Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (527. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar hangi ile gidiyorsanız o ile gitmiş insanlardan bilgi alınız. Yani manisaya gideceksiniz kütahyaya gitmiş bir askerden bilgi almayın. Ben iskenderun'da yaptım

Her gün 5 dk duş hakkı vardı
    Koğuşlar 10 kişilik ve klimalıydı
    Traş bıçağı, diş fırçası vs verilmedi
    2 fanilya, 2havlu ve çorap verildi sadece
    Botları kitlemek yasaktı yani kilit almak gerekmiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

üstad benim sevk tarihi başlamadı 5 ekim son günü değişsem ilde değişir mi atıyorum kasıma aldım manisa çıktı bana bilen eden var mı nasıldır

Hocam siz bilgiliye benziyorsunuz diye size yazıyorum. Ayın 10unda bedelliye gidiyorum. Muayeneyi geçen sene olmuştum üste kilo aldım. 180 boy 120 civarında kilo. Kapıdan döndürürler mi sıkıntı yaşarmıyım sizce? Amasya ya gidiyorum.

• sesenyoung kullanıcısına yanıt
    Yemekler dışardan mı geliyordu ?
    Komutanların davranışı nasıldı birde kıyafetler nedir arkadaş haftaya Iskenderun'a gidiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @dwho
    Yerin değişeceğini sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla sadece tarih değişiyor.

@fairtune
    Elinizde sevk belgesi varken geri çevirecek halleri yok. Tabura/bölüğe gönderdiklerinde bölük astsubayı revire yönlendirir mi bilmiyorum. Siz ses etmezseniz sorun olacağını sanmıyorum.

Çok teşekkürler hocam. Bu arada arkadaşlar Manisa alaşehire giden var mı telefon çekmiyor diyorlar doğru mu

• dwho kullanıcısına yanıt

Benim de 5 ekim Manisa-Alaşehir hocam.   Umarım dediğiniz gibi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 6 Eylül 2023; 13:39:54 >
  • Arkadaşlar bir de benim bacağımda bi kurşun yarası var, geçen sene ameliyat oldum.Çok taze değil üzerinden biraz zaman geçti fakat bu durum hala benim uzun süre ayakta durmamı, koşmamı ve ağırlık kaldırmamı engelliyor.15-20dk tempolu yürüdüğümde bacağım sızlıyor ve sekmeye başlıyorum ister istemez. Benim bunu hangi aşamada kime bildirmem gerekiyor?

• Juvixted kullanıcısına yanıt
    İlk gün kayıt yapılırken yarayla ilgili belge veya rapor al yanına bölük komutanınada bildir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben Ankara Mamak ta yaptım askerliği terlik verilmedi. Hatta kantinde terlik sırası bekledik. Bedelli yapan arkadaşlarımdan hiçbirisine verilmedi hatta. Benim bildiğim 6 aylık askerlere veriliyor terlik

• Bedelli Askerlikte Sağlık

Oldukça önemli ve püf noktalara değineceğim, sağlıkla ilgili genel bilgiler yazmayacağım. Yürüyüş, eğitim vb her şeyi etkileyecek durumlar içerecek. Mutlaka okuyun.

Öncelikle yukarıda bahsettiğim gibi bir sürü kayıt kürek işleri içerisinde size “kartex” adında bir karne benzeri katlanabilir form verecekler. Bu formda gireceğiniz her bilgi sizin 26 gününüze etki edecek. Şöyle ki;

Botlar ayaklarınızın arkasını vurdu ve morardı, kanadı, su topladı. Bunun başınıza gelme ihtimali minimum %70. Atın bu problemi sağ cebinize.

Dönem fark etmeksizin yürüyüşler esnasında mutlaka 1 kişi hasta olacak ve 2000 kişiyi hasta edecek. Bakın edebilir demiyorum, hasta olacaksınız. Hasta edecek! Bu kaçınılmaz istisnasız bir durum. Hava değişiminden yine hasta olacaksınız. Bunu da atın sol cebinize.

Dengesiz insanlar da olacak, her ne kadar doktor, öğretmen, avukat bolca olsa da eğitimli görgüsüzler veya uyanıklar sürekli revir alıp gün boyu hastane ve çevresinde gezmek için kollayacak, gözlerinizle göreceksiniz. Bunu da sağ arka cebinize atın.

Psikolojik durumlarınız yada arkadaşınızın psikolojik durumları bozuk olabilir, deprem bölgesinden gidiyor yada bizzat badiniz depremden etkilenmiş birisi olabilir. Bunu da atın arka sol cebinize.

Şimdi 4 cebimizde olanların ne olduğunu biliyoruz. İşte bunların tamamı kartexe işlenecek. Ama tamamen sizin tarafınızdan yazılacak ve orada görevli doktorlar mühürleyecek, size minik basit sorular sorarak.

Devam ediyorum.

Bu kartexe özellikle sıcak havaların olduğu dönemde giden arkadaşlar mutlaka cilt rahatsızlığını belirtsin, %70 ayakkabı problemi yaşayanlar mutlaka belirtsin, ayağınız kanayacak, topuklarınız yürümenizi güçleştirecek bu yüzden yazmaktan asla çekinmeyin. Kırılmış ayağınız, bel fıtığınızı mutlaka ama mutlaka yazın hatta olmayanlar bile yazdırdığını bu gözlerim gördü. İyi mi yaptılar? Bence iyi yaptılar çünkü daha rahat geçirdiler.

Hasta olunca bölüklerde seçilen askerler içerisinde doktor ve hemşirelere adınızı yazdıracaksınız. Öncesinde günün komutanına gidip durumunuzu göstereceksiniz ve o da size revire adınızı yazdırmanızı söyleyecek. Ben 2 defa revire gittim, revire giden o gün eğitimlerden yırtmış oluyor. Gidip dümdüz alay içerisinde yer alan yerde muayene olacaksınız. Eğer fıtık, böbrek sanıcısı gibi doğrudan müdahale edemeyecekleri durum olur ise sizi hastaneye sevk edecekleri kağıt verecekler. Bu kağıdı komutanlarınıza vereceksiniz veya revir sorumlusu sizden alıp kendisi götürecek. Sonraki gün ise Şehir Hastanesine sevk için sivil kıyafetlerinizi giyerek alaydan ayrılacaksınız. Muayene olduktan sonra hastane çevresinde bir şeyler yiyebilir, kafelerde oturabilir, sigara vs alışverişi yapabilirsiniz. Akşamüzeri ise askeriye aracı sizi gelip tekrar alaya götürecek. Çok fazla bölükte çok fazla kişi bu şekilde hastaneye gidecek. Tek siz olacaksınız.

gibi detaylar içeren bir yazı hazırladım yeni gelmiş birisi olarak. Kafası karışık olanlar okuyabilir; https://www.sezenist.com/adan-zye-bedelli-askerlik/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingSezenist -- 9 Eylül 2023; 20:18:13 >

• Sevk bitiş tarihi 5 ekim gözüküyor hala açılmadı ne zaman açılır bir de kaçına gideriz sevk başvurusu bitiş tarihi 5 ekim

• dwho kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

Alıntı

metni:
    4. Celp ve sevk döneminde sevke tabi olacak yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Birliğe mesafeniz 800 km altıysa en geç 7 ekim; üstüyse en geç 8 ekimde birliğe katılış yapacaksınız. Yalnız 5 ekimden önce gitmeyin almazlar.

Sevk belgesi, kimlik, en az 1 adet kredi kartınız (alışveriş için) yanınızda olsun.

O birliğe yakın zamanda gidenlerden ne lazım, ne veriliyor, ne imkanlar var öğrenirsiniz.

• Juvixted kullanıcısına yanıt

Benim de aralıkta alaşehir. Siz gidip geldikten sonra özelden sorularımı sorayım size hocam.

• beyler konuyla ne kadar alakalı ama çokk merak ediyorum şu an için yoklama kaçağı durumundayım para cezam baya artmış ama ben yakalanmadan bir iki ay içerisinde şubeye gidip bu işi çözeceğim lakin benim hastaneye randevu almam lazım yoklama kaçağı sırasında hastaneye randevu alsam doktora gözüksem vs vs yakalanır mıyım başıma bir şey gelir mi ?

polisler gbt yapsa para cezam iki katına çıkıyor kendim şubeye gitsem %50 daha az öderim

yoklama kaçağı veya bakaya olupta doktora giden oldu mu ? otelde kalınamıyor onu biliyorum ama bol bol doktorlara gözükmem gerek benim bu konuda yardımcı olup kesin bir şey söylerseniz çok sevinirim

• montanalifestyle M kullanıcısına yanıt

90larda değiliz, rahat olun o kadar da sıkıntı yok.

Gbt yemek cezayı 2ye katlamıyor. Polis nezaretinde askerlik şubesinde hakkınızda işlem yapılırsa ceza 2ye katlanıyor. O yetkiyi kullanan polisi de bu zamana kadar birinden duymadım, %99 tutanak tutup bırakıyorlar, tutanakta da 15 gün askerlik şubesine başvurun gibi birşey yazıyor. Gidip gitmemek sana kalmış. 5-10 tutanak yiyip sivilde rahat rahat takılanlar var. Gidin doktora görünün sorun olmaz.

1 Kasım 2015 seçimlerinde (o gün bakaya olduğumdan habersizdim) onca polisin arasından geçip oy kullandım. Bir tanesi bile hop hemşehrim nereye diye sormadı. 10 gün sonra eve kağıt gelince bakaya olduğumu öğrendim, bundan sonra gidip edevlet şifresi aldım. Gerçi o dönem başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kaçaklara işlem yapmayın diye talimatı vardı diye hatırlıyorum, emin değilim. Bunun hakkında haber bulamadım.

• @a-f-h bilmiyorum hocam hiç içim rahat değil doktora gidince bu kaçak diyecekler polisler karakole götürecekler nerdeydin deseler diyecek cevabımda yok zaten 30kdan fazla param birikmiştir benim bir de iki katı olursa hiç ödeyemem 15 gün içinde şubeyede gitmem örneğin kesinlikle gitmem iki ay sonra gidiccem

• montanalifestyle M kullanıcısına yanıt

Polikliniklerde polisin P'sine rastlamazsınız. Hastane polisi de genelde acil kısmında olur. Onun derdi de adli vakalar olur, yoklama kaçağıyla falan uğraşmaz. Zaten hastane ortamı sevimsiz bir yer, insanlar can derdinde.. şurada kaç yoklama kaçağı bir kontrol edeyim diyen sadist bir polisi ne gördüm ne duydum.

Bu zamana kadar büyük sıkıntı yaşadığınız oldu mu? 30k ceza birikti diyorsanız rahat 5-6 senedir böylesiniz sanırım.

Para cezalarına da çok takmayın, zaten her sene yapılandırma diye af falan çıkarıyorlar. Faizini silip anaparayı taksitlendiriyorlar. Ya da yarın bir gün askerlik yasası değişir eski yasaya göre kesilmiş para cezaları silinir. Olmazı olduruyorlar bu ülkede.

• Arkadaşlar benim askerliğim çok karıştı bi özet geçeyim ufak bi sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi ben Martta İskenderuna askere gidicektim. Depremden ötürü Mayısa ertelendi. Ben de kalan 3 aylık tecil hakkımı kullanıp tekrardan Ağustosa erteledim. Ağustos olunca şubeye gittim kayıtlı olduğum Malatya askerlik şubesinde benim gibi asker adaylarını Kasıma ertelediklerini söylediler.

Şu an benim durum belgemde "9.11.2023'e kadar askerlikle ilişiği yoktur" yazıyor. Şimdi ben erteleme bitince Kasımdamı yoksa önündeki ilk celp dönemi olan 2024 Şubattamı gidicem?

Hocam teşekkürler bu 800 km neye göre ben şu an memleketteyim malatya 800 ü geçiyor ama ikametgahım Ankara’da nasıl olacak burdan geçeceğim ikametgaha mı bakılır yoksa memlekete mi ikametgahı malatyaya almam mı lazım

• 
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.