Şimdi Ara

Chevrolet Rezzo hakkında bilgisi olan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
35.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili D.H. üyeleri,
    Aranızda Chevrolet Rezzo hakkında bilgisi olan varsa yanıtlarınızı bekliyorum. Bilgi derken yanıt aradığım konuları; tüketim, hızlanma, yol güvenliği, arıza güvenilirliği şeklinde sıralayabiliriz.

    Yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba, gördüğüm kadarıyla şu ana kadar 15 kişi bu başlığa göz atmış ancak kimse yanıt yazmamış. Demekki bu modeli benim gibi merak edenler var, ancak kullanan pek yok galiba.

    Saygılar
  • kalos,lacetti,rezzo,evanda GM chevroletin koredeki fabrikalarında yapılmıştır.çin malı değillerdir. GM daewoo yu da bünyesine kattıktan sonra bu araçların bazılarını opel motorlarıyla beraber tekrar satışa sunmuştur. şu an ülkemizde chevrolet adında stılan bazı modeller, başka ülkelerde yine GM bünyesinde bulunan SUZUKİ nin modeliymiş gibi satılıyor. sonuçta tamamen pazarlama taktiği bütün chevroletler GM kalitesine uygundur yani öyle sanıldığı kadar eften püften değildir.
    bir komşumuzun 2004 model oluyor sanırsam, ilk çıktığında almıştı. beyaz renk rezzosu var. aracından çok memnun. 1999 model renault scenic ini satıp bunu almıştı. hiç pişman değilim. çok güzel bir araç,performansı iyi. donanımı iyi. kısacası ne kadar para veriyorsanız o kadarlık bir araç alıyorsunuz.
    alınca yaptığı ilk iş lastiklerini değiştirmek olmuştu çünkü üzerindeki hankook lastikler çok kötüydü. yakıt tüketimi şehir içinde 10lt civarındaymış bu duruma da LPG ile çözüm buldu. anlıycağınız çok memnun biniyor aracına.
    yakıtı dert etmeyin. eper 0 alısanız anahtar teslim garantili lpg ile alabiliyorsunuz.
    benim diyeceklerim bu kadar.
    hem marka hakkında hemde model hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Chevrolet Club a aynı soruyu sorabilirsiniz. arkadaşlarım yardımcı olacaktır.

    ayrıca arabam.com un yapmış olduğu test linki belki biraz daha fikir edinmenizi sağlar.
    iyi forumlar

    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=27




  • Bir öğencimin annesi kullanıyor Rezzo.
    Tek bildiğim içinin genişliğinden memnun oldukları. Hatta minibüse bineceğiz diye takılıyorlardı birbirlerine.
  • çeşitli topiclerde de belirtmiştim birkez daha tekrararsam insanlarımız bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar. yukarıda cell-im`in de belirttiği gibi chevroletler çin`de üretilmiyor kore`de üretiliyor. kaldı ki bir arabanın nerede üretildiği değil kalitesi önemlidir. jetta`da almanya`da değil meksika`da üretiliyor. 206 sedanlarda iran`da üretiliyor. honda city artık çin`de üretilecek. firmalar artık nerede üretim maliyetlerini düşüreceklerse üretimlerini o ülkelere kaydırıyorlar. sanki chevrolet`ler korede üretiliyorda kia ve hyundai`ler farklı bir ülkede mi üretiliyor. hiç olmazsa chevy`nin arkasında bünyesinde opel, buick, cadillac, hummer gibi markalarıda barındıran GM gibi bir otomotiv devi var. rezzolarda da kullanılan motor yıllardır opellerde kullanılmakta olan ecotec motordur. bu motor artık kendini ispatlamıştır. kronik EGR valfi kirlenmesi dışında bir sorunu bulunmamaktadır. bunun da çözümleri çok basittir. (ya her 20-25 bin kilometrede carbon clean yaptırılır ya da basitçe EGR iptal edilir) benim 1.4 (95 beygir) aveo HB aracım var ve yakıt tüketiminden de gayet memnunum. yakıt tüketimi haricinde de donanımı gayet yerinde. (ABS, çift hava yastığı, sis farları, 15 inc alüminyum jant, deri direksiyon ve vites topuzu, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, CD çalar, 6 hoparlör, servis masası, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, gözlük muhafazası, 4 cam otomatik...). rezzolarda benzer donanımla satılmaktadır ve fiyatıda sınıfına göre çok uygundur. önemli olan sizin arçtan beklentilerinizdir. o bunu demiş şu bunu söylemiş bence kararlarınız üzerinde etkili olmamalıdır. bence bir chevrolet bayisine gidin ve test edin. en sağlıklı bilgiye ulaşacağınıza eminim. sonuçta Rezzo MPV sınıfı bir araç. bu araçta diğer sınıflarda olmayan birçok avantaj olacağı gibi bazı dezavantajlarıda olacağı su götürmez bir gerçektir. en büyük dezavantajı ağırlığı ve buna bağlı olarak performansının düşük kalmasıdır. bir diğer dezavantajı ise yüksekte konumlandırılan ağırlık merkezi yüzünden yol tutuş problemleri yaşayabilirsiniz. tabiki bu tamamen sizin sürüş stilinize bağlı olarak değişir. aracın limitleri zorlanmadığı sürece bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. kaldı ki tüm bu olumsuzluklar sadece rezzo`da değil tüm MPV sınıflarında (zafira, meriva, scenic...) vardır. şimdiden kararınız hayırlı olsun. eğer aracı alırsanız sizi de chevrolet club`da görmek bizi sevindirir.

    saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 3 Mayıs 2007; 10:44:23 >




  • Öncelikle görüşlerini belirten arkadaşlara teşekkür ederim. Ailesi büyüyen büyümekte olan herkes gibi ben de mantıklı olarak aracımı bir MPV ile değiştirmeyi düşünüyorum. Şu andaki aracım 99 model corolla 1.6. Genel olarak aracımdan çok memnun olmakla birlikte artık bagaj ve iç mekan hacmi beni tatmin etmemeye başladı. Rezzo'nun testlerini okudum, gerek dizaynı gerekse kullanışlılığı ilgimi çekti. Bir otomobil sever olarak Chevrolet'in gelişimini yakından takip ediyorum. Firma'nın güvenilirliği hakkında şüphem zaten yok. Yakıt tüketimi arabam.com testinde 9 lt olarak belirtilmiş, benim corolla da teste göre 9.4 lt yakıyor. Ben şu anda LPG kullanıyorum ve ortalama 9.5 lt yakıyorum. Benzindeyken de hiç bir zaman 9 lt yi geçmedi (en ağır trafik koşulunda bile). Zaten Rezzo'yu sıfır km de alsam LPG'li alırım, kullanılmış alsam da ilk iş gidip 2A'da BRC Sequent 24 taktırmak olacak.

    Rezzo kullanıcıları lütfen araç hakkındaki görüşlerinizi yazmaya devam ediniz, ben ve eminim diğer alternatif-ekonomik MPV arayanlar görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 3 Mayıs 2007; 13:06:09 >




  • Rezzo gorunusu bakımından guzel ve tatlı sınıfına göre değişik bir stili war bi ara bende almayı dusunmustum ama nasıp degılmıs kalos aldım :ben aracımda bı lastıklerınden memnun degılım :lastıkler cbk bozuluor ve yol tutusunu acaıpp dusuruor son söz sende sende chv kullanıcısı olabılırsın.lpg rezzo al derım :ne alırsan al hyr lı olsun chev. al derım son sozum ii sanslar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tartısılmaz

    Rezzo gorunusu bakımından guzel ve tatlı sınıfına göre değişik bir stili war bi ara bende almayı dusunmustum ama nasıp degılmıs kalos aldım :ben aracımda bı lastıklerınden memnun degılım :lastıkler cbk bozuluor ve yol tutusunu acaıpp dusuruor son söz sende sende chv kullanıcısı olabılırsın.lpg rezzo al derım :ne alırsan al hyr lı olsun chev. al derım son sozum ii sanslar


    Teşekkürler arkadaşım.
  • chevrolet =daewoo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman

    chevrolet =daewoo


    chevroletin belki ilk çıkardığı modelleri (2004) daewooya benzese bile şu anda çıkan yeni modeller aveo sedan, captiva, epica gibi modellerin daewooyla bir alakası yok. kaldıki chevrolat GM kalitesinde üretim yapan bir markadır. şu an satılan captiva ve opel antra birbirinin aynısıdır. fakat insanlar alırken önceliği opele veriyor, oysaki bu iki araç motor donanım vb gibi yönlerden bir birinin aynısı ve aynı bantta üretiliyor. şu anda chevrolet lacetti hb ler bazı ülkelerde suzuki olarak satılıyor . chevroletlerde motordan çok şikayet edildiği özellikle kurumlanma vb sorunların çok olduğu söyleniyor bunun nedeni desevigneninde belirttiği gibi EGR dir ve aynı şikayetler bir çok opel motorundada mevcut yani anlıycağınız bu tamamiyle bir satış stratejisi. sonuçta chevrolet GM çatısı altında üretim yapan bir markadır.




  • evt guzel araBA REZZO 2009 modelınde eskı modellerıne ayrıcalık.far sensöru yagmur sensoru sunroof gıbı ozellıklerı.de war
  • merhaba;
    yaklaşık 3 yıldır yorum yapılmamasına üzüldüm sahsen. Ailemize bir küçük üye katılacak olması sebebiyle bizde Rezzo ile ilgilenmeye basladık.ikinci el arıyoruz. kullanan arkadaslardan yorum alabilirmiyim ? hatta satmak isteyen arkadaslarda varsa Ankara'da ikamet etmekteyim.

    ilgilenen arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.

    Saygılar,
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.bende rezzo 2006 kullanıcısıyım,aracımda açılır tavan,GI Marka Lpg 500 km önce takıldı,dijital klima,çelik jant,4 kapı cam otomatik,elektrikli aynalar,gözlük saklama kabı,ABS EBD,isofix yani aklınıza gelebilecek her türlü donanıma sahiptir..zaten comfort modelidir satmamdaki sebep ise ev alacağımdan dolayı satıyorum.arabam 159 bin de ayrıca değişeni vuruğu çarığı çürüğü yoktur,sağ çamurluk ve sağ kapıda bel altında birer karış boya vardır.Açıkçası galericiye verip fiyatını öldürmelerini istemiyorum..bir arkadaşım satan varsa belirtsin demiş o yüzden buraya eklemek istedim..ilgilenen varsa mesaj atabilir..selam ve dua ile
  • MERHABA. BENDE AVEO VARDI. ÇOK FAZLA KALMADI. EV İÇİN SATTIM.
  • slm..2004 model rezzo kullanıyorum.bir hafta önce abs ve el fren arıza lambası yandı- bir gün sonra kumanda ile kapıların açılmasında sorun yaşamaya başladım., ardından arka silecek kendi kendine çalışmaya başladı ve silecek sürekli çalışıyordu. aracın çalışmasında ve motorunda hiç bir sorun yok ve gayet sağlıklı..aracımı adana'da servise götürdüm.bilgisayara bağladılar hiç bir arıza vermiyor.aracın bir gün serviste kalması gerektiğini söylediler.bir gün sonra beni aradılar abs kablosunu değiştiğini söylediler.arka silecek motorunun arızalı olduğunu, alarm beyninin arızalı olduğunu belirttiler 100 tl maliyet ile servisten çıktım.aracımı oto kilit ve beyin işi yapan bir yere götürdüm.arkadaşlar yaklaşık 2 saat sonra arızayı tespit ettiler..bağaj açıldığında sol tarafta bagaja giden 7 adet kablodan 5 tanesi kopmuş ve kısa devre yapmış.kablo bağlantıları yapıldı ve her şey normale bindi. servise kalsaydı 1200 tl masraf çıkardılar ve arızanın onarılmasına garanti vermediler...servis hikaye önemli olan işin ehline düşmek..




  • ayrıca aracımdan çok memnunum bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım.rutin bakımları harici bir masraf çıkarmadı..2. eli biraz zayıf fakat binmek için çok ideal bir araç.2.elini almak isteyen düşük kilometrede bakımlısını bulabilirse değerlendirebilir.geniş iç hacime sahip-koltuklar katlanma özelliği ve bir çok gizli bölmesi var. bu özellikte yerli aracın yarı fiyatına bulunabilir..
  • 2 yıldır kullandığım rezzo 1,6 var. ilk sahibinden almıştım. arıza lambasını söndürmek nasip olmadı daha doğrusu kalıcı olarak söndüremedik. Hararet müşürü arızalı diyor ama ne yerini ne de şeklini bilen usta bulamadım Fatsa'da... gerçi Ankara'da da bulamamıştım ya neyse.
    Araç her hali ve kelimenin tam manasıyla bir aile arabası.
    Geniş iç hacim, keyifli sürüş v.s. v.s.
    Şimdi de istirahatte.
    Hastalandı.
    3 gündür yatıyor.
    Elektrikçi, motorcu vs. bir çok usta (pardon doktor) ile görüştüm ama herkes akıl vermekten öteye geçemiyor.
    Demem o ki servis ve yedek parça haricinde 10 numara araba.
    Lakin bu ikisi zaten yeterince bel büküyor.
    Bir de firmanın ülkeden el çekmesi eklenince, nur topu gibi elinizde kalan bir araç.
  • Chevrolet rezzo hakkında bilgi edinmek isteyenlere şunu söyleyebilirim ikinci kez rezzo biniyorum son 3 yıldır aktif kullanıyorum Araç performans olarak zayıf diyenler var, tam bir uzun yol aracı araca 108 bg düşünün 1300 kg motor gücü ve kaporta hızını aldığında aracı durduramazsınız uzun yolda gaza dokunur çekersin yakıt tüketimi o yüzden iyidir şehir içi zaten fazla hıza gerek yoktur, araç çok donanımlı modellerine göre 2004,2008 rezzo da olan donanım başka Araç ta yok parasına göre hem donanımlı hem kaliteli araçta yeni modellerde olmayan donanımlar var, çelik jant dijital klima sanruf elektrik aynalar far ayarı 4 cam elektrik sensör yağmur arka koltukta özel açılan masa koltuk arkası sehpa önlerde ve arkada 4 ayrı gizli bölme derken say say bitmiyor Araç opel 1,6 motor gücü yeterli tam bir hacim var yayla gibi içi oğlum 1,96 cm boyunda bu Araç dışında başka Araç kullanamıyor anlıyacağınız tam bir aile arabası şiddetle tavsiye ediyorum iki seferdir alıp kullanıyorum ve çok memnunum alınca göreceksiniz zaten herkese hayırlısı olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.