Şimdi Ara

Yeni Devraldığımız dükkan yıkılacak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar böyle değişik bir durum var.

1 aylık dükkanımız var son 1 haftadır böyle bir dedikodu var.

Dükkanın arka tarafı inşaat. benim düşüncem dükkan sahibinede bizede para vermesi gerekiyor. çünkü dükkana o kadar masraf yaptık yani

Ne kadar hak talep edebiliriz acaba.

• devren dükkan almak riske girmek demektir.

devir aldığınız kişi başka bir şahıs mıydı, dükkan sahibi mi?

dükkana yaptığın masrafı zaten alırsın dükkan sahibinden. dükkanı kaç liraya devraldınız o önemli.

size devreden kişi başka bir şahıssa; direk ona dava açabilirsiniz diye zannediyorum.

büyük ihtimal oranın yıkılacağını duydu, size kakaladı dükkanı. ama hakkınızı alırsınız size devreden kişiden.

bir avukata danışmanız daha yararlı olur.
  • WapTRyphoon kullanıcısına yanıt
    Hocam dükkanı devir aldığımız kişi yeni bir dükkana geçti Dönerci açtı. işlerini büyüttü.
  • Dükkâna yaptığınız harcamalar (fayams döşeme tavan ışık sistemi vb) şeyleri, taşınmaz sahibi ile aranızda bir anlaşma yoksa, unutun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    e hocam ne olcak peki.

Dükkan yıkılacak hiç bir hak talep etmeden çekip gidecekmiyiz?

bu lanet ülkede adalet kalmadımı ?
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Adaletlik bir durum yok. Bizde zamanında dükkân kiraladık. Taşınmaz sahibi, benim öyle bir talebim/yaptırımım yok derse hak talep etme hakkınız yok ama genede bir avukata başvurun. Sözleşme tarihibiz bitene kadar kimse sizi kovamaz dükkândan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi kişi , adaletten dem vurmalik bir durum yok . Hukuksal düzenlemeler senin çıkarına değil , toplumsal yapının korunmasına yönelik çalışır . Diğer arkadaş gereken cevabı vermiş .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pastanelere calisiyorum.
    bir pastane acmak icin yapilacak masraf eger isi hakki ile yapacaksaniz minimum 200 bin tl dir .

gecen bir tane cok eski musterim yeni sube acmak icin bir pastane devir aldi.
    dukkana 400 bin tl yatirim yapti cok kaliteli birsey oldu
    aradan 1 ay gecti binanin sahibi ben burayi yiktirip rezidans yaptiricam bosaltin diye ihtarname cekmis.
    belediyeyi vs de ayarlamis yikilacak burasi acil yikmamiz lazim diye rapor cikartmis.
    olan benim musteriye oldu.3 ay sure vermisler.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    şaka gibi yahu.

ee yani gittimi adamın 400 bin lirası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

şaka gibi yahu.

ee yani gittimi adamın 400 bin lirası?

Aynen. Ancak bına bittiğinde 3 ay ücretsiz durursun demiş isterse.
    Bu tür şeylerin kanunda hakkı yok kiracı veya devralan için..

• Bakınız şunu belirtmek isterim.

Yeni kat mülkiyeti kanununda eğer bir binada ki mülk sahiplerinden en az birisi gidip risk değerlendirme raporu almak istiyorum derse ve bu raporun sonucunda da incelenen binanın riskli olduğu (depreme karşı zayıf) ortaya çıkarsa
    (ki genelde 25 yıldan eski binalarda öyle çıkar) o zaman belediye bina için yıkım kararı verir ve belli bir zaman periyodunda yıkılması kanunen gerekir.

Tabii bu duruma itiraz etme hakkı vardır ama genelde olumsuz sonuçlanır.

Maalesef yeni bir dükkan ve yer almadan önce bu konuyu o binanın yöneticisine sormak gerekir ve binanın diğer ikamet eden sakinlerinin fikirlerini almak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Temmuz 2015; 23:45:49 >
  • Noldu la. Yıkildi mi dukkan

• Şuan ne noldu yıkıldı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • belli dğeil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.