Bildirim
Yeni baskı eski yerli CD albümler

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

0 oy
Öne Çıkar
Giriş
-
hocam bende bir 90lar hayranı olarak birkaç albüm aldım ama dediğiniz gibi kayıtlar berbat , harun kolçak bende de var ve yanılmamışım gerçekten çok kötü, albümleri spotify premium yüksek kalite ile dinlediğimde daha iyi ses alıyorum , hatta bir program yardımıyla ordan mı riplesem diye düşünmüyor değilim bütün 80ler sonu 90lar başı parçalarını. -
Spotfyden ripleme konusunu hiç bilmiyorum. Ama 90lara ait albümler spotifyda da oldukça kötü hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
torrent ten mp3 indirip cd ye basmışlardır :D -
BU ARADA hoparlör işini ne yaptın? -
Bende Amazon.com’dan ve D&R’dan yabancı albüm aldım bir kaç defa. Beyoncé’nin “Lemonade” albümünü internetten D&R’dan sipariş verdim plastik ambalajı kırık çıktı iade etmeyle uğraşamadım. 15 günde gönderdiler zaten birde iadeye kalkışsam 1 ay bekletirler.
Amazon.com’dan Nas’ın “Life Is Good”, Jay-Z’nin “Magna Carta Holy Grail” albümünü aldım. Ambalajlarında sorun yoktu. D&R’a göre 2 katı para ödedim ama ambalaj sıkıntısızdı. Benim içime sinmeyen konu bu Jewel Case’ler yani plastik cam ambalajları bunlar neden böyle kırılıyor çiziliyor. Sizin bir önleminiz var mı çizilmemeli için ya da daha dayanıklı ambalaj bulunabilir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 7 Haziran 2019; 20:32:17 >
kırılma, tamamen kötü kargolamadan kaynaklı.
çizilmemesi içinse, cdlerin birbirine değmeden muhafaza edilmesi gerekiyor. Yani CDleri bir rafta yanyana koyarak saklıyorsanız, dinlemek için her elinize aldığınızda, yanlarındaki cd kutularına sürtüneceği için çizilme kaçınılmaz. sanırım en mantıklısıi her CD'nin ayrı ayrı tırnaklı raflarda durduğu sistemler. eskiden sıkça olurdu mobilya mağazalarında ama uzun zamandır görmedim bahsettiğim gibi bir raf sistemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 13 Haziran 2019; 22:16:44 > -
Sizce bazı sitelerde 100 adet 200 adet CD jelatinleri satılıyor 20 TL'ye falan. Onlardan mı alsam CD poşeti içine koyacaksınız kullanacağınız zaman çıkaracaksınız. Çünkü başka koruyucu bir önlem bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
kırılma, tamamen kötü kargolamadan kaynaklı.
çizilmemesi içinse, cdlerin birbirine değmeden muhafaza edilmesi gerekiyor. Yani CDleri bir rafta yanyana koyarak saklıyorsanız, dinlemek için her elinize aldığınızda, yanlarındaki cd kutularına sürtüneceği için çizilme kaçınılmaz. sanırım en mantıklısıi her CD'nin ayrı ayrı tırnaklı raflarda durduğu sistemler. eskiden sıkça olurdu mobilya mağazalarında ama uzun zamandır görmedim bahsettiğim gibi bir raf sistemi. -
Bu da mantıklı ve ucuz bir çözüm. Benim hiç aklıma gelmedi. :) ama kaynağınız cd çalar ve sık sık cdden dinliyorsanız, biraz zahmetli olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: BurakTirpanli
Sizce bazı sitelerde 100 adet 200 adet CD jelatinleri satılıyor 20 TL'ye falan. Onlardan mı alsam CD poşeti içine koyacaksınız kullanacağınız zaman çıkaracaksınız. Çünkü başka koruyucu bir önlem bulamadım.
Alıntıları Göster
bu dediğiniz ürünlerle ilgili link paylaşabilir misiniz? ben de deneyeyim... -
-
Tşkkürler
Bu poşetler sadece cd’nin Kendisi içindir. CD kabını buna sokamazsınız
Hmm sığmaz diyorsunuz yani. Çaresiz kaldım. Koruma amaçlı bir şey bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Bu poşetler sadece cd’nin Kendisi içindir. CD kabını buna sokamazsınız -
Peki ya bu ?quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Bu poşetler sadece cd’nin Kendisi içindir. CD kabını buna sokamazsınız
https://www.amazon.com/gp/product/B00S30ZYFU?ref=em_1p_2_ti&ref_=pe_24399430_415809570
Ben 90 lı yıllara ait birkaç plak aldım. Dinlediğim ses gayet başarılı idi. CD yerine plak dinlemek daha tatminkar. Bu arada makaralı teypleri küçümsemeyin orjinal studyo kayıtlarını dileseydiniz şaşar kalırdınız. Elimde pek tanınmayan sanatçıların birkaç tane orjinal stüdyo kaydı var, aradan 40 yıl geçmesine rağmen çok iyi çalıyor. En iyi CD kayıdlarına bile makaralı kayıtları tercih edebilirim. -
Kenan Doğulu’nun Yaparım Bilirsin albümünün 2011 Esen Müzik baskısı çok kötü,128 kbps mp3’ten direkt basılmış.
Bir de bende 93 baskısı var, o da şöyle:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efereistheking -- 12 Aralık 2019; 7:57:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Eski albümlerin yeni baskı CDlerini almayı bıraktım.
Tamamen dönem baskı almaya çalışıyorum temiz 2.el...
İlk mesajımda "makara kaset" derken sanırım yanlış bir ifade kullanmışım. Ben bildiğiniz teyplerde çalan kasetleri kastettim.
Bu arada, biz şu kayıt işini hakketen beceremiyoruz bence.
80lerin 90ların yabancı CDleri billur gibi iken 2019'da basılan yerli albümler bile resmen kulağımı tırmalıyor. Tek istisnası, Edis'in An CD'si oldu. -
Bu konu çok uzun bir konu ama kısaca değinmem gerekir ise..quote:
Orijinalden alıntı: emrahsnr
Eski albümlerin yeni baskı CDlerini almayı bıraktım.
Tamamen dönem baskı almaya çalışıyorum temiz 2.el...
İlk mesajımda "makara kaset" derken sanırım yanlış bir ifade kullanmışım. Ben bildiğiniz teyplerde çalan kasetleri kastettim.
Bu arada, biz şu kayıt işini hakketen beceremiyoruz bence.
80lerin 90ların yabancı CDleri billur gibi iken 2019'da basılan yerli albümler bile resmen kulağımı tırmalıyor. Tek istisnası, Edis'in An CD'si oldu.
hem müzik tarzımız hem müzik anlayışımızın daha ilkel oluşu, teknoloji imkanlarının o dönemlerde farklı olması gibi gibi.
fakat çok çok iyi örnekler de tabii ki var ülkemizde..
mesela 2 albüm örneği vereyim size soudları bence en güzel albümlerdir
1. Zuhal Olcay "İki Çift Laf" studio bütünley (bu albüm ilk olarak 2007de ada müzik den CD bandrolü aldı ama cd tamamen orjinal masterdir)
3. Bülent Ortaçgil "eski defterler" studio ada müzik. bu albüm hücum kayıt diye tabir edilen aynı anda canlı çalınarak kaydedilmiş bir albümdür.
iki albüm de analog kaydedilmiş albümlerdir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 14 Aralık 2019; 22:42:41 >
Benzer içerikler
- jbl mi philips mi
- sony lbt d905
- hoparlör körüğü yerine ne kullanılır
- aux bluetooth dönüştürücü tavsiye
- hoparlör watt nedir
- dolby atmos nedir
- marshall middleton
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X