Şimdi Ara

Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli

Bu Konudaki Kullanıcılar: talebe35
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
18
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Yeni Mini Countryman ülkemizde birkaç aydır satışa ve ozellikle elektirikli olan 204hp 250nm güç 64.6kw batarya kapasitesine sahip olan modeli %10ötv diliminde kaldığı için benzinli kardeşinden ve daha güçlü olan elektirikli versiyonlarından daha uygun bir fiyata sahip.


    Aracı almayı düşünenler yada almış olanlar forumda bir araya gelebiliriz, bu aracla ilgilenen çok insan var ama ortak bir platform yok bu bakımdan burası tam da yeri olabilir.


    Bmw ix1 ile yeni countryman Almanya da aynı bantta üretiliyorlar aynı bataryaları ve motorları kullanıyorlar, teknoloji olarak ve kalite olarak birbirleri ile benzerler. Ebat olarakta çok yakınlar,



    Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli


    Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli







  • Konu hayırlı olsun. Başlığı oluşturan arkadaşa teşekkür ederim. Aracı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum. Sorusu olan, merak eden arkadaşlara yardımcı olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thief27 -- 24 Haziran 2024; 0:8:46 >
  • thief27 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Şuan güncel x1 f48 18isdrive kullanıcısıyım ama potansiyel mini countryman e kullanıcısıyım diyebilirim :)
    Ön siparişi geçtik beklemedeyiz aracı alırsam daha detaylı paylaşımlar yaparım 👍
  • ben de sipariş ettim elektriklisini, temmuz sonu geleceğini söylediler 2 hafta önce ama sonradan hiç aramadım. bu konunun varlığı çok iyi olmuş, ellerinize sağlık.

  • ozgeksa1 O kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hayırlı olsun, bizim siparişte 14 haziranda verildi takipteyiz, borusan avcılardan verdik. Bu aracı alırken ikilemde kaldığımız diğer araç tesla model y sr. Countryman i ya çok beğeniyorlar yada hiç beğenmiyorlar, biraz göz aşinalığına ihtiyaç var gibime geliyor.

    Siz hangi araçtan geçiş yapacaksınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teksaz16 -- 24 Haziran 2024; 20:7:4 >
  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, sizlere de hayırlı olsun, ilk aracımız a3, 2. Olarak ise q2, ateca ve arona sonrası buna geçmeyi planlıyoruz. Elektrikliye alışabilirsek ilerde belki a3 yerine de bir elektrikli alınabilir duruma göre. Biraz öyle cidden hocam, yurtdışı youtube yorumlarında da ya aracı çok sevmişler ya da beğenmemişler. Özellikle eski mini fanları tasarımı pek sevememiş ama bence marka adına aracı büyütmek güzel bir gelişme oldu, daha geniş kitlelere ulaşılabilir böylece.

  • ozgeksa1 O kullanıcısına yanıt

    Siparişte uzun sürecek gibi hocam, biz 14 haziranda siparişi geçince ben en geç temmuz 20 gibi gelir diyordum ama ağustos 10 civarı dedi satış temsilcisi. Bekleyeceğiz ve %10 ötv devam ederse alacağız inşallah.

    Aracı kullananlar henüz burayı keşfetmediler onlarda tüketim, donanımlar ve kullanışlılık gibi konularda burada paylaşımlarda bulunurlarsa almayı düşünenler için iyi bir referans olacak.

    Uzun yolda tahminim 110-130 bandında hızlarda bu araç 100kmde en çok 16-17kw civarı tüketecek bu tüketimle de %100 den %20ye sarjla rahat 300km yol gidebilir hatta fazla da gidebilir ama bunlar denenmeden bilinmez.

    Tesla model y sr hernekadar daha iyi bir sürtünme katsayısına sahip olsa da batarya kapasitesi bu araçtan daha düşük. Hatta bazı kullanıcılar uzun yolda bataryanın kapasitesinin düşük olmasından kaynaklı biraz şikayetçiler. Birde tesla model y de beni en çok rahatsız eden konforsuz ve terleten koltukları oldu, cam tavanın perdesiz oluşuda klimaya ekstra bir yük getiriyor, countryman sunroof perdesi sayesinde ve konforlu koltukları ile daha rahat bir yolculuk sağlar doye düşünüyorum.

    Countryman de adaptif hız sabitleyici ve navigasyon yok diye biliyorum ama yanlışta biliyor olabilirim. Birde bu araçta ambiyans aydınlatma olmaması da biraz can sıkıcı ama olmazsa olmaz değil tabiki. Benim beklentim keyifli ve konforlu sürüş. Testten edindiğim izlenime göre de araç elektirikli bir cihaz gibi değilde keyif veren bir otomobil gibi olmuş, sonuçta bi araçların bize keyif vermesi de önemli bir kriter





  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    hocam dün sordum ben de, temmuz sonu ağustos başı gibi dediler benim siparişe. forumda olan bi arkadaşın tüketimi şehiriçi 15ti. ekşide yorum yapanlardan birinin verilerine göre ise uzun yolda da 16-18 arası olacak gibi 130 aşılmazsa. youtubeda da bir eleman var, o 19 yakıyor ama o biraz hızlı sürüyor anladığım, 140ları geçtiği oluyor.


    bu aracın ingilterede satışı 47 bin pound hocam. o 47 bin poundluk araçta cam tavan yok ama Türkiye paketinde eksiltilen donanımlar var. böyle düşününce bu araba her ne kadar bu fiyatı hak etse de ambiyans bence de kaldırılmamalıydı.

  • Alacak arkadaşlara fayda sağlar diye paylaşıyorum. Daha önce Android Auto kullanırken seyahat planlayıcısı çalışmıyordu iphone ile beraber hem digital key hem de seyahat planlayıcısı ve navigasyon sekmesi aktif hale geldi. Bu arada güncelleme almış da olabilir o yüzden yanıltmak istemem ama şu anda misal İstanbul'dan Antalya'ya gideceğiniz zaman şarj etmeniz gereken durakları tıpkı Teslalarda olduğu gibi size gösteriyor ona göre rota belirliyor. Aynı şekilde tıpkı teslalarda olduğu gibi herhangi bir anahtara ihtiyaç olmadan cep telefonu ile aracı çalıştırabilir, cep telefonu ile bagajı açıp klimayı başlatabilirsiniz.

  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    Mesajı yeni gördüm aracı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Uzun yolda ortalama 15.6 KW tüketti, şehir içinde 14 civarında tüketimi var. Araç full doluyken 500 KM menzil gösteriyordu. Araçta az önceki mesajda da belirttiğim gibi navigasyon, tıpkı teslalarda olduğu gibi seyahat planlayıcısı var. Ben tesla siparişi verip iptal ettim. Tesla'yı da test ettim, sürüş konforu olarak Mini, Tesla'dan çok daha iyi. Süspansiyonları çok daha yumuşak, kasisleri teslalara kıyasla hissettirmiyor. Benim Tesla'dan vazgeçip Mini almamın asıl sebebi de hep SUV araçlar kullandığım için Mini'nin sürücü koltuğu Tesla'ya kıyasla daha yukarıdan görüş sağlıyor, tabii insanların öncelikleri değişebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thief27

    Mesajı yeni gördüm aracı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Uzun yolda ortalama 15.6 KW tüketti, şehir içinde 14 civarında tüketimi var. Araç full doluyken 500 KM menzil gösteriyordu. Araçta az önceki mesajda da belirttiğim gibi navigasyon, tıpkı teslalarda olduğu gibi seyahat planlayıcısı var. Ben tesla siparişi verip iptal ettim. Tesla'yı da test ettim, sürüş konforu olarak Mini, Tesla'dan çok daha iyi. Süspansiyonları çok daha yumuşak, kasisleri teslalara kıyasla hissettirmiyor. Benim Tesla'dan vazgeçip Mini almamın asıl sebebi de hep SUV araçlar kullandığım için Mini'nin sürücü koltuğu Tesla'ya kıyasla daha yukarıdan görüş sağlıyor, tabii insanların öncelikleri değişebilir.

    Yanıt için teşekkürler.

    Aracın lansmanda çok fazla videosu yayınlandı ama detaylı kullanıcı testi şuan için yok. Tesla bu konuda daha şanslı alan çok olduğu için etkileşimde fazla oluyor.

    Bizim araçlardan ülkeye kaç adet giriş yaptı/yapacak bilmiyorum ama satış danışmanlarının söylediğine göre sipariş veren çok ama teslimat hızını bilemiyoruz tabiki.





  • Merhaba, elektrikli modelde ev tipi şarj kablosu ve hızlı şarj kablosu çıkıyor sanırım. Bunun dışında alım esnasında herhangi bir ek aksesuar vb.. veriyorlar mı? Ek olarak aracı kullanırken yaşadığınız en major sorun yada geliştirilmesi gereken bir konu dikkatinizi çekti mi? Elektrikli Favoured da Adaptif Cruise, Navigasyon ve Deneyim modları bulunmuyor. Bence mevcut donanım yeterli gibi. Bizim de teslimat Ağustos görünüyor. Haziran başı sipariş vermiştim.

  • EmrahBoz77 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Aracınız şimdiden hayırlı olsun, aracı teslim alanlar sorularınızı daha net yanıtlayacaktır. Benimde teslim almış olanlara ilave sorularım olacak,


    - Sizinde sorduğunuz kablo olarak ev içinde ac ve dc içinde uygun kablolar var mı? (Konuyu pek bilmediğim içib ac ve dc aynı kablo mu onu da bilmiyorum)


    - Navigasyon mini connected ile gelecek deniyor ama net değil. Deneyim modu olarak Core-Green-Go Kart modları var ama Timeless ve adını hatırlayamadığım bir yada bir kaç mod bulunmuyor.


    Aracın güzel özelliklerinden birisi de araçta dikey ve yatay park var.

    Güncel bmw x1 kullanıcısı olarak run on flat teknolojisi

  • Araçla birlikte AC şarj kablosu veriliyor onun haricinde bir kablo yok.

    Navigasyon var, daha önce de yazmıştım aktif olarak kullanabiliyorum. Iphone aldıktan sonra birçok özelliğini kullanabildim. Mini connected store, mini sesli asistanı vesaire hepsi aktif kullanılabilir halde. Deneyim modları yok doğru, sadece go-kart, core ve green modu var. Park asistanı var ve baya güzel. Bir sorun yaşamadı. @EmrahBoz77 Bey'in de sorusuna cevap vermiş olayım, aracı alırken yalnızca paspas verildi, onun haricinde bir aksesuar verilmedi. Geliştirilmesi gereken bir sorun şu an için göremiyorum. Özellikle uzaktan erişim geldikten sonra benim şu da olsun diyebileceğim bir şey kalmadı. Daha önce elektrikli araç kullanmamıştım, bu konuda tecrübeli arkadaşlar daha iyi yanıt verebilir, benim tek alışamadığım husus kalan KM verisinin sürüş esnasında çok sık değişmesi. Misal bir yokuş tırmanırken 400 KM olan veri bir anda 200'lere düşüyor ama yokuş inerken de tam tersi oluyor. Keşke bunun yerine daha genel, ortalama bir veri sunsaydı dedim. Yalnız bu belki tüm elektrikli araçların sorunudur. Dediğim gibi daha önce deneyimim olmadığı için bu bana tuhaf geldi. Bunun haricinde bir sorunum yok.

    Yine @EmrahBoz77 Bey yazdığı için tekrar edeyim, araçta navigasyon, seyahat planlayıcısı var. Sadece animasyonlu navigasyon yok.





  • Bilgiler için teşekkür ederim, ara ara kullanıcı deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.

  • thief27 kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam ben de 16 Mayista teslim aldim. Bugun gordum konuyu.

    Navigasyon var demissiniz ancak bende applecarplay baglamadan calisan bir navigasyon yok acaba siz yeni teslim aldiniz ve guncel yazilim mi var sizde
  • illiustr kullanıcısına yanıt

    Hocam apple ile digital key oluşturdum. Apple wallet'ta mini gözüktü, daha sonra mini diye bir uygulama indirdim. Fotoğraflarını atarım. O program aracılığıyla uzaktan erişim sağladım ve aracın menüsüne girip mini connected store diye bir uygulama var. Oraya girip tüm update'leri yaptım. Sonrasında çalıştı. Ben Carplay'in navigasyonunu kullanmıyorum aracın kendi navigasyonunu kullanıyorum. Bu arada mini'nin kendi sesli asistanı da update yaptıktan sonra aktif hale geldi.

    Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli


    Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thief27

    Araçla birlikte AC şarj kablosu veriliyor onun haricinde bir kablo yok.

    Navigasyon var, daha önce de yazmıştım aktif olarak kullanabiliyorum. Iphone aldıktan sonra birçok özelliğini kullanabildim. Mini connected store, mini sesli asistanı vesaire hepsi aktif kullanılabilir halde. Deneyim modları yok doğru, sadece go-kart, core ve green modu var. Park asistanı var ve baya güzel. Bir sorun yaşamadı. @EmrahBoz77 Bey'in de sorusuna cevap vermiş olayım, aracı alırken yalnızca paspas verildi, onun haricinde bir aksesuar verilmedi. Geliştirilmesi gereken bir sorun şu an için göremiyorum. Özellikle uzaktan erişim geldikten sonra benim şu da olsun diyebileceğim bir şey kalmadı. Daha önce elektrikli araç kullanmamıştım, bu konuda tecrübeli arkadaşlar daha iyi yanıt verebilir, benim tek alışamadığım husus kalan KM verisinin sürüş esnasında çok sık değişmesi. Misal bir yokuş tırmanırken 400 KM olan veri bir anda 200'lere düşüyor ama yokuş inerken de tam tersi oluyor. Keşke bunun yerine daha genel, ortalama bir veri sunsaydı dedim. Yalnız bu belki tüm elektrikli araçların sorunudur. Dediğim gibi daha önce deneyimim olmadığı için bu bana tuhaf geldi. Bunun haricinde bir sorunum yok.

    Yine @EmrahBoz77 Bey yazdığı için tekrar edeyim, araçta navigasyon, seyahat planlayıcısı var. Sadece animasyonlu navigasyon yok.

    Yanıtınız için teşekkürler. Sadece Ac kablo veriliyorsa o zaman Dc şarj için ayrı kablo mu almamız gerekiyor? Evde şarj içinde farklı bir kablo mu gerekiyor?





  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    DC için kablo alınmaz zaten DC istasyonlarında kablo var. Evde şarjı wallbox üzerinden yapacaksanız farklı bir kablo gerekmez ama normal priz üzerinden yapacağım diyorsanız bir ara kablo gerekli.

  • thief27 kullanıcısına yanıt

    Yanıt için sağol hocam aracı alırsak memlekete gittiğim zamanlarda evden şarj etme imkanım olacak ama evden şarj için dediğiniz gibi kablo gerekli kar/zarar hesabı yapıp ona göre almak gerek sonuçta yılda en çok gittiğim zamanlarda 8-10 kez kullanacağım

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.