Şimdi Ara

YENİ AUDİ A4 KABİN GÜRÜLTÜSÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
28.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 1 HAFTA OLDU YENI A4 2.0 TDI ALDIM FAKAT SES İZOLASYONUNDAN MEMNUN DEGILIM

LASTIK YUVARLNAMA SESI ARABANIN ICINE COK ALIYIOR ILKEZ AUDI SAHIBI OLDUM DAHA ONCE

TOYOTA AVENSİS 1.6 KULNAIYODUM FAKAT HIC BOLE BIR SES YOKTU SERVISE GOTURDUM BUGUN

TESTE CIKTIK NORMAL DEDILER VE YAN DIREKLERDEN KAPI BIRLESIMDEN DE RUZGAR ÇARPMA SESI

ALIYOR 110-120 KM FELAN GIDERKEN ACIKCASI ESKI ARACIMIN SESSIZLIGINI BULAMADIM. SUAN

ARACIN USTUNDEKI LASTIKLER MICHELIN PRIMACY HP 225/55/16.TAVISELERINZLE BANA YARDIMCI OLUR

SANIZ COK SEVINIRIM ACABA SIZIN ARACLARINIZDA DA AYNI SIKINTI VARMI SIMDIDEN TSK LER

HEREKESE.....

• kayacem merhaba bizde aynısında alıcaz multitronic şanzımanlı kabin gürültüsü çokda önemli değil bence.siz memnunmusunuz tavsiye edermisiniz?motoru falan kuvvetlimi avaba?ses'i bence fazla dert etmemek gerekir.araba 10numara gercekten.
  • kesinlikle bmw 3 yada mercedes c serisi tavsiye ederim önden ceker araça değmez kanımca
  • VALLA TAVSIYE EDERİM AMA MADEM IZOLASYON SORUN DEGIL DIYIOSUN PROBLEM DEGIL BENCEDE 1.8

TFSI AL OTAMATIK VITES BEN BU ARABAYI KAMPANYA VAR DIYE ALDIM SADECE 2.0 TDI DUZ

VITESLERDE VARDI YOKSA BENDE BENZINLI ALCAKTIM ZATEN DIZELIN ESPIRISI KALMADI.SUNA EMIN

OL BUTUN GOZLER YOLDA GIDERKEN USTUNDE OLCAK ALBENENISI COK KUVETTLI:))
  • Merhaba Cem öncelikle aracın hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle.Şimdi aracının lastik sesi ve yol sesi alması sebebiyle şikayetçisin auto motor sport'un nisan sayısında a4'ün testi var a4 3.2fsı özellikle artıları olarak (çok başarılı ses izolasyonu)ndan bahsetmiş.Peki siz kendi a4'ünüzü almadan önce başka bir aracı test etdiniz mi?Cevabınız hayır ise bir showroom'a gidip test edin o zaman belli olur diye düşünüyorum.
  • ONCELIKLE TSK EDERIM ALMADAN ONCE ELBETTE TEST ETTTIM AMA ZATEN 100 KM HIZDAN YUKARI TEST EDEMIYOSUN BIRDE AKLIMDAN BILE GECMEDIKI IZAOLSYON OLAYI KULANIRKEN SONUCTA JAPON ARABASI DEGIL BU ELIT BIR MARKA AMA ESKI ARABAMIN SESSIZLIGI YOK BUNDA BENDE AUTO SHOW AUTO HABER TEST YAPMASINI BEKLICEM MRK EDIYORUM NE SONUC CIKACAK BUGUN 520 DIZEL KULANDIM BENIM ARABA ONDAN SESSIZ MOTOR ANLAMINDA AMA LASTIK SESI ALMIYODU ICERIYE NE YAPALIM KULLANMAYA DVM EDECEM BOLE AMA BU MARKA ARACA YAKISMADI BENCEE....
  • kayacem babamda aynı şeyi dedi dizelin hiçbir esprisi kalmadı die.dediki benzin olmuş 3.5 mlyn mazot olmş 3milyon yılda 1milyar farkedermiş.yani in the türkiye benzin forever:D1.8tfsi alıcaz o zaman yakıt durumu nasıl peki sizin bir depo kaç km gider gösteriyo??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 sunroof'tan gelen ses
    6 yıl önce açıldı
    Audi A4 ve BMW 320
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu lastik bnmkindede var...aynısı.... test sonuçlarında.... kuru yol tutuşu vast...ıslak yol tutuşu mükemmel.... fakat yol sesi olarak iyi düzeyde....
  • ventu bi aracın arkadan itişli olması 200bg den sonra mantıklı yoksa atıyorum 102 bglik araca bi arkdan itişli test yaptır bide önden çekişli test yaptır kesinlikle önden çekiş kazanır.
  • quote:

Merhaba Cem öncelikle aracın hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle.Şimdi aracının lastik sesi ve yol sesi alması sebebiyle şikayetçisin auto motor sport'un nisan sayısında a4'ün testi var a4 3.2fsı özellikle artıları olarak (çok başarılı ses izolasyonu)ndan bahsetmiş.Peki siz kendi a4'ünüzü almadan önce başka bir aracı test etdiniz mi?Cevabınız hayır ise bir showroom'a gidip test edin o zaman belli olur diye düşünüyorum.

içeriye giren toplam ses olarak 1.8 TFSI a4 sınıfının en iyisiydi baska bi testte de. ikinci de mondeo ve passattı. bizde passat war ve arabanın içinde hiç bi ses olmuyo 160 ile giderken rüzgar gürültüsünün dısında. ama o hızlarla giderken de ruzgar gürültüsü oldıkca fazlaymış gibi hissediliyo cunku baska ses yok içerde. bence sizinki de bu tarz bi şey yani araba diger sesleri almadıgı için rüzgar sesi size cokmuş gibi geliyo. Ama yol sesini neden alıyo onu anlayamadım, bence lastiklerdendir...
    bu arada bebekte geçen hafta sonu gördüm beyaz bi a4 maşallah tipi muhteşem hele gündüzü LED farları

• DAHA DEPO BITEMEDI HENUZ 189 YTL DOLURMSUTUM ILK ALIDGIMDA SUAN 620 KM DE 190 KM DAHA GIDER DIYIYOR BU ARADA GECEN HAFTA SONU UZUN YOLDA YAPTIM BURSAYA GIDIP GELDIM ARADA ARAC 200 KM DE GORDU YAKIITI SINIIFININ EN AZ YAKAN ARACI BENCE UMARIM SIZDE BIR AN ONCE ARACINIZI ALRISINIZ BEN DEKI GUMUS RENGİ BEYAZDA COK YAKISIYOR....
  • VALLA KARDEŞ BENDE ANLAMIŞ DEGILIM SESI NEDEN ICERI ALDIGINI SERVISTEKILER NORMAL DEDILER AMA BENCE NORMAL DEGIL AVENSIS VARDI BENDE BUNDAN ONCE SES HEMEN HEMENYOK GIBIYDI LASTIK YUVARLANMA SESI BENDE SORUNU COZMUŞ DEGILIM YOKSA DIGER OZLELIKLERI ON NUMARA:)))
  • dostum arabanın resımlerını koya bılırmısın=??? renk nedır bıde

bende a4 aldım hıc tık yok ses falan yok:D yada ben fark etmedım 50 km yapmadan kaza yaptım:D
  • alışamadan çarptım diyorsun yani :) nasıl kaza bu böyle hemen..... küçük çaplıdır umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Nisan 2008; 14:40:34 >
  • ONCELİKLE GESMİŞ OLSUN KARDESIM ARABAMIN RENGI GÜMÜŞ RENGİ RESIMLERINI EKLERIM SONRA SENIN KI NE RENK TDI MI YOKSA TFSI MI ALDIN HAYIRLI OLSUN .....BIRDE DAHA ONCEKI ARACIN NEYDİMRK ETTIMM BEN ESKI ARACIMLA MUAKAYE ETTIIM SES OLAYINI ONDANDIR AMA ARABANIN DIGER OZELLIKLERI ON NUMARA SES OLAYINDA ALISACIGIZ ARTIK OLMASSA ZIBEART YAPTIRCAM DURURUMA GORE HERKESE KAZASIZ BELASIZ SURUŞLERR.....
    quote:

Orjinalden alıntı: 34-red-69

dostum arabanın resımlerını koya bılırmısın=??? renk nedır bıde

bende a4 aldım hıc tık yok ses falan yok:D yada ben fark etmedım 50 km yapmadan kaza yaptım:D
  • merhaba,
    Arabanda yuvarlanma sesini alman normal. Türkiye yolları malum, aracın tüm akustiğini bozduğu gibi dizelin sarsıntıları veya vibrasyonu lastiklere vurmaktadır ve dolayısıyla yuvarlanma sesini duyman gayet normal. Bildiğiniz gibi audi araçların tümünde sportif süspansyon sistemi var, bu almanlar üretirken yalnızca otobanları endeks alarak üretmişler. Dolayısyla en ufak bir çakıl temasında audi oldukça sinirli tepki vermektedir.
    Bende b7 2008 var aynı konuda şikayetciydim, türkiye de 2 servis e durumu aktardım, birisi (ismini vermek istemiyorum, zira pişman oldum) arabayı iki gün incelediler (!) fayda etmedi. Geçen ay tesadüfen Almanya Frankfurt'ta bir audi servis yetkilisine danıştım; Konuyu daha net anlayabilmem için 2 farklı B8 test etme imkanını sundular ; biri benzinli 1,8 ve diğeri 2,0tdi. Çevre yoluna çıktığımızda dizel aracın lastik sesini çok hafif duyuyordum ve bunun motorun sarsıntılarından kaynaklandığını izah ettiler. Buna karşın benzinlide neredeyse duymak imkansızdı (ort 15km yol aldım ve max hızım : 130km/H yaklaşık 1dk)... Sonuç olarak test ettiğim 2 araç kabine yansıyan yol sesi bana göre benim hoş gördüğüm standarlarımın altındadır aynı zamanda kaymak asfalta yakın ülkemiz yollarında benim b7'nin kabinine yansıyan sesi normal buluyorum... Ama malesef ülkemizin yollarında bu zevki audi'den almak çok sınırlıdır.
    İmkanın var ise aracını 0 kaymak asfaltta test et ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yine işim nedeniyle Frankfurt'tan paris'e geçerken avisten yeni laguna III 2.0 dci kiralayarak yol aldım. Laguna'nın izolasyonu bir kat daha iyi buluğumu itiraf edebilirim, aracı kaliteli de yapmışlar ama malesef Audi'den çok çok uzaklarda Carlos Gonz ve ekibi daha çok çalışması gerekiyor...
    Son olarak diğer bir önerim imkanın var ise D segmentinde diğer dizel motorlu araçlarlardan kıyas yap Audi'nin yüksek hızlardaki sesi sana bir hiç gibi gelecek. Yalnız motor soğuk iken benim 10. kattaki komşum bile rahatsız oluyor... vw motoru işte
    saygılar hepinize

• VALLA KARDEŞ NE DIYIM AMA BU SINIFTA BIR ARABAYA BU SES YAKIŞMIYOR AMA ARTIK DERT ETMIYORUM CUNKÜ KAFAYA TAKMIYORUM SESİ MUZIGI AÇIP GAZLIYORUM AMA ŞAKA BIR YANA HIC BIR BAHANE BU SESIN ICERİ GIRMESINE NEDEN OLAMAZ SES COK BARIZ USTELIK RUZGAR SESI DE ALIYOR AMA ARTIK TAKMIYORUM ESKI ARABAMI ARAMIYORUM DESEN YALAN OLUR:( KATKIN ICIN TSK EDDERIM..
    quote:

Orjinalden alıntı: lsblack

merhaba,
    Arabanda yuvarlanma sesini alman normal. Türkiye yolları malum, aracın tüm akustiğini bozduğu gibi dizelin sarsıntıları veya vibrasyonu lastiklere vurmaktadır ve dolayısıyla yuvarlanma sesini duyman gayet normal. Bildiğiniz gibi audi araçların tümünde sportif süspansyon sistemi var, bu almanlar üretirken yalnızca otobanları endeks alarak üretmişler. Dolayısyla en ufak bir çakıl temasında audi oldukça sinirli tepki vermektedir.
    Bende b7 2008 var aynı konuda şikayetciydim, türkiye de 2 servis e durumu aktardım, birisi (ismini vermek istemiyorum, zira pişman oldum) arabayı iki gün incelediler (!) fayda etmedi. Geçen ay tesadüfen Almanya Frankfurt'ta bir audi servis yetkilisine danıştım; Konuyu daha net anlayabilmem için 2 farklı B8 test etme imkanını sundular ; biri benzinli 1,8 ve diğeri 2,0tdi. Çevre yoluna çıktığımızda dizel aracın lastik sesini çok hafif duyuyordum ve bunun motorun sarsıntılarından kaynaklandığını izah ettiler. Buna karşın benzinlide neredeyse duymak imkansızdı (ort 15km yol aldım ve max hızım : 130km/H yaklaşık 1dk)... Sonuç olarak test ettiğim 2 araç kabine yansıyan yol sesi bana göre benim hoş gördüğüm standarlarımın altındadır aynı zamanda kaymak asfalta yakın ülkemiz yollarında benim b7'nin kabinine yansıyan sesi normal buluyorum... Ama malesef ülkemizin yollarında bu zevki audi'den almak çok sınırlıdır.
    İmkanın var ise aracını 0 kaymak asfaltta test et ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yine işim nedeniyle Frankfurt'tan paris'e geçerken avisten yeni laguna III 2.0 dci kiralayarak yol aldım. Laguna'nın izolasyonu bir kat daha iyi buluğumu itiraf edebilirim, aracı kaliteli de yapmışlar ama malesef Audi'den çok çok uzaklarda Carlos Gonz ve ekibi daha çok çalışması gerekiyor...
    Son olarak diğer bir önerim imkanın var ise D segmentinde diğer dizel motorlu araçlarlardan kıyas yap Audi'nin yüksek hızlardaki sesi sana bir hiç gibi gelecek. Yalnız motor soğuk iken benim 10. kattaki komşum bile rahatsız oluyor... vw motoru işte
    saygılar hepinize

• sadece arabaya bağlamamak lazım lastik sesini. Sadece lastik sesinden bahsediyorum ama. Yukarıda yazıldığı gibi dizel motor yüzünden biel fazla ses gelir.

Kısaca lastik sesini şöyle açıklayabiliriz. Etmenlerden birisi lastiklerdir. BAzı lastik ses çıkarmaz, bazısı çok ses çıkarır. Bu etmeni göz ardı edersek, arabanın ağırlığından tutalımda, lastiğin hamur kalitesine; Asfaltın Dandik asfalt veya kliteli asfalt olmasından tutunda hava sıcaklığına göre değişebilir bu sesler.

Ha bizim için ilgilenebileceğimiz şıklar, Lastik değişimi ve asfalt olur. Eğer tam ezilmemiş orta kalite bir asfalt ise (teknik ismi vardı uykuluyum beni bağışlayın adı aklıma gelmiyor) yol sesini alabilirsiniz. İstanbul-Ankara otobanında bu asfalttan çok var. Birde şehirler arası yoldaki kalitesiz asfalt var, yazın eriyip sürekli taşları fırlıyor (sektörde buna Tayyip Erdoğan asfaltı diyen bazı Mühendisler var, sanırım hükümetin bilmemkaç km yolu asfaltlayacağız sözüyle kullanılan asfalt olduğu için), birde ciddi anlamda kaliteli asfalt var. Bu asfaltın en iyisini ya alt yapısı beton bir yolda bulursunuz ya da otobanda. İstanbula yolunuz düşerse, Boğaziçi köprüsüne giderken (Avrupa yakasından- Anadolu yakasına geçmek için) en son kavşaktan sonra Karayolları kontrolundeki bir yola gelirsinizi köprü başlangıcına kadar, (Beşiktaş yokuşundan köprüye döndükten sonra gittiğiniz ara yoldan sonra köprü yoluna çıkarsınız işte o yol). O asfalt muhteşemdir ve Türkiye'de bulabileceğiniz en tatlı asfalttan biridir. Kusursuzdur neredeyse En gürültülü araba bile en lüks araba gibi gider. Orda bir deneyin derim.

Aracınız hayırlı olsun.

• ONCELIKLE AKRATDGIN BILGILER ICIN TSK EDERIM.DUN ZİBEART TAN GOVDE ALTIKORUM YAPTIRDIM SES IZALASYONU UMARIM İŞE YARAR ADAMLAR BIR HAFTA SONRA GEL BIR KAT DAHA DAVLUMBAZLARIN ICINE ATACAGIZ DEDILER BAKALIM DEGISEN BRI SEY OLCAKKMI HAYIRLSI OLSUN ARTIK LASTIK OLAYINA GELINCE MICHLEIN PRIAMCY VAR USTUNDE 225 55 16 EN SESIZ LASITKLERDEN BRII OZELLIKLE SESI 70 - 80 KM LERINDEN YAPIYOR NEYSE ARTIK ALISACGIZ :)))TEKRAR ILGIN ICIN TSK LER BUARADA ZİEBART SES YALITIM YAOTIRAN ARKILER VARMI NE RANDIMAN ALDINIZ PAYLASIRSANIZ SEVINRIIM...
    quote:

Orjinalden alıntı: asphodel

sadece arabaya bağlamamak lazım lastik sesini. Sadece lastik sesinden bahsediyorum ama. Yukarıda yazıldığı gibi dizel motor yüzünden biel fazla ses gelir.

Kısaca lastik sesini şöyle açıklayabiliriz. Etmenlerden birisi lastiklerdir. BAzı lastik ses çıkarmaz, bazısı çok ses çıkarır. Bu etmeni göz ardı edersek, arabanın ağırlığından tutalımda, lastiğin hamur kalitesine; Asfaltın Dandik asfalt veya kliteli asfalt olmasından tutunda hava sıcaklığına göre değişebilir bu sesler.

Ha bizim için ilgilenebileceğimiz şıklar, Lastik değişimi ve asfalt olur. Eğer tam ezilmemiş orta kalite bir asfalt ise (teknik ismi vardı uykuluyum beni bağışlayın adı aklıma gelmiyor) yol sesini alabilirsiniz. İstanbul-Ankara otobanında bu asfalttan çok var. Birde şehirler arası yoldaki kalitesiz asfalt var, yazın eriyip sürekli taşları fırlıyor (sektörde buna Tayyip Erdoğan asfaltı diyen bazı Mühendisler var, sanırım hükümetin bilmemkaç km yolu asfaltlayacağız sözüyle kullanılan asfalt olduğu için), birde ciddi anlamda kaliteli asfalt var. Bu asfaltın en iyisini ya alt yapısı beton bir yolda bulursunuz ya da otobanda. İstanbula yolunuz düşerse, Boğaziçi köprüsüne giderken (Avrupa yakasından- Anadolu yakasına geçmek için) en son kavşaktan sonra Karayolları kontrolundeki bir yola gelirsinizi köprü başlangıcına kadar, (Beşiktaş yokuşundan köprüye döndükten sonra gittiğiniz ara yoldan sonra köprü yoluna çıkarsınız işte o yol). O asfalt muhteşemdir ve Türkiye'de bulabileceğiniz en tatlı asfalttan biridir. Kusursuzdur neredeyse En gürültülü araba bile en lüks araba gibi gider. Orda bir deneyin derim.

Aracınız hayırlı olsun.

• Rica ederim, ziebart ile bilgim yok. Kulaktan dolma "eh biraz işe yaradı" gibisinden duydum. Doğru mu değil mi gerçekten bilemiyorum.

Yol esini gerçekten kafaya takmayın. Yani her şartta duyuyorsunuz. Range Rover Sport'ta bile gösterge elektronik kilit noktasına dayandığında motorun sesi + yol sesi (yerine göre) + rüzgar sesi duyduğumu bilirim.

Golf 4'te de çok duyuyorum fakat o benzinli motor sesi hoşuma gidiyor. Yeni focus kullandım o da yol sesini çok alıyordu. Yeni astra yol sesini .çok duyduğum arabalardan birisi.

Dediğim gibi yol sesini hiç kafaya takmayın. Onun sebebi yollardan. 100 de 100 yalıtımlı araç ta o kadar alınabilecek bir araç olmaz diye düşünüyorum. Tabbi ki varsa. Araba konısunda bilgim kısıtlı ses olarak fakat, yol konusunda bilgim var. Bizim bu yollar o dediğim Köprü yolları gibi olmadıktan sonra tıııırrrrrrrr sesi eşliğinde yolda gitmeye devam. Ha diyorsanız her sene lastik deiştiririm, o zaman çok yumuşak lastikler var, hemen eriyor tükeniyor fakat kuru yol performansı çok iyi. Bunlar az ses yapıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 13 Mayıs 2008; 12:53:58 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.