Şimdi Ara

Yeni Ek Pakette Kırmızı Ork Olmak İstiyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metamania

Olayin demon blood ile bir alakasi yok. Bahsettigimiz demon blood oncesi orc thrallin orclarina mi benziyordu kisilik olarak yoksa garroshun orclarina mi benziyorlardi. Bence garroshun orclari daha dogruymus gibi geliyor. Hele ki wod trailerindan sonra. Tabi ki frostwolf klanini ornek verebilirsin thrallin orclarina benzeyen diyerek ama diger butun klanlar sanki daha cok garroshun bahsettigi orclara benziyor. Tabi bu kisiden kisiye degisir benim gorusum bu yonde. Dedigim gibi asil durumu wod cikinca gorucez. Ayrica garroshu ne kadar sevmesemde locklara yaptiklarindan dolayi onursuz demem. Gerci shadow mage diye turler vardi raidde onlarda neyse :)

garroshun orclarına benziyordu.aksini iddia etmedim.ben sadece arkadaşın kullandığı "horde dediğin asmak, kesmek, kelle uçurmaktan anlamalı." lafına ithafen dedim orclar barbar değildi, demon bloodla barbar oldular diye.

yoksa orclar thrallın orcları gibi uzlaşmacı değillerdi, bir rahatsızlıkları varsa gider savaşarak çözerlerdi ama sen iddia edebilir misin bu dönemde orcların demon blood içmelerinden sonraki hallerine oranla daha barbar olduklarını?

savaşçılardı ama kendi vatanlarını çoraklaştırıp, azerotha gelip ortalığı yakıp yıkacak kadar gözü dönmüş değillerdi.sen iddia edebilir misin orcların demon blood içmeden de draenoru çöle çevireceklerini?

yani uzun lafın kısası, mesele orcların garroshun tanımına daha uygun olmaları değil, şuursuzca adam öldürmeyecekleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: khalef

quote:

Olayin demon blood ile bir alakasi yok. Bahsettigimiz demon blood oncesi orc thrallin orclarina mi benziyordu kisilik olarak yoksa garroshun orclarina mi benziyorlardi. Bence garroshun orclari daha dogruymus gibi geliyor. Hele ki wod trailerindan sonra. Tabi ki frostwolf klanini ornek verebilirsin thrallin orclarina benzeyen diyerek ama diger butun klanlar sanki daha cok garroshun bahsettigi orclara benziyor. Tabi bu kisiden kisiye degisir benim gorusum bu yonde. Dedigim gibi asil durumu wod cikinca gorucez. Ayrica garroshu ne kadar sevmesemde locklara yaptiklarindan dolayi onursuz demem. Gerci shadow mage diye turler vardi raidde onlarda neyse :)

garroshun orclarına benziyordu.aksini iddia etmedim.ben sadece arkadaşın kullandığı "horde dediğin asmak, kesmek, kelle uçurmaktan anlamalı." lafına ithafen dedim orclar barbar değildi, demon bloodla barbar oldular diye.

yoksa orclar thrallın orcları gibi uzlaşmacı değillerdi, bir rahatsızlıkları varsa gider savaşarak çözerlerdi ama sen iddia edebilir misin bu dönemde orcların demon blood içmelerinden sonraki hallerine oranla daha barbar olduklarını?

savaşçılardı ama kendi vatanlarını çoraklaştırıp, azerotha gelip ortalığı yakıp yıkacak kadar gözü dönmüş değillerdi.sen iddia edebilir misin orcların demon blood içmeden de draenoru çöle çevireceklerini?

yani uzun lafın kısası, mesele orcların garroshun tanımına daha uygun olmaları değil, şuursuzca adam öldürmeyecekleri.

Aslında barbar göreceli bi tanım. Daha doğrusu bir uygarlığın kendisini tanımlamak için kullandığı bi kelime değil. Daha kendinden aşağı gördükleri toplulukları tanımlamak için barbar kelimesini kullanıyor insanlar.

Mesela Romalılar barbar tanımını tahrik edici hiçbir sebep olmamasına karşın, sırf zarar verici güce sahip olduğu için zarar veren kişi, topluluk ve uygarlıklara yakıştırıyorlar.

Ama bu tanım da söz konusu, yani barbar sıfatına layık görülen, uygarlık tarafından yapılmadığı için eksik kalıyor. Mesela orkların Draenei'ye saldırısını ele alalım. Görünürde bi sebep yok, orkların kanasusamışlığının haricinde. Ama orda orkların tarafından bakarsan onlar kendilerine saldırmaya hazırlanan bi düşmana önceden saldırıyorlar. Şimdi bu sebep doğru olmayabilir, Shadow Council orklara yalan üstüne yalan söylüyordu çünkü. Yine de o sırada orkların "doğrusu" buydu ve olayı buna göre değerlendirmeliyiz.

Öte yandan, orklar Azeroth'a ilk geldiklerinde yaptıklarıyla da yukarıda bahsettiğim barbar tanımına uyuyorlar.

Şimdi günümüze geliyorum. Garrosh'un yediği nanelerin üstünden geçmeme gerek yok. Zaten daha çok sebepler üzerine konuşuyorum burda. Garrosh, doğma büyüme Dreanor'lu bi ork olarak aynen o şekil davrandı. Standard bir Dreanor orku etrafta bi düşman varsa onu yok etmeye çalışırdı. Garrosh da aynısını yapıp var gücüyle Alliance'a saldırdı. Düşmanı yok etme hırsı savaş hukuku gibi şeylerin önüne geçince savaş suçları işlendi diye devam eder.

Anlatmaya çalıştığım şey, Garrosh'un yaptıklarının arkasında kendi çapında bi sebebi vardı. Bu onu kimilerinin gözünde barbar yapar, kimilerinin gözünde yapmaz. Nereden baktığınla ilgili.

Galiba bir sayfa yazı yazıp hiçbir şey anlatmamayı başardım

• quote:

Orijinalden alıntı: OIS

quote:

quote:

Aslında barbar göreceli bi tanım. Daha doğrusu bir uygarlığın kendisini tanımlamak için kullandığı bi kelime değil. Daha kendinden aşağı gördükleri toplulukları tanımlamak için barbar kelimesini kullanıyor insanlar.

Mesela Romalılar barbar tanımını tahrik edici hiçbir sebep olmamasına karşın, sırf zarar verici güce sahip olduğu için zarar veren kişi, topluluk ve uygarlıklara yakıştırıyorlar.

Ama bu tanım da söz konusu, yani barbar sıfatına layık görülen, uygarlık tarafından yapılmadığı için eksik kalıyor. Mesela orkların Draenei'ye saldırısını ele alalım. Görünürde bi sebep yok, orkların kanasusamışlığının haricinde. Ama orda orkların tarafından bakarsan onlar kendilerine saldırmaya hazırlanan bi düşmana önceden saldırıyorlar. Şimdi bu sebep doğru olmayabilir, Shadow Council orklara yalan üstüne yalan söylüyordu çünkü. Yine de o sırada orkların "doğrusu" buydu ve olayı buna göre değerlendirmeliyiz.

Öte yandan, orklar Azeroth'a ilk geldiklerinde yaptıklarıyla da yukarıda bahsettiğim barbar tanımına uyuyorlar.

Şimdi günümüze geliyorum. Garrosh'un yediği nanelerin üstünden geçmeme gerek yok. Zaten daha çok sebepler üzerine konuşuyorum burda. Garrosh, doğma büyüme Dreanor'lu bi ork olarak aynen o şekil davrandı. Standard bir Dreanor orku etrafta bi düşman varsa onu yok etmeye çalışırdı. Garrosh da aynısını yapıp var gücüyle Alliance'a saldırdı. Düşmanı yok etme hırsı savaş hukuku gibi şeylerin önüne geçince savaş suçları işlendi diye devam eder.

Anlatmaya çalıştığım şey, Garrosh'un yaptıklarının arkasında kendi çapında bi sebebi vardı. Bu onu kimilerinin gözünde barbar yapar, kimilerinin gözünde yapmaz. Nereden baktığınla ilgili.

Galiba bir sayfa yazı yazıp hiçbir şey anlatmamayı başardım

eheh biraz öyle oldu konuya gelirsek, draenor orcu etrafında bulunan düşmanı yok eder ama draeneiler ile azımsanmayacak kadar bir süre barış içinde yaşadılar.shadow councilin yalanları olmasa daha uzunca bir süre saldırmazlardı.yani draenor orcları aslında açık bir tehdit olmadığı sürece saldırmıyor.draeneilere saldırma nedenleri dediğin gibi shadow councilin draeneileri tehdit olarak göstermesiydi.

gelelim garrosha, garroshun elflere saldırmasını anlardım ve desteklerdim (ki ashenvale, stonetalon vs gibi yerlerde garrosha saygı duydum.) ama açıkça bir anlaşma olmasa da bir nevi barış içerisinde olan theramorea saldırmak draenor orclarının normal şartlar altında yapmayacakları bir şeydi.çünkü elfler orcları kalimdorda istemezken, yani açık bir düşmanken insanların bu tarz bir dertleri yoktu, yani draeneiler gibiydiler.

garroshun düşmanca tutumu babasının maceralarını dinledikten sonra başladı.öncesinde garrosh babasından utanıyordu kanı ilk içen clan lideri olmasından dolayı.zaten içine kapanık biriydi garrosh, açıkçası psikolojisi pek sağlam değildi.insanlara ayrı bir düşmanlık beslemesinin nedeni tam olarak babası.yani draenor orcu olmasından kaynaklı değil theramorea mana bomb atması, babasının izinden gitmek istemesinden kaynaklı.yoksa bu olay olmasa jaina kalimdoru ele geçirebilecek gücü olsa yine saldırmazdı hordea, bunu garrosh da iyi biliyordu, theramorea saldırma nedeni onları tehdit olarak görmesi değildi.

• khalef kullanıcısına yanıt
    Tamam Garrosh'a kadar söylediklerin benimkilerle aynı

Ama Garrosh'un Alliance'a düşmanlık beslemesinin sebebi Alliance'ın Horde'a düşman olmasıydı, bu. Garrosh zaten Thrall'ın düşmanlarıyla barış yapma çabasına anlam veremiyordu, üstüne üstlük orklar çölün ortasında yaşam mücadelesi verirken. Garrosh'a göre ortada bi düşman varsa yapılması gereken onu yok etmekti, olay bundan ibaret.

Ama Divine Bell'i veya Y'shaarj'ın kalbini kullanmaya çalışması Grom'un yaptıklarıyla benzerlik taşıyor. Biraz onunla ilgili bence.

• quote:

Ama Garrosh'un Alliance'a düşmanlık beslemesinin sebebi Alliance'ın Horde'a düşman olmasıydı, bu. Garrosh zaten Thrall'ın düşmanlarıyla barış yapma çabasına anlam veremiyordu, üstüne üstlük orklar çölün ortasında yaşam mücadelesi verirken. Garrosh'a göre ortada bi düşman varsa yapılması gereken onu yok etmekti, olay bundan ibaret.

Ama Divine Bell'i veya Y'shaarj'ın kalbini kullanmaya çalışması Grom'un yaptıklarıyla benzerlik taşıyor. Biraz onunla ilgili bence.

garrosh babasının hikayesini tbcde dinledi.yani allya düşmanlığı daha horde saflarında görev almazken başladı.hordeu benimsemesi ise wotlkde oldu.yani yeni hordea karşı çokta aidiyet hissetmiyordu o sıralar ama babasının maceralarını dinledikten sonra bir ally düşmanlığı başlamıştı.thrallın düşmanlarıyla anlaşma yapmasını garip bulması ise hordea girdikten sonrasına denk geliyor.

garrosh babasını kahraman olarak görüyor, babasının dostunu dost, düşmanını düşman olarak görüyor, theramorea saldırma nedeni onları tehdit olarak görmesi değil, insanların babasının düşmanı olmaları.zamanında babasını lanetten kurtaranlar arasında jainanın da olduğunu bildiği halde saldırmasının kin gütmekten başka açıklaması yok, yoksa garrosh da biliyordu theramoreun horde bir saldırı gerçekleştirmeyeceğini.

• /target Garrosh
    /spit
  • quote:

quote:

garrosh babasının hikayesini tbcde dinledi.yani allya düşmanlığı daha horde saflarında görev almazken başladı.hordeu benimsemesi ise wotlkde oldu.yani yeni hordea karşı çokta aidiyet hissetmiyordu o sıralar ama babasının maceralarını dinledikten sonra bir ally düşmanlığı başlamıştı.thrallın düşmanlarıyla anlaşma yapmasını garip bulması ise hordea girdikten sonrasına denk geliyor.

garrosh babasını kahraman olarak görüyor, babasının dostunu dost, düşmanını düşman olarak görüyor, theramorea saldırma nedeni onları tehdit olarak görmesi değil, insanların babasının düşmanı olmaları.zamanında babasını lanetten kurtaranlar arasında jainanın da olduğunu bildiği halde saldırmasının kin gütmekten başka açıklaması yok, yoksa garrosh da biliyordu theramoreun horde bir saldırı gerçekleştirmeyeceğini.

Hocam Theramore'a saldırdı çünkü Kalimdor'un hakimi olmak istiyordu. Horde topraklarına o kadar yakında bi Alliance kalesi olması tehdit unsurudur.

• ya bende diyorum tehdit değildi theramore.jaina 40 yıl geçse saldırmazdı hordea.garrosh ally olsun da ne olursa olsun diye temizledi oraları.bak elflere yapsa ses etmezdim çünkü elfler hordeun kalimdordaki varlığına tehdit oluşturuyor ama jaina orada durduğu sürece ally theramore üstünden hordea saldıramazdı.

• turalyon ve alleria'nın akibeti belli değil daha sanırım.
    benim merak ettiğim asıl karakter khadgar. gerçi warlords of draenorla alakaları olur mu bilemem
  • Beyler benim merak ettiğim blizzcon'da adam kış gelmeden çıkartacağız dedi. E zaten kış geldi.. 20 günde oyun çıkartacak halleri yok herhalde ? O zaman bu bir daha ki kış mı oluyor ? Öyleyse boş content ile 1 sene kadar insanlar ne yapacak ?
  • quote:

quote:

Ben bu demon blood olayını zorunlu yaptılar diye hatırlıyorum kurtuluş için,yanlış mıyım acaba? İnsanların kölesi olmaktan kurtulmak için yapmıyor muydu Grom?

• quote:

Orijinalden alıntı: XJubiLant

turalyon ve alleria'nın akibeti belli değil daha sanırım.
    benim merak ettiğim asıl karakter khadgar. gerçi warlords of draenorla alakaları olur mu bilemem

Wod sitesinde butun warlordlarin resmi olmasi lzm. Ally tarafinin herolari khadgar,velen ve tbc videosundaki drenai paladin. Yani khadgar aktif olarak donuyor. Turalyonu ise wod boyunca getirmeyeceklermis. Ustunde calisiolarmis baska patchde gelicek.

Oyunu uzun zamandir oynayanlar bilirki blizz expansioni acikladiktan 1-1,5sene sonra cikarir expansioni.

• 1 sene bekletirlerse kamikaze yapmış olurlar.sanmıyorum o kadar süre bekleteceklerini.turalyon ve alleria bu pakette gelmeyeceklermiş, belki gelecek pakette hikaye devam eder, iron horde azerotha girer, turalyon ve alleria geri döner vs.

edit: bu arada ne hikmetse kıyıda köşede kalan khadgar bu pakette aktif bir rol oynayacak sonunda.keza danath trollbanein de aktif bir rol oynamasını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalef -- 14 Kasım 2013; 17:34:37 >
  • khalef kullanıcısına yanıt
    Bu wowun hikayesini nerden öğrenebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikozg

Bu wowun hikayesini nerden öğrenebiliriz

WC'lerin hepsini oyna zaten merakın varsa karakterleri gördükçe dur şuna bi bakayım dur şuna bi bakayım diye diye hepsinin neler yaptığını aralarındaki bağları öğreniyorsun.
    WoWwiki'den bakardım ben genelde karakterlerle ilgili bilgilere.
  • Fuander kullanıcısına yanıt
    Yanlışsın hocam, orklar Draenei'lere karşı savaşı kazanıp Burning Legion'a kendilerini kanıtladıktan sonra Mannoroth'un kanını içiyorlar.

Warcraft 3'ün bi görevinde de Grom Hellscream Ashenvale'da kurduğu yerleşim yerine saldıran elflere karşı koyabilmek için kanı içiyor, tabi tüm olay Mannoroth ile Tichondrius'un tezgahı, onu da not edeyim.

• Aynısının Lacivertinden olmak isteyen yok mu?
  • quote:

Yanlışsın hocam, orklar Draenei'lere karşı savaşı kazanıp Burning Legion'a kendilerini kanıtladıktan sonra Mannoroth'un kanını içiyorlar.

Warcraft 3'ün bi görevinde de Grom Hellscream Ashenvale'da kurduğu yerleşim yerine saldıran elflere karşı koyabilmek için kanı içiyor, tabi tüm olay Mannoroth ile Tichondrius'un tezgahı, onu da not edeyim.

Öğrendiğim iyi oldu. Ama Grom 2-3 key içiyor diye biliyorum ordada yanlışsam vay halima hikayeyi tekrar okuyayim ben...
  • Fuander kullanıcısına yanıt
    2 kere içiyor, ilki draenorda, ikincisi kalimdorda.

• çok eksik yazılar yazılmış , bence WOD da , nasıl ki Humanların Alliance'ını ince detayına kadar biliyorsak Orc larında Horde sini bunun yanında da Dranei " Erader " 'i öğrenicez bildiklerimizin çok daha fazlasını öğrenicez (belkide kitapların birinde anlatılmıştır)

ayrıca Nerzhul -Gul'dan ve Burning Legion'un taktikleri neler bunları görebiliceğiz belkide Nerzhul'un ne kadar güçlü olduğunu daha da bir hissedicez ki Burning Legion ona hangi güçleri verdi de mafya gibi girersin fakat çıkamazsın ayağı çekti Burning Legion.

Kahverengi Renk seçeneği belkide gelir Orc lar için?Ayrıca Blood Elf liderinin yanında da bir Kahverengi Orc var dikkatinizi çekerim.

Ben Outland'de oynarken (tüm questleri yaptım yapmadığım şey kalmamıştı zamanında) kafamda çok soru işaretleri vardı

mesala Aucho. şehri nasıl yok oldu? Bu Naaru nedir?

Sanırsam Paladinlik Naaru dan geliyor?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.