Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (513. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cenkoskay

Arkadaşlar, biliyorsunuz ekrandaki yakıt tüketiminin gerçek tüketimden düşük olduğunu belirtmiştim. Bu haftasonu TEST menüsüne girdim, burada 1000 olan bir katsayı var, bunu 875 yapınca Fuelio programında hesaplanan ortalama tüketimle eşleşti. Katsayıyı değiştirmeniz ortalama yakıt tüketimine direkt etki ediyor.

Merhaba, bu işlemi deneyen başka arkadaşlar var mı acaba? benimde grand cmax'te ekranda görülen değer ile gerçek değer arasında ortalama %10'luk bir fark var. Ekrandaki değer daha düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsap

quote:

Orijinalden alıntı: cenkoskay

Arkadaşlar, biliyorsunuz ekrandaki yakıt tüketiminin gerçek tüketimden düşük olduğunu belirtmiştim. Bu haftasonu TEST menüsüne girdim, burada 1000 olan bir katsayı var, bunu 875 yapınca Fuelio programında hesaplanan ortalama tüketimle eşleşti. Katsayıyı değiştirmeniz ortalama yakıt tüketimine direkt etki ediyor.

Merhaba, bu işlemi deneyen başka arkadaşlar var mı acaba? benimde grand cmax'te ekranda görülen değer ile gerçek değer arasında ortalama %10'luk bir fark var. Ekrandaki değer daha düşük.

Katsayıyla oynayınca daha az yakmaya başladı gibi yazılmış. Burada amaç yol bilgisayarını kalibre etmektir. Çalışan bir uygulamadır...

• fbsap F kullanıcısına yanıt
    yol bilgisayarı kalibresi için mevcut bir formülü var,yanılmıyosam fokus clüp de paylaşılmıştı,benim aracımda fark 02 lt oluyor genelde,afebias ayarlaması ile yanılmıyorsam 940 ile bire bir tutmuştu,fakat aracın menzilini eskisine göre kısa gösteriyor, bu sebebden tekrar 1000 olarak ayarladım,gidebileceğim menzil tutuyor genelde.bir keresinde menzil 14 km deydi ve 54 buçuk lt yakıt almıştım, grandın deposu 60 lt,son 5 lt yi menzilde göstermiyor yb, belkide bu sebebden kalibrasyondan sonra menzil daha kısa çıkmıştır,
  • Sayın c max kullanıcıları bende c max tit x +op almayı düşünüyorum uzun yıllar binmek istediğim bir araç bu araçla ilgili önerileriniz nedir almak istiyorum.birde tek kronik sorunun bozuk yolda direksiyon milinden ses gelmesi diyorlar bununla ilgili herhangi sıkıntı yaşayan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet4535

Sayın c max kullanıcıları bende c max tit x +op almayı düşünüyorum uzun yıllar binmek istediğim bir araç bu araçla ilgili önerileriniz nedir almak istiyorum.birde tek kronik sorunun bozuk yolda direksiyon milinden ses gelmesi diyorlar bununla ilgili herhangi sıkıntı yaşayan varmı.

imzamdaki aracı temmuz dan beri kullanıyorum. aracımdan çok memnunum. tip, güvenlik, donanımsal özellikler ve özelliklede fiyat anlamında şu an için bence çok mantıklı bir seçim Cmax.
    kendimden örnek: aracımı almadan önce Corolla nın 1.4 dizel hız sabitleyicisi bile olmayan modeli için bana son 67750 fiyat söylemişlerdi ama ben imzamdaki aracımı 67 ye almıştım. şu ana kadar ben kronik sorun diye tabir edilen herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama tabiki bu karşılaşmayacağım anlamına gelmez. her markada olduğu gibi bu birazda şans işi. bende kısmet olursa uzun yıllar sorunsuzca ve keyifle aracımı kullanmak istiyorum.

• quote:

Sayın c max kullanıcıları bende c max tit x +op almayı düşünüyorum uzun yıllar binmek istediğim bir araç bu araçla ilgili önerileriniz nedir almak istiyorum.birde tek kronik sorunun bozuk yolda direksiyon milinden ses gelmesi diyorlar bununla ilgili herhangi sıkıntı yaşayan varmı.

2 senedir kullanıyorum. Çok keyifli bir araç, tavsiye ederim. Fiyatına ne diyorlar?
  • quote:

kesinlikle tavsiye ediyoruz pişman olmazsınız
  • tavsiye ederiz.
  • 4 ekimde aldığım c max tdci trend aracım
    18 kasım itibariyle 2.500 km oldu.
    Bunun 1.500 km'si şehirler arası 1.000 km'si şehir içi.
    Toplamda 700 TL yakıt almışım.
    100 km de 28TL yakmış oluyor.
    Shell den alıyorum yakıtı nitro olandan.
    100 km deki yakıt 28TL / 4.48 = 6.25 litre
    Yol bilgisayarı 5.1 litre gösteriyor.
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarı ile sizin hesabınız arasındaki fark çok fazla. Birisi hatalı olabilir mi?
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    nasıl araçtan memnun musunuz?aile olarak sevdiniz mi aracı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper26

Yol bilgisayarı ile sizin hesabınız arasındaki fark çok fazla. Birisi hatalı olabilir mi?

Sıfırlayıp 1000 km yol sonrası tekrar paylaşırım.
    Evet araç çok atak ve geniş tavsiye ederim. Önceki aracım sedan Megane idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dun itibariyle bende 2012 1.6 tdci titanium c max sahibiyimm

• quote:

Orijinalden alıntı: pingu81

dun itibariyle bende 2012 1.6 tdci titanium c max sahibiyimm

hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: pingu81

dun itibariyle bende 2012 1.6 tdci titanium c max sahibiyimm

hayırlı olsun kaç km fiyat nedir acabahttps://www.facebook.com/groups/fordcmax/ sayfamıza da bekleriz
  • tesekkur ederim.. 30.300 km de 51 bin tl ye aldim.. hatasiz

• pingu81 kullanıcısına yanıt
    Güzel araca güzel fiyat. Hayırlı olsun.
  • arkadaslar, sag arka koltugun paspasinin altindaki bõlmede yere sabit sert köpük maddesi var. bir seyin yeri ama neyin bilemedim. ustunde hic bir sey yok. sizin arabalarinizda orda ne var acaba?

birde bagaj havuzu önerirmisiniz.. önerirsen hangi markayi hangi siteden alabilirim. teşekkür ederim herkese..

not : arabamim kullanim kitapcigi kayip.

• pingu81 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz yerde Grand C Maxlerde çeki demiri ve aparatı oluyor. Grand olmayanlarda ise aynı malzeme bagajda stepne üstünde oluyor. Yani, stepne üstünde çeki demiri varsa sorun yok demektir. Boş kutuyu söküp atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exper26

Bahsettiğiniz yerde Grand C Maxlerde çeki demiri ve aparatı oluyor. Grand olmayanlarda ise aynı malzeme bagajda stepne üstünde oluyor. Yani, stepne üstünde çeki demiri varsa sorun yok demektir. Boş kutuyu söküp atabilirsiniz.

anladim. teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.