Şimdi Ara

Egea 1.6 dizel dct detaylı inceleme / 130 bin km geride kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
14
Favori
62.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar, iyi akşamlar.

    Bazı arkadaşların bildiği gibi emektar cruze ile yollarımız ayrıldı, yerinde de egea sedan 1.6 multijet dct urban geldi. Egea'yı her ne kadar bazı konularda eleştirsem de, iş sıfır araç almaya gelince rakiplerine göre uygun fiyatıyla akıl çeliyor. Ben de ön yargılarımla beraber bayiye gittim, aracı inceledim, test sürüşü falan derken ön yargılarım yok oldu, aldığım fiyat da avantajlı olunca aynı gün araç alındı. Araç hakkında birkaç soru aldığım için konuyu erken açayım dedim. Şu ana kadar yaklaşık 350 kilometre yol yaptım, daha çok yeni olduğu için kullandıkça, ara ara konuyu güncelleyeceğim. Yapacağım tüm yorumlar doğal olarak fiyatını göz önüne alarak olacaktır ve ara ara cruze ile kıyas yapacağım.

    Aracımız kurşun gri renk egea sedan 1.6 multijet2 dct urban donanım. 89 bine geldi, kauçuk paspas ve boya koruma hediye edildi, 450 liraya da krom set uygulandı. 5yıl/100 bin km garantili.

    Donanım:
    Araç orta donanım olan urban paket. Benim ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Kısaca bazı donanımları şöyle: Bütün üç harfli güvenlik sistemleri, 4 teker disk fren, yokuş kalkış desteği, ön-yan-perde hava yastıkları, 5 inç dokunmatik ekran, dijital klima, 16 inç alaşım jantlar, dönüş özellikli sis farları, gündüz farı, görsel destekli arka park sensörü, 3.5 inç tft yol bilgisayarı ekranı, hız sabitleme ve sınırlama, deri direksiyon ve vites, usb-aux ve bluetooth bağlantıları, 6 hoparlör(220W), ön kol dayama, city fonksiyonu.

    Tasarım ve iç mekan:
    Aracın tasarımı hoşuma gidiyor, ön tarafı asabi bir ifadeye sahip ve gayet güzel. Özellikle, ön ızgaradaki krom detaylar ve tasarımı çok hoş olmuş. Profilden de akıcı ve zarif duruyor, doğuştan sedan olduğu için çizgileri uyumlu ve hoş. Arkası da yine modern ve güzel duruyor, stoplar güzel tasarlamış, biraz soru işareti gibi duruyor ama yine de iyi kavisli, girintili çıkıntılı yapısı başarılı. Aracın tasarımı genel olarak beğeniliyor zaten, zayıf bir yanı yok.

    İç tasarım da ortalama denilebilir, herhangi bir iddiası yok ama ergonomi olarak gayet iyi ve derli toplu. Kontrollerin kullanımı kolay, çok çabuk alıştım ve herşeye hakim hale geldim. Sadece cruze'dan sonra konsol yüksek geldi ama alıştım gibi. Dokunmatik ekranın kullanımı oldukça kolay, çözünürlüğü ve dokunmatik hassasiyeti başarılı. Ciddi eksi olarak söyleyebileceğim, konsoldaki bagaj açma tuşu, araç kapılarını kilitleme tuşu ile yan yana, ortada öylece duruyor, bir kere park halinde kapıları kilitlemek istediğimde yanlışlıkla bagajı açtım(bagajı komple açıyor)... Hataya çok müsait bir yere koymuşlar o tuşu.
    Malzeme kalitesi sınıf standartlarında, konsol yumuşak plastik, kapı üstleri sert, ortalarında güzel bir kumaş döşeme var. Bir focus, octavia, megane kalitesi yok ama fiyat farkını dikkate alınca bu kalite seviyesi gayet iyi kalıyor. İşçilik hatası bulmak için de dikkatlice incelemek gerekiyor, ben bir tane buldum aracımda, direksiyonun solunda altta kör noktada kalan alanda bir parça iyi oturtulmamış. Bunun dışında iç mekanda göze çarpan işçilik sorunu yok. Sinyal kolunun hissini sevmedim sert ve kalitesiz hissettiriyor. Sürücü güneşliğindeki aynada kapak var ama yolcu aynasına koymamışlar, çok gereksiz bir tasarruf yöntemi... Diğer bir gereksiz tasarruf yöntemi de yedek anahtar. Dümdüz, hiçbir tuşu olmayan bir yedek anahtarı var, ev anahtarı resmen...

    Saklama alanları yeterli. Torpido(amortisörlü,aydınlatmalı,soğutması yok) biraz küçük ama iş görüyor, vites önündeki derin ve büyük göz çok işlevsel, telefon, cüzdan, gözlük gibi eşyalar için birebir. Altı da kaydırmasın ve ses yapmasın diye lastik gibi bir malzeme ile kaplanmış. Kapı içleri de biraz küçük ama yeterli. İleri-geri hareket edebilen kol dayaması da hem konfor hem de saklama alanı olarak oldukça iyi. İç ve bagaj hacmi gayet geniş, bagaj 520 litre, hangar gibi

    Konfor, yalıtım:
    Beni en çok şaşırtan kısım burası, gerçekten başarılı bir yalıtımı ve süspansiyon konforu var aracın. Tofaş mühendisleri, Türkiye yollarındaki birikimini, deneyimini konuşturmuş gibi. Cruze ile sarsıntılı ve bazen gürültülü geçtiğim yerlerden resmen puf puf geçiyorum. Konforu iyi(16 inç jant için konuşuyorum, 17 inç olanlar bir tık sert olacaktır). Yol ve rüzgar yalıtımı da gayet başarılı, sadece motor sesi biraz fazla geliyor içeri ama ben benzinli araçtan geçiş yaptığım için bana biraz daha fazla geliyor sanki özellikle rölantide ve düşük hızdaki gar gar gar sesine alışamadım hala cruze bu konuda gayet iyi idi, rölantideyken aracın çalıştığını devir göstergesinden anlardım.
    Aracın koltukları insanı kavrıyor ve rahat ettiriyor. Ama sıcak havalarda terletecek gibi hissediyorum, kumaş kalitesi pek iyi değil gibi geldi. Ses sistemi cruze'dan sonra gayet güzel geldi, ince ayarlar da yapılınca hoş oluyor. Ama cd çalar da olsaymış iyiymiş Ön ve arka için okuma lambaları var, ön ve arka yolcular için tavanda tutamaklar var, sadece sürücü camı tek dokunuşla inip kalkıyor, saçma... Anahtardan bagaj açma özelliği var, sonuna kadar açıyor bagajı, eller doluyken çok faydalı oluyor. Ama kapatmak için tutamak koymamışlar bagaj kapağı kirli ise eliniz kirleniyor....

    Motor, şanzıman, tüketim ve sürüş:
    Araçta 120 beygir ve 320 torklu 1.6 multijet2 euro 6 motor var, start-stop sistemi var ama bazen gereksiz yerlerde stop edebiliyor, genelde güzel çalışıyor. Şanzıman ise DCT(dual clutch transmisson)isimli 6 ileri çift kavrama ünite. Bu şanzıman Fiat'ın kendi üretimi, gelişim aşamasında Magneti Marelli ve BorgWarner şirketleriyle beraber çalışılmış. Diğer FCA grubu araçlarda da kullanılan 350 nm torka kadar dayanabilen kuru kavrama bir şanzıman. Motor-şanzıman uyumu gayet iyi, araç çok akıcı, şanzıman konforlu ve hızlı. Vites geçişleri sarsıntısız. Fabrika verisi 0-100: 9.8 saniye, max hız: 200
    Yakıt tüketimi ise şehir içi: 4.5, dışı: 3.5 ve ortalama: 3.9
    Motorun perofmans gerçekten çok iyi, özellikle cruze'dan sonra biraz uçak etkisi yapıyor
    Yaklaşık 1700 devire kadar biraz tutuk gibi ama sonra kopuyor gidiyor araç.

    Yol bilgisayarında iki hafıza var tüketim için a ve b şeklinde, birini satana kadar sıfırlamayı düşünmüyorum.

    Tüketim işi gaza basmakla orantılı, multijet motorda daha da orantılı. Motorun gücüne kapılıp basınca müsrif olan, yumuşak ve dikkatli kullanınca da gayet ekonomik olan bir motor. Bir de araçta eco modu var, konsoldaki tuş vasıtasıyla aktif edilebiliyor, daha düşük devirde vites değişimi sağlayıp, gaz pedalı tepkisini ayarlıyormuş.

    Sürüşe gelirsek, dediğim gibi konforlu ve rahat bir sürüşü var aracın, süspansiyonlar konfor sağladığı kadar yol tutuşta da yeterince başarılı, tam deneme şansım olmadı ama birkaç virajda ve kavşakta güven verdi araç. Bu konuyu ilerleyen zamanlarda daha net bir şekilde test edeceğim. Aracın frenleri de başarılı, ama hemen kavrıyor, cruze'da küçük bir pay vardı, öyle daha iyi oluyordu. Alışana kadar birkaç kere biraz sert bastım frene. Direksiyon da biraz sert gibi, bu benim için güzel ama zorlananlar olabilir, özellikle park manevralarında. Bunun için de city modu çok işe yarıyor, direksiyonu fazlasıyla yumuşatıyor. Araçla yaptığım uzun virajlı ve yüksek hızlı sürüşle beraber limitlerini, karakterini öğrendim. Aracın yol tutuşu başarılı, limitleri düşük değil. Gerçekten saçma bir hareket yapmadığınız sürece kopma, sapıtma falan olmuyor. Yüksek hızlarda da direksiyon ağırlığı ve aracın stabilitesi başarılı, tedirginlik yok. Sadece aracın yüksekliği birazcık daha az olsa iyi olurmuş gibi. Bir de fren pedalı hemen kavradığı için spor sürüşlerde alışana kadar rahatsızlık veriyor.

    Güvenlik:
    Egea'yı eleştirdiğim konu hep bu oldu, 3 yıldız olayı hiç hoş olmadı. Hele ki %60 lık çocuk koruması vasat altı. Ve bu çocuk koruma puanı yüzünden bir yıldız gitmiş. Eğer %80 civarı bir çocuk koruma puanı olsaydı standart haliyle 4, güvenlik paketiyle 5 yıldız alıp çıkacaktı testten. Yetişkin koruması %82 ile yeterli seviyede. Yani bu konuda egea biraz utanarak arkalara saklanıyor

    Sonuca gelirsek, genel olarak bütün özelliklerine, fiyatını da göz önüne alıp baktığımızda oldukça başarılı ve avantajlı bir f/p aracı egea. Ön yargılı olan herkesin şans vermesi gereken bir araç. Dediğim gibi aracı kullandıkça tecrübe ettiğim yeni şeyleri ekleyeceğim. Araç hakkında tüm sorularınızı, merak ettiğiniz şeyleri sorun, konuyu güncel tutacağım,muhabbet edelim bu konu üzerinden Herkese iyi forumlar


    Egea 1.6 dizel dct detaylı inceleme / 130 bin km geride kaldı.



    Egea 1.6 dizel dct detaylı inceleme / 130 bin km geride kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 12 Aralık 2023; 16:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Diğer bir konuda hayırlamıştım. Burada da pekiştirelim. Tekerine taş değmesin.

    Oldukça objektif bir değerlendirme yapmışsın. Güzel ve akıcı anlatımınla birlikte, forumda yaprak kımıldamadığı şu günlerde çok makbule geçti.

    Belirttiğin gibi sıfır araba her zaman sıfır arabadır. Bizlere de nasip olur inşallah.

    Euro NCap üç yıldız sonrası Fiat mühendisleri bir takım düzenlemeler yaptılar. Senin almış olduğun araç ta bu düzenleme/iyileştirme neticesinde üretilen seriden. Ancak bu iyileştirmeler sonrası araç yeniden NCap'a girdimi tam olarak bilmiyorum.

    "B" sınıfı araçları test etmiştim 4-5 ay önce. Fiat'a da geçerken uğramış ama vakit darlığı nedeniyle dışından göz ucuyla bakmakla yetinmiştim. Daha sonra da zamanı uydurup gitmek kısmet olmadı. Senin testinden sonra havalar iyi giderken aslında araya sıkıştırıp gidesim geldi.

    Beni en çok şaşırtan anahtardan bagajın açılması oldu. Belirttiğin gibi el kol doluyken bence bu özellik çok önem kazanıyor. Hyundai İ20'nin donanımları da beni çok şaşırtmıştı. Orta seviye diye belirttiğin aracındaki donanımların bir kısmı yüz bin fiyat skalasının üstünde satılan araçlarda dahi yok.

    Sanıyorum 10 ay sonra araç değiştirme aşamasına geldiğinde otomatik olması şartıyla seçenekleri daha bir ciddiyetle araştıracağım. Yıllık 7-8 bin km. yaptığımdan benzinli düşünüyorum. Ama her ihtimale karşı LPG uyumlu bir motorunun olması, olmazsa olmazlarımdan.

    VW DSG sorunları nedeniyle çift kavramalara karşı bir çekingenliğim var. İlk seri Ford'un PowerShift sorunları da beni iyice korkuttu açıkçası. Renault'un EDC'si ise şimdilik istisnalar hariç olumlu yorumlar alıyor.

    Araçla iyice haşır neşir olduktan sonra şanzıman ile ilgili de güncellemeler yaparsan makbule geçecektir.

    Sonuç olarak iyi bir fiyata güzel bir araba aldığını düşünüyorum. Güzel günlerde kullanman dileğiyle...
    Hayırlı olsun aracınız.



    Bende de var şirket aracı olarak. An itibari ile 400 km yaptım. ( kendi aracım ise insignia 1.6 t )



    Bendeki comfort donanım olduğu için bazı eksikleri var.



    Ben start stop olayını sevemedim. Hill holder olmadığı için frenden ayağımı çekince araç geç çalışıyor ve yokuşta kayıyor. Kaydığı için tekrar sert frene basıyorum tekrar start stop devreye giriyor. Trafikte 3-5 kez kısır döngüye girdi :)



    Sinyal kolu konusunda size katılıyorum. Bir kaç kez sinyal verirken yanlışlıkla selektör yaptım. Kol oldukça hissiz.



    Dct ile ilgili ise ben sarsıntılı çalıştığını düşünüyorum. Çok sakin kalkış yaparsanız sıkıntı yok ama hafif tempolu kalkarsanız ( yani 16-17 saniyede 100’e ulaşırsanız ) sarsıntıyı hissettiriyor. Sanki iyi çalışan easytronic gibi geldi. Fakat düşük hızlarda ve trafikte kararsızlık hissetmedim.



    Yakıt tüketimi ise 6,3 lt idi sanırım. Ortalama hızım ya 25 ya da 27 olması lazım. ( tam 400 kmnin ortalaması )



    Direksiyonu genel olarak sert yapılı. Bu da sanki gergin bir araç gibi hissettiriyor ama pratikte pek öyle değil. Bir kere viraj içinde ani fren yapmak durumunda kaldım, aracın arkası dengesizleşti.



    Sınıfına göre iyi mi bilemedim ama bir C sınıf araç gibi değil. Bence bu araç b+ seviyesinde.



    Geçen hafta arkadaşım 1,4 90 hp dsg rapid için 99 bin fiyat aldı bayiden. Egea fiyatına göre iyi bir araç bana göre. Sırf iç mekan kalitesi için o kadar fark verilmez. Üstelik 90 hp bir araç için.



    Deneyimlerimi ben de yazarım buraya.
    Tekrar hayırlı olsun hocam.Aracın çok güzel kimsenin yorumuna bakma.Hele sıfır araç ile 2.el veya 5-6 yaşında aracı kıyas edenlere hiç bakma.Ona kaldıktan sonra 12 yaşında Mercedes'de alırsın.

    Sıfır araç sıfır ile kıyas edilir.Seninde söylediğin gibi bu araç ile Benzer Megane sedan arasında 30.000 TL'den fazla fark var.Bu durumda F/P olarak mantıklı bir araç oluyor.
  • hayırlı olsun.model yükseltmek isterken cruzdan egeaya düşmüşsün sıfır uğruna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, sıfır sıfırdır dedik aldık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    hayırlı olsun.model yükseltmek isterken cruzdan egeaya düşmüşsün sıfır uğruna

    Kac yasinda ki cruzenin egeadan üstünlüğü ne?



    Simdi kalkip sittin sene once cruze 5 yildiz almisti demezsin galiba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.Fiyatına göre gerçekten alınması gereken doğru bir seçim.Cruz'u aratacğını zannetmiyorum.
  • Eline sağlık hocam güzel inceleme olmuş ama özelliklede dct şanzıman motor tork uyumu hakkında ilerleyen zamanlarda görüşlerinizi bekliyorum. 1,6 mjet lounge kullanıcısı olarak otomatiğe geçiş planları var aklımda.

    Koltuklar ile ilgili olarak ben aracı manisada iken almıştım oranın yaz sıcağında terletme yapmadı bu konuda endişeniz olmasın.

    Güvenlik konusunda dediğiniz gibi çocuk olayı biraz can sıkıcı ama öyle milletin yerden yere vurduğu kadar da güvensiz bi araç değil. Yol tutuşu olsun yüksek hızlarda ki verdiği his olsun hiçde fena değil, zamanla sizde farkedersiniz.

    Tekrar hayırlı olsun hocam güle güle kazasız belasız kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Hayırlı olsun.Fiyatına göre gerçekten alınması gereken doğru bir seçim.Cruz'u aratacğını zannetmiyorum.

    Teşekkür ederim, f/p aracı gerçekten. Cruze'a göre iyi olduğu yerler de var kötü olduğu yerler de ama neticede sıfır araç, nesil farkı da var teknoloji olarak.
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    Biraz daha tecrübe kazanayım, editleyeceğim konuyu. Sizin aracınız lounge donaımdı yanlış hatırlamıyorsam, onun koltuk döşemesi daha farklı ve kaliteli idi. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyankar97

    89 bin tl nasıl çöpe atılır ?



    Arkadasım 80 bine 2016 model ceratolar var. Egeadan daha iyi donanim

    2. el alacak olsam 80 bine cerato mu alırım ? Sıfır araç ile sıfır araç karşılaştırılır, 2. el değil.
  • Hayırlı olsun.

    Güzel tercih, kim ne derse desin. Egea bu ülkede alınacak en mantıklı arabadır.

    1 ay önce gaziantep topçuoğlu 64 bin fiyat vermişti. 1.4 fire urban için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Sağolun

    Rakiplerine bakınca ciddi fiyat avantajı vardı, ve bu farka kesinlikle değmeyecekti. Dediğim gibi ben de ön yargılıydım bu araca karşı ama kesinlikle şans verilmeli.
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız binin. Neden hatchback düşünmediniz acaba, öğrenebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, amin inşallah. Hatchback için 7 bin fazla söylediler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Teşekkür ederim, amin inşallah. Hatchback için 7 bin fazla söylediler...

    Aynı donanım için, öyle mi? Vay canına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58


    quote:

    Orijinalden alıntı: doctor I


    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    hayırlı olsun.model yükseltmek isterken cruzdan egeaya düşmüşsün sıfır uğruna

    Kac yasinda ki cruzenin egeadan üstünlüğü ne?



    Simdi kalkip sittin sene once cruze 5 yildiz almisti demezsin galiba?



    ithal kaliteli bi araçtan yerli tenekeye düşmenin nesi mantıklı.networkten giyinirken defaktoya geçmekle aynı şey .yeni ama semt pazarı malından adi.



    şimdi meseleye benim daçyamı karıştırmayın.lcw dan lcw ya devam bizimki

    Rica ediyorum, saçma sapan trol yorumlar yapacaksanız konudan uzak durun. Forumun tatsız olduğu şu dönemde bi konu açalım, otomobil hakkında konuşalım diyoruz, ötede oynayın yeter da.




  • Opus Diabolicum kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, hb kasada urban plus diye geçiyor. Mercekli ön far, led gündüz farı, otomatik fren sistemi, adaptif hız sabitleyici gibi artıları var ama fark fazla geldi bana, gerek görmedim.
  • Gayet güzel araç çöp teneke tabut diyenlere aldırmayın. Güle güle kullanın. Sıfır sıfırdır. 2. elde 1 yaşında 20bin km de dökük araba kaynıyor ortalık.

    Manuel'ini kiraladım kullandım 350km kadar. Çok da memnun kaldım. Fiat'da tek sevmediğim şey patinaj yaptıracak kadar gaza yüklenince direksiyonun çok aşırı torque steering ile sağa/sola çekmesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Evet hocam, hb kasada urban plus diye geçiyor. Mercekli ön far, led gündüz farı, otomatik fren sistemi, adaptif hız sabitleyici gibi artıları var ama fark fazla geldi bana, gerek görmedim.

    Aracınız hayırlı olsun

    Otomatik fren sistemi olan tipleri euroncap 4 Yıldız olarak belirtiyor

    https://www.euroncap.com/tr/results/f%C4%B1at/tipo/25458

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akifsari A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Güvenlik yardımcısı bölümünü etkiliyor hocam o, yani kasa sağlamlığı falan aynı sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    Gayet güzel araç çöp teneke tabut diyenlere aldırmayın. Güle güle kullanın. Sıfır sıfırdır. 2. elde 1 yaşında 20bin km de dökük araba kaynıyor ortalık.

    Manuel'ini kiraladım kullandım 350km kadar. Çok da memnun kaldım. Fiat'da tek sevmediğim şey patinaj yaptıracak kadar gaza yüklenince direksiyonun çok aşırı torque steering ile sağa/sola çekmesi.

    Çok teşekkür ederim hocam. Aynen öyle aracın nasıl kullanıldığı belli olmuyor. Bu araç bu piyasada parasını kuruşu kuruşuna hak ediyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.