Şimdi Ara

Yemek yedikten sonra ders çalışamama hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mesela 8 de kalktım 10 a kadar çalıştım 10 da kahvaltı yapıyorum bir yorgunluk ağırlık çöküyor azcık 10dk yatayım desem uyku basıyor hal kalmıyor psikolojik bir şey mi anlamadım valla var mı sizde böyle bir şey

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yemek Yedikten Sonra Ders Çalışamamanın Nedenleri

Yemek yedikten sonra ders çalışma isteğini kaybetmek yaygın bir sorundur. Bu durumun birkaç nedeni vardır:

• Kan Şekerindeki Ani Değişimler: Ağır bir öğle yemeği kan şekerinde ani bir yükselmeye neden olabilir, bu da uyuşukluğa ve konsantrasyon güçlüğüne yol açabilir.
    • Sindirime Yönelik Kan Akışı: Yemek yedikten sonra kan, mide ve bağırsaklara yönelir, bu da beyne giden kan akışını azaltır ve bilişsel işlevleri olumsuz etkiler.
    • Hormon Salınımı: Yemek yemek, uykuyu tetikleyen hormon olan insülinin salınımını uyarır. Bu, öğle yemeğinden sonra uyuşuk ve halsiz hissetmenize neden olabilir.
    • Fizyolojik Tepki: Sindirim, vücudun önemli miktarda enerji harcadığı karmaşık bir süreçtir. Bu, yemek yedikten sonra yorgun ve bitkin hissetmenize neden olabilir.

Yemek yedikten sonra ders çalışamama sorununu çözmek için birkaç strateji uygulayabilirsiniz:

• Hafif Öğle Yemekleri Yiyin: Ağır veya yağlı öğle yemeklerinden kaçının ve bunun yerine meyve, sebze ve tam tahıllar gibi daha hafif ve sağlıklı seçenekleri tercih edin.
    • Yemekten Sonra Bekleyin: Ders çalışmaya başlamadan önce yemek yedikten sonra en az 30 dakika bekleyin. Bu, sindirimin gerçekleşmesi ve kan şekeri seviyelerinizin normale dönmesi için yeterli zaman tanıyacaktır.
    • Düzenli Aralıklarla Hareket Edin: Yemek yedikten sonra kısa yürüyüşler yapmak veya yerinizde hareket etmek kan dolaşımını artırabilir ve uyanıklığı artırabilir.
    • Bol Su İçin: Hidrasyon, enerji seviyelerini yükseltmeye ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olabilir.

Yemek yedikten sonra ders çalışamama sorunu kalıcıysa, altta yatan tıbbi bir durumun bulunmadığından emin olmak için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • erken başlayayım güne rakip elensin ov yeah.. falan kafasındaysan ve uykunu alamazsan, doğaldır. verimli çalısacagın saat 4-5 saat zaten öbür türlü bütün verimin gider abi uykun var demek ki lmao
  • xuanchi X kullanıcısına yanıt
    O kafada değilim reis zaten o saatlerde kalkıyom hep
  • az ye
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    kahvaltı öncesi egzersiz yap
  • Bunun sebebi vucudunda yemek hedikten sonra sempatik sinirler ozetle ders calısman için gerekli olanlar pasifleşip, parasempatik sinirlerin bu da sindirim için gerekli olan sinirler aktif olması çözüm 30-45dk arası yemekten sonra dinlenmeye al ve vucudun işini yapsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahvaltıda ağır şeyler tüketmemek gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynısı bana da oluyor maalesef çözümünü bulamadım
  • Öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden sonra yaşadığım hadisedir kendileri. Çözümü var mıdır dersiniz , sanmam...
  • Ders çalışırken kahvaltı yap

• Doymadan kalkacaksın ağır şeyler yemeyeceksin tamamdır
  • Atmaca. kullanıcısına yanıt
    forumu ekşi sözlük gibi kullanmak jljööşmcknm

• bana da oluyor bu ya ders çalışamıyorum yemekten sonra
  • la aynı şey bendede okuyir öğle yemegini yedim şuan hic calisamiyom

• nikneym0 kullanıcısına yanıt
    Lan banada az önce oldu

• suicidalMert kullanıcısına yanıt
    biyle bi rehavet geliyor kafan ağırlaşiyor

• Bana da oluyor bu çözümü bulamadım :D
  • Kahvaltıda yağlı yemeyin domates peynir zeytin reçel tarzı beslenin fark oluyor cidden
    yağda yumurta bile uyku yapıyor bende yemiyorum
  • Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.