Şimdi Ara

Yeni araba alındıktan sonra kan akıtmak önemli mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 teneke araba almak için 10-20 yıllık birikimini veriyorsun ,kimse bağış yapmıyor neyin kurbanı buüstelik bin türlü masrafı var satıp kurtulan kan akıtmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 3 Ağustos 2020; 23:6:58 >
  • Sacma ve gereksiz bir ortadogu adeti
  • Saçmalık
  • Kan akıtmak yerine kurallara riayet etmek daha etkili bir yöntem.
    Manevi olarak iyi hissetmek ve bir hayr yapmak istenirse de, bağış yap, sadaka ver, ne bileyim işte birinin bir ihtiyacını gider, kan akıtmaya ne gerek var. Bunun inançla, islamla falan ilgisi yok.
  • İlk defa duyuyorum böyle bir şey Gereksiz. Arabaya neden bu kadar anlam yükleniyor veya heves ediliyor anlamıyorum. Altı üstü 4 tekerli makina. İçinde yemek yapsan yapılmaz,uyusan uyulmaz, yani bir ev değil. Her eve lazım bir tane ama neden bu kadar değerli, evlerle yarışıyor fiyatlar
  • Kan akıtmak iyidir.Kazayı,belayı,nazarı defeder.Bende yeni araç alır almaz kurban kesip fakirlere dağıtanlardanım.
  • Sadaka verin yeter.

Az sadaka çok belayı defeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 4 Ağustos 2020; 8:51:51 >
  • Hayır.

Aracı aldınız, bayinin otoparkından çıkıyorsunuz. Henüz yeni aracınızı kullandığınız mesafe 40 metre civarı. Çıktıktan sonra civar köylerden birine gidip hayvan alıp kurban kestirme niyetiniz de var hatta paranızı dahi hazırlamışsınız ve inince aramakla saymakla uğraşmayayım diye sayıp bardaklığın içine bırakmışsınız. Otopark çıkışı yola bağlanırken sığırın tekinin sadece 40 metre kullanabildiğiniz yepyeni aracınıza sürücü tarafından patlatmayacağının bir garantisi yok.

Sürüş yaparken önce kendinizin sonra da çevrenizin güvenliğini gözetin asıl önemli olan bu. Adak, kurban, hayır işi kul ile rabbinin arasında. Onunla bunu karıştırmayın.
  • Millet yakinda batil inanclari yerine getirmek icin cocugunu kesecek.
    Opsiyonel olarak her gun araba binmeden ayaklarimizi havaya kaldirip kafamizin uzerinde 50 tur donelim istersen.

Arabayi kullanmak icin gerekli olanlar,
    Lastik Durumu
    Bakimli arac
    Ehliyet
    Yakit.
    Bunlari bir araya getirebilecek bir insan zekasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Ağustos 2020; 10:24:26 >
  • Yılan Serdar kullanıcısına yanıt
    Yılaaaaan ne biçim sokmuşun be
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

Kan akıtmak iyidir.Kazayı,belayı,nazarı defeder.Bende yeni araç alır almaz kurban kesip fakirlere dağıtanlardanım.
    Hocam fakir fukarayi nasıl buluyorsunuz ?

Ben düşünüyorum da kessem kime dağıtacam ? Fakir tanıdık yok..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.