Şimdi Ara

Yeni eğitim sistemi. (1+) 4+4+4. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
7.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada ne tartışılıyor anlamadım, tartışanların çoğunun müslüman olduğunu kabul ederek yazıyorum, batı ülkelerinden örnek vermeyin, inandığınız değerlere ters öğretiler'den bahsediyorsunuz. Müslümansanız eğitim sisteminiz bellidir, Başbakan'da zaten tavrını belli etti, dini eğitimin yoğun olduğu eğitim sistemi.

Hem müslümanım diyeceksiniz hemde seküler eğitim isteyeceksiniz, böyle birşey dünyada Türkiye dışında yok, bunu Atatürk birşekilde başardı ama su yoluna geri dönüyor. Bu sebeple eğitim sistemi örneklerinizi Pakistan, İran, Suudi Arabistan gibi aynı inancı paylaştığınız ülkelerden verin. Kendinizi onlarla mukayese edin.
  • Asıl yanlış dine bir "Kategori" olarak bakılması. İslam'ı dinlerden bir din gibi gören anlayış. Maalesef çoğu müslüman bu zihin kaymasına düşüyor. İslam bir hayat tarzıdır, insanın duygu, düşünce ve eylem dünyasını ele alıp düzenler.. İnsan tasavvurunu ve eylemelrini inşaa eder. İslam teslimiyet demektir.. Hayatın tüm alanlarına ilişkin esaslar koyar ve müntesplerini bununla bağlar. Dine kategorik olarak fen, matematik vb gibi ilim muamelesi yapıldığı müddetçe bu tartışmalar bitmez, din yaşanan bir olgudur.. Müslümanlar için hayatın temel kodları dinin üzerine inşaa olunur. O sebeple İnsanlığın değişmez değerlerinin öbür adı olan İslam'ın esasları eğitimin temelini teşkil etmelidir. Bunun olmasından korkanlar eğer kendilerine müslümanım diyorlarsa, neye inandıklarını ve İslam'ın kendilerinden ne beklediğini öğrenmelerini dilerim..

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

İslam'ın esasları eğitimin temelini teşkil etmelidir.

Dini eğitim almış olup alanında önemli başarılara imza atmış bir örnek verebilir misiniz?
    İHL mezunları "sistem düşmanı kindar" olma dışında hangi iyi nitelik ile donatılıyorlar?

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

İslam'ın esasları eğitimin temelini teşkil etmelidir.

Dini eğitim almış olup alanında önemli başarılara imza atmış bir örnek verebilir misiniz?
    İHL mezunları "sistem düşmanı kindar" olma dışında hangi iyi nitelik ile donatılıyorlar?

İHL'ler yukarda sözünü ettiğim nitelikte İslami eğitim kurumları değil. Böyle olmamasına rağmen başarı oranları ortalamanın üstündedir.. Sistem düşmanı niteleminz ise bir şey ifade etmez, sistem ile dost nice katiller , hırsızlar, teröristler yetiştirdi bu memleket. Bu tanımınız kişinin yi yada kötü bir insan olma niteliğiyle alakalı değil.

Ayrıca eğitimin amacı sistemin her dediğini onaylayan, "uysal vatandaş" yetiştirme değildir..

• İHL mezunları diğer lise mezunlarına kıyasla daha iyi akademik gelişmişliğe sahip değildirler. Bahsettiğiniz gibi bir başarıları yoktur. Öne çıkan tek vasıfları "kininin sahibi kindar" lıktır. Ahlaksızlıkta, soygunda diğerlerinden daha kötü olduklarını iktidarda oldukları son 10 yıldan biliyoruz. Öyleyse bu okullarda ısrar niye? Toplum daha da batsın diye mi?

Eğitim üretim içindir. Çağdaş dünya nasıl yapıyorsa biz de öyle yapmalıyız. Din eğitimi seçmeli olması gereken bir dal iken şimdi yapılmaya çalışılan bu düzenleme ile sözde dini okullara talep yükseltilmek isteniyor. Bu durum kabul edilemez. Ülkemiz deneme tahtası olmadığı gibi kaybedeceği zamanı da yoktur.

Eğitimi Devletin tekelinden çıkartmak gerek o zaman, "Çağdaş" Dünyada bu böyle çünkü. Batı'da klise ve vakıflara bağlı yüzlerce eğitim kurumu var..

Sevgili Optimist,

Eğitim batıda aynı bizdeki gibidir, yani onlarda da büyük oranda devletin verdiği bir hizmettir.

Bir başka konu ise, eğitimin amacıyla ilgili olarak içine düştüğünüz çelişkidir. Yorumlarınızdan birinde gerçek müslümanı tanımlarken, onun kurallarının ve dünyaya nasıl bakması gerektiğinin kalıbını çıkarmışken, diğer bir yorumunuzda eğitimin özgür bireyler yetiştirmesinden bahsediyorsunuz. Bu ikisini nasıl aynı anda yapabiliriz ki?

yukarıda arkadaş pakistan falan demiş.

cidden güldüm günün bombasını patlatmış afganistan falan ileriye oynuyorlar ya birde.dini eğitimle tabi yaaa.yaeaeaa

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Eğitimi Devletin tekelinden çıkartmak gerek o zaman, "Çağdaş" Dünyada bu böyle çünkü. Batı'da klise ve vakıflara bağlı yüzlerce eğitim kurumu var..

Sevgili Optimist,

Eğitim batıda aynı bizdeki gibidir, yani onlarda da büyük oranda devletin verdiği bir hizmettir.

Bir başka konu ise, eğitimin amacıyla ilgili olarak içine düştüğünüz çelişkidir. Yorumlarınızdan birinde gerçek müslümanı tanımlarken, onun kurallarının ve dünyaya nasıl bakması gerektiğinin kalıbını çıkarmışken, diğer bir yorumunuzda eğitimin özgür bireyler yetiştirmesinden bahsediyorsunuz. Bu ikisini nasıl aynı anda yapabiliriz ki?

Maalesef bizde hizmet olarak görülmedi, sadece bir ideolojiye angaje olmuş, tektip insan yetiştiren ve tüm zekaları eşitleyen entellektüel bir soykırım yaşandı/yaşanıyor.. Benim bahsettğim başka bir şey. Modern eğitim bilgiye ambardan aşırabileceği bir darı olarak görüyor. Bilginin sahibi ile irtibat kopmuş, manevi dayanaklardan yoksun sadece meslek/iş sahibi olabilmek için okuyor... İlmin onurunu ve hedefini yeniden belirlemek gerek.. Bunun için el-Alim olan (mutlak ilim sahibi) Allah'ın resulleri aracılığı ile gönderdiği esaslara ve yöntemlere başvurmayı önermek çelişki olmasa gerek..

Tabi bunu önermekle birlikte bu esaslara göre eğitim almayı istemeyenleri zorla bunu dayatmak söz konusu olamaz..

Bilgiyi manevi dayanaklarından koparırsanız, gözünü kırpmadan kadın,çoluk,çocuk ayırmadan uçaktan aşağı bombayı bırakıp isanları katleden "Yüksek ihtisaslı" katiller yetiştirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 27 Şubat 2012; 19:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Dünya da eğitim dinin etkisinden kurtulduktan sonra aydınlanma başladı beyler yapmayın yapmayın.

cidden güldüm günün bombasını patlatmış afganistan falan ileriye oynuyorlar ya birde.dini eğitimle tabi yaaa.yaeaeaa

Bunu söylemekle Hristiyanlık ile İslam'ı eşitlemekle kalmadın, Batı ile Doğu'nun tarihini, toplumsal ve sosyolojik yapısınıda eşitledin.. Bir cümle bu kadar hata kaldırmaz. Kendi toplumuna oryantalist batılılar gibi bakan, kendi öz değerlerinden utanıp, korkan ve başka değerleri taklit eden yeryüzünde kaç toplum vardır acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 27 Şubat 2012; 19:27:07 >

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Dünya da eğitim dinin etkisinden kurtulduktan sonra aydınlanma başladı beyler yapmayın yapmayın.

Bunu söylemekle Hristiyanlık ile İslam'ı eşitlemekle kalmadın, Batı ile Doğu'nun tarihini, toplumsal ve sosyolojik yapısınıda eşitledin.. Bir cümle bu kadar hata kaldırmaz. Kendi toplumuna oryantalist batılılar gibi bakan, kendi öz değerlerinden utanıp, korkan ve başka değerleri taklit eden yeryüzünde kaç toplum vardır acaba..

dahada açarsan cevap vereceğim gerçekten anlamadım.

İslami değerler benim öz değerlerim değil bunu belirtmek isterim sadece inandığım bir din.

Benim özümü asla yansıtmıyor.

• Avrupanın eğitimi hakkındaki önkabuller kökten yanlıştır. Avrupada din eğitimi yoktur. Kiliselerin okullarının olması, onların dini eğitim verdiğini göstermez. Bu okulların ders programları ile devlet okullarının ders programları aynıdır. Aynı denetim sistemine tabidirler. Sadece personeli dindardır ve kendi davranışlarını öğrencilere benimsetirler. Örneğin yemek saatlerinde dua etmeyi öğretirler, insanlara iyi davranmaları gerektiğini öğütlerler vs. Esasen Avrupalı dindar ile bizim dindar arasında hiç bir benzerlik yoktur. Hiç bir Avrupalı dindar teokratik yönetim istemez. Sistemle hiç bir sorunları yoktur. Bu nedenle Avrupadaki kilise okullarını örnek vermek konuyu hiç bilmemek ya da kötü niyetli olmak kaynaklıdır.

Muhafazakar bir ailede yetişmiş ve doğadaki herşeyde tanrıyı gören bir öğretmen.
    Muhafazakar bir ailede yetişmiş ve doğadaki herşeyde tanrıyı gören bir öğrenci.
    Muhafazakar bir ailede yetişmiş ve doğadaki herşeyde tanrıyı gören bir başbakan ve onun belirlediği eğitim sistemi.

Bu üçünün arasına sıkışmış ve tanrıyı reddeden bir öğrencinin olduğu sınıfta, sizce nasıl bir özgürlükten bahsedilebilir?

Bu arada, bunun tam tersi bir durum da söz konusu olabilir. Ben sadece konu o yönde gittiği için örneği o yönde verdim.

Ayrıca, dünyanın her köşesinde 2+2=4 iken, tanrıyı nerede aradığınız değişkenlik göstermekte, herkesin kendi inancı en doğru olmaktadır ve hiçbirinin de matematikte olduğu şekliyle bir kanıta ihtiyacı yoktur.
  • Din eğitimi denilen şey de tam bir balondur. Mevcut din öğretimi dindar yetiştirmediği gibi bunu zaten kimse beğenmez ama sorsanız hiç biri "şöyle olmalıdır" da diyemez. Adı "dindar" olsun yeter onlar için. Vicdanları rahatlasın, çocuklarımıza din eğitimi aldırıyoruz desinler yeter onlara. İyi ama bu ülkeye yazık değil mi? Ne olduğu belirsiz bir ütopya için toplumun değerli zamanı boşa harcanır mı?
    Eğitimde 4+4+4 reformu olarak adlandırılan yeni yapılanmada yeni bir karar alındı. Karara göre öğrenciler birinci 4'üncü yılın sonunda değil, ikinci 4'üncü yılın sonunda açık öğretim tercihi yapabilecekler.
    'Eğitim reformu'nda flaş gelişme Detaylar geliyor..
    http://haber.gazetevatan.com/egitim-reformunda-flas-gelisme/433538/1/Gundem

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogh

'Eğitim reformu'nda flaş gelişme
    Eğitimde 4+4+4 reformu olarak adlandırılan yeni yapılanmada yeni bir karar alındı. Karara göre öğrenciler birinci 4'üncü yılın sonunda değil, ikinci 4'üncü yılın sonunda açık öğretim tercihi yapabilecekler.
    'Eğitim reformu'nda flaş gelişme Detaylar geliyor..
    http://haber.gazetevatan.com/egitim-reformunda-flas-gelisme/433538/1/Gundem

Bu zaten mevcut durumda böyle. İsteyen bireyler açık liseye gidebiliyor. Bu durumda sadece 12 yılı tamamlamak zorunlu hale gelmiş oluyor.

Türk milli eğitim sisteminin iflas etmiş olmasının en önemli nedeni adaletli bir ölçme değerlendirme sisteminin olmayışındandır. Kesintisiz temel eğitimin 8 yıla çıkarılması ile birlikte sınıf tekrarı zorlaştırıldı. Öğretmen bu değişikliği "sınıfta bırakmak yok" olarak algıladı ve uyguladı. Böylece başarı katledildi. Nasıl olsa herkesin bir üst sınıfa geçiyor oluşu yeterliliği ortadan kaldırdı. Umarım aynı yanılgı 3. dönem için öngörülmez. Bu kez liseler de katledilmiş olur. Bakanın yapabileceği en iyi uygulama ilköğretimlerde sınıf tekrarını geri getirmesi olacaktır. Böylece başarı asıl unsur olarak yeniden yükselecektir.

• Kendi inancini sorgulamasi en buyuk gunahlardan sayilan Musluman insanin tam anlami ile bilimsel ozgur dusunceyle ne alakasi olabilir, bir de ozgur dusunce uretmesi gereken egitim sisteminden bahsediyorsunuz.

Musluman insan inancinin belirledigi ozgurlukler icinde dusunur.

Yeni egitim sistemi dindar genclik yetistirecekse bu kriterleri gozonune almakta fayda var.

Zaten %99'u musluman toplumda egitim sistemini tartismanin ne anlami var, olmasi gereken diger musluman toplumlara bakarak belirlenebilir.
  • İlk önce 4. sınıftan sonra imam hatiplere gitmeyi öngören. Milleti imam hatipçi yaptırmaya çalışan yeni yasadır. Ama bugün değişmesi ile birlikte 8 den sonra şimdiki gibi ister normal ister imam hatip olarak devam edebiliyoruz. An itibariyle lise de zorunlu.

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Bu zaten mevcut durumda böyle. İsteyen bireyler açık liseye gidebiliyor. Bu durumda sadece 12 yılı tamamlamak zorunlu hale gelmiş oluyor.

Türk milli eğitim sisteminin iflas etmiş olmasının en önemli nedeni adaletli bir ölçme değerlendirme sisteminin olmayışındandır. Kesintisiz temel eğitimin 8 yıla çıkarılması ile birlikte sınıf tekrarı zorlaştırıldı. Öğretmen bu değişikliği "sınıfta bırakmak yok" olarak algıladı ve uyguladı. Böylece başarı katledildi. Nasıl olsa herkesin bir üst sınıfa geçiyor oluşu yeterliliği ortadan kaldırdı. Umarım aynı yanılgı 3. dönem için öngörülmez. Bu kez liseler de katledilmiş olur. Bakanın yapabileceği en iyi uygulama ilköğretimlerde sınıf tekrarını geri getirmesi olacaktır. Böylece başarı asıl unsur olarak yeniden yükselecektir.

öğretmenin yanlış algılaması iddiası için:
    milli eğitim bakanı demişti ki 1 öğrenci şu kadar kadar a patlıyor...
    yani sınıfta kalma durumunda devlet masraf yapıyor.
    zayıf notu olanlar için yapılan bir sürü sınav hakkı da öğretmenlerin algısı olarak yorumlanamaz.

ilköğretimin asıl sorunu sınıfta kalma değil, bir eğitim standartının olmayışıdır.
    öğretmen özelliklerine bakarsanız merkezi yerlerdeki okullar ve dolayısıyla oradaki öğrenciler bu konuda çok şanslı.
    böylerce bu okulların öğrencileri genel olarak saygın liselere gidiyor.
    ne yazık ki merkez dışındaki okulların hem velisi hem de öğretmeni yeterli kalitede değil.
    düşünsenize bir merkez okulunda sıradan bir durum, bir köy okulunda yaşanmışsa gazetelere bile çıkabiliyor.

yazdıklarımın istatistiksel dayanağı olarak istanbul da en iyi üniversitelere öğrenci yollayan okulların genel olarak beşiktaş, kadıköy, üsküdar gibi ilçelerin merkezlerindeki okullar olduğunu söyleyebilirim.
    daha fazla ayrıntı için 2011 üniversite sonuçları istatistikleri:
    http://www.lisetomografisi.net/lt2011/

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231

• yasanın,devletin,ögrencinin
    hiçbirinin umrunda değil yukarda bahsedilenler.
    en basiti siz ,ben.
    aileniz tutar elinizden sizi ortaokula götürür-liseye götürür kayıt ettirir.
    yani;
    aileniz sizi hangi okula verirse o okul mezunusunuzdur.

peki aile cocuguna istedigi egitimi verdirebilrmi?
    evet ve hayır.
    çocuk ne olcak peki. yokmu bu zatın bi hissiyatı.

ha o zaman ne olcak,
    sen cocugunu istersen ihl ye istersen polis kolejine istersen torna tesviyeye ver.
    cocuk , herseyi bırakacak istedigi gibi yaşayacak. hiç bişey umrunda olmayacak.
    şekil a; mevcut eğitim sistemi. görüyosunuz sokakları.
    varsa etrafınızda ögretmenler onlarada danışabilrsiniz bunu.

sonuc; yukarda optimistin değindigi, şuanki lise ortaokul ögrencileri, kayıp bir nesil.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.