Şimdi Ara

Yeni Clio 4 İçin Yorumlar Alalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
35.964
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kim ne derse desin Renault Clio 4. neslinde dikkat çekici bir tasarıma sahip olmuş. Gündüz farları, büyük logosu, şişkin çamurluklarıyla sportif tasarım ön plana çıkartılmak istenmiş. İç mekâna geçiyorum ve bambaşka bir tasarıma sahip bir kokpit beni karşılıyor. Otomobilin dışında ki kırmızı renk iç mekâna da yansımış. Malzeme kalitesi ve işçilik ideal seviyedeyken kapı kenarlarında yer alan kırmızı detayların da ön konsoldakiler gibi yumuşak bir döşemeden olmasını beklerdim. Sürüş konusunda ön yargılarınızdan tamamen kurtulun. 0.9 litrelik bu küçük şeytan ön yargılarınızı kıracak şekilde bir performans sağlıyor. Dikkatli kullanımlarda da ekonomik olmayı rahat bir şekilde başarıyor. Gelelim viraj dinamiklerine… Renault, Clio’nun 4 neslinde direksiyon konusunda çok iyi çalışmış. Bu doğrultuda serte yakın süspansiyon ve genişletilmiş iz genişliğini de yanına alarak başarılı bir viraj performansı gösteriyor. Viraj dinamiğinde fenomen olmuş oyuncu olarak tanıdığımız Ford Fiesta’yı ekarte edemese de bence bu konuda takdiri hak ediyor. Gerek tasarımı gerekse performansını beğendiğim 0,9 litrelik bu motor başarılı satış rakamları yakalayabilir. Ancak Fransız üretici Clio 4’te dizel otomatik seçeneğini sunduğunda anda satıştaki dengelerin değişebileceği belirtmeliyim. Dizel otomatik seçeneği sadece kendi içindeki satışları etkilemenin dışında, filo satışlarında en güçlü rakibi olan Ford Fiesta’yı bile zorlayabilir.

• çok hoşuma giden bir araba. fakat tv'de reklamları dönen kısa bir süre için 899 liradan 149 liraya düşen ve ilk arayan 200 kişiye 1500 liralık aksesuar hediye edilen tabletler gibi zımbırtısı olmasaydı çok daha güzel olurdu.
  • Şu arabanın her şeyi 10 numara güzelde şu kabinin orta konsol kumanda grubu( teyp-havalandırma) grubu çok uyduruk duruyor sonradan monte edilmiş gibi, şöyle entegre kumanda paneli niye yapmamışlar anlamak mümkün değil,
  • yerli üretim diye savunduk , yeri geldi fanboyu olduk kapanmayan kapısına rağmen her yerde ama fiyatlar cidden uçmuş onun için gözümde koca bir çöp artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_ferit -- 31 Ocak 2013; 0:07:50 >
  • clio 4 , güzel ancak fiyatları çok fahiş !!!
  • 40 bin lira verilmez
    arka camlar manuel
    birde clio çok makyajlandı , ne gereği var
  • İlk çıktığında çok sükse yaptı. Fiyatlandırma satış politikası ve c sınıfı araçların hepsinden geride olduğu halde fiyatları neredeyse onlar kadar olması sebebiyle söndü.

C sınıfı araç fiyatına satılıyor.

1.5 dci 90 bg araç 44.490 tl

50.000 Tl ye Kia Ceed , Hyundai i30 , Hatta o kadar çıkmadan Citroen C4 alınıyor .

Yani kısacası komik rakamlar dönüyor ortada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RS i gelsin ilk müşterisi benim.
  • Foruma artık yazmıyorum, o kadar çok boş ve bilgisiz yorum var ki... Bu başlığa sırf eşime Clio IV aldığım için araçla ilgili belki mantıklı, doğru, aklıbaşında yorumlar görürüm diye girdim ki, yine forumun alışılagelmiş bilgisiz, saçmasapan yorumlarını gördüm.

Biz 1.2 lt baz donanım aldık, 2013 model 30.000 lira. Bu fiyata 6 havayastığı, esp, asr, bluetooth, cruise control, hill holder gibi rakiplerinin çoğunda olmayan donanımlar var!

Hani pahalıymış ya! Bizim beynimiz var değil mi, düşünebiliyoruz, elimizin altında da internet var, fiyatlara bakabiliyoruz... O halde pahalı mı diye birazcık düşünelim :

Baz model + en düşük benzinli motor kombinasyonlarıyla başlayalım :

2 havayastıklı ve abs'li Polo, Corsa, i20 gibi rakiplerinin 1.2 lt baz modelleri ile yaklaşık aynı fiyat!
    2 havayastıklı ve abs'li Fiesta 1.25 motorla yaklaşık 4.000 lira daha pahalı.
    2 havayastıklı ve abs'li 208 ve C4 1.4 lt motorla başlıyor ve onlar da yaklaşık 4-5.000 lira daha pahalı.

Donanım olarak Clio'ya "denk" sayılabilecek (hemen belirteyim, denk ve eşittir farklı anlamlardadır!!!) 2 araç var, Rio ve Aveo.
    Rio HB natty 1.25 yaklaşık 4.000 lira daha pahalı.
    Aveo 1.2 benzinli baz donanım bile 1.000 lira kadar daha pahalı!

Baz donanım ve en düşük motor kombinasyonunda en ucuz 3 araçtan birisi Clio, ancak bu araçların hepsi 2 hy ve abs ile satılıyor. Bunlara ESP+ASR+CC+HillHolder+BT eklerseniz, zaten en az 4-5.000 lira fark olacaktır. Kısaca Clio bu kombinasyonda sınıfının en ucuz aracı! Üstelik bu modellerin çoğunda usb girişi, sinyalli ayna, direksiyondan kontrol vb ufak tefek donanımlar bile pakete göre değişiyor, baz donanımlarda yer almıyor.

Gelelim en dolu modellere, tek tek donanım kıyaslayacak vaktim yok, o yüzden en pahalı modellerin fiyatlarına bakalım:
    Rio Hatchback SPORTY 1.4 Dizel 90 ps 47.123 TL
    Titanium 1.5 TDCi 75PS 43.985 TL
    Yeni Clio Icon 1.5 dCi 90 bg Stop & Start 44.490 TL
    Peugeot 208 Allure 1.6 e-HDi Stop&Start 92 hp - Auto6R 50.900 (Manueli yok, ona da 46-47 diyelim)
    YENİ i20 1.4 CRDi ELITE 45.840 TL

En dolu donanım + en güçlü dizel motor kombinasyonunda Clio sadece 1.4 motorlu Fiesta'dan pahalı!

Gerçekten çok pahalıymış bu Clio!

Demek ki bazı soruları forumda sormamak lazım.

(Tabii yurdum insanı için arabanın arka camlarının elektrikli olması, sis farı olması, janjanlı jantları olması esp, asr, 6 havayastığı gibi donanımlardan çok daha önemli olduğu için, "arka camları manuel olduğu için alınmaz" diye düşünen zihniyet için söyleyebileceğim birşey yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 31 Ocak 2013; 9:42:42 >

• Araçla ilgili forumda birçok inceleme ve konu bulunmakta.

http://forum.donanimhaber.com/m_66705817/tm.htm
  • CLIO IV ÜN ARKA CAMLARI OTOMATİK.

İlk gelen seride vardı manuel açılan camlar. Şimdi arka camlarda otomatik.
  • Ben de ciddi ciddi düşünüyorum açıkçası.

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

RS i gelsin ilk müşterisi benim.
  • Arka camların manuel olması sorun değil benim için.Örneğin kapı fitillerinde önceki versiyona göre bir iyileştirme varmı.Kapıda da fitil varmı.Yoğun rüzgarda ve derin su geçişlerinde test eden oldumu?Arka camların manuel olmasını konuşmak yerine,bu tarz teknik konuları dile getirmek daha mantıklı.

Forumda bazı araçlar ile ilişkilendirilen durumlar var.Golf ile konu açılınca hemen kapı kapanma sesi, Qashqai ile iç mekan tasarımı, Clio ile arka camların manuel olması vs. örnekler verilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumali10

50 sayfayı geçmiş "Yeni Clio 4" ana konusu var, yorum öğrenmek istiyorsanız ana konusunu incelemeniz yeterli....

http://forum.donanimhaber.com/m_63290689/mpage_50/tm.htm#71038851
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.