Şimdi Ara

Yeni bilgisayar aldım herşey tam format cdsini görmüyor okumuyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım parçaları

MSI Cyclone Power Edition 1 GB 256 Bit ekran kartı ( sorunu yok )
    INTEL Core i5 2500k 3.3 4 Çekirdekli işlemci ( sorunu yok )
    MSI H67MA-E45 (B3) anakart(sorun yok)
    4 GB DDR3 1333 Mhz cl7 ram(sorun yok)
    cooler master haf rc-912 performans kasası ve 750 watt güç kaynağı high power 80+ (sorun yok)
    500 gb wester digital harddisk blue series ( kabloları doğru takıldı sorun yok)

LG Dvd writer SATA girişli ( arkadaşlar bunda sorun olabilir. Ben güç kaynağı kablosunu doğru takıyorum fakat anakartta 5 tane SATA girişi var 2 si dolu 3 tane kalıyor 1. girişte SATA 3GB 2. girişte SATA 6GB yazıyor diğerinde SATA5_6 öyle birşey yazıyor

DVD rom çalışıyor yeşil ışık yanıyor fakat bilgisayar yeni olduğuı için hiç işletim sistemi kurulmamış anakart paketinde 2 tane dvd var

onları yüklemeye çalıştım dvd rom okumadı ne yapabilirim bir çözüm yolu bulun acil nolur

ben dvd rom ayrı aldığımda içinde SATA kablosu yoktu kasayla gelen siyah renktekini taktım sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi

• nolur yardım
  • anakartın kutusundan çıkan dvd lerde işletim sistemi olmaz
    kendinize bi işletim sistemi dvd si almalısınız
    windows7 ultimate 64 bit olması gerekir
  • O pakette gelen driver ve sürücü cd leri size lazım olan bir işletim sistemi diski.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın kutusundan çıkan dvd lerde işletim sistemi olmaz
    kendinize bi işletim sistemi dvd si almalısınız
    windows7 ultimate 64 bit olması gerekir

Bende var korsan ama takıyorum dvd rom un önünde yeşil ışık bir süre yanıp sönüyor ve ekranın sol üst tarafında

_ işareti oluyor ve yanıp sönüyor napabilirim ?
  • elinizdeki dvd nin boot özelliği yoktur yada biosan boot aygıtı olarak dvd seçilmemiştir üst konudaki format nasıl atılır konusunu inceleyin
  • ama cd yi takınca bir süre sonra dvd rom un yeşil ışığı yanıyor ve sönüyor dvd yi okumuyor olabilir mi veya bozuk ?
  • dvd'de sorun olabilir. başka bir dvd ile deneyin veya eğer elinizde varsa başka bir bilgisayarda wintoflash gibi bir programla flash belleğe windowsu atıp, flash bellekle format atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagokafkefkasva

dvd'de sorun olabilir. başka bir dvd ile deneyin veya eğer elinizde varsa başka bir bilgisayarda wintoflash gibi bir programla flash belleğe windowsu atıp, flash bellekle format atın.

Flash bellekle format atmak bende istiyorum fakat biosa nasıl girileceğini bilmiyorum F12 tuşu DELETE tuşu uzun basıyorum ( 10 saniye ) birde normal basıyorum bios açılmıyor anakart MSI H67MA-E45
  • Bence sorun boot ayarlarında.
  • :( MSI H67MA-E45 BIOS a bi girebilsem.. :(

ya da arkadaşlar harddiski alıp götürüp bilgisayarcıda format attırsam olur mu ki ? 64 bit ultimate
  • Nasıl giremiyorsun :S ALT Del. f1 f2... falan bas.
  • Hepsine bastım ama giremiyorum yaa H67MA-E45 anakart kullananlar yardım etsin bi :(
  • o zaman bi bilgisayarcıya götür
  • arkadaşlar dvd rom u aldğımda içinde sata kablosu gelmedi bende bilgisayarda gelen sata kablosunu takdım sorun ondan olabilir mi ?
  • bilgisayar açılırken aralıklarla ve DELETE f2 Tuşlarına basın...biosa girmesi lazım.eğer girmiyorsa bilgisayar açılırken PRESS .... to enter bios gibi bir yazı yazar orada ne yazıyor ona bakın.bu arada klavye usb mi?
  • Önce satayı sanra gün pinini tak dene olmazsa tersini yap. DVD-ROM çalışmamıştı ilk aldığımda okumuyordu sonra farkettim ki Önce satayı takmam gerekimiş yani ilk güç pinini taktığımda okumuyordu bilgisayar kapalıken bile nasıl oldu anlamadım.
  • arkadaşım biosa bile giremeyecek kadar acemi isen nasıl sistem kurmaya kalkıyorsun bu işi bilen birisinin kontrolünde yapmayı dene daha sonra öğrenirsin zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

bilgisayar açılırken aralıklarla ve DELETE f2 Tuşlarına basın...biosa girmesi lazım.eğer girmiyorsa bilgisayar açılırken PRESS .... to enter bios gibi bir yazı yazar orada ne yazıyor ona bakın.bu arada klavye usb mi?

Kardeş açılırken aralıklarla delete f2 tuşlarına basmayı deneyeceğim.

pc açılırken ilk önce dııt sesi geliyor ondan sonra

sol üst tarafta _ işareti yanıp sönüyor 5 sn. sonra anakartın resmi geliyor 2 sn. sonra sol üstte _ tuşu durmadan yanıp sönüyor dvd takıyorum okumuyor.

KLAVYE USB.
  • klavyenin usb olması sıkıntı yaratabilir..çünkü bazı anakartlarda fabrika ayarlarında usb mouse klavye aygıtları kapalı olabilir.o yüzden siz istediğiniz kadar F2 ye basın hiçbir işe yaramayacaktır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.