Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
7.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Vay be.Muhafazakarlar demokrat kesildiler.O kadar demokratlar ki;alkol alan bayan öğretmenleri lojmandan atarlar;aleviler haklarını AİHM den almasına rağmen vermezler(Madımakta zaten gördük demokratlıklarını);80 darbesinin ürünlerine karşı olurken o zaman getirilen zorunlu sunni islam din derslerine karşı olmayı bırak ders sayısını arttırmak isterler..Siz mi demokratsınız.Erbakanda çıkıp demiyor muydu laik devletin garantisi benim.Tabi milletvekilleri tek gerçek şeriatla olur;biz iktidara gelip sonra silahla bu düzeni yıkarız vs. vs diyordu.Siz bizi biliyorsunuz bizde sizi biliyoruz.O zaman neden görüşlerimizi birbirimize kabul ettiriyoruzki.İHL den mezun olan bir adam kadın eşitliğine,demokrasiye,laikliğe karşıdır.Çünkü islamın doğası bunu emreder.Yani dindar yada dinci olan birisi çıkıpta ben alkol almam ama alanada karışmam demez.Ben alkol almam alanada içirtmem der.Buna karşı olanlar olursa malum ülkelerdeki gibi cezalandırılırlar..O yüzden dolayı diyorum ki birbirimizi yemeyelim.Madem hepiniz bu kadar özgürlükçüsünüz.O zaman devlet herkese özgür olsun.İsteyen eşcinsel evlilik yapsın.Mesela kanallar gece 24 ten sonra erotik vb. gibi şeyleri yayınlayabilsin.İsteyen kanalda sabahtan akşama kadar dini yayın yapsın..Mademki özgürlükçüsünüz.Yapın o zaman bunları.Başkasının özgürlüğüne müdahale olmadıkça herkes istediği şekilde yaşasın..Ama siz onada karşınız..Çünkü sizler sadece islami kurallara göre yaşayan kişilerin kamu alanlarında özgür olmasını istiyorsunuz.Yani başı kapalı olan birisi memur olabilir derken saçı uzun,küpeli,yüzüne kadar dövmeli yada mini etekli bir bayanın memurluk yapmasına karşı oluyorsunuz..Hani demokrattınız.Geçiniz..Sizler demokrasiyi amaç değil araç olarak kullanıyorsunuz..

hay ağzına sağlık. günümüz türkiye'sindeki çakma liboşların birebir tanımı budur işte. kendisine gelince sonuna kadar özgür, liberal; ama konu karşı taraf olunca anında susturma, sindirme. cuntacı, cuntacı zihniyet diye ortalıkta gezinirler ama darbenin nimetlerini de onlar yerler. madem cuntaya karşısınız, darbenin neden olduğu seçim barajını indirin de bi görelim.

ayrıca imam hatipleri sonuna kadar destekliyorum. bir kesim var ki bunları ne yapsan yap çoğununu dini bir okula gönderecek. madem gönderiyor o zaman devletin kontrol ettiği bir okula göndersin. imam hatiplerin kurulma nedenlerinden başlıcasıda budur zaten. aksi taktirde merdiven altında her türlü tarikat, hacı hocadan saçma sapan şeyler öğrenir, al devletin başına belayı sonra. tabi imam hatiplerin modern ve günümüzü yakalayan bir sistemde olması gerekmekte. kafalarına full dini bilgi basılmamalı yoksa gene saçma sapan bir insan yetişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 26 Şubat 2012; 1:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Ayrıca herhangi bir dinin eğitimini almış ve o dinin öğretilerini benimsemiş bir kişinin hukukçu veyahut kendi yapısı olan başka bir mesleği yapması ne derece mantıklı? Bir hukukçu karşısındaki suça inandığı kutsal kitapta öngörülenden başka bir cezayı verme konusunda sorun yaşamayacak mıdır? Fırsatını bulduğunda kendi öğretileri doğrusunda karar vermeye çalışmayacak mı? Bu laikliği delmeye çalışmak değil midir? İmam-hatip okuyanlar imam veyahut hatip oldukları için değil bu gibi sebeplerden başka işler yapmalarına sıcak bakılmıyor ki haklı olduklarını düşünüyorum.

Laikliğin en büyük yasak olduğu konusunda ise keşke diyorum o adam bu ülkedekileri o kadar düşünüp de laiklik ile dini garanti altına almasaydı. Seküler bir ülke olsaydık da bu muhabbetler hiç yaşanmasaydı. İsteyen dinini kendi kendine yaşasa, devlet din ile ilgili hiç bir işe karışmasaydı.

Laik eğitim sisteminde yetişen hukukçuların elinden dindarları kim koruyacak peki. Bir eğitimi meşru diğerini gayrımeşru ilan etmeye ve ötekine karşı tehdit değerlendirmesi ile önlem almaya ve yasaklamaya çalışma ne laikliğe nede demokrasiye uygundur. Sekülarizm ve laiklii yegane doğru ve meşru yöntem olaak görmek bu kavramların içeriğine aykırıdır..

Laiklerin dindarlarla sorunu yok ama dindar yada dincilerin laiklerle sorunu var.OPTİMİST hani laiklerin içini okuyabiliyorsun ya.Peki muhafazakar kesiminde içini okuyup yazsan ya buraya..Mesela Madımak olayları.Allahım ataeşi içeri var diye bağırıyordu oradaki halk.Aziz Nesini güya oraya gidipte binadan alan itfaiye erleri adamı merdivenden aşağı atıp ölümüne dövdüler..M.Ali Birandın şu 28 Şubat belgeselini izleyinde biraz gerçekleri görün.Hee. askerin yaptıklarıda çok tartışılır tabi..Neyse..Şunu kabul edelim.Aşırı muhafazakar kesim laik yönetime karşıdır.Çünkü şeriata göre değil insan hakları ve hukukun üstünlüğüne göre yönetilen laik devlete kesinlikle karşıdırlar.İslama göre yasak olan alkol,zina,kumar vb. şeyleri kişinin özeline bırakmak istemezler.Yani adamın kendi evindeki haline bile karışırlar..Ama ben laiklerin kendi evinde namaz kılan yada camiye giden adama neden camiye gidiyorsun diyerek baskı yapıtğını hatırlamıyorum..Onun için tekrar diyorumki birbirimizi yemeyelim.Eğeitim sistemine gelirsek özgür beyinler üretebilecek eğitim sistemine ihtiyacımız var..Yani sorgulayabilen,dogmatik düşüncelerden uzak bir eğitim gerekli..

Diğer yazılara gelirsek.http://www.memurlar.net/haber/217036/
    Bu yazı tamamiyle abartıdır.Fin halkı acayip bir halktır ve o bölgedeki iskandinavlara göre zeka olarak baya geridirler.Mesela yazıda ingilizceye hakimler denmiş.Alakası yok.Yeni nesil finliler bile ingilizceye tam hakim değiller.Din eğitimi konusuna gelirsek.AB de zorunlu din eğitimi yoktur.Sadece seçmeli ve isteğe bağlı din eğitimi vardır.Yani ben Finlandiyada bir okula gidersem bana zorla din eğitimi veremezler.Ama burada yaşayan bir finli okula giderse ona zorunlu sunni islam dersi sapına kadar verilir.O kadar uzağa gitmeye bile gerek yok.Alevilerin çektiği çileler bile yeter.Mesela ilkokulda namazın nasıl kılınacağına dair din müfredatında ders var.Hepimiz bu dersleri biliyoruz.Bunu yapmak istemeyen alevi çocukların din öğretmenlerinden yediği cezayı kimse unutmadı.Halada devam ediyor.İşte bu yüzden dolayı iki yüzlüsünüz..
    Dini eğitim okullara göre verilmelidir.Yani imam hatip dışında Anadolu,fen vb. lislerde din eğitimi kesinlikle kaldırılmalı..İlköğretimdede aynı şekilde kaldırılmalı..Mademki 4+4+4 şeklinde olacak.İlk 4 sene zaten verilmiyor.İkinci 4. yıldaki eğitimde din dersi sadece imam hatipte olmalı.Zaten imam hatip bunun için var.Ama sözde demokratlar ne hikmetse 80 darbesinin ürünü olan bu zorunlu din dersini hala tutuyor.Yoksa sizde mi darbecisiniz..Gazi de biyoloji bölüm başkanı olan bir prof. evrim teorisi diye bişeyin olmadığını yaratılış kanununun tek gerçek olduğunu söylüyor.İşte alın size bilim.Bu kadar basit işte trdeki bilim..Neyse..Tek diyeceğim şey kim güçlüyse o kazansın.28 Şubatta güç laiklerdeydi.Şimdi ise sizde.Tabi bu her zaman değişecek..Bu kör döngü bir ömür sürer..

• :)
    halen din üzerinden devam ediyoruz :)
    bana birandın belgeselindeki görüntüleri hatırlatıyor.

hala bişeylerden korkuyoruz.
    yani;
    20 yılda ne değişmiş.
    hiçbişey.

- Okul öncesi bir yıllık eğitim devletin görevi olmaktan çıkarılıp ailelerin isteğine bağlanıyor.
    - İkinci dört yıllık bölüm ise, 11 yaşındaki çocukların “mesleki yönlendirme” adı altında meslek eğitimine (çıraklığa) yönlendirme, hatta açık öğretime dönüştürülerek “İsteyenin okula gitmeden eğitimini sürdürdükleri bir biçime” dönüştürülmektedir. Böylece zorunlu eğitim gerçekte, 4 yıla indirilmektedir.
    - Eğitimde hükümet tarafından yapılan bu girişimler, imam hatip okullarının orta kısımlarının açılmak istenmesi, yoksul çocuklarının çıraklığa yönlendirilmesi ve kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmelerine prim vermek biçiminde eleştirilmektedir.

Yazının tamamı:
    http://www.ulusalpost.com/haber/475-egitim-devrimi-aldatmacasinin-perde-arkasi

• Bunu meslek liselerinin özel sektöre satışı takip edecektir. TÜSİAD ın ağzına bir parmak bal çalınmış. Fifti fifti ya da win win yani.

quote:

4+4+4’e sürpriz ek madde

Zorunlu eğitimin 4+4+4 yıl olarak kademelendirilmesiyle ilgili kanun teklifine sürpriz bir madde daha eklenecek. Buna göre MEB, mesleki eğitimi teşvik için işadamlarının açacağı özel meslek liselerine öğrenci başına 1000 TL teşvik verecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), tartışmalı 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim yasa teklifine, mesleki eğitimin teşvikiyle ilgili madde ekleyecek. Mesleki eğitimi teşvik için organize sanayi bölgelerinde işadamları tarafından açılacak özel meslek liselerine öğrenci başına 1000 TL verilecek. Organize sanayi bölgelerinde kurulacak okullar, reel sektörün ihtiyacı olan ara elamanları yetiştirecek.

Teknik eleman

Türkiye’de halen yaklaşık 2,5 milyon işsize karşın işadamları ara eleman bulamamaktan yakınıyor. Bu nedenle işadamları organize sanayi bölgelerinde kendi okullarını kurarak ihtiyaç duyacakları teknik elemanı yetiştirmek istiyor. MEB, bu talebi yerinde bularak işadamlarını teşvik etme kararı aldı. MEB yetkilileri, devletin her öğrenci için belli bir miktarda harcama yaptığına dikkat çekerek bu paranın bir bölümünün işadamlarına, organize sanayi bölgelerinde kurulacak okullar için teşvik olarak verileceğini söylediler. Bu okullara verilecek teşvikin, öğrenci başına 1000 TL olması planlanıyor.

Tam gün eğitim

Özel okul mantığıyla çalışacak mesleki eğitim kurumları, tam gün eğitim verecek. Kâr amacı güdülmeyen bu okullarda sanayinin ihtiyaçları dikkate alınarak eğitim yapılacak.

• bence çok yerinde olur.

meslek liselerinin devletten alınıp özele kendi istihdamı için verilmesi demek (ki çogu kurum yapıyor mesela man.)
    diger liselerde okuyan her ögrenciye mevcut imkanın matematiksel olarak yaklaşık 2 katı
    daha fazla hizmet verilmesi demek.
  • Dini suiistimal ede ede ne yapacaklarını şaşırdılar. İlk dört yıl anlaşılabilir de, sonrası karanlık. The cemaate uygun, tek tip, yeşil kuşak projesine uygun bir nesil yetiştirilebilir mesela. Sadık bir ajan kitlesi. Zamanı geldiğinde de ülke açık bir şekilde işgale maruz kalabilir bunlar sayesinde... ''Hizmet''e, ''hizmetkar'' gerek. Düğer okullarına bakın, anlarsınız.

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Vay be.Muhafazakarlar demokrat kesildiler.O kadar demokratlar ki;alkol alan bayan öğretmenleri lojmandan atarlar;aleviler haklarını AİHM den almasına rağmen vermezler(Madımakta zaten gördük demokratlıklarını);80 darbesinin ürünlerine karşı olurken o zaman getirilen zorunlu sunni islam din derslerine karşı olmayı bırak ders sayısını arttırmak isterler..Siz mi demokratsınız.Erbakanda çıkıp demiyor muydu laik devletin garantisi benim.Tabi milletvekilleri tek gerçek şeriatla olur;biz iktidara gelip sonra silahla bu düzeni yıkarız vs. vs diyordu.Siz bizi biliyorsunuz bizde sizi biliyoruz.O zaman neden görüşlerimizi birbirimize kabul ettiriyoruzki.İHL den mezun olan bir adam kadın eşitliğine,demokrasiye,laikliğe karşıdır.Çünkü islamın doğası bunu emreder.Yani dindar yada dinci olan birisi çıkıpta ben alkol almam ama alanada karışmam demez.Ben alkol almam alanada içirtmem der.Buna karşı olanlar olursa malum ülkelerdeki gibi cezalandırılırlar..O yüzden dolayı diyorum ki birbirimizi yemeyelim.Madem hepiniz bu kadar özgürlükçüsünüz.O zaman devlet herkese özgür olsun.İsteyen eşcinsel evlilik yapsın.Mesela kanallar gece 24 ten sonra erotik vb. gibi şeyleri yayınlayabilsin.İsteyen kanalda sabahtan akşama kadar dini yayın yapsın..Mademki özgürlükçüsünüz.Yapın o zaman bunları.Başkasının özgürlüğüne müdahale olmadıkça herkes istediği şekilde yaşasın..Ama siz onada karşınız..Çünkü sizler sadece islami kurallara göre yaşayan kişilerin kamu alanlarında özgür olmasını istiyorsunuz.Yani başı kapalı olan birisi memur olabilir derken saçı uzun,küpeli,yüzüne kadar dövmeli yada mini etekli bir bayanın memurluk yapmasına karşı oluyorsunuz..Hani demokrattınız.Geçiniz..Sizler demokrasiyi amaç değil araç olarak kullanıyorsunuz..

• gecerli değil.
    neden, bu ülkede seçim dene bir sistem var.
    demokratik ,gizli ve eşit oy şeklinde.
    kim olursa olsun, 4 yıl sonra seçime girmek zzorunda. gerekli imza toplandıgı zaman erken seçime bile gidilir.
    o yüzden böyle beklentiler içinde bogulmayın.
    çünkü kullanılrsınız.
    yine , 28 belgeseli yeterince açıklıyor geçmişte sizinle aynı korkuları yaşayan insanlar.

adam laik ve müslüman sözünde bence haklı.
    oturun müslümanlıgın sartlarını ve laikligin şartlarını karşılıklı inceleyin.

ya ayrıca, şuda gözden kaçıyor, bilmiyorum yaşınız ne ama bundan 10-15 yıl önceki din kurallarına
    olan baglılık ile şuanki birmi.
    bi etrafınızda gözlem yapın.
    benim gördügüm kadarıyla, daglar var. din diye bişi kalmıyor. ölede olması gerek zaten.
    değişim heryerde.
    yalaka takımı yaşa, varol dedi.
    bir kaç yıl geçti, yine aynı adamlar dediler ki bu eğitim sistemi çocukların ruh sağlığını bozuyor.
    yine değiştirdiler.
    yalaka takımı istikrarlı.
    bir kaç yıl daha geçti, yine aynı adamlar yine eğitim sistemini değiştiriyorl
    yalaka takımı iş başında.
    kıyafet mi bu arkadaş!
    insan hayatı!
    ...

I Love Cookies arkadaş,
    özgürlük bireyselliktir, yaratıcılıktır.
    bu adamlar özgür olmak istediklerini söylerken yaratma kelimesine bile saldırıyorlar.
    aşırı özgürlükçü olduklarına inanmıyorum, tam tersine aşırı baskıdan yanalar.
    din kurallarına göre ergenlik çağına gelen kızlar evlenebilir.
    kendi çocuklarına bunları yapmazlar çünkü dindarlık gibi bir dertleri yok, nasıl zengin olurum onun derdindeler.
    içlerinde bir tane gariban, malını mülkünü paylaşan var mı?
    buradaki amaçları mesaj vermek.
    hala ortaçağ kafasında olan milyonlarca insana hoş görünmek amaçları.
    türkan saylan ı da bu yüzden sevmezlerdi.
    öyle dediler, böyle dediler, öldürdüler.
    türkan saylan ın derdi neydi?
    çocuklar okusun, kendi kaderlerini çizsin.
    nerede okuyordu bu çocuklar?
    devletin okullarında, kendisi gibi.
    ne çıktı? neydi suçları?
    ...
    müslüman olsalar iftira dan sonsuza kadar yanacaklarını bilirlerdi, korkarlardı. ama nerede...

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231

• hiçbir zaman doğru şeyleri tartışamadık
    birçok konuda söylecek sözü olmayanlar, her konuyu bildikleri tek konuya çekiyor
    kavga dövüş

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

hiçbir zaman doğru şeyleri tartışamadık
    birçok konuda söylecek sözü olmayanlar, her konuyu bildikleri tek konuya çekiyor
    kavga dövüş

Yenimi anladın
  • Hayatı, hesaplaşma ve kin üzerine kurulu bir kafa yapısı ve uzantılarına karşı mücadele şart. Her geriye dönüşü ''ilericilik ve özgürlük'' görüntüsü altında yapmalarından ''hizmet'' in nereye olduğu da açıkça görülebiliyor.

Şu ''dindar'' başbakanın herşeyi söyleniyor da, bop çuluğu hiç dillendirilmiyor mesela.

Geçin bu işleri

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

kavga dövüş

Yenimi anladın

yok yeni anlamadım da belki vazgeçerler diye yüzlerine vuruyum dedim

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

kavga dövüş

Yenimi anladın

yok yeni anlamadım da belki vazgeçerler diye yüzlerine vuruyum dedim

Yok hocam yok. bu öyle birilerine anlatılabilecek bir mevzuu değil. Önce edep olacak insanda.

Kaotika gibi karşıt fikirden arkadaşları çok özledim inanırmısın. En azından adamlar kime ne yazacağını biliyordu. En son buluşmamızda Kb nin İstanbul buluşması hakkında bir söz söylemiştin. Kültür-Bilimin kimlerin işi olduğu hakkında. O sözüne sonuna kadar katılıyorum. Yanlış anlaşılmasın ancak, özellikle çok genç arkadaşların ateşi hem kendilerini yakmakta hemde karşıdakinin kalbini kırmakta. O yukarıdaki ifadelerle bize yöneltilen sözlerin hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar basitmi her ağzına geleni söylemek. Ne farkın kaldı yobaz diye nitelendirdiklerinden. Klavye başında atıp tutmak kolay.

Ankarada oturuyorum arkadaşlar. O fikirde olupta konuşmak isteyen herkese açığım gelin birde karşımda söyleyin o sözlerinizi karşılıklı konuşalım. Emin olun sabır ve sebat ile dinlerim sizi. Ama yüzüme söyleyemeyeceğiniz lafları monitör başında yazmayın lütfen.

Benim üzerime alınmamın sebebi ise birçok konuda sürekli bu ithamlarda bulunulup konuların ve kişilerin kirletilmeye çalışılmasıdır...

• hey allahım millletin tartıştığı şeye bak..dinden neden bu kadar korkuyorsunuz ..tabi ya bilinmeyen şeyden hep korkulmuştur..bence tek cevabı budur...

bu dedikleriniz boş mesajlar yazarak olmuyor
    çıkın sokağa dinci diye gördüklerinizi öldürmeye başlayın
    yakalanmadan 5-10 kişiyi öldürürsünüz
    sizin bakış açınızla dünya 5-10 dinciden kurtulur
    forum ahaliside sizin boş mesajlarınızdan kurtulur

boş mesajlarla konuları kirletmekten başka bişey yapmıyorsunuz

mücadele etmek lazım mış
    bu bir savaşmış

bu dedikleriniz boş mesajlar yazarak olmuyor
    çıkın sokağa dinci diye gördüklerinizi öldürmeye başlayın
    yakalanmadan 5-10 kişiyi öldürürsünüz
    sizin bakış açınızla dünya 5-10 dinciden kurtulur
    forum ahaliside sizin boş mesajlarınızdan kurtulur

boş mesajlarla konuları kirletmekten başka bişey yapmıyorsunuz

Birçok kişi mesajlarıma katıldığına göre burada acaba boş mesajı olanlar sen ve senin gibiler mi acaba..Sen bizi madımak vb. olayların canileriyle mi karıştırdınki gidip şiddete başvuralım.Hani o malum kesimden din uğruna adam öldürmek çok basit ya o yüzden diyorum.Nede olsa sözde kafir diye nitelendirilen birisini öldürmeye çalışırken ölürsen cennete gidiyorsun ya sözde..Neyse..Bide karşıt görüşle mücadele etmekte mi suç acaba..Şimdi birileri çıkıpta camileri kapatmaya kalksa kimse buna karşı çıkmasın mı..Yani buradan böyle bişey çıkıyor..En iyisi mi mademki boş mesajlar yazıyorum,elini fazla yormadan beni blocklayabilirsin..Bu kadar basit..

Abdullahors84;
    quote:

Yok hocam yok. bu öyle birilerine anlatılabilecek bir mevzuu değil. Önce edep olacak insanda.

Kaotika gibi karşıt fikirden arkadaşları çok özledim inanırmısın. En azından adamlar kime ne yazacağını biliyordu. En son buluşmamızda Kb nin İstanbul buluşması hakkında bir söz söylemiştin. Kültür-Bilimin kimlerin işi olduğu hakkında. O sözüne sonuna kadar katılıyorum. Yanlış anlaşılmasın ancak, özellikle çok genç arkadaşların ateşi hem kendilerini yakmakta hemde karşıdakinin kalbini kırmakta. O yukarıdaki ifadelerle bize yöneltilen sözlerin hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar basitmi her ağzına geleni söylemek. Ne farkın kaldı yobaz diye nitelendirdiklerinden. Klavye başında atıp tutmak kolay.

Ankarada oturuyorum arkadaşlar. O fikirde olupta konuşmak isteyen herkese açığım gelin birde karşımda söyleyin o sözlerinizi karşılıklı konuşalım. Emin olun sabır ve sebat ile dinlerim sizi. Ama yüzüme söyleyemeyeceğiniz lafları monitör başında yazmayın lütfen.

Benim üzerime alınmamın sebebi ise birçok konuda sürekli bu ithamlarda bulunulup konuların ve kişilerin kirletilmeye çalışılmasıdır...

Şimdi böyle yazıpta ben sana ithamda mı bulundun diyorsun..Hayır bu konuda zaten benim mesajlarıma cevap verdin.Bu yazdığın şeyi ben alınmayacağımda kim alınacak.Şu düşünceye saygı meselesine gelirsek.Ben karşıt düşüncelerle görüş alışverişi yapmayı çok severim.Ama ne hikmetse bu forumda ilk hakaret cümlelerine başvuran kesim hep muhafazakar arkadaşlar oluyor.Onlarda zaten bunu kabul ediyor.En basitinden kaç sayfa evrim teorisi konusunu tartıştık.Hakarete çoğu zaman başlayan hep onlar oldu.He onlarada hakaret edilmedi demiyorum ama etki-tepki meselesi denir buna..Kimse kimseyi aşağılamadan düşüncelerini yazsa bugün bu forumda ne dini nede siyasi konular kapatılırdı.Ama bu mümkün değil..Tabi bunlar benim düşüncem.Sizde hayır hep hakaret eden,hep ortalığı karıştıran sizsiniz diyebilirsiniz tabiki..Katılmam ama saygı duyarım..

• Kei$er$oZe

Bak arkadaşım hala aynı kafa ile gidiyorsunuz. Sor bakalım evrimi saavunan arkadaşlarla muhabbetimiz nasılmış. Size soruyorum, Allah aşkına orada yazdığım soruları. Arkadaşlarla olan muhabbeti okudunuzmu. Kusura bakmayında defalarca dedim yine derim. Ben sizi birşeylere katmadıysam lütfen kişiye göre davranın. Emin olun evrim konularında benim kadar katılımcı olmamışsınızdır ki bunu istediğiniz savunucu arkadaşada sorabilirsiniz.

Sizin fikriniz zikriniz düşman görmekle alakalı. Size ortalığı karıştırdınız demiyorum sadece bu konudaki tavrınız yanlıştır diyorum. Ne kadar uzlaşmacı olmaya çalışsam hep aynı tavır ile geliyorsunuz.

quote:

Hakarete çoğu zaman başlayan hep onlar oldu

diyorsunuz.

Bende size diyorum benim böyle bir tavrımı gösterirmisiniz. Neden bu genellemeniz. Herkesi aynı kefeye sokmanız. İlerleyen zamanlarda ülkenin ahvali için bu konuşmalar sadece insanların birbirine girme sebebidir. Ayrıca sizi destekleyen arkadaşlar varsa karşı çıkanlarda var. isterseniz anket yapın emin olun bu düşünce tarzında taraftarınız çok olmaz. Zira amacınız öyle olmasada düşünce yapınız laikliği korumaktan çok çok uzak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 27 Şubat 2012; 13:23:44 >

• 1. Kesintisiz temel eğitimin 12 yıla çıkarılması olumludur. Ancak; adında da olduğu gibi kesintisiz olmalı. Kesintisiz eğitim örgün olmak zorundadır. Hem açık, hem kesintisiz olmaz. Burada bir oyun vardır, bu oyundan vazgeçilmelidir.

2. Okullarda din eğitiminin arka bahçe olma dışında hiç bir yararı yoktur. İHL örnekleri ortadadır. Gereksiz yere zaman kaybıdır. Orta kısımlarını da yeniden açmak şöyle dursun, dini siyasete kurban ettiklerinden dolayı İHL lerde tümden kapatılmalıdır. Bu okulların varlığının sürmesini savunanlar bu okulların somut yararını göstermek zorundadır. Bunca yıldır açıklar da ne yetiştirdiler? Bu okulların mezunları hangi buluşlara imza attılar? Dinin öngördüğü hangi yüksek meziyete sahipler?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.