Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için yurt hayatı ve yurda gidecek eşyalar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
660
Cevap
318
Favori
324.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :2017

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: :2017

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: Tribuns

Yüksek ücretli yurt herkese gelir mi?

Başvuru formunda önceliği yüksek ücretli yurtlara verin. KYK için belli öncelikler var. (KYK'nın sitesindeki başvuru formuna girişten önceki yazıda bulabilirsiniz.) Eğer bu önceliklerden en az birine sahipsen, 4 Eylül'deki sonuçlara göre asil listeden yurt kazanırsın ve yedek listeye kalmazsın. Kazanacağın yurt da yüksek ücretli yurt olabilir. Eğer hiçbirine sahip değilsen, tamamen şans. 4 Eylül'deki sonuçlara göre, gideceğin ilde yüksek ücretli yurt 1 taneyse yüksek ücretli yurt çıkmayabilir ve genel yurt çıkabilir ya da hiçbir yurt çıkmayabilir ve yedek listeye kalabilirsin. Yedek listenin ilerleme hızı da gideceğin ilin nüfus büyüklüğüne göre değişir. İstanbul gibi kalabalık illerde, yurt çıksa da kaydolmayanların ve yurttan ayrılanların sayısı çok olduğu için ve bunlar da sık yaşandığı için, yedek liste daha hızlı ilerliyor. Yedek listede kaçıncı olacağınaza da bağlı. Ama kısa sürede de yurt çıkabilir, belli olmaz.

Yani hocam, hiçbir önceliğe sahip değilsem, önceliği yüksek ücretliye vermem daha mantıklı sanırım. Normaliyle ne kadar fark eder aylık ya da dönemlik? Rahatlık açısından belli bir fark olur heralde. Bu arada Uludağ Üni için, yüksek ücretli yurt da merkez kampüsün içindedir di mi?

Bursa'da yüksek ücretli yurt yok ki, genel yurt var. Ben de seni yüksek ücretli yurdun olduğunu bildiğin bir ile gittiğini sanıyorum. Bu durumda "Öncelikle genel yurtlara" ya da "Sadece genel yurtlara" diye seçebilirsin.

Yanlış hatırlamıyorsam Uludağ Üniversitesinin kampüsünde genel yurt vardı.

Yüksek ücretli yurtların aylık ücretleri 100-200 TL arasında olup yurttan yurda değişir. Yüksek ücretli yurtların, aylık ücretleri ve depozito ücretleriyle birlikte listesi, şuradaki tabloda mevcut:www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno

Bunların olanakları genel yurtlarınkilere göre daha iyi. Odalar en fazla 4 kişilik. Ranza sistemi yok. Banyo ve tuvalet odanın içinde. Odada televizyon ve buzdolabı var. Sıcak su sorunu genel olarak yaşanmıyor. Daha az kişi kalır, daha temizdir, daha rahattır. Bir de bu yurtlar, yukarıdaki adreste yer alan listede de gördüğün gibi, her yerde yok.

Genel yurtların aylık ücreti ise 99 TL. Odalar en az 4 kişilik ki bu odalar da sık olmaz. Genelde en az 6-8 kişilik odalar bulunuyor. Ranza sistemi mevcuttur. Banyo ve tuvalet koridorda, ortak kullanımda olur. Odada televizyon ve buzdolabı olmaz. Sıcak su sorunu yaşanabiliyor. Daha kalabalıktır. Çoğu yerde bulunurlar.

Yokmuş. ''Öncelikle genel yurtlara'' demek daha mantıklı gibi görünüyor ama sadece genel yurt varsa, hangi yurtlara göre önceliği olacak ki bunun? Özel yurtlara başvurunun Kyk ile alakası olmaz heralde.

Özel yurtların KYK ile hiçbir ilgisi yok.

Önceliği yüksek ücretli yurtlara versen bir şey ifade etmez. Yurt çıktığında sana yine o genel yurdu verecekler. "Öncelikle genel yurtlara" de, gitsin.

• Eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :2017 -- 21 Ağustos 2011; 23:18:20 >
  • Yurtlar ne zaman acılıyor?
  • Bu sene özel yurtta kalacağım, amerikan apart tarzı kız erkek karışık ve lüks sayılabilir.

Odamın kendi mutfağı ve banyosu var o yüzden daha rahat olacağım sanırım.

Büyük bir koli hazırladım evde, annem aklına geldikçe koyuyor. Tabak, çatal bıçak, tava, tencere, kettle, tost makinası() ve akla gelebilecek diğer mutfak gereçler.

Tabii ki yazlık-kışlık kıyafetlerin hepsini alacağım yanıma, bavul ve çantalar, ayakkabı-terlik.

Gün içinde evde üzerinizde ne ile geziyorsanız,, evde neleri çoğunlukta kullanıyorsanız yanınıza alın. Zaten bu sene içinde eve git gel derken lazım olan herşeyi edinirsiniz.

Elektronik ve diğer gereçler de önemli, masa lambası, çalar saat, laptop, ipod vs bunları zaten unutmak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 25 Ağustos 2011; 5:25:47 >

• Mesajım bulunsun ek tercih tutarsa konuya göz atarım.
  • şimdi ben 6 eylülde kayıt yapcam gazi üniversitesine yurt kaydını o gün mü yapıcam? Paayı o gün mü yatırcam?
  • dokuz eylül erkek öğrenci yurdunda (okulun yurdu) kalan yok mu hiç ? Bilgilendirme açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tribuns

Eskişehirde okucam.Seçtim yükse ücretli öncelikli.Özel durumum yok.Gelir mi yinede

Gelir..
  • Hocam 2 yıllık sefere mi gidiyorsun bu kadar eşyayla
  • Beyler kyk yurduna tost makinesi sokabiliyor muyuz
  • Yurda sisme mankende lazim lan:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler kyk yurduna tost makinesi sokabiliyor muyuz

• quote:

quote:

Yanına çay makineside götür tost+çay satarsın
    Bende çay makinesi düşünüyorum malum çaysız olmaz

• Arkadaşlar kyk çıkarsa aylık ve depozitoyu kayıt esnasında mı veriyoruz ?
    Oda seçme şansımız var mı yoksa yurt yönetimi hangi odaya atarsa oraya mı gidiyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

quote:

quote:

Yanına çay makineside götür tost+çay satarsın
    Bende çay makinesi düşünüyorum malum çaysız olmaz

Yok hocam yaa işi ticarete dökmeye gerek yok

olur da acıkırız gece falan birşeyler olur. O yüzden diyorum bi tost makinesi olsa fena olmaz hani. İzin oluyor mu ?

kettle da götürebiliyor muyuz ? devlet yurtlarında izin verilmiyormuş diye duymuştum da.

• üniversite için boyuna asılan küçük el çantalarından almaya gerek var mı?Yoksa para,anahtar,kredi kartı,telefon gibi şeyleri cepte taşımak daha mı iyi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı. huseyin 16

Arkadaşlar kyk çıkarsa aylık ve depozitoyu kayıt esnasında mı veriyoruz ?
    Oda seçme şansımız var mı yoksa yurt yönetimi hangi odaya atarsa oraya mı gidiyoruz ?

Depozito ücretini yurda kayıt sırasında ödüyorsun. Bildiğim kadarıyla ilk aylık ücreti de kayıt sırasında veriyorsun.

İkinci sorunu bilmiyorum.

quote:

...

olur da acıkırız gece falan birşeyler olur. O yüzden diyorum bi tost makinesi olsa fena olmaz hani. İzin oluyor mu ?

kettle da götürebiliyor muyuz ? devlet yurtlarında izin verilmiyormuş diye duymuştum da.

Aslında bunlar yurtlarda yasak; ama kâğıt üzerinde. Kettle'ı, tost makinesini çaktırmadan odaya sokup kullanabilirsin. Ben, KYK yurdunda kalan arkadaşlarımdan bunları kullanamadıklarına dair bir şey duymadım.

quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

üniversite için boyuna asılan küçük el çantalarından almaya gerek var mı?Yoksa para,anahtar,kredi kartı,telefon gibi şeyleri cepte taşımak daha mı iyi olur?

Zevkinize kalmış, tercih meselesi. Ama ben cebin daha yeterli ve rahat olduğunu düşünüyorum ve cepte taşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Ağustos 2011; 21:26:16 >

• Yurtlarda elektronik alet götürelimmi çalınırmı mevzusu olmuşta kyk yı bilmiyorum ama özel yurtlarda yurdun seviyesininde etkisiyle daha rahat edersiniz. 2-3 kişilik odalarda rahatca kullanabilirsiniz dolabınıza kıyafetlerinizin arasına filan bırakabilirsiniz. yada bazı yurtlarda emanet dolapları olur girişte orayada bırakabilirsiniz kimlikle açılır. Ayrıca notebook kilitleride var.

Yine bir çok yurtta katlarda su sebilleri olur burdada sıcak su bulunur zaten. tost makinesi olayı hem tost hemde bişeyler ısıtmak iyi birşey ama birçok yurtta izin verilmez. varsa kat sorumlusu yoksa müdür uyuzun tekiyse çene yapıp canınızı sıkabilir.

Cüzdan taşıma alışkanlığınız yoksa hafiften edinmenizde yarar var. paranızı dolabınızda masanızda çekmecelerde bırakmayın, saat - bileklik türü şeyleride. Emanet vermeye günlük değiş tokuşlarada alıştırmayın gün gelir başınıza çıkarlar. Eşyalarınızı odada ulu ortada bırakmayın "ortalık malı" olur ve kısa sürede yıpranır.

Kıyafet konusunda malum kış geliyor ona göre bavul hazırlamak lazım. Uçakla gidicek arkadaşlar unutmasınlar malum ağırlık sınırı var fazla ağırlık için azda olsa bir ücret ödüyorsunuz. Öğrenci adama 3 lira bile gerekli ona göre ayarlamalar yapın Ve şahsi önerim ucuz diye bimden et ürünleri tüketmeyin. ulen geçen gün sosis alayım dedim kokusunu aldım kutuyu attım tadına bile bakmadım o derece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 31 Ağustos 2011; 2:27:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar kyk çıkarsa aylık ve depozitoyu kayıt esnasında mı veriyoruz ?

Benden 3 aylık ve depozito almışlardı yurda girerken iki hafta sonra çıktığımda ilk aylık içerde kalmıştı diğer 2 ay ve depozitoyu almıştım çıkarken.Odayı kendileri belirlemişti direk yattığın yatakta belli oluyor atıyorum 4.blok 4.oda 3.yatak gibilerinden.Benim kaldığım oda aynı sınıftan çocuklardı misal.
  • kyk yurtlarında aynı fakültede okuyanların aynı odaya gelme ihtimalleri var mı?ya da bu sene ilk kez üni.ye başlıyacakların hepsi birlikte odalara mı dağıtılacak yoksa gittiğim oda da üst sınıflardan öğrenci de oluyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.