< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akiftuna -- 28 Kasım 2024; 16:49:2 > |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi
Bedelli askerlik, belirli bir ücret ödeyerek askerlik hizmetini kısaltma imkanı sunan bir sistemdir. Yeni bedelli askerlik sisteminde, yükümlüler ücretini ödeyerek 21 günlük temel askerlik eğitimi almaktadır.
Temel askerlik eğitimi, Termal Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı (TEMÜÇEĞTATM) Isparta Merkez'de verilmektedir. Eğitim süresi 21 gündür ve bu süre zarfında yükümlüler temel askerlik eğitimi almaktadır.
Eğitim süresi boyunca yükümlüler, askeri disiplin, temel silah kullanımı, ilk yardım, arazi eğitimi gibi konularda eğitim almaktadır. Eğitim sonunda yükümlüler terhis edilmektedir.
Bedelli askerlik ücreti, her yıl Cumhurbaşkanlığı kararıyla belirlenmektedir. Ücretini ödeyen ancak henüz sınıflandırılmayan yükümlüler, "Askerlik bedelini ödediniz, sınıflandırılmanız bekleniyor" mesajıyla karşılaşmaktadır.
Bedelli askerlik bayrama denk gelirse, eğitim tarihleri bayramdan sonraya kaydırılmaktadır. Yükümlülerin eğitim tarihlerini TEMÜÇEĞTATM Isparta Merkez'in resmi internet sitesinden takip etmeleri önerilmektedir.