arkadaslar yeni bir bilgisayar aldim hic bir seyden anlamiyorum bana soylenen xp kurma xp cdsini aldim ve biosa girdim first device cd róm yaptim second deviceyide harddisk third de floppy yaptim ve sonra f10 a bastim kaydettim xp yi cd roma taktim ciktim bana soylenen sonra bir mavi ekran cikacak yani o otomatik olarak cikarmis ama hicbir mavi ekran cikmadi sadece monitorun sol ust kosesinde boot falan yaziyo iki uc saniye sonrada birseyler failure falan yaziyor anlamadim yoksa device dedigim seylerimi degistirmem lazim lutfen yardim edin lutfen rica ediyorum
slm
xp cd'sinin boot olduğundan emin misin bootable değilse mavi ekran bekleme boşuna bootable bir cd edinebilirsin kolay gelsin
sana anlatan arkadaş yanlış anlatmış cd yi taktıktan sonra eğer bootlu cd ise cd den önyükleme için bir tuşa basın der o zaman bir tuşa basman gerekir eğer o yazıyı görürsen tuşa basmalısın yoksa makineye işletim sistemi kurulu olmasığı için failure hatası alırsın
Cyber a katılıyorum. boot from cd rom failure yazıyosa cd bootable değildir.
Arkadaşım bilgisayarın açıldıktan bir kaç sn. sonra "ön yükleme için herhangi bir tuşa basın" şeklinde bir yazı çıkar. Bu yazıyı gördüğünde bir tuşa basman gerekir. Ancak ondan sonra o mavi ekran çıkar. Kurulumun bundan sonrası seni yönlendirir zaten...
quote:
Orjinalden alıntı: scorpion_ysc
Cyber a katılıyorum. boot from cd rom failure yazıyosa cd bootable değildir.
slm
önyükleme yapabildin mi hiç restart derken ön yüklemeyi yapıp bilgisayarın 15 saniye içinde yeniden başlatılacak deyip kapatıp tekrar açınca yine aynı yere mi dönüyor yani tekrar ön yükleme mi yapıyor restart dediğin şey bu ise bios'a gir Load setup Defaults yap F10 yap çık bekle daha sorun kalmayacaktır.
Hiçbir şey olmuyor ise elinde cd bootsuz bir cd'dir. Bootable cd bulma imkanın yoksa bir tane başlangıç disketi yarat. Pc disketle başlat Cd rom desteğiyle başlat
bir önceki msj daki yazdığım e:\cd win386 komutu e:\cd i386 olacak onu yanlışlıkla yazdım. Bu şekilde yapmaya karar verirsen e:\cd i386 olarak yazmalısın tekrar kolay gelsin..
Umarım bir sorun çıkmazz..
xp cdnin boot oldugundan nasil emin olabilirim yani nereden bakiliyo boot olup olmadigindan
cevap yazdigin icin tesekkur ederim peki cd nin boottable olup olmadigini nerden anlarim ve nasil boottable yaparim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme