Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (1072. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21.457
Cevap
400
Favori
1.739.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
39 oy
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2024 1.5 dizel shine ile aranıza katıldım. Aracın konforu tam istediğim gibi keyifle kullanıyorum. Bir tek kablosuz android auto kullanımında birkaç USB denedim ama tam verim alamadım. Arada hafa vermeler baglanmamalar vs , mesela saat uyumsuzluğu veriyor bazen de. Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan varsa önerilere açığım. En stabil kablosuz USB android auto öneriniz nedir acaba? Bir de bakım ile alakalı 1 yıl/ 15000 km değil mi bu aracın bakım periyodu? Bakım hatırlatma ekranı garip çalışıyor. Bir ara 16bin km veya 8 hafta gibi bir ibare çıkıyordu. Şimdi km 2500 lerde bir km söylüyor. Araç 14binlerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kocaeli-İstanbul(anadolu) civarı bildiğiniz uygun kaliteli servis var mı? Aracın bakımı geldi ilk defa 21 model 1.6 puretech

2021 model araba ilk kez mi bakıma girecek gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aracı yılda 1000km kullansanız dahi yağ zamanla yapısını değiştirir.
    Hatta hiç kullanılmayan bir otomobilde bile, motorun içinde yoğuşma olur bu su buharı yağa karışır ve yağlanma kalitesi düşer..

"Ben değiştirmedim 3 yıl bir şey olmadı " diyen varsa denesin, sonra motoru söküp baksın ve gerceklerle yüzleşsin, tabi ikinci el. Olarak satarım benden sonrkainin sorunu derseniz ona bir şey diyemem :)

Ayrıca sadece yağ değil, filtrelerin de araç ne kadar az kullanılırsa kullansın filtrelerin değişmesi gerekir..

Aksini savunan Ile Teknik olarak tartışmak yersizdir..
    Ülkemizde "bir şey olmaz 2 vida tutar" deyip elimize aldığımız tonla şey var :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Aralık 2025; 8:14:53 >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Motoru bozacak kadar bir etkisi yok hocam. Servisler düdüklemek için her sene şartı koşuyor. Yurtdışında 2 senede bir bakıma giriyor araçlar ordaki yağ aynı yağ değil mi :)

3 yılda motoru bozmasıniz Ama motor asinmaya başlar ömrü kısalır Tüketim artar verimi düşer. Gider mi gider onda sorun yok..
    Bu kullanıcı için tek kriter ise, desert degil..

Ve lakin ülkemiz şartlarında milyonlarca lira verip alınan bir aracı, tasarruf olsun diye bu şekle sokmak ne derece Akıllicadir cok tartışmaya açık değil sanki :)

Yağı yetkili serviste değiştirmek zorunda değilsiniz, bakımları kendiniz de yapabilirsiniz amacınız tasarruf (!) ise.

Diğer taraftan, cevabını bilmiyoruz ama, eğer gercekten 2021 model bir araç henuz bakıma gitmediyse, olası bir sorunda ureticinin size desteği SIFIR olacaktir ve "şimdi düştün kucağımıza" Diye ellerini kavustururlar. Yapılan tasarruf (!) size onlarca kat olarak iadeli geri döner :) bu da tercih meselesi tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Aralık 2025; 8:20:35 >

• Herkesin kendi aracı ve kendi tercihi tabiki öncelikle bunu söylemiş olayim. Ancak Psa grubu isvicrede dahil rutin servis icin 1 yillik bir süre veriyor. Daha önceki alman araclarimda 2 yildi bu süre. Ben sahsen 1 yili rutin servis için bu gruptaki araclarda gecirmezdim. Örnegin bakimima daha 2 ay var ancak motorun sesi bile degisti bunu anlayabiliyorum. Daha önceki alman araclarda birbucuk yila yaklaştığında hissettiriyordu. Yinede dedigim gibi tercih meselesi.

• merhaba 2020 c5 dizel shine kullanıcısıyım .Adblue problemi yaşıyorum.Araçta adblue dolu ama yolda giderken motor arızası servise götürün adblue 1000 km sonra araç çalıştırılamaz hatası veriyor.Daha öncede verdi servise götürdüm addblue tankı değişti denildi.Sonra uzun yolda tekrar verdi mecburen bir beyinci de hata kodunu sildirdim.Şimdi yine veriyor.Bu benim araca özel mi yoksa her araçta mı var.Adblue dolu olmasına rağmen neden her seferinde bu arızayı veriyor.

• valla bende anlamadım.Tankı değiştirdik diyeli 1 sene olmadan yine 2 kere arıza verdi.Bence yetkili servisler değiştirmiyor .Yoksa sıfır depo niye adblue hatası versin

:D hayır dostum ben arabayı alalı çok olmadı cümleyi kurarken onu belirtmemişim ben aracı alalı girmedi anlamın da var mı bildiğiniz yer kocaeli istanbul(anadolu) taraflarında

• Selam arkadaslar, bir kac gündüe rolantide mtoor sesi disinda dalgali bir ses duymaya basladim sag ön taraftan tam tarif edemiyoeum ama uhhhuuu uhhhhuu benzer bir ses🤣motor tam sicakligindayken duyuyorum. chatgpt ile biraz bakindim alternarör kasnagi gibi birseyler olabilir dedi. Böyle bir sorun yasayan oldumu hic aracinda yada ses normalmi bilemedim. Diesel arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koray8953 -- 12 Aralık 2025; 18:9:29 >

My citroen uygulamasında garanti başlangıcı 31.05.2023 görünüyor. Garantinin 27.07.2023’ten başlatılması için nereye başvurmalıyım? Bir de aracımın kayış kalınlığını nereden öğrenebilirim? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Herhangi bir yetkili servisten yaptırabilirsiniz.

Ama açıklama biraz eksik yazılmış gibi geldi bana. Hangi yılları kapsıyor, uzatma ücretli mi ücretsiz mi vs. vs.

https://www.citroen.com.tr/satis-sonrasi-hizmetler/garanti-ve-kasko/1-5-dizel-bluehdi-motorlari-garanti-uzatimi.html#:~:text=Citro%C3%ABn%2C%20%C3%B6nceki%20nesil%201.5%20Dizel,geni%C5%9Fletilmi%C5%9F%20bir%20g%C3%BCvence%20uygulamaya%20koymu%C5%9Ftur.

• Zaman zaman yazılmakta adblue dizelllerde kronik sorun diye.

2020 de aldığım dizel aracımla şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Eski üyelerden biri yazmıştı, adblue yu fazla koymaktan dolayı meydana geldiğini.

Ben hep uyarı verdiğinde, veya uyarı vermeye yakın, 5 litrelik adblue doldururum. Yani adblue deposunu hiçbir zaman ağzına kadar doldurmam.

Yazan arkadaş bunun sebeplerini de yazmıştı ama aradan uzun zaman geçti hatırlamıyorum şimdi.

Sayfadan geriye doğru gidilerek bu konuya ulaşılabilir.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.