oluyor, ama düzenleme ne kadar abartılsada bir fotoğraf makinesinin yerini almıyor. Bahsettiğim şey illaki bir dslr değil; Doğru düzgün bir analog slr ile birlikte kullanılan bir prime lens ile bile (ki 50-60 liraya bile bir zenit ve 50 mm lens bulunabilir) en iyi cep telefonundan daha kaliteli fotoğraflar çekilir diye düşünüyorum. Bu işte ciddi olmak isteyen birinin cep telefonuyla uğraşmasının zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.
Fotoğraflar hiçbir anlam ifade etmiyor. Ne bi manası, ne bi anlamı, ne bi kalitesi, ne bi görselliği mevcut. Bu iş ezbere dayalı bir iş değildir.
Fotoğraf çekmek istiyorsan amatör bir makine alarak başlayabilirsin.
Kısacası amaçsızca açılmış bir konu.
-Rsan-; Dostum sen o fotoğrafları beğeniyor musun cidden? CorelDraw, 3DSMax, Photoshop, Illustrator vs gibi programlarda çizsen daha iyi sonuç alırdın..
şöyle söyleyelim,
Fotoğraf makinesi alamayacaksan, cep telefonuyla fotoğraf çekmeye devam edeceksen, ışığın daha iyi olduğu saatlerde ve yerlerde çalışmalısın ki daha güzel sonuçlar elde edebilesin. Kendini geliştirmek istiyorsan -ki cep telefonuyla ancak kompozisyon ve doğru kadraj üzerine eğilebilirsin başka birşey mümkün değil- dandini de olsa manuel ayarlara imkan tanıyan bir fotoğraf makinesi edinmelisin.
Eline aldığında da şaşırıp kalmamak için neyin ne olduğu hakkında birkaç bilgi kurcalamalısın
Yalnız cep telefonundan da olsa fotoğrafların olmamış, daha iyi olmabilmeli..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme