Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.726
Cevap
179
Favori
936.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Egea bayağı revaçta şu anda. Dizel tabiki de benzinliden az yakar. Satarken zarar etmezsin asla kaza felan yapmadıkça. Bu arada Egea otomatik kullanıyorum. Sorun olursa cevaplayabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler değerli yorumunuz için.
    Bugün bayi de idim. 3 aydır dizel/otomatik üretimi yokmuş! Araca aylarca sıra yazıyorlar!
    Dizel mi aracınız?
    Şanzımanın karakteri nasıl ?
    Kronik sorunları var mı ?
    Ben uzun yıllardır DSG kullanıcısıyım. DSG’ye kardeş DCT gelecek alırsam. Çok araştırdım. Fiyat performans olarak Egea’nın alternatifini bulamadım

• gazeteci63 G kullanıcısına yanıt
    Egea hb dizel otomatik kullanıyorum. Şanzımanın karakteri DSG’ye benzer. Zaten yapı olarak da ikisi de çift kavramalı şanzıman.

Direksiyon arkasında kulakçık yok. Bunun yerine manuel olarak vitesi düşürüp artırmak istediğinizde vites kolunu sola kaydırıp yukarı aşağı şeklinde vitesi düşürüp yükseltebiliyoruz. Alışınca sorun olmuyor.

Eco modu açıkken şanzıman tepkilerinden ziyade aracın gaz pedalı tepkisi ağırlaşıyor. Daha yavaş hızlanıyor normal olarak. Ama eco mod kapalıyken gaz tepkisi oldukça iyi. Zaten aracın performansı da iyi. 120 beygir 320 nm torka sahip olduğundan hiç performans sıkıntısı çekmedim. Sollamalarda, kalkışta, ara hızlanmalarda rahatça hızlanabiliyorum.

Direksiyona gelecek olursam. City mod denen bir özellik var. Bu city modu açık tutunca düşük hızlarda ve park manevralarında direksiyon oldukça yumuşuyor. Ve isterseniz kapatabiliyorsunuz. Ben sürekli açık tutuyorum çünkü araç belli bir hızdan sonra direksiyonu city mod açık olsa bile sertleştiriyor. City mod sadece düşük hızlarda geçerli.

Aracımda loung plus pakete özel ACC (adaptif hız sabitleyici) özelliği var. Bilmeyenler için kısacası öndeki araca göre otomatik olarak fren yapıp gaza basabilen bir hız sabitleme özelliği.

Bagaj hacmi sınıfındaki birçok hatchback araçtan daha iyi.

Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

Dizel 120 hp otomatik en fullun bi altı. Ben çok memnunum. Aracım 120 hp ve dizel otomatik olmasaydı almazdım. Dizel motoru çok kaliteli bayağı araştırdım. Vitesi çift kavrama. Fakat dgs gibi değil 1 tık yavaş ( daha önce golf ve suberp kullandım). Ama iyi yani. Takır takır problemsiz ve sarsıntısız. Egea ile ilgili net fikrim şöyle; boş paket almayın, benzinli almayın ( paranız o kadarsa yapacak bişe yok tabi benzinli de alınır o durumda ) ve dizel otomatik alın derim. Bir focus gibi yol tutuş yok ama fena değil. Dizel motoru çok iyi 320 tork veriyor. İyi yürütüyor aracı. İç kalitesi fena değil üst paketlerde. Bu arada daha önce dizel megane da kullandım meganedan 1 tık fazla yakıyor. Ama dizel olarak az yakıyor yine( kullanmaya da bağlı tabi) Genel olarak şu zamanda çok mantıklı bir araç. Tavsiye ederim. Zarar etmezsiniz.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler.
    DCT’nin pek sorun çıkarmayan çift kavrama şanzıman olduğunu duymuştum. Urban ya da Urban Plus’un az km yapmış 2. El dizel otomatiğini almayı düşünüyorum. Fabia’yı satmamdaki neden son zamanlarda fazla KM yapmam. Uzun yolda başka araç var diye Fabia’yı küçük diye şehir içine almıştım fakat bir zamandan sonra şehir içinde de olsa küçük araba yetmiyor. Her durumda Fabia’dan az yakacağını düşünüyorum. Megane yakıt konusunda sanırım rakipsiz ama onda da fiyat farkı bayağı var Egea ile arasında...

• Çok teşekkürler. Diğer aracımda DSG kulakçığı var 1 ya da 2 kez kullanmışımdır. . Benim için pek kullandığım bir donanım değil. Araçla ilgili memnun olmadığınız hususlar var mı ?

• Bu arada kilometre başına kaç kuruş yakıyor aracınız hesapladınız mı ? Benim Fabia 100 TL benzin ile şehir içinde 200 KM yapıyor ki kilometre başına 0,50 kuruşa denk geliyor

Aslında ben de kulakçığın eksikliğini hiç çekmedim. Ayrıca şanzımanın karakterine şöyle bir örnek vereyim. Sollamalarda veya ani hızlanmalarda gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda araç hızlı bir şekilde vitesi düşürüp motor devrinin yükselmesini sağlıyor. Yani demem o ki vitesi yükseltme performansını vitesi düşürürken de veriyor.

Şu an için memnun olmadığım bir husus yok.
    Konforu da gayet iyi. 120 km hızdan sonra aracın içi bozuk asfalt zeminlerde yol sesi alıyor. Bu biraz daha iyi olabilirdi, tabi beklentimi karşıladığını söyleyebilirim. Aracımın lastikleri üzerinde gelen ContiEco Contact5 205/55 r16.

16 inç olmasından dolayı konforu da gayet iyi. 17” ve 18” lik jant seçeneklerinin de olduğunu söyleyeyim.

Hocam açıkçası kuruş hesabı yapan birisi değilim.
    Ama size geçen hafta yaptığım yolculuğun tüketim verilerini paylaşabilirim.

Klima açık, 3 kişi, bagaj da hafif yüklü(30kg kadar).
    Gaz tepkilerinin iyi olması için eco mod kapalı gittim.

Bir internet sitesinden yaptığım hesaplamaya göre uzun yolda 31 kuruş yakmış oluyor.

• Çok teşekkürler hocam
    Benim şehir içi tüketim 50 kuruş gösteriyor.
    Uzun süreli şehir içi tüketimim ise 7.4

• quote:

Orijinalden alıntı: gazeteci63

Çok teşekkürler. Diğer aracımda DSG kulakçığı var 1 ya da 2 kez kullanmışımdır. . Benim için pek kullandığım bir donanım değil. Araçla ilgili memnun olmadığınız hususlar var mı ?
    55 bin kilometredir egea dizel otomatik kullanıyorum,

Bu da inceleme konum,

https://forum.donanimhaber.com/egea-1-6-multijet2-dct-detayli-inceleme-hypermiling-sehir-ici-4-3-litre--130178669

Aklınızdaki çoğu sorunun cevabını bulabilirsiniz diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: altan0348

Bu akşam ilk defa bir sorun yaşadım egea ile. Bi 10 km sonra 1 e düşürmem gerekti vitesi ama geçmedi. Şaşırdım kaldım trafikte sonra geri 2 ile devam ettim. Sonra 3 e geçmedi zorlanmadım ne olur olmaz diye kenara çekip istop ettim. 1. Vitese yine geçmedi. 5 e de geçmedi. 5 dakika bekledim çalıştırdım vites sorunu düzeldi. Neyden kaynaklanmış olabilir ki ?
    Bu sorunla karşılaşan yok galiba. Gerçi tekrar yaşamadım sorunu ama bu insan kullanıyor yine de.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    40bin bakımı neden pahalı hocam. 1400 lira 2 ay önce fiyat verdiler. Bilginiz var mı?

Servislerde bakım genel olarak pahalı artık. Herşeyin pahalı olduğu gibi...

• Arkadaşlar 1.4 fire motor 2020 model egea sahibiyim daha alalı 1 ay olmadı. 12 litre gösteriyor yakıt tüketimi. 330 TL ye 520 km yol yaptım araba şuan 550 km de normal mi yoksa düşer mi
  • adminastör kullanıcısına yanıt
    3bin km yapmanız lazım ki gerçek değerlere ulaşabilesiniz. 3binden sonra lastik hava değerlerini iyi yapıp sonra tekrar denemenizde yarar var. Şu an çok sağlıklı sonuç vermez araç yeni çünkü.

• 10 bin km bakımına sokmayıp 20 bin km de bir bakıma sokma kararı aldım arkadaşlar. :))) ekonomik sebeplerden ötürü. Garantiyi vs de umursamamaya karar verdim. Dışarda yaptırıcam bakımları. Yağını suyunu kontrol ediyorum. Kullandığım şehir de küçük. aracı yoracak bir trafik, yokuş vs yok yormadan kullanıyorum. Bence bunlar bizi sağsınlar diye 10 bin km de bir yapmış bakım süresini. Yamyam herkes

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Servislerde bakım genel olarak pahalı artık. Herşeyin pahalı olduğu gibi...
    Servisler kazıkçı abi ben ünlü otodan bakım setini alıp dışarda yaptıracağım masraflar çoğalıyo iyice 7 bin tl alıyoruz evi çeviremiyoruz anasını satayım hayat pahalılığı var kimsenin umrunda değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2017 model 1.4 aracım için Şubat ayında 31500 km de bakıma girdim km dolmamıştı ama garanti için yıllık bakımda 40.000 bakımı yapıldı. Şimdi araç 10bin dolduğu için bakıma girecek yine . Son bakımda şanzıman ve vites yağı , filtre ve yağlar , karbon temizlik , falan yapıldı. Şimdi ben sadece yap bakımına mı girecem yoksa 4.yıl bakımı mı olcak . Bilgisi olan cevaplarda çok sevinirim . Servis gereksiz masraf açmasın yine 😅

• adminastör kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Bence çok fazla. Öncelikle ekranda trip kısmında 12 litre yazan yerin lt/km şeklinde olup olmadığını kontrol edin. Bazen bu ayar km/lt olabiliyor. Doğrusu lt/km olmalı. ayarlardan değiştirilebiliyor.
    Eğer doğru ise bence 12lt çok fazla. Tamam ileride araç kullanıldıkça yakıt düşer de bu kadarı fazla. Bende sıfır aldım aracımı araç yeni iken bırakın 10lt yi 12lt yi daha 7-8lt leri görmedim.
    Dediklerimi kontrol edin. Sonra araç yeni olduğu için fazla devirli kullanmayın, ben araç 3000km olana kadar vitesi 3bin deviri görmeden değiştirdim. Bu şekilde biraz takip edin eğer düzelme olmaz ise bence servise bir gösterin.
  • 
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.