Şimdi Ara

Yeni Bir Uydu Alıcısı mı yoksa Dijital Karasal Yayın mı beklenmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
10.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hazır uydu değişmişken uydu alıcımı değiştirip HD destekli bir cihaz alayım diyorum ama bir taraftan da Uydu değişti belki devlet Dijital Karasal Yayına geçebilir diye de umut doğdu.

Sizce beklemeli mi yoksa bu Karasal Dijital hayal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 20 Eylül 2014; 18:47:35 >

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Bence hd uydu alıcılı dijital tv desteklicek yeni bir televizyon alın:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Amanın, ben şimdi üç beş kuruş zarar etmeyeyim HD yayınların bi acelesi yok paraya yazık bekleyeyim mi derken, bir arkadaşımız da 150 liralık uydu alıcısı alacağına 2000 TL'lik TV'ni çöpe at yeni bi 2000'lik TV al diye önerisiyle HD modunda aydınlanmış durumdayım, teşekkür ederim.

Tabii ki yeni bi TV almayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Amanın, ben şimdi üç beş kuruş zarar etmeyeyim HD yayınların bi acelesi yok paraya yazık bekleyeyim mi derken, bir arkadaşımız da 150 liralık uydu alıcısı alacağına 2000 TL'lik TV'ni çöpe at yeni bi 2000'lik TV al diye önerisiyle HD modunda aydınlanmış durumdayım, teşekkür ederim.

Hocam bu karasal yayin yillardir cikacak hala daha cikacak.biraz zamani var galiba bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karasal yayın hayal biraz gelmez. Siz en iyisi 100tl civarı bir hd uydu alıcı alın işinizi görür. Daha iyisi olsun derseniz 150-200tl likte bakabilirsiniz.

• Karasal yayın zaten uydunun yerini tutmaz... En iyisi uydu ...
  • Ya şu Dijital Karasal yayın gelse ne iyi olurdu, bütün çanak antenler gider her eve kablo çekme dedi biter TV'ye bağladığımız küçücük aparatlar ile evin her odasında her televizyon bütün dünya kanallarını çekerdi, her şeyi yapıyorlar umarım devlet bunu da yapar, umutla bekliyorum ama o zamana kadar da uydu cihazlarına devam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2000tl neden verdiniz tv ye ?
  • quote:

Ya şu Dijital Karasal yayın gelse ne iyi olurdu, bütün çanak antenler gider her eve kablo çekme dedi biter TV'ye bağladığımız küçücük aparatlar ile evin her odasında her televizyon bütün dünya kanallarını çekerdi, her şeyi yapıyorlar umarım devlet bunu da yapar, umutla bekliyorum ama o zamana kadar da uydu cihazlarına devam.

Siz dijital kanal ihalesini takip etmemişsiniz yoksa dijital karasal yayında yalnızca 33 kanal olacağını , bunlardanda yalnız 11'inin HD olacağını bilirdiniz. Yani sizin umduğunuz gibi dünya kanallarını seyretme şansınız yok karasal dijital yayınla.

MonitörKertenkelesi bey sizin istediğiniz cevapta yukarıda saklı , dijital nerden bakılsa 3-4 yıldan evvel gelmeyecek , üstelik seyredebilceğiniz kanal sayısı toplam 33 buna yerel il bazındaki kanallara ayrılan frekanslarda dahil ,dijital karasal bu açıdan uydu ile boy ölçüşecek durumda değil ,zaten dijital karasalda olup uyduda yayın yapmayacak kanalda olmayacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakeoSan -- 21 Eylül 2014; 2:55:22 >

• TakeoSan T kullanıcısına yanıt
    33 Kanal azmış ama haberlerinde bütün çanaklar kaldırılacak ve gerek duyulmayacak dendiği için, muhtemelen, yayınlar şimdiki baz istasyonları gibi istasyonlardan yapılacak ve uydudaki bütün yayınları TV'lere küçük bir aparat yardımı ile aktarılacak diye lanse edilmişti, eğer yanlış okuyup yorumlamadıysam.

Yine de gelmesi güzel olur böyle bir hayal güzel görünüyor, en azından anten ile çekim yapamayan evdeki diğer tv'lre yayın şansı artar ama dediğiniz gibi sanıyorum biraz karasal dijitale daha çok.

Avrupada durum nasıl acaba, ABD'de evlerinin tepesinde çanak anten görmüyorum filmlerde, hiç yok, onlar ne yapıyor acaba bak bunu merak ettim şimdi?!..

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem, Karasal Dijital yayın hiç gelmeyecekmiş gibi alışverişinizi yapmanızdır.

• Devletin öyle bir niyeti olsa yapardı. Ne 10 yılı ya?
  • Efsaneye dönen Karasal Yayında son durum nedir arkadaşlar, bilen var mı?...

• quote:

Orijinalden alıntı: gungorveyusuf

Efsaneye dönen Karasal Yayında son durum nedir arkadaşlar, bilen var mı?...

Güncel
  • Alın uydu alıcısını bakın keyfinize. Karasal yayından hiçbirşey olmaz bu saatten sonra. Devir uydu devri.

• quote:

Arkadaşlar hazır uydu değişmişken uydu alıcımı değiştirip HD destekli bir cihaz alayım diyorum ama bir taraftan da Uydu değişti belki devlet Dijital Karasal Yayına geçebilir diye de umut doğdu.

Next Minix HD Combo

hem HD uydu alıcısı hem de digital karasal(DVB-T2) yayınları alabiliyor.

inceleme videosu:http://www.izlesene.com/teknosaturuncukanal/sdn-teknosa-magazin/inceleme-next-minix-hd-combo/52ad8347e8cad16c4c8b4573

teknik özellikleri:http://www.next.com.tr/tr/next--nextstar/37/urun-ozellikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göztepe Tesisat -- 5 Ocak 2015; 1:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Göztepe Tesisat

quote:

Arkadaşlar hazır uydu değişmişken uydu alıcımı değiştirip HD destekli bir cihaz alayım diyorum ama bir taraftan da Uydu değişti belki devlet Dijital Karasal Yayına geçebilir diye de umut doğdu.

Next Minix HD Combo

inceleme videosu:http://www.izlesene.com/teknosaturuncukanal/sdn-teknosa-magazin/inceleme-next-minix-hd-combo/52ad8347e8cad16c4c8b4573

Teknik Özellikler

14 inç ekran boyutu
    Intel Core i5 1.7 GHz 3317U işlemci
    1366x768 piksel dokunmatik ekran
    4 GB RAM
    500 GB sabit disk
    Windows 8 64 Bit işletim sistemi
    Kart okuyucu
    4 saat pil ömrü
    Wi-Fi desteği
    1 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0
    mini HDMI çıkışı
    Ethernet ve VGA bağlantısı (kutudan çıkan aksesuar ile)

İyide buraya neden dokunmatik ekranlı bilgisayarın teknik özelliklerini yazdınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gumuskurt65

quote:

Orijinalden alıntı: Göztepe Tesisat

quote:

Next Minix HD Combo

Teknik Özellikler

14 inç ekran boyutu
    Intel Core i5 1.7 GHz 3317U işlemci
    1366x768 piksel dokunmatik ekran
    4 GB RAM
    500 GB sabit disk
    Windows 8 64 Bit işletim sistemi
    Kart okuyucu
    4 saat pil ömrü
    Wi-Fi desteği
    1 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0
    mini HDMI çıkışı
    Ethernet ve VGA bağlantısı (kutudan çıkan aksesuar ile)

İyide buraya neden dokunmatik ekranlı bilgisayarın teknik özelliklerini yazdınız :)

teknik özellikleri:http://www.next.com.tr/tr/next--nextstar/37/urun-ozellikleri

içerik güncellendi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göztepe Tesisat -- 5 Ocak 2015; 1:41:46 >

• gumuskurt65 G kullanıcısına yanıt
    Sorun da bu ya, uydu alıcımız yok demiyorum ki, ki herkesin de tepesinde çanak anteni olması gerekmiyor ayrıca. Ama konuyu okursanız çanak antenim yok demiyorum, diyorum ki evdeki ikinci televizyona çanak takamayacağıma göre yok mu bu işin çaresi yok mu diyorum. Her odaya bir çanak anten ve bir uydu alıcısı almak kadar mantıksız bir şey olamaz, yeni televizyonlar da tunerleri maşallah eski televizyonlar 50 kanal çekerken şimdikiler 2 kanal çekiyor zar zor.

Öyleyse tek çözüm dijital karasal yayını beklemek tak bir usb aparat bütün eve çanak anten ve kablo ve uydu alıcısı bağlama derdinden kurtulmak gerek.
  • Bizim binada merkezi sistem var santralde baska cikis olmadigi icin diger odadaki tv oyle duruyor.bireysel canak ta taktiramiyorum.yani bu dvb gelse iyi olurdu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.