Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (514. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar merhaba, aracımda son 3 aydır neredeyse ayda bir dpf kurum yakma yapıyor. Eskiden bu kadar sık rastlamazdım. Bu yüzden opetten vazgeçip shelle döndüm. şimdilik 2 depo oldu ama bugün yine yaptı. Aracı parkettikten sonra farkettim dpf kurum yakma işleminin başladığının. Orada öylece bırakıp gittim
    DPF ömrünü bitirecek masraf çıkaracak diye korkuyorum. Geçenlerde yaklaşık 15-20 dakika 3200 devirde kullandım ama bugün yine yapınca canım sıkıldı. Ara sıra devirli kullanıyorum ama sanki bir faydası yok gibi. Sizde durum nedir? Kullanım klavuzunda yazanları okudum ama bir şey anlamadım. Anlayan varsa bana da anlatabilir mi?

"Aracınızı sadece kısa mesafelerde kullanıyor
    veya seyahatleriniz sırasında sık sık
    duraklıyorsanız, yüksek hızlanma veya
    yavaşlama durumlarında, aşağıdaki şartlar
    altında zaman zaman gerçekleştirilen seyahatler
    yenilenme işlemine yardımcı olur:
    • Tercihen bir anayol veya otoyolda aracınızı
    sabit bir hızda 20 dakikaya kadar sürünüz.
    • Uzun süreli rölantiden kaçınınız ve hız
    sınırlarına ve yol şartlarına daima dikkat
    ediniz.
    • Kontağı kapatmayınız.
    • Seyir esnasında daha yüksek bir motor devri
    sağlamak için uygun olduğunda aracı
    normalden düşük bir viteste kullanınız."

• bir de bugün 120 ile giderken araç bir an gaz keser gibi oldu. dpf sık çalışmaya başladı bir de üstüne bu gaz kesme olayı. tırsmaya başladım. Soğuklardandır dediğim performans düşüşü de var sanki. bilemiyorum biraz daha takip edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_1976

bir de bugün 120 ile giderken araç bir an gaz keser gibi oldu. dpf sık çalışmaya başladı bir de üstüne bu gaz kesme olayı. tırsmaya başladım. Soğuklardandır dediğim performans düşüşü de var sanki. bilemiyorum biraz daha takip edicem.

dpf sık çalışmaya başladı demissiniz. ben anayamadm nedir bu dpf ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pingu81 kullanıcısına yanıt
    Dizel partikül filtresi.euro 5 normlarını karşılamak için üreticilerin dizel motorların çevreyi kirleten egzost emisyonlarını azaltmak için böyle bir ekipman koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

Dizel partikül filtresi.euro 5 normlarını karşılamak için üreticilerin dizel motorların çevreyi kirleten egzost emisyonlarını azaltmak için böyle bir ekipman koyuyorlar.

peki bu ekipmanin calisip calismadigi nerden anlasilir?

• pingu81 kullanıcısına yanıt
    aracınızı durdurduğunuzda çalışmaya devam ediyorsa dizel partikül filtresini temizliyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 22 Kasım 2013; 16:12:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pingu81

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

peki bu ekipmanin calisip calismadigi nerden anlasilir?

aracı stop ettiğinizde aracın motor bölümü tarafında çalışan (sesi çok rahat duyarsınız bir de egzos tarafında bir sıcaklık hissedersiniz) bir bir fan gibi ses çıkarıyor. ilk duyduğumda motor soğutma zannetmiştim ama sonra anladım ki dpf içindeki kurumların yanma işlemi yapılıyormuş.
  • arkadaşlar şu aralar cmax 1.6 tdcı titantum + op. düşünüyorum. aldığım en uygun fiyat 62000 tl. daha iyi fiyat alan veya duyan varmı. geçen ay 61500 tl di zam gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

arkadaşlar şu aralar cmax 1.6 tdcı titantum + op. düşünüyorum. aldığım en uygun fiyat 62000 tl. daha iyi fiyat alan veya duyan varmı. geçen ay 61500 tl di zam gelmiş.

fiyat çok iyi, hiç kaçırmayın derim. ben temmuzda imzamdaki aracı 67 ye almıştım.
  • Arkadaşlar 3 hafta önce bir kaza gerçirdim :( hipodrom önünden istanbul yenimahalle bağlantı yoluna katılım var köprüden indikten sonra... orada mhp mitingi falan var diye trafik müthişti. bende en önde idim. ama biraz sağa yakındım.. tam yol boşalsın diye beklerken yol müsait olunca en sağ katılım şeridine gireyim dedim o sırada burnunu sağımdan sokan tarnsite sürttüm. ve sonuç moral sıfır... şimdi soracağım şu... benim araçta sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı komple değişti. sağ arka kapı sacı değişti... şimdi araç 2012 model dizel titanyum akıllı parklı km 20.000de benim aracın ederi nedir? arabadan soğudum... bize lüksmüş anladım... korkarak kullanıyorum... bu sebeple şuan piyasalar ölü ama nisan mayıs gibi satmayı deneyeceğim... tamirat orjinal parçalar ile tan otoda yapıldı... bu aracı kaça satarsam ederidir... aracın ilk sahibiyim. birde daha önce sağ tamponda daha doğru tamponun sağ tarafı 20cm kadar boyandı. auto kinge mini hasardan... cidden dürüst bir satıcı olacağım... ve yanlış değer biçip fırsatçıları sevindirmek istemiyorum.... mantıksız fiyat söyleyerek de aracı süründürmek istemiyorum... tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. allah herkezi kazalardan belalardan korusun... 3 haftadır ağzımın tadı kalmadı... birde kskodan yaptırdım. %65 hasarsızlığım vardı... %50ye düşer dediler... masraf tutarı toplam bana verilen bilgi formunda 3900 küsür....

• quote:

Orijinalden alıntı: ankaradannn

Arkadaşlar 3 hafta önce bir kaza gerçirdim :( hipodrom önünden istanbul yenimahalle bağlantı yoluna katılım var köprüden indikten sonra... orada mhp mitingi falan var diye trafik müthişti. bende en önde idim. ama biraz sağa yakındım.. tam yol boşalsın diye beklerken yol müsait olunca en sağ katılım şeridine gireyim dedim o sırada burnunu sağımdan sokan tarnsite sürttüm. ve sonuç moral sıfır... şimdi soracağım şu... benim araçta sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı komple değişti. sağ arka kapı sacı değişti... şimdi araç 2012 model dizel titanyum akıllı parklı km 20.000de benim aracın ederi nedir? arabadan soğudum... bize lüksmüş anladım... korkarak kullanıyorum... bu sebeple şuan piyasalar ölü ama nisan mayıs gibi satmayı deneyeceğim... tamirat orjinal parçalar ile tan otoda yapıldı... bu aracı kaça satarsam ederidir... aracın ilk sahibiyim. birde daha önce sağ tamponda daha doğru tamponun sağ tarafı 20cm kadar boyandı. auto kinge mini hasardan... cidden dürüst bir satıcı olacağım... ve yanlış değer biçip fırsatçıları sevindirmek istemiyorum.... mantıksız fiyat söyleyerek de aracı süründürmek istemiyorum... tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. allah herkezi kazalardan belalardan korusun... 3 haftadır ağzımın tadı kalmadı... birde kskodan yaptırdım. %65 hasarsızlığım vardı... %50ye düşer dediler... masraf tutarı toplam bana verilen bilgi formunda 3900 küsür....

Gecmis olsun. Bence pire icin yorgan yakmayin. Yerine alacaginiz araba ile ilk günden kaza yapmayacaginizin da garantisi yok.

Degisim olduysa alıcılar çok fiyat kırmaya çalışıyorlar. Boyaninca o kadar sorun olmuyor. Benim önceki aracimda boyasiz yer yoktu ama degiseni de yoktu cok rahat sattim. Siz zaten mart ayına kadar arabaya tekrar isinirsiniz.

İlla satarim diyorsaniz da 48000-50000 TL civar gider bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

arkadaşlar şu aralar cmax 1.6 tdcı titantum + op. düşünüyorum. aldığım en uygun fiyat 62000 tl. daha iyi fiyat alan veya duyan varmı. geçen ay 61500 tl di zam gelmiş.

62000 bence cok iyi.Fiyati nereden aldiniz. Eger siz almayacaksaniz biz alalim. Bir arkadaşım için bakiyoruz. 65000 tl den asagi bulamadik...

• Mgökçe arkadaş 56.000 alınan araba 6000 değer mi kaybetti yani? hımmm binerim o zaman... 2-3 bin aşağısı olur mu diye düşündüm 53bin yaza belki
  • quote:

Mgökçe arkadaş 56.000 alınan araba 6000 değer mi kaybetti yani? hımmm binerim o zaman... 2-3 bin aşağısı olur mu diye düşündüm 53bin yaza belki

Siz Koç indirimi ile aldınız herhalde. ben 2012 nisan da aracımı ikinci el aldım. o zaman sıfırı için en son 61500 (titanium, OP yok ve x paketsiz) fiyat alabilmiştim. ikinci el aldım. 49000 tl ye aldım ve araç 2011 model ve 8000 km de idi. Bizim araçların ikinci eli çok hareketli olmuyor ne yazık ki. Biraz da bu iş kısmet meselesi. Sahibinden deki fiyatlara bakıp aldanmayın herkese kendi arabası kıymetli geliyor haklı olarak. inşallah gönlünüze göre satabiliriniz ama ben yine de satmamanızı öneririm. şu anda piyasadaki c sınıf araçlar içinde F/P anlamında en iyi araba olduğun düşünüyorum. Tabi x paket araçları 72000 tl den satıldığını duyduktan sonra bu fikrim biraz değişmeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: migokce

quote:

Mgökçe arkadaş 56.000 alınan araba 6000 değer mi kaybetti yani? hımmm binerim o zaman... 2-3 bin aşağısı olur mu diye düşündüm 53bin yaza belki

Siz Koç indirimi ile aldınız herhalde. ben 2012 nisan da aracımı ikinci el aldım. o zaman sıfırı için en son 61500 (titanium, OP yok ve x paketsiz) fiyat alabilmiştim. ikinci el aldım. 49000 tl ye aldım ve araç 2011 model ve 8000 km de idi. Bizim araçların ikinci eli çok hareketli olmuyor ne yazık ki. Biraz da bu iş kısmet meselesi. Sahibinden deki fiyatlara bakıp aldanmayın herkese kendi arabası kıymetli geliyor haklı olarak. inşallah gönlünüze göre satabiliriniz ama ben yine de satmamanızı öneririm. şu anda piyasadaki c sınıf araçlar içinde F/P anlamında en iyi araba olduğun düşünüyorum. Tabi x paket araçları 72000 tl den satıldığını duyduktan sonra bu fikrim biraz değişmeye başladı.

evet grup indirimi ile akrabam üzerinden aldım acaba diyorum bu yüzden mi oldu bu kaza :( en nihayetinde hülle yaptık gibi birşey oldu... sizde çok uyguna almışsınız değişeni mi vardı :) er geç satacağız en nihayetinde bari çok çok daha fazla değer kaybetmeden satayım diyorum... her yıl değeri de azalacak zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: migokce

quote:

evet grup indirimi ile akrabam üzerinden aldım acaba diyorum bu yüzden mi oldu bu kaza :( en nihayetinde hülle yaptık gibi birşey oldu... sizde çok uyguna almışsınız değişeni mi vardı :) er geç satacağız en nihayetinde bari çok çok daha fazla değer kaybetmeden satayım diyorum... her yıl değeri de azalacak zaten

bundan sonra değer kaybı yaşamazsınız zaten yaşadınız bence de binin zaten araç araçlar 5 yaşında olduktan sonra boyasız araç bulmak zor ozamanlar daha rahat gider bence yani şuan boyasızla fark 4-5 bin ise 5. yılda 2 bin olur

• arkadaşlar c-max otomatik vites hakkında duyum alan varmı?

engelliyim otomatik cmax almak istiyorum tüm fordlarda var c-max ta yok neden hala biilmiyorum. 2014 te çıkacakmı acaba?
  • Makyajlisinda belki gelir.

• europa82 E kullanıcısına yanıt
    Benim bir bayiden duyduğum, 2015 de c-max otomatiğin geleceği.
  • quote:

Arkadaşlar 3 hafta önce bir kaza gerçirdim :( hipodrom önünden istanbul yenimahalle bağlantı yoluna katılım var köprüden indikten sonra... orada mhp mitingi falan var diye trafik müthişti. bende en önde idim. ama biraz sağa yakındım.. tam yol boşalsın diye beklerken yol müsait olunca en sağ katılım şeridine gireyim dedim o sırada burnunu sağımdan sokan tarnsite sürttüm. ve sonuç moral sıfır... şimdi soracağım şu... benim araçta sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı komple değişti. sağ arka kapı sacı değişti... şimdi araç 2012 model dizel titanyum akıllı parklı km 20.000de benim aracın ederi nedir? arabadan soğudum... bize lüksmüş anladım... korkarak kullanıyorum... bu sebeple şuan piyasalar ölü ama nisan mayıs gibi satmayı deneyeceğim... tamirat orjinal parçalar ile tan otoda yapıldı... bu aracı kaça satarsam ederidir... aracın ilk sahibiyim. birde daha önce sağ tamponda daha doğru tamponun sağ tarafı 20cm kadar boyandı. auto kinge mini hasardan... cidden dürüst bir satıcı olacağım... ve yanlış değer biçip fırsatçıları sevindirmek istemiyorum.... mantıksız fiyat söyleyerek de aracı süründürmek istemiyorum... tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. allah herkezi kazalardan belalardan korusun... 3 haftadır ağzımın tadı kalmadı... birde kskodan yaptırdım. %65 hasarsızlığım vardı... %50ye düşer dediler... masraf tutarı toplam bana verilen bilgi formunda 3900 küsür....

Geçmiş olsun arkadaşım. Şuan kullandığınızda bir sıkıntı yoksa, orasından burasından ses gelmiyorsa, arabanıza hiç dokunmayın bence.

• 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.