Şimdi Ara

Yeni C-max/Grand C-max (1000+ kullanıcı) (487. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.579
Cevap
83
Favori
1.036.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhtemelen gelen araçta büyük ekran olacağı kesinleşti sağolun. Siz en azından böyle teknolu araç bulabilmişsiniz denemek için ben normal araç bile bulamadım :( Bir özelliği alırken diğeri neden iptal edilir anlamadım.Evet dediğiniz gibi x pakete tekno eklenince ısıtmalı ve yansıtmalı öncam yerine sadece ısıtmalı öncam geliyor..Camın özelliğinden dolayı tekno paketi etkileyen bir durum nedeniyle bu özellik kalkıyor diye düşünüyorum.İmzamdaki aracı yıllardır kullanırım.Yansıtmalı öncam hiç kullanmadığım için sıkıntı çektim desem yalan olur.Bu aracı alırkende acele edip teknolojik özellikli olanı almadım.Sonradan da ekletemeyince çok pişman olmuştum bu yüzden şimdi bekleyip en donanımlı paketi almak için yola çıktım bu sefer sabırlıyım :) Evet navi çok gerekli ben sonradan taktırdım adres sormak için amcalardan teyzelerden kurtuldum :) Navisiz alırdım demişsiniz....! evet ekran 5 " ama geri görüş kamerası özelliği olmasıda cezbetti sonradan taktırmak ta ayrı bir dert ve maliyet (Parça sök tak, dışardaki ürünlerin hepsinin çin malı olması vb....gibi) Hayırlısı diyelim Allah utandırmasın..Saygılar..

• Orhanu O kullanıcısına yanıt
    ön gösterge tablosunu, renkli ekranlı olanıyla değiştirebilirsiniz.ford club forumunda birisi c-max in gösterge panelini değiştirmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

Aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
    Benim aracım da titanium, x paket. Hatay-Eskişehir: Bagaj tam dolu, klima hiç kapanmadı, 3 yetişkin, ort 90-110 aralığı, yakıt: 4,8
    Eskişehir-Antalya: bagaj tam dolu, 3 yetişkin, klima sadece Antalya içinde çalıştı, hız 90-110 aralığı, yakıt: 4,2
    Antalya-Hatay (Kıyı şeridinden, bilen bilir o yolu, çoğu yerde 2. ve 3. vitesle gidilir.) şartlar aynı klima hiç kapatılmadı. yakıt: 4,9
    Saygılarla...

Valla kardeş müthiş değerler.Benim araç 6.00 ın altına henüz düşmedi.Neden olabilir acaba?

kardeşim araç bilgilerini yazar mısın? şehir içi-dışı kullanım alışkanlıkları vs. çok değişiklik gösterir. yazılım yüklendi mi?

Yeni, Didim İzmir arası geldim.Didim de km sıfırladım.Bagaj full+4 kişi+ortalama 90-110 arası+klima açık gösterge 6.3 gösterdi.
    Yazılımı bilmiyorum.Geçen forumda bir arkadaş yazmıştı ama o şekilde bakamadım.
    2011 tdcı x paket titanyum.
    Biraz fazla olmuş değerler. Araç aynı, kullanım şartları da hemen hemen aynı.
    Sanırım hiç yazılım yüklenmemiş söylediğinize göre. Servise gidip durumu anlatın. Servis bilgisayara bağlayıp ön camdaki sol alt tarafta yazan numarayı bilgisayara girince güncel yazılım olduğunu
    bildirip yazılımı yükleyecektir. Bunun için iyi bir servise gitmeni öneririm. Bazıları yazılım yok diyerek kurtulmak isteyebilir. Yazılımdan sonra aracın 1. ve 2. viteste rahatladığını da göreceksin.

• teacher22 T kullanıcısına yanıt
    hızlı gitseniz tamam da, 90-110 gibi hızlarda o kadar tüketim olmaması gerekir bence.
  • klima açık bile olsa 90-110 bandında 6.3 çok fazla dizel motor için ancak yol çok önemli aynı yolu döndüğündede aynı değeri verirse bir tuhaflık var demektir bence
    bagaj full yolun yüzde 80 inde klima açık 10 saat yol değer 5.2 idi.bu değer aynı yolu dönerken elde edildi.giderken 5 lt altındaydı
    hızım 90 bile olmadı diyebilirim
  • 5800 km lerdeyiz, motor taze açıldı, Tatil yolunda durumu göreyim dedim, aldığım notları paylaşıyorum;

Güzergah; İstanbul dan çıkışla, Tekirdağ, Keşan güzergahını kullanarak varış Erikli-Saroz , mesafe 270 km
    Yük durumu; 3 yetişkin 1 çocuk , Bagaj sürgülü tente yüksekliğini aşacak kadar kadar yüklü ve Klima tüm yol boyunca açık idi
    Yolun %70-80 inde cruise control 95 e sabitlenerek kullanıldı ama zaman zaman 100-120 km.h sürüşler de yapıldı. 2-3 yerde devam eden yol çalışmaları nedeniyle, zaman zaman daha alt hızlara da inildi.
    Ortalama yakıt tüketim değeri yol sonu 5.8 L/100 km (yolda en düşük 5,7 de görüldü)
    Çıkışta 1/4 deponu üzerine 50 Tl lik yakıt alındı varışta ibre başlangıçtaki 1/4 deponun biraz altında idi (1/4 ün çeyreği kadar) yani tüketimimiz 50 TL + çeyrek deponun çeyreği (yakl. 4L) olarak gözüküyor.
    Motor için kalibrasyon yazılımı seviyesi şu anki en son seviye, 28 Temmuz da yüklenmişti.

Kabaca 60-65 Tl gibi bir yakıt yakmış olduğumuzu hesapladım ki, Grand C-Max gibi ağır bir araç için kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ideal test şartlarını %100 oluşturamayacağımıza göre katalog değerini tutturmak zor.
    Dikkatli bir manual vites sürüşüyle ve Cruise control ü daha az kullanmış olsaydım. bu değer biraz daha aşağıya çekilebilirdi. Cruise control rahat sürüş sağlıyor ama yokuş çıkışlarda hızı korumak için gaza yükleniyor . Bu da tüketimde birazcık artış demek. (tüketimi birde sırf manual sürüşte ölçsem iyi olacak)

Umarım başka arkadaşlar da tatildeki izlenim ve ölçümlerini paylaşırlar. Özellikle diğer Grand kullanıcılarının tüketim değerlerini merak ediyorum.

Bu vesileyle şimdiden forumdaki herkesin Ramazan Bayramını da kutlar. İyi yolculuklar dilerim.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 5 Ağustos 2013; 0:49:26 >

• ertanolur kullanıcısına yanıt
    35 GB 4328 AYNAYA BAKMA ÖZÜRLÜ (01:45~02:00)

35 GB 4328 plakalı araç ben sol şerit üzerinde seyir eder iken girdiği şeridi kontrol etmediği için beni sıkıştırdı ve yapacak bir şeyim yoktu.

Yolun geniş olması sebebi ile olası bir yoldan çıkma durumunu yaşamadım ancak sadece araç önünü gösteren bir yol kamerasının yeterli olmadığını tecrübe ettim.

Ola ki ben yoldan çıksa idim, 35 GB 4328 plakalı aracın beni sıkıştırdığını ispat edeceğim bir görüntüm olmayacaktı.

En kısa sürede her iki dış ayna altına da kayıt özellikli birer kamera konumlandıracağım.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

35 GB 4328 plakalı araç ben sol şerit üzerinde seyir eder iken girdiği şeridi kontrol etmediği için beni sıkıştırdı ve yapacak bir şeyim yoktu.

Yolun geniş olması sebebi ile olası bir yoldan çıkma durumunu yaşamadım ancak sadece araç önünü gösteren bir yol kamerasının yeterli olmadığını tecrübe ettim.

Ola ki ben yoldan çıksa idim, 35 GB 4328 plakalı aracın beni sıkıştırdığını ispat edeceğim bir görüntüm olmayacaktı.

En kısa sürede her iki dış ayna altına da kayıt özellikli birer kamera konumlandıracağım.

İyi forumlar...

Geçmiş olsun Sn Melodramm. Yollar sürücü kılıklı kasap dolu (kasaplar alınmasın).
    Dediğiniz gibi sadece ön tarafı gösteren kamera yeterli değil, sadece idare eder oluyor.
    Ayna altları konıumlandırma için sıkıntılı olabilir, ayrıca bu aletlerin ucuz olanları su geçirmez de değil.
    Bu seyir kameralarının iki objektifli olup biri aracın önünü biri içerisini ceken tipleri de mevcut, ama aracın içerisini kaydetmek bahsettiğiniz türden durumlarda pek işe yaramayacaktır.
    Bende ön cama monte iki objektifli 720p Hd kayıt bir seyir kamerası taktım. ama arkaya bakan kamerası alete dıştan takılıyor 5 m kablosu ile ikinci öbjektifi aracın istediğiniz yerine götürüp konumlandırabiliyorsunuz (gerçi arka kamerayı halen takmış değilim).
    Bu yazdığınızdan sonra onu arkayı görecek şekilde camın iç kısmına takmam gerektiği aklımdan geçti.. Fikir vermek açısından belirtmek istedim.

P.S. Yüklediğiniz videoyu açamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 4 Ağustos 2013; 14:24:52 >

• melodramm kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam. kamera artık her araç için zorunlu olmalı bence.
    yalnız video açılmıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanolur

geçmiş olsun hocam. kamera artık her araç için zorunlu olmalı bence.

yalnız video açılmıyor sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Orhanu

Geçmiş olsun Sn Melodramm. Yollar sürücü kılıklı kasap dolu (kasaplar alınmasın).

Dediğiniz gibi sadece ön tarafı gösteren kamera yeterli değil, sadece idare eder oluyor.

Ayna altları konıumlandırma için sıkıntılı olabilir, ayrıca bu aletlerin ucuz olanları su geçirmez de değil.

Bu seyir kameralarının iki objektifli olup biri aracın önünü biri içerisini ceken tipleri de mevcut, ama aracın içerisini kaydetmek bahsettiğiniz türden durumlarda pek işe yaramayacaktır.

Bende ön cama monte iki objektifli 720p Hd kayıt bir seyir kamerası taktım.

Ama arkaya bakan kamerası alete dıştan takılıyor 5 m kablosu ile ikinci öbjektifi aracın istediğiniz yerine götürüp konumlandırabiliyorsunuz (gerçi arka kamerayı halen takmış değilim).

Bu yazdığınızdan sonra onu arkayı görecek şekilde camın iç kısmına takmam gerektiği aklımdan geçti..

Fikir vermek açısından belirtmek istedim.

P.S. Yüklediğiniz videoyu açamadım.

Eklenti yi ben forum sayfasindan acabiliyorum.

Firefox kullaniyor iseniz eklenti eksikligi sebebi ile acamiyor olabilirsiniz

Mesaji alinti yaparak video link bilgisini farkli bir tarayiciya yapistirarak da izleyebilirsiniz.

Bu arada benim kamera da HD ve cift kameraya sahip ve dediginiz gibi bende henuz takmadim

Harici kamerayi arac tamponuna konumlayip, ic kamerayi da arac icini kayit etmekte kullanmayi planliyorum

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodramm -- 4 Ağustos 2013; 18:23:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yazılım versiyonunu öğrenemiyorum.Benim yakıtın fazla olması kesin yazılımla ilgili di,ye düşünüyorum.
    Sol ok düğmesine basılı tutup start-stop yapıyorum(debriyaja basmadan) hep yakıt bilgileri-lastik basınç bilgileri falan çıkıyor.EEPROM çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher22 -- 4 Ağustos 2013; 19:38:18 >
  • quote:

İyi forumlar...

Geçmiş olsun kardeş.

• quote:

quote:

İyi forumlar...

Geçmiş olsun kardeş.

Sağolasın dostum.

En azından tatsız bir durum yaşanmadı.

Esas komik olan ise zatı muhteremi yakalayıp "sen ne yaptın !!!. Beni yoldan atıyordun" dediğimde; "abi sen yol verseydin ikimizde geçerdik" diyiverdi.

"Ulan ben sol şeridi kapatmış geliyorum ne yol vermesi" dediğimde ise birşey diyemedi.

İyi forumlar....

• quote:

Arkadaşlar yazılım versiyonunu öğrenemiyorum.Benim yakıtın fazla olması kesin yazılımla ilgili di,ye düşünüyorum.
    Sol ok düğmesine basılı tutup start-stop yapıyorum(debriyaja basmadan) hep yakıt bilgileri-lastik basınç bilgileri falan çıkıyor.EEPROM çıkmadı.

hocam bu kadar teknolojik araçları fazla kurcalamamak lazım bence.
    en iyisi servise gidip yazılımına baktırın.
  • Arkadaslar aracim elime gactigimde ilk izlenimlerimi paylasiyorum

Su fiskiyesi yanlis.konumlandirilmis surucuyu rahatsiz ediyor goze batiyor koltugu en assagi aldigimda ancak bunu engelleyebiliyorum.boyum uzun oldugu icin gorus acimda sorun yok ama . Bu konuyu turkiye disturubutorune mail olarak ilettim sinir bozucu gercekten

• Cmax 1.6 125 hp trend 2012 model 9 bin kmde hatasız kendi parketme özellikli olan paket mevcut en son 42 dedi fiyat nasıldır araç lpg ye uyumlu mu lpg li kullanan var mı aranızda?

• quote:

Arkadaşlar yazılım versiyonunu öğrenemiyorum.Benim yakıtın fazla olması kesin yazılımla ilgili di,ye düşünüyorum.

Yazılım versiyonunu öğrenmek için ok tuşuna basılı iken start tuşuna da bas ve en az 5 saniye bırakma.
    Yukarıda sorunun için yazmıştım ama sanırım dikkatinden kaçtı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveheart4141

Cmax 1.6 125 hp trend 2012 model 9 bin kmde hatasız kendi parketme özellikli olan paket mevcut en son 42 dedi fiyat nasıldır araç lpg ye uyumlu mu lpg li kullanan var mı aranızda?

Aynı aracın sıfırını (beyaz renk) aralık 2012 de 41 500 tl ye yoğun pazarlıklar sonucu arkadaşa aldık. Bu araç şu an 2. el olduğuna göre bence 42000 tl fazla.Aracı hem 9 ay kullan hem de kar ederek ya da aldığın fiyata sat (ilginç).
    LPG Takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher22 -- 5 Ağustos 2013; 0:45:23 >
  • malum bizim araçlarda far yıkama var camı yıkadığımız zaman otomatik olarak devreye giriyor fakat yeni farkettim yol yapım çalışması sebebiyle aracım toz olmuş silecekleri çalıştırdım cama püskürttü fakat farlara püskürtmedi ayarı var mıdır acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

malum bizim araçlarda far yıkama var camı yıkadığımız zaman otomatik olarak devreye giriyor fakat yeni farkettim yol yapım çalışması sebebiyle aracım toz olmuş silecekleri çalıştırdım cama püskürttü fakat farlara püskürtmedi ayarı var mıdır acaba ?

denemedim ama far yıkamanın çalışması için farlarında açık olması gerekiyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.