Şimdi Ara

Yeni AMD tabanlı sistem önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ANAKART MSI X570A PRO
    IŞLEMCI RYZEN R5 3600
    Ram crucial Gskill veya Corsair olacak 16 gb

Arkadaşlar sistemim;
    Amd fx8350 işlemci,
    Asus m5a99fx pro 2.0 anakart,
    Msi rx470 4gb ekran kartı
    Gskill 8 1866mhz gb ram,
    Seasonic 750w 80+ bronze psu,
    Corsair 400r kasa

Bu sistem ile şu anda ki güncel oyunları yüksek ultra karışımı ayarlarda oynayabiliyorum, herhalde 4 5 yıldır bu sistemi kullanıyorum. Sadece ekran kartı güncellemesi yapmıştım.
    Yaklaşık 9-10 ay sonra çıkacak olan başta 'cyberpunk 2077' oyunu ve yeni nesil oyunlarıda aynı şekilde yüksek ayarlarda oynayabileceğim, beni 4-5 yıl idare edebilecek yeni bir sistem kurmak istiyorum.

Ben kendimi bildim bileli yıllardır hep AMD tabanlı sistem kullandım. Hiç pişman ettirmedi bütçeme daha uygun ve çok ince detaylara takılan overlock vs yapan biri değilim.
    DDR4 destekli yeni sistem olarak neler önerebilir siniz ? Çok uçuk fiyatlı olmayacak şekilde. teeşkkürler. PC oyun amaçlı kullanılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 20 Temmuz 2019; 19:32:34 >

• B450 çipsetli ucuz bir anakart ve Ryzen 3600 ile fersah fersah, yaptığınıza değecek bir upgrade'e girebilirsiniz.

Sistem güzelmiş. PSU ve kasa da iyi seçimler. Ekran kartı şimdilik idare eder. Bir müddet sonra CPU'ya göre yavaş kaldığını düşünüp, upgrade etmek istersiniz.

Amd fx8350 işlemci,
    Gskill 8 1866mhz gb ram,

Bu üç parça satılınca, yeni anakarttan biraz daha fazla bir miktarı karşılar.

CPU + RAM masrafı olacak. Tahminen 1800 civarına işi bitirirsiniz. Değer mi? Kesinlikle. Özellikl IPC performansı hemen kendini hissettirir. FX bu konuda çok zayıftı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gobl1n

B450 çipsetli ucuz bir anakart ve Ryzen 3600 ile fersah fersah, yaptığınıza değecek bir upgrade'e girebilirsiniz.

Sistem güzelmiş. PSU ve kasa da iyi seçimler. Ekran kartı şimdilik idare eder. Bir müddet sonra CPU'ya göre yavaş kaldığını düşünüp, upgrade etmek istersiniz.

Amd fx8350 işlemci,
    Gskill 8 1866mhz gb ram,

Bu üç parça satılınca, yeni anakarttan biraz daha fazla bir miktarı karşılar.

CPU + RAM masrafı olacak. Tahminen 1800 civarına işi bitirirsiniz. Değer mi? Kesinlikle. Özellikl IPC performansı hemen kendini hissettirir. FX bu konuda çok zayıftı.
    cevap için teşekkür ediyorum.

B450 çipli dediğiniz ddr4 ve amd uyumlu anakartlar oluyor sanırım.Yani onlara yönelmeliyim. İçlerinden önerebileceğiniz bir model var mı ?
    Bunun üzerine Ryzen 3600 işlemci + ram alacağım. Ram 8x2 16gb alayım diyorum. O zaman Gskill iyi diye onu almıştım yine aynı markadan mı devam edeyim ?
    Dediğiniz gibi ekran kartını şimdilik değiştirmeye gerek yok ve diğer parçaların yeterli olmasına sevindim.

Kusura bakmayın baya soru sordum ama dediğim gibi 4-5 yıldır sistem topladıktan sonra bu konuları hiç takip etmedim =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 18 Temmuz 2019; 17:11:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

cevap için teşekkür ediyorum.

B450 çipli dediğiniz ddr4 ve amd uyumlu anakartlar oluyor sanırım.Yani onlara yönelmeliyim. İçlerinden önerebileceğiniz bir model var mı ?
    Bunun üzerine Ryzen 3600 işlemci + ram alacağım. Ram 8x2 16gb alayım diyorum. O zaman Gskill iyi diye onu almıştım yine aynı markadan mı devam edeyim ?
    Dediğiniz gibi ekran kartını şimdilik değiştirmeye gerek yok ve diğer parçaların yeterli olmasına sevindim.

Kusura bakmayın baya soru sordum ama dediğim gibi 4-5 yıldır sistem topladıktan sonra bu konuları hiç takip etmedim =)

Alıntıları Göster
    Ben de inceleme safhasındayım. İki faydalı konu:
    https://forum.donanimhaber.com/3000-serisi-islemciler-ile-iyi-performans-verecek-vrm-iyi-olan-anakartlar--138961460
    @mito1172
    https://forum.donanimhaber.com/x570-x470-b450-anakartlar-tavsiye-konusu-x570-eklendi--137467824
    @No Way Out

Edit:
    RAM sormuşsunuz. Ben parçacıyım. RAM konusunda tavsiyelerim sırasıyla Micron (Crucial), Samsung ve Hynix olur. Bunlar üç ana çip üreticisi. Diğerleri bu arkadaşlardan, Elpida'dan çip alıp marka ve soğutucu takıyorlar. Soğutucuların içinde ne olduğunu bilriseniz, onlardan da alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 18 Temmuz 2019; 17:18:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gobl1n

Ben de inceleme safhasındayım. İki faydalı konu:
    https://forum.donanimhaber.com/3000-serisi-islemciler-ile-iyi-performans-verecek-vrm-iyi-olan-anakartlar--138961460
    @mito1172
    https://forum.donanimhaber.com/x570-x470-b450-anakartlar-tavsiye-konusu-x570-eklendi--137467824
    @No Way Out

Edit:
    RAM sormuşsunuz. Ben parçacıyım. RAM konusunda tavsiyelerim sırasıyla Micron (Crucial), Samsung ve Hynix olur. Bunlar üç ana çip üreticisi. Diğerleri bu arkadaşlardan, Elpida'dan çip alıp marka ve soğutucu takıyorlar. Soğutucuların içinde ne olduğunu bilriseniz, onlardan da alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Konulara bakıcam sağol. Araştırmalara devam o zaman =) Sistem araştırma işi zahmetli ama zevkli bir safha.

• Hocam eğer rx470 ile kullanacaksanız şu an ki fiyatlara göre r5 2600 almanız daha mantıklı 1-2 gün önce hepsiburada da 830 tlye satılıyordu. Çünkü o ekran kartıyla büyük ihtimalle iki işlemci arasında performans ve fps farkı oluşmaz ilerde ekran kartını yükseltirsiniz ikinci elde çok zarar etmeden satıp daha ucuza 3600e geçebilirsiniz diye düşünüyorum.
    Anakart olarakta hepsiburada da 605 tlye satılan b450 gaming plus modeli iyi bir fırsat gibi(dikkat b450m değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relling -- 18 Temmuz 2019; 18:32:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

Hocam eğer rx470 ile kullanacaksanız şu an ki fiyatlara göre r5 2600 almanız daha mantıklı 1-2 gün önce hepsiburada da 830 tlye satılıyordu. Çünkü o ekran kartıyla büyük ihtimalle iki işlemci arasında performans ve fps farkı oluşmaz ilerde ekran kartını yükseltirsiniz ikinci elde çok zarar etmeden satıp daha ucuza 3600e geçebilirsiniz diye düşünüyorum.
    Anakart olarakta hepsiburada da 605 tlye satılan b450 gaming plus modeli iyi bir fırsat gibi(dikkat b450m değil)
    Şimdilik rx470 ile kullancağım ama geleceğe yatırım amaçlı olarak 3600 almayı düşünüyorum. Malum fiyatlar yükseliyor sürekli. En kötü ekran kartımı güncellerim ilerleyen zamanlarda. Bahsettiğin anakartı inceliyorum teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3600 işlemciyle birlikte B450 serisi anakartı kullanabilirsin.

• Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Guncel olarak sadece anakart - islemci ve ram degistirmeniz yeterli olur hocam. Ekran kartini Cyberpunk ciktiginda benchmarklara bakarak degistirirsiniz.

Islemci konusunda mantikli 2 secenek var. Eger ki ben islemciyi aldiktan sonra overclock ile ugrasmak istemiyorum, duruma gore islemci kendisini boostlasin kendi overclock yapsin derseniz R5 3600x modelini dusunebilirsiniz. Daha iyi bir sogutucu ile geliyor, bu yuzden daha yuksek cekirdek hizlarina cikabiliyor. Derseniz ki ben kendim bios u acar 5dk da 4.2ghz e sabitlerim fiks voltajla, o zaman R5 3600 alabilirsiniz. Hatta ek sogutucu alirsaniz 3600x in ciktigi hizlara da sabitleyebilirsiniz islemciyi. Bu da oyunlarda size kucukte olsa fayda saglar. Aralarinda 400 lira fark var, uygun fiyatli bulmak icin;www.teknofiyat.com

Anakart alirken, B450 veya X470 chipset aldiginizda BIOS update yapmaniz gerektigini sakin unutmayin. Bu sebeple hepsiburada gibi buyuk depo tarzi yerlerden degil, inventus, itopya, sinerji gibi sitelerden alin ve kesinlikle oncesinde iletisime gecip BIOS update yapilmasini istediginizi belirtin. Inventus bu konuda cok iyi gercekten, islemci ve anakarti birlikte alip, BIOS update yapip kontrol edip oyle gondermelerini isteyebilirsiniz. Kafaniz rahat eder. '

Model olarak B450 Tuf - Tuf pro, Gaming Plus, Rog, Tomahawk serilerine bakabilirsiniz. Yerinizde olsam herhalde 900 lira civarina ASUS Rog serisi bir model alirdim, inventus'ta onu gorebildim. 3600 u manuel overclock yapmak icin de, 3600x boost hizlarinda sikinti yasamamak icin de iyi tercih olur. diger saydigim modeller de uzmez tabii ki.

• Hocam rx470 ile Cyberpunk 2077 yüksek ayarlarda açmaz baştan söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jowiyaga

Hocam rx470 ile Cyberpunk 2077 yüksek ayarlarda açmaz baştan söyleyeyim.
    Ekran kartını duruma göre sonra alacağım şimdilik ileriye dönük işlemci anakart ve Ram bakıyorum

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Kardeş asus tuf serisi güzel seriye benziyor. Asus tuf b450m plus nasıl acaba? İncelemelerine bakacağım. Ryzen 3600e uyumlu mudur

Bios güncelleme durumu neden oluyor acaba? İşlemci uyumsuzluğu yüzünden mi?

Aldığım ürünün bana gelmeden açılması falan ne biliyim hoş değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 19 Temmuz 2019; 18:8:4 >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. O zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz. Ryzen 3600x alın veya 3700x gibisinden anakart b450 lerin en ucuzunu alın. İleride ekran kartı alırken anakartı x570ler fiyatı düşeceği için alabilirsiniz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jowiyaga

Anladım hocam. O zaman şöyle bir şey yapabilirsiniz. Ryzen 3600x alın veya 3700x gibisinden anakart b450 lerin en ucuzunu alın. İleride ekran kartı alırken anakartı x570ler fiyatı düşeceği için alabilirsiniz bence.
    Diyorsun ki işlemci ve Ram i geleceğe dönük sağlam al anakart ekran kartı değişeceğin zaman alırsın. Bu da olabilir ama bana zahmetli gibi deldi. Şimdilik araştırmalara devam bakalım.

• Şimdi anladığım kadarıyla asus tuf bm450 ryzen 1 ve 2 ile uyumlu ama Bios güncellemesi ile 3 ile kullanılabiliyor.

Bunun bir yeni nesil modeli tuf x570 sanırım. Arada ki 800 1000 tl farka değer bir şey mi var mı orta da? Bm450 anakartı da zaten uzun yıllar beni idare etmez mi?

• ben de rx470 aldım, yeni konu açmayayım dedim.
    buna uygun bir sistem toplamayı düşünüyorum.

cpu olarak, ryzen 5 2600 ya da 3600 düşünüyorum, ama aradaki fiyat farkına değer mi bilemedim.
    bir de anakart ve ram almam gerekiyor

ne tavsiye edersiniz? fazla harcamamam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

Hocam eğer rx470 ile kullanacaksanız şu an ki fiyatlara göre r5 2600 almanız daha mantıklı 1-2 gün önce hepsiburada da 830 tlye satılıyordu. Çünkü o ekran kartıyla büyük ihtimalle iki işlemci arasında performans ve fps farkı oluşmaz ilerde ekran kartını yükseltirsiniz ikinci elde çok zarar etmeden satıp daha ucuza 3600e geçebilirsiniz diye düşünüyorum.
    450m lerin kötü bir yanı var mı slot sayısı dışında?
    bir de asrock anakartlar daha ucuz 420 tl ye bulunabiliyor, tavsiye eder misin
  • M@rKSm@N kullanıcısına yanıt
    Hocam vrm(anakart bileşenleri) kalitesi daha kötü ısınma sorunu yaşayabilirsiniz.

Bu konuda konu sahibi anakartları çok iyi bir şekilde incelemiş.
    Bütçenize göre msi b450-a pro, gaming plus veya tomahawktan birini almanızı tavsiye ederim. Makyaj ve heatsink dışında tamamen aynı vrmler kullanılmış.
    B450-a pro indirimle 540 tl civarına satılmıştı indirimleri takip edip alabilirsiniz.

• bence x470 b450 gibi anakartlara yeni işlemciyi takıp performansını düşürmeyin biraz bekleyin b550 anakartlar piyasaya cıksın öyle toplayın sisdeminizi. kaldıki suanki sisdeminizde gayet iyi acele etmeyin derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolince

bence x470 b450 gibi anakartlara yeni işlemciyi takıp performansını düşürmeyin biraz bekleyin b550 anakartlar piyasaya cıksın öyle toplayın sisdeminizi. kaldıki suanki sisdeminizde gayet iyi acele etmeyin derim ben
    Bende düşündüm bunu. Msi nin X570-A pro modeli nasıldır acaba? Hem yeni nesil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.