Şimdi Ara

Yeni aldığım muhabbette bit çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen cumartesi akşamı aldığım muhabbet kuşumun kafasında bit gördüğümü sandım bişi sanki tüylerden çıktı kayboldu. Şüphede kalınca kuyruğuda çok pis diye salı akşamı ılık suyla güzelce yıkadım kuşumu ve saç kurutma ile kuruttum. Dün elimde parmağımda tünerken bu sefer kahverengi o küçük canlı kanadından çıktı döndü girdi içeri. Olsa olsa bittir bu. Şimdi aklıma takılan yavru alırken söylediklerine göre 2 aylık filan ve 25TL'ye aldım. Şimdi bide buna bit ilacı alsam 30tl filan fiyat gördüm. 55tl eder. Yani 55 verdikten sonra 2 muhabbet alırım bitsiz. Şimdi kafamı kurcalayan henüz vakit çok geçmemişken gerimi versem kuşu yoksa paraya kıyıp bide bit ilacımı alsam. Ara ara kaşınıyo, bazen sırtını sürtüyo bazen ayakla kafasını kaşıyo, bit var ama sanki genelde sakin duruyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Buda fotosu
     Yeni aldığım muhabbette bit çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin gibi birinin asla evcil hayvan almaması gerekli bunu dost tavsiyesi olarak alın ve kusu aldıgınız yere iade edip hayat boyuncada almayın bidaha
  • Oda senin kendi yorumun. Herkes farklı düşünebilir. Ben evcil hayvan aldım 1 yıl sonra bitlendide geri verimmi yada ötenazimi uygulayayım demiyorum. Burdaki olay farklı. Yani epeydir muhabbet kuşu almadım parayla ve belki kuşçu bitli diye uyguna vermişte olabilir. Benim amacım eğer kuşçu tarafından bi iteleme varsa bunu engellemek. Yoksa 1995 ten beri farklı zamanlarda hem muhabbet kuşu hemde kanarya bakmışlığım var. En son 1 ay önce açık camdan kanaryam kaçtı 1 aydır üzülüyodum bunu aldım. Siz aldığınız 3 günlük kuşunuzda bit vs çıksa şüphede kalmazmısınız. E ozaman gidin gidin kuşçudaki bütün bitli pireli kuşları evlat edinin okadar hayvanseverseniz. Sizde şunu unutmayınki kuş sevgisi olmayan kimse gidipte parasına kıyıp kuş almaz. Ama kuş sevgisi başka hasta veya bitli kuşu birilerinin sana yedirmeye çalışması başka.

Eğer bana sağlam gelipte sonradan bitlenen bir kuş olsa şuan elimde onu temizlemek için elimden geleni yapardım. Yorumunuzu buna göre apın bu durum farklı.

• petshoplardan aldıgınız kusların yüzde 80 inin hasta oldugunu unutmamızını hatırlatırım hayvan sever sizin aldıgınız yerlerden kus almıyor zaten biz hobicilerden alırız kus tartsımaya girmiyroum ben sadece öneride bulundum ben olsam sprey alırdım o kusu ordan kurtarmısınız oraya geri geri götürmek onun ölmesi demek zaten
  • Tavsiyeyi bu şekilde yapsan daha makbule geçerdi. Hayvancılardan kuş almayalı epey olmuştu, çünkü genelde eş dosttan alıyordum kanarya yada muhabbeti ve ilk kez böyle bişeyle karşılaştım. Eğerki tüm hayvan satan hayvanların hayvanları böyleyse kuşumu iyileştiririm ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nette baktım ama sonra ucuxunuda buldum. 5tl ye aldım ilk dün akşam uyguladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Nette baktım ama sonra ucuxunuda buldum. 5tl ye aldım ilk dün akşam uyguladım.

sonucu yaz bizede işe yaradımı
  • Yazarım buraya, ama daha dün ilk spreyi sıktım. Kafesinde plastik ve demir aksamlarını kaynar suyla yıkadım. sonra gece kafesin bi köşeye panmuk koydum sabah kalkınca baktım hiç parazit yoktu. 1 Hafta kullanayımda şunu belli olur durum. Dün akşam sıkarken kanat altlarında göremedim ama bit var tabi az olabilir ama var.

• Tulgacan kullanıcısına yanıt
    bana kuşçu alırken 5 tl ye satmıştı alalı 2 hafta oluyor..
    ama sanki içinde su var
    sızın kusunuz gıbı benım kıde kasınıyor arada ama bıt yoktur sanırım siz nasıl anladınız oldugunu
  • Ben gördüm kardeş çıkıyor tüyünden hop giriyor içeri. 1mm boyunda kahverengi asalak. Bit herhalde. Ama şu spreyi dün 2-3mm lik bi böceğe sıktım hatta sprey damlasında tuttum ne boğuldu ne öldü. Anlamadım sprey hikaye herhalde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.