Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
7.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vural_kral

Ülkemizde hemen her şey zorunlu : Zorunlu askerlik, zorunlu eğitim, zorunlu sosyal güvenlik, zorunlu din dersi, zorunlu oy kullanma, zorunlu kıyafet, zorunlu deprem sigortası v.s v.s .... Hayatımızın her alanı "zorunlu".

Ve Biz "demokratik, çağdaş bir ülkeyiz.."

Ve Milletimiz "çağdaşlığı" nasıl anlıyor, neresinden anlıyor bilmiyorum..

demokratik çağdaş ülkelerde eğitim serbest mi? istemeyen çocuğunu okuldan alabiliyor mu?
    ´ ´İmkansızlığına alışmışım herhalde; artık seni görmek acı vermiyor kalbime´ ´
  • Bu bakkal hesabıyla ülke yönetenlerin über ötesi sistemi ülkemize kot taşlama işçisi ortacı son ütücü ve bol amele olarak meyvesini verecek çünkü düşünen insan yetişmesini istemiyorlar hakan şükür.
    İ7 4770K Asus Z87A KINGSTON 8GB (2x4GB) KIT Hyprex Genesis DDR3 1600MHz CL9 Ram WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm OCZ 120GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD Harddisk ASUS GTX780 DirectCUII ASUS 23.6" VN247H Nokia 808 Pureview
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Ülkemizde hemen her şey zorunlu : Zorunlu askerlik, zorunlu eğitim, zorunlu sosyal güvenlik, zorunlu din dersi, zorunlu oy kullanma, zorunlu kıyafet, zorunlu deprem sigortası v.s v.s .... Hayatımızın her alanı "zorunlu".

Ve Biz "demokratik, çağdaş bir ülkeyiz.."

Ve Milletimiz "çağdaşlığı" nasıl anlıyor, neresinden anlıyor bilmiyorum..

demokratik çağdaş ülkelerde eğitim serbest mi? istemeyen çocuğunu okuldan alabiliyor mu?

evet, isteyen evinde eğitim verebiliyor. Evinde de eğitim vermezsin olur biter.

• komisyondan geç(iril)miş.
  • Amaç kabak gibi ortada,İmam hatip okulların orta bölümünü açmak ve 4.sınıf bittikten sonra öğrencileri oradan devam ettirmek.Eeee oradan çıkan öğrenci bilin bakalım kime oy veriyor.:)Arka bahçe baya büyüyecek sanırım...
  • jet hızıyla filan kabul edildigi yok. ayrıca, bi bakın sürece.

""Eğitime '4+4+4' kademeli sistemi öngören kanun teklifinin görüşüldüğü komisyonun bugüne kadar yaptığı toplantılarda 342 konuşma yapıldı.
    AK Partili üyeler 22, CHP’li üyeler 30, MHP’liler 15 ve komiyon üyesi olmayan vekiller 104 kez söz aldı.
    104 konuşmanın 4’ü AK Partililerden, 94’ü CHP’lilerden, 2’si MHP’lilerden, 4’ü de BDP’lilerden geldi.
    Alt komisyon çalışmalarıyla birlikte komisyon toplam 91 saat 41 dakika görüştü""
    http://haber.mynet.com/kafama-cismi-chpli-hamzacebi-atti-619965-politika/

konusturulmadılar,alınmadılar,falanlar filanlar.
    yalan haber bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

yalan haber bunlar.

Salon komisyon üyesi olmayan akp milletvekilleri ile doldurulmuş olduğundan salona girememişler bile. Resmen darbedir bu. Herkesi darbecilikle suçlayanlar kendileri darbe yapıyor!

Geleceğine önem veren herkes şimdi tepki vermek zorundadır. Bir kez düşülmeyegörsün, bataklık içine çeker durur. Bunların istek ve söylemleri hiç bitmez. Onlar nasıl kimseyi takmıyorlarsa onları da takmamak gerekir. Geleceğimize sahip çıkma zamanı!

jet hızıyla filan kabul edildigi yok. ayrıca, bi bakın sürece.

""Eğitime '4+4+4' kademeli sistemi öngören kanun teklifinin görüşüldüğü komisyonun bugüne kadar yaptığı toplantılarda 342 konuşma yapıldı.
    AK Partili üyeler 22, CHP’li üyeler 30, MHP’liler 15 ve komiyon üyesi olmayan vekiller 104 kez söz aldı.
    104 konuşmanın 4’ü AK Partililerden, 94’ü CHP’lilerden, 2’si MHP’lilerden, 4’ü de BDP’lilerden geldi.
    Alt komisyon çalışmalarıyla birlikte komisyon toplam 91 saat 41 dakika görüştü""

yalan haber bunlar.

Bunu yazdığınız için utanmanız lazım.

• Okul; herhangi bir fikrin, inancın cebren propagandasını yapma aracı olarak görüldüğü sürece herkes birbirini yemeye ve okulları "ele geçirmeye" çalışacak.

"Kısacası Türkiye'de "milli eğitime" -Cumhuriyet dönemi boyunca- Kemalist CHP ideolojisi yön vermiştir. Eğitim kurumları resmi ideolojinin yeniden üretim merkezleri olarak kurgulanmış ve CHP'nin altı oku yasa ve yönetmeliklerle eğitimin tüm unsurlarına sirayet ettirilmiştir." Chp'lilerin rahatsızlığı bu tekelin ellerinden yavaş yavaş kaydığını görmelerinden kaynaklanıyor.

Bir siyasi çizgininin, bir dinin, bir mezhebin vb. bir ülkenin tüm çocuklarına dayatılması zulümdür. Aynı tekelci, totaliter eğitim sistemini Akp kendisi için oluşturmaya çalıştığında o da zalimleşir.

Tekrarda fayda var: Çocuk devletin değil ailenindir.

Kürtlerin Kürtçe öğrenemediği, Alevilerin sünnilik, Kemalist olmayanların Kemalizm propagandasına muhatap olduğu bir eğitim sistemi totaliter bir sistemdir.

Okula Cumhuriyet gazetesiyle giden evladımızın sağcı öğretmenden, zaman okuyan öğrencinin solcu öğretmenden laf işittiği, öğretmeniyle, öğrencisiyle çok ezici bir çoğunluğun eline bir tek fikir kitabı almadığı, her yazarın, her fikrin öcü olarak görüldüğü bir sistem zorba, gayri insani bir sistemdir ve kimin eline geçtiği önemli değildir. Çünkü çark aynıdır.

Anadolu'nun bir şehrindeyim. Üniversite var, on binlerce öğrencisiyle ve üç-beş bin öğretmen yaşıyor o şehirde. Şehrin kitapçıya benzeyen tek dükkanında aşağıdaki diyalog moda tabirle film değil gerçektir:
    -Cemil Meriç'in eserleri var mı?
    -Yok, hiç isteyen olmadı. Sipariş verirseniz getiririz.
    -Kemal Tahir, İsmet Özel var mı?
    -Yok
    -!!!

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4.

• quote:

yalan haber bunlar.

Aynen katılıyorum.
    Candaş medya olayları öyle bir sunuyor ki sanırsınız mağdur olan taraf muhalefet.
    Oysa muhalefetin söyleyeceği söz, ürettiği bir alternatif yok.
    Tek yaptıkları fiili terör estirmek. Utanmadan bir de milletvekillerine militan, eşkiya benzetmesi yapan grup sözcüleri var ki o sıfatların esas sahibinin kendisi olduğunu aslında biliyor.
    Sadece engellemek adına 91 saatin tamamında konu ile ilgisiz kiataplar okuyan, milletin meclisini alaya alan bu tavırlara karşılık olayların buraya gelmesi zorunlu oldu.
    Çamura girerseniz sizin de üstünüz çamur olur.
    Yine de iktidar milletvekillerini sabırlarından dolayı kutluyorum.
    Umarım 4+4+4 meclisden de geçecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

yalan haber bunlar.

ne utancam, asıl okuması yazması olmayanlar utansın. linki yukarıya hayrıma koymadım. girin okuyun diye koydum.
    chp nin tüm vekillere mesaj cektigi
    ve salona akın ettiklerini kimse bilmiyor galiba. adam halen diyoki, konuşturmadılar,salon dolduruldu.
    bakın yukarda hangi partinin ne kadar konuştugu kaç kişi konuştugu bile yazıyor.
    daha gecen gün haberde vardı, 12 saat konuştu adam. kimse gık dedimi. yok.
    ayrıca, üye sasyısı belli, madde sayısı belli, neyapsın adamlar tek tek ellerimi saysınlar 1-2-3... diye.
    mantıklı olun biraz.

daha önce kaç kezoldu böle bir olay, adamlar herseyi mahkeme götürüyor orda çözüyordu.
    sırf popülistlik için yaptıkları şeye bak. aynısı, maaş yasasındada olmadımı. sonuç. hiç.
    40-50 yaşında adamlar, onlar utanmıyor yaptıklarından benmi utanıyım.
    bu adamlarmı eğitimi düzeltcek, siz bunu tartışmak yerine halen hebele hübele
    diyorsunuz.

ekleme;
    ""Tekrarda fayda var: Çocuk devletin değil ailenindir."" kimsenin umrunda değil bu. neden.
    ha aile hata yapamazmı, onlarda insan, devlet yine deveye girer ve cocugun en az kayıpla
    onu düzeltmesine yardımcı olur.
    devlet budur. ama bu adamlarla olmaz böle seyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 12 Mart 2012; 11:47:38 >

• ilkokulu bitiren kızlar kocaya
    ilkokulu bitiren erkek çocuklarda esnafın yanında çıraklığa başlar.

Görüyoruz savunanlar da aynı lafları söylüyorlar fakat ağızlarından salyalar akarak aynı haltı yiyorlar bir birinze vurmaya devam edin.

Bir bok çözüme de ulaşamasınız olan yine çocuklara olacak.

işin traji- komik yanı bilimsel eğitim diye papağanlık yapanların, öngörülen eğitim sisteminin bilimsellikle ilişkisini koyamıyor olmasıdır.
    odtü ne diyor mesela?
    ilköğretimde lise de fen lisesi dersleri olacakmış, bakan öyle diyor.
    itü nediyor bilimsel eğitim için?
    takmışlar el kaldırıldı, oylama yapıldı, konuşuldu vb...
    bu hangi mantıktır ki bilimsellik kelle sayısına göre tesbit ediliyor!
    bu saçma sapan sözlerle daha bir kişinin bile ikna olmadığını görmemenin nedeni kalplerindeki mühür mü?

kendi eğitimleri vesikalı şaibeli insanların yaptığı eğitim sisteminden, tanrı çocukları korusun...

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231
  • Daha önce anayasa konusunda da benzer bir ifade kullanmıştım ve şunu söylemiştim; "Anayasa profesörlerine sormayıp, köydeki 80 yaşındaki neneye anayasayı soruyorlar." Bunda en önemli neden, yapılan işin aslında hukuk standartlarından uzak olması ve bu durumu da bir şekilde halka yedirmekti.

Şimdi aynısı eğitim sistemi için geçerli oldu ve "Halk bizi seçti" diyerek, belki de akademik eğitimin yanından bile geçmemiş adamlar oturup ülkenin geleceği hakkında ve bilimsel olan bir konuda karar veriyor. Yine aynı terane okunuyor ve "Halk bizi seçti." deniyor. Hitler'i de halk seçti ve o da kanunların üzerinde yer edindi. Son MİT olayında, aranızdan kim çıkıp da yapılanın yani sorguya çağıran savcıyı görevden alıp, kanunu bir gecede değiştirip olayı "Seçilmişi atanmışa ezdirmem." sözü ile bağdaştıran, ardından yeni savcının da sorguya çağırması üzerine Danıştay'da değişiklik yaparak bu durumdan kurtulmaya çalışan bir yönetimi "Demokratik" ya da "Biz seçtik, arkalarındayız." diye savunabilir ki?

Hala kabul edilmeyen konu, oy verdikleri için birilerinin kendilerinden her ama her şartta üstün olduğunu düşünen ve kabul eden insanlar ve onların seçtiği insanlar ağızlarına demokrasi kelimesini almamalıdırlar. Çünkü demokraside kanunun üstünlüğü vardır. Bizde ise, son olayların gösterdiği kadarıyla artık kanun adında herhangi birşey kalmadı.

Konunun başına dönersek; Eğitim, ülkenin geleceği için vardır ve tüm eğitim sistemi sadece belirli bir kesimi mutlu etmek için dağıtılmaz. Bugün dindar çocuklar yetiştirmekle övünürken, eğitimin içeriğinden bahseden, konuyu bilimsel olarak tartışan bir yasa koyucu yok ortada. İşin kötü yanı ise, toplum da çocuklarının sadece dindar olması ile yetinebilecek gibi görünüyor. Zaten geri olan eğitim sistemini, sırf popülist politikalar dolayısıyla daha da geriye götürürlerken, aslında yaratacakları yeni nesil onların değil bizim sorunumuz olacak.

Çocuğunuz dindar olsun ya da olmasın, bu sizi ve onu ilgilendirir ama bir eğitim sistemi "Dindar nesil" yetiştirmek için kurulmaz ya da değiştirilmez. Milli eğitimin temeli bilim olmalıdır; din değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

yalan haber bunlar.

ne utancam, asıl okuması yazması olmayanlar utansın. linki yukarıya hayrıma koymadım. girin okuyun diye koydum.
    chp nin tüm vekillere mesaj cektigi
    ve salona akın ettiklerini kimse bilmiyor galiba. adam halen diyoki, konuşturmadılar,salon dolduruldu.
    bakın yukarda hangi partinin ne kadar konuştugu kaç kişi konuştugu bile yazıyor.
    daha gecen gün haberde vardı, 12 saat konuştu adam. kimse gık dedimi. yok.
    ayrıca, üye sasyısı belli, madde sayısı belli, neyapsın adamlar tek tek ellerimi saysınlar 1-2-3... diye.
    mantıklı olun biraz.

daha önce kaç kezoldu böle bir olay, adamlar herseyi mahkeme götürüyor orda çözüyordu.
    sırf popülistlik için yaptıkları şeye bak. aynısı, maaş yasasındada olmadımı. sonuç. hiç.
    40-50 yaşında adamlar, onlar utanmıyor yaptıklarından benmi utanıyım.
    bu adamlarmı eğitimi düzeltcek, siz bunu tartışmak yerine halen hebele hübele
    diyorsunuz.

ekleme;
    ""Tekrarda fayda var: Çocuk devletin değil ailenindir."" kimsenin umrunda değil bu. neden.
    ha aile hata yapamazmı, onlarda insan, devlet yine deveye girer ve cocugun en az kayıpla
    onu düzeltmesine yardımcı olur.
    devlet budur. ama bu adamlarla olmaz böle seyler.

Benim mesaja da bir cevap verseniz... Bir satırlık mesaja bir dolu mesaj yazmasını biliyorsunuz. Benim eklemiş olduğum video sizin söylediklerinizi tekzip ediyor mu, etmiyor mu? Mümkünse demagoji yapmadan lütfen, dobra dobra...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

bu çalışmalar için hangi üniversiteler nasıl bir görüş bildirmiş?
    mesela imam hatip diyorlar, hangi ilahiyat fakülteleri hangi önerilerde bulunmuşlar?

işin traji- komik yanı bilimsel eğitim diye papağanlık yapanların, öngörülen eğitim sisteminin bilimsellikle ilişkisini koyamıyor olmasıdır.
    odtü ne diyor mesela?
    ilköğretimde lise de fen lisesi dersleri olacakmış, bakan öyle diyor.
    itü nediyor bilimsel eğitim için?
    takmışlar el kaldırıldı, oylama yapıldı, konuşuldu vb...
    bu hangi mantıktır ki bilimsellik kelle sayısına göre tesbit ediliyor!
    bu saçma sapan sözlerle daha bir kişinin bile ikna olmadığını görmemenin nedeni kalplerindeki mühür mü?

kendi eğitimleri vesikalı şaibeli insanların yaptığı eğitim sisteminden, tanrı çocukları korusun...

quote:

Boğaziçi Üniversitesi, bugün yazılı bir açıklama yaparak 12 yıllık kesintili eğitim tasarısının geri çekilmesini talep etti. Fakülte tarafından yapılan açıklamada, eğitim sisteminde öngörülen değişikliklerin bilim dışı olduğu gibi, insan haklarına ve eşitlik ilkesine de aykırı olduğu vurgulandı.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi bugün yazılı bir açıklama yaparak, 12 yıllık kesintili eğitim tasarısının geri çekilmesini talep etti.

Talebin gerekçelerinin sıralandığı açıklamada, tasarının bilim dışı olduğunun ve bunun yanı sıra insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunun altı çizildi. "Bir ülkedeki eğitim sistemi ve bunun uygulanmasını içeren model değişiklikleri, ancak daha önceki sistem ve uygulamalar bilimsel değerlendirmelerle ele alınıp gelişim ve değişimin zorunlu olduğu saptanırsa, gerekli olabilir" saptamasıyla başlayan açıklamada, "Böyle bir bilimsel değerlendirmeye dayanmayan değişiklikler, insan gücü açısından olduğu kadar ekonomik açıdan da savurganlığa neden olur" denilerek tasarının geri çekilmesi talep ediliyor.

Açık öğretim seçeneği, çocukların sosyal ve duygusal gelişimine ket vuracaktır
    Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, çağ nüfusu bilişsel gelişim açısından ayrıştırıldığında, 7-11 yaşın somut işlemler, 12 yaş üstünün ise soyut işlemler dönemleri olarak belirlendiğini, bu yüzden dördüncü sınıftaki bir çocuğun, somut işlemler döneminin tam ortasındayken ilköğretimin ikinci kademesine geçmesinin, bilimsel veriler ve bulgulara ters düştüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Çocukların soyut işlemler dönemine girmeden bir öğretim kademesini tamamladığı hiçbir gelişmiş ülke bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Tasarının, kız ve erkek çocuklarında %98'e ulaşan okullaşma oranını düşüreceği, bu düşüşün, "alt sosyo-ekonomik düzeyden gelen" çocuklar için daha fazla yaşanacağı belirtilerek, "Böyle bir eşitsizlik, insan hakları açısından olduğu kadar insan gücü niteliğinin düşmesi açısından da eleştiriye açıktır" denildi.

Modelin ikinci dört yılından itibaren "açık öğretim"in devreye girmesine ilişkin de açıklamada, "okullaşma yalnız bilişsel gelişimin ‘olmazsa olmazı’ değil, aynı zamanda sosyalleşme süreçlerinin gerçekleştiği, çocuğun birey olarak toplum içinde etkin iletişim ve etkileşimi öğrendiği süreçleri kapsar. Sosyal ve duygusal gelişim, okullaşma süreci içinde önemli yer tutar. Bu nedenle, erken dönemde bu sosyal ortamın dışındaki seçenekler yalnız bilişsel gelişime değil, aynı zamanda da sosyal ve duygusal gelişime de ket vuracaktır" deniliyor.

İkinci dört yılda mesleki yönlendirme bilim dışı
    Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, tasarının, ikinci dört yıldan itibaren mesleki ve teknik yönlendirmeyi içermesi ile ilgili olarak da "ikinci 4 yılın mesleki ve teknik yönlendirmeyi içermesi, bilimsel açıdan kabul edilir bir seçenek değildir. On yaşındaki bir çocuğun ilgi, yeti, bilgi ve becerileri, kalıcı bir hale gelmemiştir. Bilimsel veriler, bu alanlardaki değişmezliğin ergenlik dönemi sonunda bile oluşmadığını açıkça göstermiştir. On yaşındaki çocukları ömür boyu çalışacakları alanlara yöneltmek, bilimsel açıdan olası değildir. Bilimsel veriler ilgi, bilgi, yeti ve becerilerin 15 yaşlarında bile kararlılık göstermediğini ve kaygan bir zeminde olduğunu saptamıştır. Bu nedenle 9-10 yaş gibi bir gelişim döneminde, çocukları bu tür seçimleri yapmaya zorlamak, hiç bir bilimsel veri ve sonuçla bağdaşmamaktadır" ifadeleri yer alıyor.

Açıklamada, 12 yıllık zorunlu eğitimi öngörmesi, tasarının bilimsel temellere dayanan ve insan gücü niteliği açısından önem arz eden bir önerisi olarak niteleniyor. Ancak, bu eğitimin zorunlu olması yanında genel ve çağın gerektirdiği temel eğitim yaklaşımını içermesi gerektiği, önemle üzerinde durulması gereken bir konu olarak vurgulanıyor. "Unutulmamalıdır ki en iyi mesleki eğitim etkin bir genel eğitim üzerine kurulabilir" denilen açıklamada, imam hatipler kast edilerek, "Toplumun çeşitli kesitlerinin farklı tercihleri, zorunlu ve genel eğitim içinde zengin bir seçmeli dersler havuzu çerçevesinde karşılanmalı ve bir insan hakkı olan eğitim, tüm çağ nüfusunu içine alacak bir bütünsellik göstermelidir" deniliyor.

Açıklama, "Eğitim sistemimizde yapılacak değişikliklerin bilimsel veriler ışığında gerçekleşmesi, farklılıklar açısından büyük kaynak, enerji ve birikimi içinde barındıran toplumumuzun insan gücünü donanımlı hale getirmemizde etkin olacaktır. Eğitim Fakültesi’nde çalışan bilim insanları olarak bu konudaki duyarlılığımızı, dayandığı bilimsel temeller ışığında iletiyor, bu olguyu gerçekleştirme gücüne toplum olarak sahip olduğumuzu düşünüyoruz" ifadeleriyle son buluyor.

Boğaziçi üniversitesi görüşünü açıkladı.Ama bu şakirtçikler için bilim değil din önemlidir..Nede olsa cahil araplara şu sıralar baya bi özeniyorlar..
    İktidara ait bir kaç milletvekilide liselerde kız ve erkeğin ayrı okutulmasını,çünkü ergenlik dönemiyle beraber cinsel güdülerin başladığını söyledi..Nede olsa sapkın olunca böyle düşünceler normal..

4:10 a dikkat.Adam yararak geliyor..Fizisyen Chp MV leri içeri alınmadılar.Sen neyden bahsediyorsun hala.Maddeleri akp milletvekilleri tek başlarına oylayıp geçirdiler..O zaman komisyon ne işe yarıyor.Daha önceki mesajlarında olduğu gibi anca bıdı bıdı yaparsın sadece..Daha fazlası elinden gelmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 12 Mart 2012; 19:00:47 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.