Şimdi Ara

Yeni evime komple ankastre seçimi. Siemens ya da ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakında evleniyorum ve yeni evime beyaz eşya almam gerekiyor. Marmaris'de oturuyorum ama İzmir Forum Bornova daki siemens bayiinden fiyat aldım ve ürünleri adrese yollayıp servisin montaj yapacağını söylediler. Aşağıda:

Fırın::: HB43S540E === 885ytl
    Ocak:: ER17357EU === 746ytl
    Mikrodalga:: HF23056EU === 920ytl
    Davlumbaz:: LC75952 === 1090ytl
    Bulaşık Makinesi:: SE55M579EU ===1369ytl
    Buzdolabı:: KD40NX70NE ===1335ytl
    Çamaşır Makinesi:: WM12S760TR ===1190ytl

==============================
    Toplam: Nakit 7.535 YTL
    12 Taksit 8.500 YTL

Seçtiğim ürünler ve fiyat konusunda yorumlarınızı bekliyorum. Alternatiflere her zaman açığım. Buzdolabı takım olması siemens seçtim ama 1500 liraya kadar çok daha iyisi var ise değiştirebilirim. Ocak olarak ER747501E çok hoşuma gidiyor. Mutfağımla siyah daha uyumlu olacak ayrıca cam seramik yüzeyli oluşu temizlik konusunda artı sağlayacağını düşünüyorum. Ancak çok pahalı ve bu farkı vermeye değermi sizce?

Mutfağımı IKEA dan kuruyorum. Orada yanılmıyorsam whirpool markası satılmaya başlanmış. Özelliklerini pek incelemedim ama genel olarak fiyatları epey ucuz görünüyor. Bu marka alternatif olabilir mi?

Şimdiden yorum ve önerileriniz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmania -- 20 Ekim 2007; 0:31:37 >

• Buzdolabı haricinde oldukça güzel cihazlar seçmişsiniz.Fiyatlar de oldukça iyi.Peşin aldığınız için bu kadar inmişler sanırım.
    Buzdolabında o model yerine Whirlpool'un inox modelini tavsiye ederim.
    http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212343&lgid=8
    veya Electrolux süper bir buzdolabıdır.Özellikle düşük enerji tüketimi bakımından.
    http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39774

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Buzdolabı haricinde oldukça güzel cihazlar seçmişsiniz.Fiyatlar de oldukça iyi.Peşin aldığınız için bu kadar inmişler sanırım.
    Buzdolabında o model yerine Whirlpool'un inox modelini tavsiye ederim.
    http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212343&lgid=8
    veya Electrolux süper bir buzdolabıdır.Özellikle düşük enerji tüketimi bakımından.
    http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39774

Cevabınız için çok teşekkürler, Elektrolux'un buzdolabı çok hoş görünüyor ancak buzdolabını kiler ve ankastre fırın-microdalga dolabının arasına koyacağım. Dolapların derinliği 60cm, bu durumda kapak hariç derinliği 60cm dolap gerekiyor genişliği ise 70cm. Bu özelliklerde bir ürün tavsiye ederseniz sevinirim.

İnternette dolaştıkça şimdiye kadar hiç duymadığım Whirlpool markası sık sık karşıma gelmeye başladı. Mutfak mobilyamı IKEA dan aldım ve orada Whirlpool ürünleri oldukça düşük fiyatta idi. Genel olarak siemens ve whirlpool arasında kıyaslama yapabilirmisiniz? Beyaz eşyamı Siemens yerine Whirlpool alsam çok daha ucuza kapatabileceğim. Alacak çok şey var daha o yüzden kaliteden ödün vermeden kırpabildiğim kadar kırpmaya çalışıyorum. Klima için 5.500 ytl ayırıyorum. Sırada küçük ev aletleri, elektrikli süpürge, tv vs vs vs var.

İyi akşamlar.

• Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinde verdiğiniz Siemens modelleri Whirlpool'dan bariz bir şekilde üstün.Yani onları Whirlpool ile değiştirmenizi önermem.
    Ancak fırın-ocak-davlumbaz-buzdolabını Whirlpool alabilirsiniz.Bana kalırsa özellikle buzdolabını Whirlpool alın.71cm genişliğinde ve 72 cm derinliğinde.Ancak kapıları oldukça kalın olduğundan 60cm derinlik meselesini bence fazla kafanıza takmayın.Yani kapı haricinde derinliği 60cm'ye yakın zaten.

70X60 cm derseniz benim bildiğim kadarıyla piyasada saece Bosch-Siemens-Profilo var.Bunlar performansta iyi olsa da kalitede iyi buzdolapları değillerdir.Mecbur kalırsanız Siemens'e fazla para ödemeden Profilo'nun aşağıdaki modeli olabilir.(çünkü aynısı)Piyasada 1000YTL civarına bulunabiliyor.Ama dediğim gibi Whirlpool kalite bakımından bu cihazdan çok daha üstündür.

http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=6&intProductID=960

Bunlara karar verin,küçük ev aletlerini de konuşuruz.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 11 Ekim 2007; 0:16:58 >

• Tekrar Merhaba

Buz dolabının yerini değiştirdim böylece KD40NX70NE yerine 70cm derinliğe sahip KD49NA70NE ve fırındada özellikleri iç hacmi daha fazla diye HB43S540E yerine HB330550 almaya karar verdim. Sözleşmeyi bu akşam yaptık ve yarın ya da pazartesi sipariş geçilecek. Fırın için 314 ytl, buzdolabı için 685 ytl fark vereceğim. Özellikle buzdolabı konusunda son bir yorumunuz var mı? Beyaz eşyaların takım olması için buzdolabının da siemens olması tercihim.

Aldığım küçük ev aletleri:
    Tost Izgara = tefal fit'n clean
    ütü= tefal program 8 500
    ekmek yapma: molinex xxl
    blender: braun 6550 mca-v vakumlu
    katı meyve= philips HR 1861 ALU
    narenciye= philips essence

Bunların dışında aklımdakilerden su ısıtıcı, ekmek kızartma almam gerekiyor. Küçük ev aletleri olarak olmazsa olmazlardan başka hangi cihazlara ihtiyacım var?

Elektrik süpürgesi olarak PHILIPS FC 9222 ile PHILIPS FC 9160 arasında kaldım ama geçen yıl aldığım Simtel Hiper 2200 (lanet olsun parçalamama az kaldı) sonra torbasız sisteme kesinlikle hayır diyorum. Bu yüzden hem fiyatı hem emiş gücü hem de torbalı olmasından dolayı 9160 ön planda. Diğer markalara henüz bakmadım.

TV ne olabilir (gerçi bunun için ilgili bölüme yazacağım)

Klima ile ısınacağım bu yüzden bir de nemlendirme cihazına ihtiyacım olacak.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Umarım sıkılmadan okur yorum yaparsınız. Teşekkürler

• Aldığınız buzdolabı performans konusunda çok iyidir ama çok şikayet alan modellerden.Keşke Whirlpool alsaymışsınız.
    Tost Izgara = tefal fit'n clean İyi bir seçim.Zaten çoğu aşağı yukarı aynı.
    ütü= tefal program 8 500 Buhar performansı konusunda iyi ancak Tefal de çok şikayet alıyor ütülerde.Keşke Philips veya Siemens alsaymışsınız.Bir de satış sonrası desteklerini beğenmiyorum.
    ekmek yapma: molinex xxl Bu da güzel bir cihaz.Sinbo da işinizi görürdü.Bir de Kenwood ve Delonghi daha iyidir bu konuda.
    blender: braun 6550 mca-v vakumlu Çok iyi bir seçim.Siemens'inki de güzel.
    katı meyve= philips HR 1861 ALU
    narenciye= philips essence
    Bunlar de güzel seçim.Özellikle katı meyva sıkacağı çok iyi.Narenciyeyi keşke sorsaydınız Profilo'daki hem daha şık hem çok daha ucuz.

Philips süpürgelerde de kesinlikle torbalı modeli öneririm.Emiş gücü çok daha yüksek(500w) ve performans kaybı torbasız göre daha az.Hepa filtresi var.Torbasız süpürgeleri çok kullanışsız buluyorum.

• Sayın @candogan62;

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Tefal ütü hanımın seçimiydi. Ailem ve çevremde hep tefal kullanılıyor hiç şikayet duymadım şans olabilir. Bana kalsa philips alırdım. Küçük ev aletlerinde philips öncelikli tercihlerimden.

Philips essence'yi yaz boyunca iş yerindeki barda kullandık çok çok memnun kaldım inanılmaz sessiz ve güçlü motoru var. Bu yüzden bir tane de eve aldım.

Süpürge olarak alternatif çıkmazsa PHILIPS FC 9160 alacağım.

Peki, su ısıtıcısı ve ekmek kızartma için tavsiyeniz nedir? Bunların dışında başka ihtiyacım olan alet var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellmania

Sayın @candogan62;

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Tefal ütü hanımın seçimiydi. Ailem ve çevremde hep tefal kullanılıyor hiç şikayet duymadım şans olabilir. Bana kalsa philips alırdım. Küçük ev aletlerinde philips öncelikli tercihlerimden.

Philips essence'yi yaz boyunca iş yerindeki barda kullandık çok çok memnun kaldım inanılmaz sessiz ve güçlü motoru var. Bu yüzden bir tane de eve aldım.

Süpürge olarak alternatif çıkmazsa PHILIPS FC 9160 alacağım.

Peki, su ısıtıcısı ve ekmek kızartma için tavsiyeniz nedir? Bunların dışında başka ihtiyacım olan alet var mı?

ekmek kızartma ve su ısıtıcısı olarakda aslında phılıps düşünün ben her ikisinide 8 yıldır kullanıyorum çok iyiler sadece biraz diger ürünlere nazaran pahalılar parça konusundada,gerçi bana parça lazım olmadı ama ben deneme için bir iki parçasını sordum örnegin su ısıtıcısının filtresi adi bir su ısıtıcısı fiyatına ,

• Su ısıtıcısında kesinlikle Siemens'i öneririm.Spotçularda 45YTL civarlarında.İnternette bir yerden arkadaş 36YTL'ye almıştı.Çok güzel bir kettle.
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=TW70101&28=7%3d1%269%3d26%253d3288_22%253d1%2629%3d1%26page%3d2%2628%3d26%253d3288

nette bir araştırın bu modeli en ucuz neredeyse alırsınız oradan.
    Ekmek kızartma makinelerine de bir bakayım,detaylı incelemek adına.En kısa sürede cevaplarım.
  • Carrefour'da Delonghi marka güzel bir ekmek kızartma makinesi vardı 42 ytl'ye. Onu düşünebilirsiniz
  • sayın Hellmania

bende aynı davlumbazı aldım sizle LC75952. Eger montajını yaptırdıysanız size 1-2 sorum olacaktı.

Eger havalandırmalı montaj yaptırdıysanız baca deligini davlumbazın yatay duzlemde en dibinden ne kadar yuksekte bir delik actırdınız.

eger bacalı montaj degil ise karbon filtreyi kaca takdırdınız ve ne kadar omru oldugunu soylediler.

Birde kullanmaya basladınız ise memnun musunuz?

tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.