< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 28 Kasım 2024; 16:49:2 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 28 Kasım 2024; 16:49:2 > |
|
Boş muhabbete girme arkadaşım adam gitmemek için 33230₺ para vermiş 1 ay'da gitmek istemiyor hemen korkma yazmışsın farklı düşüncede olan insanlara az saygınız olsun arkadaş vatani görevini bi bedel ödeyerek yerine getirmek istemiş devlette buna müsaade etmiş arkadaşta fikrini beyan etmiş daha önceki yapılan beddeli gibi olmasını istemiş adamı aşağılamaya hakkın yok.
|
|
Zor geldi galiba 33 bin verip paşa paşa yaptık geldik demenden belli.
![]() Ha tercüme edeyim ben.Biz keriz miyizde gittik demek istedin kışlaya kastettiğin bu.Ama şunu unutma bu ülkede eşitlik yok. Misal askerlik yaparsın 9 ay 2 ay sonra askerlik 6 aya düşer.Bedelli yaparsın diyelim 1 yıl önce bir kesim 15 bine yapar sen 33 bine yaparsın her zaman mağdur olan olur her şekilde.Hatta eğitimi icra ederken bile bir bölük yayılır diğer bölüklerin üstünden geçerler.O biçim yani. Kafana takma takarsan hasta olursun.Yapmışın bitmiş.Senlik dava kalmamış. |
|
Şimdi sen psikolojinin düzgün olduğunu mu iddia ediyorsun? Adam bilgisayarı açmış, internete girmiş, foruma girmiş, bedelli askerlik konusunu görmüş, bakmış insanlar birbirleriyle güzel ve saygılı bir çerçevede bilgi alışverişi ve paylaşım yapıyor, ulan demiş şunlara bir sataşayım keyiflerini bozayım, almış klavyeyi eline tek tek tuşlara basmış sırf buradaki insanların moralini bozmak için, ve konuyu düzenli aralıklarla takip ediyor gelip burada cevap yetiştirmeye ve konuyu asıl amacından saptırmaya devam ediyor. Ve bu adam psikolojisinin düzgün olduğunu iddia ediyor. Güler misin, ağlar mısın... Yaptığın hareketin ne kadar absürt olduğunu şöyle hayal et. Bir parkta 10 kişi bir masada oturmuş ve bedelli askerlik hakkında konuşuyor ve plan yapıyor. Sen de o parkın karşısındaki yolda yürüyorsun ve bu konuşmaları duyuyorsun. Birden o gruba doğru yönelip, yanlarına gidip 'ben 15 ay yaptım' 'bedelli yapan adam değildir' '1 ay yapacaksınız hala konuşuyorsunuz' gibi şeyler sayıklıyorsun. Deli gibi görünmez miydin? Dayak yemez miydin? |
|
Senin yaşadığın bir şeyi insanlar yaşamak zorunda değil şu kafadan kurtul ? |
|
Bırakın artık biz yaptık siz de yapacaksınız lafını.Şuanda askere gitmenin hiçbir mantıklı açıklaması yok,ben evden işe işten eve gidiyorum.Bu insanlar askere giderken otobüs minibüs kaç tane vesaite binip kaç kişiyle etkileşimde bulunacak.Hiç bunu düşündünüz mü?Sonrasında kışlada kaç kişiyle etkileşimde bulunacak?
Siz böyle konuştuğunuza göre pandemi döneminde askere gidip geldiniz? |
|
Bu arkadaş trol cevap verme
|
|
Vakti zamanında bedelli yoktu bizim dönemde. saçmalıklar silsilesi içinde tamamen vakit ve enerji kaybı 15 ay askerlik yaptım salak gibi.. giden zamanamı yanayım, kendini komutan sanan zeka olarak geri insanların Ağız kokusunu çektiğime mi yanayım.. hiç bir avantajı olmadı askerliğin bana, giden 15 ay zamana oldu.. imkanı olan herkes bedelli yapsın, gidipte salak salak insanların saçmalıklarına katlanmasın.. |
|
Millet zamanında hem daha az para verdi hem dekontla askerliğini tamamladı. Bize düşen 28 gün. Aşırı mantıksız bir durum
|
|
Temmuzda bir 2000 daha koyarlar olur sana 37000 tl 6 ayda 4000 kar yaptık resmen
![]() |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi
Bedelli askerlik, belirli bir ücret ödeyerek askerlik hizmetini kısaltma imkanı sunan bir sistemdir. Yeni bedelli askerlik sisteminde, yükümlüler ücretini ödeyerek 21 günlük temel askerlik eğitimi almaktadır.
Temel askerlik eğitimi, Termal Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı (TEMÜÇEĞTATM) Isparta Merkez'de verilmektedir. Eğitim süresi 21 gündür ve bu süre zarfında yükümlüler temel askerlik eğitimi almaktadır.
Eğitim süresi boyunca yükümlüler, askeri disiplin, temel silah kullanımı, ilk yardım, arazi eğitimi gibi konularda eğitim almaktadır. Eğitim sonunda yükümlüler terhis edilmektedir.
Bedelli askerlik ücreti, her yıl Cumhurbaşkanlığı kararıyla belirlenmektedir. Ücretini ödeyen ancak henüz sınıflandırılmayan yükümlüler, "Askerlik bedelini ödediniz, sınıflandırılmanız bekleniyor" mesajıyla karşılaşmaktadır.
Bedelli askerlik bayrama denk gelirse, eğitim tarihleri bayramdan sonraya kaydırılmaktadır. Yükümlülerin eğitim tarihlerini TEMÜÇEĞTATM Isparta Merkez'in resmi internet sitesinden takip etmeleri önerilmektedir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 3 Temmuz 2019; 16:45:44 > |
|