Şimdi Ara

yeni dizel otomatik megan çıkmış !!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dizel tam otomatik megan çıkmış arabayı gören bilen varmı 4 mü 5 mi vitesi fiyatı ne kadar arabada neler standart ite bu konuyu bilen yazsın saygılar

• 4 ileri...

Bildiğin Megane donanımları var.. Ayrıntılar için websitesine bakabilirsin
  • biraz pahalı gibi geldi bana
  • reno'nun yaptığı bi otomatik vites düşündürücü geliyor bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

4 ileri...

• quote:

4 ileri...

eller gidiyor aya reno kalmış yaya ya hayret bişi artık araçlar 7.vites e sahip ama reno otomatik 4 o zaman arkadaşlar ben bu takozu almam yolda 140 km den sonrasını göremiyeceksem böyle biş arabaya para vermem
  • quote:

Orjinalden alıntı: çılgın_26

quote:

4 ileri...

eller gidiyor aya reno kalmış yaya ya hayret bişi artık araçlar 7.vites e sahip ama reno otomatik 4 o zaman arkadaşlar ben bu takozu almam yolda 140 km den sonrasını göremiyeceksem böyle biş arabaya para vermem

O kadar da deil 140 falan.7. vitesi koyan firmalar ki çok üst modellerinde kullanıyolar yıllardır otomatik şanzıman konusunda uzman olmuşlar.Şanzımanın parasına bi megane gelir heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: Falmor

4 ileri...

sen sanırım hiç tam otomatik araca binmemişsin. bu 4 vites beğenmediğin araçlarla 180-190'ı görmek iş değil.
  • Orjinalden alıntı: ahremanes

Orjinalden alıntı: Falmor

4 ileri...

sen sanırım hiç tam otomatik araca binmemişsin. bu 4 vites beğenmediğin araçlarla 180-190'ı görmek iş değil.

yapma be kardeş 190 km ya hayalmi bu yoksa sen rüyadamısın reno fabrika verisinde benzinli en üst donanım megan son hızı 175 km ha doru basarsın 190 km i denersin ama sonra nolur orası meçhul istersen dene :))) dizel motorda otomatik 4 vitesde sen 165 iş görüsen şükret geri plavra burada bazı arkadaşlar meganla 200-210 yaptım falan diyolar merak ediyom o araba 200 km de kaç saniye gidebiliyo 200 diyosan ayagı gazdan çekmeyeceksin....

• arabayla ilgili bildiğim tek şey yapılan testlerde performans açısından çok zayıf ve fiyatının pahalı olduğu......
  • vede tüketim değerleri çok yüksek
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

vede tüketim değerleri çok yüksek

doğru
  • Orjinalden alıntı: çılgın_26

Orjinalden alıntı: ahremanes

Orjinalden alıntı: Falmor

4 ileri...

yapma be kardeş 190 km ya hayalmi bu yoksa sen rüyadamısın reno fabrika verisinde benzinli en üst donanım megan son hızı 175 km ha doru basarsın 190 km i denersin ama sonra nolur orası meçhul istersen dene :))) dizel motorda otomatik 4 vitesde sen 165 iş görüsen şükret geri plavra burada bazı arkadaşlar meganla 200-210 yaptım falan diyolar merak ediyom o araba 200 km de kaç saniye gidebiliyo 200 diyosan ayagı gazdan çekmeyeceksin....

valla arkadaşım o testlerde ölçülen hızlar araçların son hızları değil gidilebilecek güvenli hızlar
    dci65lik symbolde 190ı gördü ibre hatta biraz üstüne çıktı hadi 5-10km sapma payı olsun 180-185km ben bu hıza vurdum arabayı, belki daha üstünede çıkardı bilemem ama araç gayet güzel gidiyor...
    ki 110hp lik megane o hızı rahatlıkla görecek bi araç hatta üstüne de çıkar

• arkadaşlar kusura bakmayın ama burada otomatik vites kulannmamış kişiler kafadan yorum yapmışlar bende megane otomatik 1.6 var memnunum
    otobanda son huz 220 kms hıza ulaşabiliyor(düz yolda) uzun sürede yüksek hızda kullandım bir problem olmadı
    bazıları dizel için 140 km hızı geçemez demiş insaf fabrika verilerine baktınızmıhttp://www.renault.com.tr/model/techspec_list.asp?modelID=5 ) yok dört ileriymiş falan 6 ileri olsa 1.6cc araba 300 km hız yapacak sanki hız için motor gücü ve vites oranı(dişli oranı) önemli sayısı değil iyi 1.4cc 80 bg arabaya koy 7 vites 250 km hız yap mercedes bu işi bilmiyor 3200 cc motor yapıyor
    az önce ankaradan kocaeline geldim otobandan ortalama 150 km hız ile ortalama yakıt tüketimim 8.4 lt fazla bir tüketim değil 1.6 cc çoğu araç bu hızda daha az yakmaz
    gelelim dizel konusuna son hız 1.6cc benzinliden mutlaka düşük olur 0-100 bir miktar uzun sürer ama torku yüksek olduğu için rampalarda vites fazla vites düşmeden çıkar ve yakıt tüketimi benzinli otamatikten mutkaka az olur
    yorumları objektif yapalım bilmeden sallamayalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murats123 -- 21 Ağustos 2007; 21:17:50 >

• Yeni meganelar bir harika,hele tiptronic olanlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murats123

arkadaşlar kusura bakmayın ama burada otomatik vites kulannmamış kişiler kafadan yorum yapmışlar bende megane otomatik 1.6 var memnunum
    otobanda son huz 220 kms hıza ulaşabiliyor(düz yolda) uzun sürede yüksek hızda kullandım bir problem olmadı
    bazıları dizel için 140 km hızı geçemez demiş insaf fabrika verilerine baktınızmıhttp://www.renault.com.tr/model/techspec_list.asp?modelID=5 ) yok dört ileriymiş falan 6 ileri olsa 1.6cc araba 300 km hız yapacak sanki hız için motor gücü ve vites oranı(dişli oranı) önemli sayısı değil iyi 1.4cc 80 bg arabaya koy 7 vites 250 km hız yap mercedes bu işi bilmiyor 3200 cc motor yapıyor
    az önce ankaradan kocaeline geldim otobandan ortalama 150 km hız ile ortalama yakıt tüketimim 8.4 lt fazla bir tüketim değil 1.6 cc çoğu araç bu hızda daha az yakmaz
    gelelim dizel konusuna son hız 1.6cc benzinliden mutlaka düşük olur 0-100 bir miktar uzun sürer ama torku yüksek olduğu için rampalarda vites fazla vites düşmeden çıkar ve yakıt tüketimi benzinli otamatikten mutkaka az olur
    yorumları objektif yapalım bilmeden sallamayalım lütfen

Çok doğru.Arkadaşa katılıyorum.
    Renault'nun otomatik şanzımanları: Sürücünün kullanım tarzını ve sürüş esnasındaki birçok parametreyi değerlendirerek en uygun konumu seçen "Oto adaptatif" özellikli modern şanzımanlar.

İşin diğer yönü yıllardır ülkemizde Dizel motorlu bir Renault'da otomatik seçeneği yoktu.Ülkemizin en çok satılan otomobillerinden önde geleni olan Megane'ın, bu yeni versiyonla daha geniş kitlelere ulaşacağını düşünüyorum.

• merhaba megane 2 triptronik kullanıyorum ve agbimle beraber aldık benim arabamda 2 defa serviste 1 hafta surelı serviste kaldı parca gelmesi beklendi ve sanzıman turu o kadar beklenti gibi seri degil diger arabalara göre bir de ne kadar hız onemli fakat servisin demesi spor kullanmaya gelmez zayıf dedı ben pismanım agbimin arabasında sorun cıktı 15 gun beklenip sanzıman komple degıstı fakat ban guven vermıyor ya yarıda yıne bırakırsa ben sorunu yasadım benim icin eskıteknoloji yorumlar size ait tesekkurler allah servise dusurmesın .....
  • Renault Megane Sedan, 6 farklı motor seçeneği, 5 farklı ekipman seviyesi ve çeşitli donanım listesi ile oldukça geniş seçenekler sunuyor. Megane Sedan’da, 1.4 16V 98 HP, 1.6 16V 110 HP ve 2.0 16V 136 HP olmak üzere 3 benzinli, 1.5 dCi 80 HP ve 100 HP olmak üzere 2 dizel motor ile geniş motor yelpazesi bulunmakta. Türkiye binek otomobil pazarının yaklaşık % 50’sini oluşturan dizel motorlu araçlarda otomatik vites seçeneğine olan talebin her geçen gün artması sonucunda bu araçlar pazarda yaklaşık % 27 oranında bir paya sahip. Dizel motorlu araçlar; düşük yakıt tüketimi ve yüksek torku sayesinde, otomatik vitesli araçlar ise konfor talebiyle tercih ediliyorlar. Renault, bu iki farklı özelliği aynı araçta sunmak ve otomatik vites konforunu, dizel motorun ekonomisiyle birleştirmek adına Megane sedan modelinde 1.5 dCi 100 HP motor seçeneğini oto-adaptatif özellikli 4 kademeli otomatik vitesle Türkiye pazarına sundu. Megane sedan dizel otomatik; 4000 d/d’de 100 HP (74 kW) güç ve 2000 d/d’de 200 Nm tork üreten 1.5 dCi motora sahip.

100 km’de 5.8 litrelik birleşik tüketime sahip bu motor atmosfere ortalama 153 g/km’lik CO2 emisyonu veren çevreci bir yapı ortaya koyuyor.
    Vites kutusu işlemcisi 1.5 dCi 100 bg motorun özelliklerine göre özel olarak uyarlanmış. Euro dizel ile beslenen aracın 60 litrelik yakıt
    deposu bulunmakta. 0-100 km/s hızlanmasını 14.9 saniyede tamamlayan ve maksimum hız limiti 174 km/s olan otomobil, sürücü hariç harekete 1270 kg’lık boş ağırlığa sahip. Expression ve Privilege ekipman seviyeleri ile sunulan Megane Sedan’ın kullanımı çok konforlu, ”tam otomotik şanzıman” sayesinde vites geçişleri sarsıntısız gerçekleşiyor. Ayrıca yokuştaki kalkışta kayma riski yaşanmıyor. Daha önce 1.6 16V benzinli motor seçeneği ile kullanılan otomotik vites kutusu, dizel motorun sağladığı yüksek sürüş keyfini daha da arttırıyor. Megane Sedan’da bulunan otomotik vites, motor/şanzıman uyumunu en üst seviyeye getiren bir işlemciye sahip. Bu işlemci vites geçişlerini daha akıcı kılıyor. Örneğin ani bir frenlemede otomotik olarak vites küçültme sağlıyor.
    İşlemci; sürüş tarzını, yol koşulları ve aracın ağırlığını dikkate alıyor. Tek dokunuşla modda, mekanik organların korunması amacıyla herhangi bir motor devrine uygun olmayan bir üst veya bir alt vitesin seçimi dikkate alınmıyor. Yavaşlama durumunda ise, hangi mod seçilmiş olursa olsun, hıza en uygun vites otomatik olarak devreye giriyor. Dolayısıyla motorun aşırı yüksek veya aşırı alçak devirde çalışması olanaksız kılınmış oluyor.

Abdullah DEMİR - otohaber

alıntı

• Sormak istediklerim :

1. Reno otomatik şanzumanda ne kadar iyidir?
    2. Uzun yolda 100BG motorla araç seri olabilir mi?
    3. Araç sürüş keyfi için tercih edilebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: master90

Sormak istediklerim :

1. Reno otomatik şanzumanda ne kadar iyidir?
    2. Uzun yolda 100BG motorla araç seri olabilir mi?
    3. Araç sürüş keyfi için tercih edilebilir mi?

Merak ettiğiniz konularda sağlıklı fikir sahibi olmak için bence bir deneme sürüşü yapın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.