Şimdi Ara

Yeni aldığım ekran kartıyla ilgili problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün AGP anakartım için sapphire HD4650 aldım. Herşey güzel , oyunlarda acaip performans artışı oldu ancak bir problem var. Bir süre oyunda gayet güzel bir şekilde oynadıktan sonra bir anda oyundaki ses gidiyor ve oyun donmaya başlıyor.(Kesik kesik görüntüler vs.) Oyundan çıkıp girdikten sonra yine aynı performansta oynamaya devam edebiliyorum.Ekran kartından kaynaklanan bir problem gibi görülüyor. Ekran kartı ısınınca sanırım Fan çalışmıyor. Zaten kasadan da ek bir fan sesi gelmiyor. Kısacası ekran kartına takılı olan fanın çalışmadığından şüpheleniyorum. Çalışıp çalışmadığını denemenin bir yolu var mı?

(Ati Catalyst'de ATI overdrive da Fan hızı her zaman %0 olarak görünüyor. )

Yardımlarınızı bekliyorum . Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşım açarsın kasanın kapağını bakarsın, bu kadar zor mu yani bu sorunun cevabı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Arkadaşım açarsın kasanın kapağını bakarsın, bu kadar zor mu yani bu sorunun cevabı...

• quote:

Arkadaşım açarsın kasanın kapağını bakarsın, bu kadar zor mu yani bu sorunun cevabı...

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

• Ekran kartının fanıyla ilgili bir problem yok. Başka ne gibi bir sebepten yukarıda yazdığım durum gerçekleşebilir?
  • oyun oynarken kasma yapmaya yakın yada kasma yaptığı an Ati Catalyst'de gpu sıcaklık değerini görmeye çalış. sıcaklık kaç derece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o driverda bir problem olabilir nerden indirdin driverı? driver hangi sürüm? işletim sistemin nedir? bütün oyunlardamı yapıyor ? sistemin hakkında bilgi verirsen iyi olur.
  • driver kartın orjinal kutusundan çıktı. Sapphire'in sitesinden güncelleme yapamadım henüz. İndirme hızı çok yavaş. Sanırım sitede bir problem var.
    Catalyst sürümü 9.6

Oyunda kasma başladığı anda oyunu kapatıyorum ve ATI catalyst i açıyorum. Sıcaklık 46-48 gibi görünüyor.
  • Peki, riva tarzı bir yazılımla kartın gpu ve ram hızlarını oyun esnasında ekrande görebilirsen, hızlarda bir değişim oluyormu bakıver.

GT240 ile (oc yapınca) oyunda belli bir süre sonra kart çalışma hızını masaüstü değerlere düşürüyordu ve 90 fps veren yer aniden 25-30 lara düşüyordu. Kontrol etmende fayda var.

riva tuner kullanımı için;http://forum.donanimhaber.com/m_18332167/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.