Şimdi Ara

Yeni Çıkacak Çinli Araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
6
Favori
13.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Chery E-5

Changan Eado

Great Wall Haval IF

Haima Aishang

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 18 Nisan 2012; 18:24:44 >

• Çin işi BMW ve Hyundai.
  • changan eado guzelmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eado ve H530 güzelmiş vay be
  • Çin denildiginde insan tirsiyor ama bu araclar alinir mi? Ve fiyatlari uygun olur mu?
  • Arkadaşımın arkadaşı 0 Chery aldı.Araciyla evine giderken arac arıza çıkardı.
    Eado güzel ama Çin ısı mı aman uzak dursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Arkadaşımın arkadaşı 0 Chery aldı.Araciyla evine giderken arac arıza çıkardı.

BAŞLANGIÇ NOTU: Sizi eleştirmiyorum, kızmak hiç haddime değil ancak genelleme yaptığınız mesajınız ile alakalı küçük bir fikir beyan etmek isterim....

Bende "0" Km Geely aldım, 3.000 Km oldu hala arıza çıkarmadı. Nasıl ki benim aracımda arıza çıkmamış olmasını tüm çin araçlarına genelleyemeyecek olursak, Çin araçlarında meydana gelen arızaları da tüm çin araçlarına genelleyemeyiz.

Daha forumda güncelliğini koruyan bir başlık var; başlık sahibi arkadaşın marka ve modelini vermediği aracın beyni henüz 600 Km'deyken arızalanmış ve araç kullanılamaz hale gelmiş. Muhtemelen tanındık ve polemik yaratacak bir araç ki marka/modelini vermiyor. Diyelim ki o arkadaşın aracı Renault; Çin aracı hakkında yaptığınız genellemeyi aynı şekilde Renaultun üretiiği tüm araçların arıza çıkaran araçlar olduğuna dair genelleme yapabilir misiniz?... Veya diğer çin araçları kronik araçlarla boğuşurken benim Çin malı aracımın 200.000 Km önemli bir arıza vermeksizin gitmesi bütün Çin araçlarının kaliteli olduğunu ortaya koyar mı?

Bunlar her markada olabilecek şeyler... Çin üretimi bir araca sahip olmama rağmen Çin araçlarını savunmuyorum. Ancak biliyorum ki yarın Türk malı bir araç üretildiğinde bile benzer tartışmalar yaşayacağız. Markayı bilmemeniz, kullanmamış olmamanız onun kalitesiz yada işe yaramayacak bir otomobil olduğunu ortaya koymaz. Bu gün tüm Türkiye ekmek yiyor, ama bu kadar çok ekmek tüketilmesi ekmeğin faydalı olduğu anlamına gelmez. Yani büyük markaların piyasayı bölüşmüş olması sizden kazandıkları paralar ile yoğun reklam kampanyaları, hatta bilinçaltı mesajları kullanarak bizi etkilemeleri onların daha iyi olduğunu kanıtlamaz. Pekala, airbag'i açılmamış, beyni yanmış, şanzımanı dağılmış, 100.000 Km'ye gelmeden motoru üfleyen çok tanıdık markalar biliyoruz. Bunları istisna olarak kabul edip, tanımadığımız/güvenmediğimiz araçlarda ortaya çıkan problemleri genelleme yapmak çok doğru değil...

Allah fren, gaz emniyeti, hava yastığı gibi hayati önem taşıyan parçalarda ortaya çıkabilecek fabrikasyon hatalarının can kaybına yol açmasından hepimizi korusun... Asıl önemli olanı kronik ve aynı markanın her aracında görülen bir genel bir problem olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar aleni kopyalıyo. Bu kopya işini türkiye yapsa başına neler gelir aceb ?
  • X6+Q7 karışımı olandan sipariş geçtim...
  • Çin'lilerin bir de binlerce aptal arabası var. Onlar niye hiç gelmiyor buraya? Veya geliyor mu? Küçük iki kapı, hap kadar aptal arabalardan yok mu?
  • Geely Englon SC7-RV

Geely “Mini Cooper,” Emgrand EC6-RV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 18 Nisan 2012; 11:56:52 >

• yeni x6 lar :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 18 Nisan 2012; 11:55:57 >
  • taklidi bırakıp bu teknolojilerini yaratıcı bir biçimde kullansalar çok güzel işler yapacaklar. ama huylu huyundan vazgeçmez.
  • Brilliance Zhonghua H530 güzelmiş.
  • Tabi piyasadaki markalar modellerini güncelledikçe, kasalar ve görünüm değiştikçe çinlilerde modellerini değiştirmek zorunda kalıyorlar
  • valla taklit falan ama adamlar uretiyor sonucta. hyundai de boyle basladi simdi urettikleri arabalari goruyoruz. ben eminim bir 10 sene sonra cin araclari cok daha iyi yerlerde olacak.

ha bir 10 sene sonra biz de hala "yerli otomobili kim uretsin? ay yok o uretmesin" diye tartisiyor oluruz. :)

• Baojun 630 Compact Sedan

BAIC E150, E130 Hatchback

• her şey taklitle başlıyor sonuçta.. helal olsun adamlar yerinde durmuyor, her geçen gün ilerliyorlar..
  • Her ne kadar bazı markaların araçlarının kopyası gibi görünsede sonuçta farklı bir tasarımları var.Birçok markanın araçlarını da birbirine benzetenler var.Sonuçta benim için doğal birşey.Herşey birbirinden farklı olacak değil ya birbirine benzeyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UYAKSOY

quote:

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Arkadaşımın arkadaşı 0 Chery aldı.Araciyla evine giderken arac arıza çıkardı.

BAŞLANGIÇ NOTU: Sizi eleştirmiyorum, kızmak hiç haddime değil ancak genelleme yaptığınız mesajınız ile alakalı küçük bir fikir beyan etmek isterim....

Bende "0" Km Geely aldım, 3.000 Km oldu hala arıza çıkarmadı. Nasıl ki benim aracımda arıza çıkmamış olmasını tüm çin araçlarına genelleyemeyecek olursak, Çin araçlarında meydana gelen arızaları da tüm çin araçlarına genelleyemeyiz.

Daha forumda güncelliğini koruyan bir başlık var; başlık sahibi arkadaşın marka ve modelini vermediği aracın beyni henüz 600 Km'deyken arızalanmış ve araç kullanılamaz hale gelmiş. Muhtemelen tanındık ve polemik yaratacak bir araç ki marka/modelini vermiyor. Diyelim ki o arkadaşın aracı Renault; Çin aracı hakkında yaptığınız genellemeyi aynı şekilde Renaultun üretiiği tüm araçların arıza çıkaran araçlar olduğuna dair genelleme yapabilir misiniz?... Veya diğer çin araçları kronik araçlarla boğuşurken benim Çin malı aracımın 200.000 Km önemli bir arıza vermeksizin gitmesi bütün Çin araçlarının kaliteli olduğunu ortaya koyar mı?

Bunlar her markada olabilecek şeyler... Çin üretimi bir araca sahip olmama rağmen Çin araçlarını savunmuyorum. Ancak biliyorum ki yarın Türk malı bir araç üretildiğinde bile benzer tartışmalar yaşayacağız. Markayı bilmemeniz, kullanmamış olmamanız onun kalitesiz yada işe yaramayacak bir otomobil olduğunu ortaya koymaz. Bu gün tüm Türkiye ekmek yiyor, ama bu kadar çok ekmek tüketilmesi ekmeğin faydalı olduğu anlamına gelmez. Yani büyük markaların piyasayı bölüşmüş olması sizden kazandıkları paralar ile yoğun reklam kampanyaları, hatta bilinçaltı mesajları kullanarak bizi etkilemeleri onların daha iyi olduğunu kanıtlamaz. Pekala, airbag'i açılmamış, beyni yanmış, şanzımanı dağılmış, 100.000 Km'ye gelmeden motoru üfleyen çok tanıdık markalar biliyoruz. Bunları istisna olarak kabul edip, tanımadığımız/güvenmediğimiz araçlarda ortaya çıkan problemleri genelleme yapmak çok doğru değil...

Allah fren, gaz emniyeti, hava yastığı gibi hayati önem taşıyan parçalarda ortaya çıkabilecek fabrikasyon hatalarının can kaybına yol açmasından hepimizi korusun... Asıl önemli olanı kronik ve aynı markanın her aracında görülen bir genel bir problem olmasın.

Tabi görüşünüze saygı duyuyorum. Ben sadece yakından böyle bir olay gördüğüm için ınsanda ister istemez klasik koşullanma oluyor. Ama su da var insan ne kadar basına gelmediği sürece gördüklerinden etkilenmemeye çalışsa bile ister istemez etkileniyor. Dediğiniz mantıksız değil, sonuçta arıza yaşayan ben değilim, olaya şahit olan ben değilim. Ama bilinç altından etkileniyor. En azından bu benim için böyle.
    Yorumuma gelince ben sadece kendi görüşümü ve olayı söyledim. Amacin kesinlikle bir markayı kötülemek değildir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.