Şimdi Ara

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ (Information Systems and Technologies)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BÖLÜM OLARAK işletme + YAZILIM DERSLERİ GÖRÜRSÜNÜZ. Dersler neredeyse ybs ile aynı sadece biraz daha yazılıma kaçıyor ve yazılıma yönetim bilişim teknolojilerinden daha fazla hakim oluyorsunuz. Eee o zaman yazılım mühendisliği yada bilgisayar mühendisliği okuyalım niye bunu okuyacağız dediğinizi duyar gibi oldum şöyle ki :
    Eğitimi % 100 ingilizcedir.
    1-)işin yönetim kısmında olmak istiyorsanız mühendislikte işletme dersi almazınız
    2-) ilk yıllarınızda fizik kimya gibi lys görürsünüz bu ne abi ya diyebilirsiniz lys yede hazırlanmak gibi tek eksiğiniz türkçe kalır (Çünkü matematik olmazsa olmaz her yerde var).
    3-)inanılmaz seçenek sunulur önünüze ne işletme okumanın yanında günümüzün olmazda olmazlarından yazılım kasarsınız. İster iş analisti Sistem Yöneticisi, ağ Yöneticisi, web tasarımcısı, programcı , İşletme Yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon, bankacı olabilirsiniz. Mezun tanıdıklarımın çalıştığı şirketlerden birkaçı HEPSİBURADA.COM , VODAFONE, TURKCELL, YAPIKREDİ(internet güvenliği), öğretim üyesi ......
    BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ yeditepede bulunmakta. tabi bilkentte trakya ve mersindede ctis( bilgisayar teknolojiler ve bilişim sistemleri ) adı altında geçen bölümdür neredeyse birbiriniz aynısı olan bölümdür.
    Bu yıl Yeditepe Ticari bilimler Fakültesinin(bilişim sistemleride bu fakültede) yıllık fiyatı 25.500tl.
    Ama bölümün şöyle bir özelliği var aynı şey bilkent ctisde de var genel olarak %50 burslu olarak kazanılması çokda zor değil.
    KONTEJANLR
    %100 burslu kontejanı 5
    %50 burslusu kontejanı 15
    bursuz ise 20-30 civarı

    Eğer endüstri müh, işletmeye ve yazılıma ilginiz varsa kesinlikle okunması gereken bölümdür.

    BÖLÜMÜN ERASMUS ANTLAŞMALARI:
    Information Systems and Technologies EUROPIAN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES / EUROPAISCHE FACHHOCHSCHULE ( D BRUHL01) D BRUHL01 GERMANY

    Information Systems and Technologies KING SIGISMUND COLLEGE ( HU BUDAPES44) HU BUDAPES44 HUNGARY BUDAPEST

    Information Systems and Technologies "HOGESCHOOL UTRECHT / HU UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UTRECHT
    (NL UTRECHT24)" NL UTRECHT24 NETHERLANDS UTRECHT

    Information Systems and Technologies "FACHHOCHSCHULE MAINZ - UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
    (D MAINZ08)" D MAINZ08 GERMANY MAINZ

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GRANADA (E GRANADA01) E GRANADA01 SPAIN GRANADA

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GOTHENBURG (S GOTEBOR01) S GOTEBOR01 SWEDEN GÖTEBORG


    edit: Yapılan oryantasyon derslerinde hocamızın söyleminden alıntı yaparak yazıyorum.
    '' Bu fakülteden mezun olan hiçbir zaman işsiz kalmaz önüne gelen işlerden kafasına yatanı seçer. Bilgisayar mühendisi hayatta sizin kadar programlama bilgisi yoktur , ve onlar hesap makinası yapmaya çalışırken siz adam gibi program yazıyor olucaksınız , Ayrıca erasmus staj hareketlliğindende yararlanma yani yurtdışında staj yapabilir bunu için fakültemizin uluslararası ofisi var bu her fakültede olan bir şey değildir. Sizi yurtdışına yollamak için baya teşvik ediyoruz '' dedi.

    Ayrıca öğrencilerin çoğu uluslararası finans, uluslararası işletmecilik ile çap yapabilmektedir.
    edit: abi birde milyonlarca makinacı var, endüstrici var,mimar desen yine fazla niye hayallerinizin peşinden koşmuyoruz. Bende 30 binlerde yaptım ve hayallerim doğrultusunda bu bölümü yazdım. Kimseye mühendis olmadığınızı açıklamak zorunda değilsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markplat -- 21 Haziran 2016; 22:01:14 >



  • Zilyon tane okul sap anlaşmasını mı yapar ve ücretsiz sap sertifikası mı verir. Hiç sanmıyorum Yine burda manipüle ederek bir şey savunmuşsun yalan. Senin okulunda var mıydı?


    Ergen tavırları dediğin şu ki sen bizi küçük görmüşsün onu fark ettim ve sana detaylıca ağzının payını verdim. Step step her şeyi açıkladım senin gibi sallamasyon bir şekilde insanların seçim yapmış olduğu bölümleri ve geleceklerinden olan beklentileri senin gibi hiçbir şey bilmeyen tarafından küçük görülmesin diye. Sen konuyu açan adama olan manüpüleyi yapmışsın ee sen bu bölümdeki insanları hor görerek prim yapmaya çalışarak gebzeyi gedizi her neyse övüyorsun bende gelmiş sadece hepsine cevap vererek çürütüyorum.
    Ergen varsa oda sensin çünkü ben ergenlikten çıkalı 15 yıl oldu. Cevaplarında nerde çalışıyosun sen ya diye bir şey var mı ya haha.

    Ah çocuk şu durumda kendimden utanıcam belki ama çalıştığım yeri tarifenyazıyorum. Hatta sana aldığım maaşıda yazayım . Stajımı okulun 3. Yılında Vodafone turkcell avea 3 ünden X inde yaptım. X firması stajım bitmeden bana iş teklifinde bulundu. Aynı zamanda okuldaki hocamda istersen okuldada kalabilirsin demişti. okulda kalmamayı tercih ettim. Mezuniyet sonrası için 2.700tl + yemek+ ulaşım ama yaklaşık 5ay çalıştım çalışırken Garanti ,İş bankası, Yapıkredi , akbank 4ünden Y bankasından Bilişim (IT)departmanında İş teklifi aldım 3700 tl + yemek +ulaşım . Orda yaklaşık 2 yıl çalıştım maaşım 4250 yükseldi sonra yine aynı holdingin başka bir kolu olan bir sektöre iş teklifi yapıldı .
    Yani şuanda holdingin genel IT işleriyle uğraşan departmandayım . Oraya 6 binle işe başladım yine +yemeğin+ ulaşım simdi ise maaşım 9 bin lira civarı ama fazlada olabilirbazen proje üretirsem primlerde katlanıyor. yaşım 31 şuanda kanada ya 1 haftalık bir iş ziyaretindeyim .
    Buradaki işim tamamlandı sadece Boş vaktim oldu 2 gündür dh de yazını görünce hem gezerken hem seni insanları bilgilendiriyorum yarın ülkeye dönüyorum .

    İnsanları hiçbir zaman hor görmem ama senin gibi insanları hor görenler hariç .

    Arkadaşlarımda da iş bulamayan insan yok mezunlardada yok. Hocam ilk söylediğinde banada çok iddialı gelmişti ama gerçektende herkes kendi alanında iş buluyor ( mcdonalds, avm çalışanıvb şeylere kaymıyor ) sen kendi mezunlarını düşün sadece kendi bölümüne yaz bir şeyler yaz.



    Bugün düşünüyorumda eğer 10 bin olsaydım yine bu bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü seçerdim
    5 bin olsam belki işletme mühendisliği seçerdim.

    .

    Ben bu bölümde okuyan abla kardeş tanıyorum. Ablası tam burslu bölüme girmişti hatta 20 binlerdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Kardeşinin burslu puanı yetmedi bursuz olarak girdi bu bölüme hatta istanbulda burssuz olarak tüm mühendislik dallarını yazabiliyordu işletme yazabiliyordu ama yazmadı Çünkü ablası referans olup o bölümü seçtirdi.( bence konu kilit) kimse mutsuz olduğu bir yere parayla yollamaz kardeşini . Ablası telekomünasyon şirketlerinin birinde çalışıyor.


    Sanmayın ki yeni bir bölüm bilişim sistemleri bölümü 2003 den beri mezun veriyor. Senin okulun 2014 yılında üniversite olmuş öncesinde teknik enstütüymüş.

    Birileri üzerinden reklam yapma böyle küçük düşersin.

    Bunları yazma amacım bölümde okuyan kardeşlerimi korumak Hiçbir şey bilmeyen adamları dinlemeyin.
    Bölümü seçerken öncelikle mezunlarına , diline,hocalarına,sosyal statüsüne , konumuna bakın .

    Sen yaz ben çürüteyim demiştim sadece"nerde çalışıyorsun yaa sen "demişsin.

    Ama en önemlisi iyi bir insan olun yani insanlar saygı duymasını bilen bir varlıklar olun ki bir farkınız olsun Ama baktınız ki sizi hor görüyor Cevap vermektende kaçınmayın .
  • Ücret ne kadar hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Ücret ne kadar hocam?



    Bu yıl Yeditepe Ticari bilimler Fakültesinin(bilişim sistemleride bu fakültede) yıllık fiyatı 25.500tl.

    Ama bölümün şöyle bir özelliği var aynı şey bilkent ctisde de var genel olarak %50 burslu olarak kazanılması çokda zor değil.
    KONTEJANLR
    %100 burslu kontejanı 5
    %50 burslusu kontejanı 15
    bursuz ise 20-30 civarı
  • markplat kullanıcısına yanıt
    DGS'nin ek yerleştirmelerini bekliyorum. Direkt olarak bilgisayar mühendisliği okumayı artık pek istemiyorum. Eğer okul kontenjan açarsa yazacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    DGS'nin ek yerleştirmelerini bekliyorum. Direkt olarak bilgisayar mühendisliği okumayı artık pek istemiyorum. Eğer okul kontenjan açarsa yazacağım.

    Kontenjan da bir sıkıntı olmaz çünkü okul bu bölümü Türkiyede sadece yeditepede var isimiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markplat kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi olur ve kazanırım hocam. Hangi dersleri (programlama olarak) görüyorsun? Biraz detaya girer misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 7 Ekim 2015; 18:04:28 >
  • http://www.yeditepe.edu.tr/bolumler/bilisim-sistemleri-teknolojileri/ders-programi Burdan bakabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Sektöre başarılı marketing bilen yazılımcılar kazandıran bölüm. Duyduğuma göre Yeditepe ticari bilimler fakültesinde bulunmakta ve mezunlarının çoğu uluslararası finans, uluslararası işletme ile double major yaparak mezun olarak okulu tamamlıyor. Aynı zamanda okulun sağladığı ücretsiz sap kursları ve oracle olan anlaşmaları her öğrencinin yakalayamayacağı bir şans. Sap geleceğin çok önemli unsurru olucak tüm şirketler sapa kayıyor ve bu durumda okulun buna teşvik etmesi gayet güzel.
  • Ya siz neden bu bölümün reklamını yapıyorsunuz ki? :) Diğer başlığı da silmişsiniz insanlar görmesinler diye... Aldatmayın insanları.

    Diğer sayfada yazdıklarımızı buraya da kopyalayalım....

    Orijinalden alıntı: markplat

    BÖLÜM OLARAK işletme + YAZILIM DERSLERİ GÖRÜRSÜNÜZ. dersler neredeyse ybs ile aynı sadece biraz daha yazılıma kaçıyor ve yazılıma yönetim bilişim teknolojilerinden daha fazla hakim oluyorsunuz. Eee o zaman yazılım müh yada bilg müh okuyalım niye bunu okiyacağız dediğinizi duyar gibi oldum şöyleki :

    BÖLÜM DERSLERİ %100 İngilizcedir
    Bunun cevabını önceki yorumumda verdim. Oraya bakabilirsiniz.

    1-)işin yönetim kısmında olmak istiyorsanız mühendislikte işletme dersi almazınız
    Mühendislikte işletme dersi almazsınız diyen zırf cahildir. Açıp ders programlarını bile incelemeden atıp tutan sözüne güven olmaması gereken birisidir. Bilgisayar Mühendisliğinde İşletme dersi de alırsın, Girişimcilik vb derslerde görürsün.

    2-) ilk yıllarınızda fizik kimya gibi lys görürsünüz bu ne abiiii yaaa diyebilirsiniz lys yede hazırlanmak gibi tek eksiğiniz türkçe kalır (Çünkü matematik olmazsa olmaz her yerde var).
    Bu bilişim sistemlerine özel birşey değil. Pozitif bilimler Hukuk, Tıp harici neredeyse tüm bölümlerde ilk senelerde öğretilir. Çünkü kullanacaksın.

    3-)bilgisayar müh yazılım derslerini sizden daha sonra almaya başlarken bilişim sistemleri ve teknolojilerinde 1.yıldan itibaren almaya başlarsınız yazılım dersleriniki daha fazla programlama bilgisine sahip olursunuz.
    Bir yanlış bilgi daha... Bilgisayar Mühendisliğinde ilk senende Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersi alırsın. Bu derste temel olarak bilgisayarlar nasıl çalışır, en temel kodlama olan assembly falan öğretirler. Bu temelini öğrenmeniz açısından iyidir. Ki ilerde öğreneceğiniz gelişmiş programlama dillerinde ne nereden geliyor nereye gitmiş öğrenip sorgulayacı olabilesiniz.

    4-)inanılmaz seçenek sunulur önünüze ne işletme okumanın yanında günümüzün olmazda olmazlarından yazılım kasarsınız. İster iş analisti Sistem Yöneticisi, ağ Yöneticisi, web tasarımcısı, programcı , İşletme Yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon, bankacı olabilirsiniz. Mezun tanıdıklarımın çalıştığı şirketlerden birkaçı KOÇSİSTEM,HEPSİBURADA.COM , VODAFONE, TURKCELL, YAPIKREDİ(internet güvenliği), öğretim üyesi ......
    Yazılımın günümüzün vazgeçilmezi olduğu konusunda doğru söylemişsin nasıl olduysa.. O yazdığın meslekte çalışmak için geçtim bilişim sistemleri gibi çakma bölümü istatistik okusan bile çalışabilirsin.. Kendini geliştirmen ve insanlara o işi yapabileceğine ikna etmen önemli. Ha istatistik mezunu aynı tecrübeye sahip bilgisayar mühendisinden her zaman daha az kazanır daha hor görülür orası ayrı.

    BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Yeditepe Üniversitesinde bulunmakta. tabi bilkentte trakya ve mersindede ctis( bilgisayar teknolojiler ve bilişim sistemleri ) adı altında geçen bölümdür neredeyse birbiriniz aynısı olan bölümdür.
    Bu yıl Yeditepe Ticari bilimler Fakültesinin(bilişim sistemleride bu fakültede) yıllık fiyatı 27.000tl.
    BURADA AMAÇ BELLİ OLMUŞ. Fazla bir yorum yapmama gerek yok.

    Ama bölümün şöyle bir özelliği var aynı şey bilkent ctisde de var genel olarak %50 burslu olarak kazanılması çokda zor değil.
    KONTEJANLR
    %100 burslu kontejanı 5
    %50 burslusu kontejanı 15
    bursuz ise 20-30 civarı

    Eğer endüstri müh, işletmeye ve yazılıma ilginiz varsa kesinlikle okunması gereken bölümdür.

    BÖLÜMÜN ERASMUS ANTLAŞMALARI:
    Information Systems and Technologies EUROPIAN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES / EUROPAISCHE FACHHOCHSCHULE ( D BRUHL01) D BRUHL01 GERMANY

    Information Systems and Technologies KING SIGISMUND COLLEGE ( HU BUDAPES44) HU BUDAPES44 HUNGARY BUDAPEST

    Information Systems and Technologies "HOGESCHOOL UTRECHT / HU UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UTRECHT
    (NL UTRECHT24)" NL UTRECHT24 NETHERLANDS UTRECHT

    Information Systems and Technologies "FACHHOCHSCHULE MAINZ - UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
    (D MAINZ08)" D MAINZ08 GERMANY MAINZ

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GRANADA (E GRANADA01) E GRANADA01 SPAIN GRANADA

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GOTHENBURG (S GOTEBOR01) S GOTEBOR01 SWEDEN GÖTEBORG

    Anlaşması olan okullar ne kadar kaliteli bilmiyorum ama ERASMUS candır. Herkes yapsın tavsiye ederim. Hayatım en iyi 6 ayını yaşadım diyebilirim. Sadece birşeyleri az öğreniyorsun ama başka tarzda seyler öğreniyorsun. Kim derdi mesela Messi'yi Guardiolanın arkasından izleyebilirim diye? :)


    edit: Yapılan oryantasyon derslerinde hocamızın söyleminden alıntı yaparak yazıyorum.
    '' Bu fakülteden mezun olan hiçbir zaman işsiz kalmaz önüne gelen işlerden kafasına yatanı seçer. Bilgisayar mühendisi hayatta sizin kadar programlama bilgisi yoktur , ve onlar hesap makinası yapmaya çalışırken siz adam gibi program yazıyor olucaksınız , Ayrıca erasmus staj hareketlliğindende yararlanma yani yurtdışında staj yapabilir bunu için fakültemizin uluslararası ofisi var bu her fakültede olan bir şey değildir. Sizi yurtdışına yollamak için baya teşvik ediyoruz '' dedi.
    Değerli Hocamız aynı bu cümleleri mi kurdu bilmiyorum ancak TIP hariç hiçbir meslek için bu işsiz kalmaz diyemezsin, diyen yalan söyler. Sizleri gaza getirmek için söylenen "beyaz" yalanlar bunlar.. Programlama bilgisini sizin kadar falan bilemez tam bir goygoy. Gençler okullar size ne nasıl öğrenilir onu öğretir. Üç beş tane ödev yapıyoruz diye birşeyleri aha uzmanı olduk moduna girmeyin. Yurt dışına yollamaya teşvik etmesi çok güzel birşey. İsterim ki ülkemdeki herkes gitsin baksın dışarda ne var bizde ne var ve ülkemizi ileriye götürmek için çalışsın...

    edit: birde milyonlarca makinacı var, endüstrici var,mimar desen yine fazla niye hayallerinizin peşinden koşmuyoruz. Bende 30 binlerde yaptım ve hayallerim doğrultusunda bu bölümü yazdım. Kimseye mühendis olmadığınızı açıklamak zorunda değilsiniz.
    Ama bir MÜHENDİS değilsin....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

    Ya siz neden bu bölümün reklamını yapıyorsunuz ki? :) Diğer başlığı da silmişsiniz insanlar görmesinler diye... Aldatmayın insanları.

    Diğer sayfada yazdıklarımızı buraya da kopyalayalım....

    Orijinalden alıntı: markplat

    BÖLÜM OLARAK işletme + YAZILIM DERSLERİ GÖRÜRSÜNÜZ. dersler neredeyse ybs ile aynı sadece biraz daha yazılıma kaçıyor ve yazılıma yönetim bilişim teknolojilerinden daha fazla hakim oluyorsunuz. Eee o zaman yazılım müh yada bilg müh okuyalım niye bunu okiyacağız dediğinizi duyar gibi oldum şöyleki :

    BÖLÜM DERSLERİ %100 İngilizcedir
    Bunun cevabını önceki yorumumda verdim. Oraya bakabilirsiniz.

    1-)işin yönetim kısmında olmak istiyorsanız mühendislikte işletme dersi almazınız
    Mühendislikte işletme dersi almazsınız diyen zırf cahildir. Açıp ders programlarını bile incelemeden atıp tutan sözüne güven olmaması gereken birisidir. Bilgisayar Mühendisliğinde İşletme dersi de alırsın, Girişimcilik vb derslerde görürsün.

    2-) ilk yıllarınızda fizik kimya gibi lys görürsünüz bu ne abiiii yaaa diyebilirsiniz lys yede hazırlanmak gibi tek eksiğiniz türkçe kalır (Çünkü matematik olmazsa olmaz her yerde var).
    Bu bilişim sistemlerine özel birşey değil. Pozitif bilimler Hukuk, Tıp harici neredeyse tüm bölümlerde ilk senelerde öğretilir. Çünkü kullanacaksın.

    3-)bilgisayar müh yazılım derslerini sizden daha sonra almaya başlarken bilişim sistemleri ve teknolojilerinde 1.yıldan itibaren almaya başlarsınız yazılım dersleriniki daha fazla programlama bilgisine sahip olursunuz.
    Bir yanlış bilgi daha... Bilgisayar Mühendisliğinde ilk senende Bilgisayar Bilimlerine Giriş dersi alırsın. Bu derste temel olarak bilgisayarlar nasıl çalışır, en temel kodlama olan assembly falan öğretirler. Bu temelini öğrenmeniz açısından iyidir. Ki ilerde öğreneceğiniz gelişmiş programlama dillerinde ne nereden geliyor nereye gitmiş öğrenip sorgulayacı olabilesiniz.

    4-)inanılmaz seçenek sunulur önünüze ne işletme okumanın yanında günümüzün olmazda olmazlarından yazılım kasarsınız. İster iş analisti Sistem Yöneticisi, ağ Yöneticisi, web tasarımcısı, programcı , İşletme Yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon, bankacı olabilirsiniz. Mezun tanıdıklarımın çalıştığı şirketlerden birkaçı KOÇSİSTEM,HEPSİBURADA.COM , VODAFONE, TURKCELL, YAPIKREDİ(internet güvenliği), öğretim üyesi ......
    Yazılımın günümüzün vazgeçilmezi olduğu konusunda doğru söylemişsin nasıl olduysa.. O yazdığın meslekte çalışmak için geçtim bilişim sistemleri gibi çakma bölümü istatistik okusan bile çalışabilirsin.. Kendini geliştirmen ve insanlara o işi yapabileceğine ikna etmen önemli. Ha istatistik mezunu aynı tecrübeye sahip bilgisayar mühendisinden her zaman daha az kazanır daha hor görülür orası ayrı.

    BİLİŞİM SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ Yeditepe Üniversitesinde bulunmakta. tabi bilkentte trakya ve mersindede ctis( bilgisayar teknolojiler ve bilişim sistemleri ) adı altında geçen bölümdür neredeyse birbiriniz aynısı olan bölümdür.
    Bu yıl Yeditepe Ticari bilimler Fakültesinin(bilişim sistemleride bu fakültede) yıllık fiyatı 27.000tl.
    BURADA AMAÇ BELLİ OLMUŞ. Fazla bir yorum yapmama gerek yok.

    Ama bölümün şöyle bir özelliği var aynı şey bilkent ctisde de var genel olarak %50 burslu olarak kazanılması çokda zor değil.
    KONTEJANLR
    %100 burslu kontejanı 5
    %50 burslusu kontejanı 15
    bursuz ise 20-30 civarı

    Eğer endüstri müh, işletmeye ve yazılıma ilginiz varsa kesinlikle okunması gereken bölümdür.

    BÖLÜMÜN ERASMUS ANTLAŞMALARI:
    Information Systems and Technologies EUROPIAN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES / EUROPAISCHE FACHHOCHSCHULE ( D BRUHL01) D BRUHL01 GERMANY

    Information Systems and Technologies KING SIGISMUND COLLEGE ( HU BUDAPES44) HU BUDAPES44 HUNGARY BUDAPEST

    Information Systems and Technologies "HOGESCHOOL UTRECHT / HU UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UTRECHT
    (NL UTRECHT24)" NL UTRECHT24 NETHERLANDS UTRECHT

    Information Systems and Technologies "FACHHOCHSCHULE MAINZ - UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
    (D MAINZ08)" D MAINZ08 GERMANY MAINZ

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GRANADA (E GRANADA01) E GRANADA01 SPAIN GRANADA

    Information Systems and Technologies UNIVERSITY OF GOTHENBURG (S GOTEBOR01) S GOTEBOR01 SWEDEN GÖTEBORG

    Anlaşması olan okullar ne kadar kaliteli bilmiyorum ama ERASMUS candır. Herkes yapsın tavsiye ederim. Hayatım en iyi 6 ayını yaşadım diyebilirim. Sadece birşeyleri az öğreniyorsun ama başka tarzda seyler öğreniyorsun. Kim derdi mesela Messi'yi Guardiolanın arkasından izleyebilirim diye? :)


    edit: Yapılan oryantasyon derslerinde hocamızın söyleminden alıntı yaparak yazıyorum.
    '' Bu fakülteden mezun olan hiçbir zaman işsiz kalmaz önüne gelen işlerden kafasına yatanı seçer. Bilgisayar mühendisi hayatta sizin kadar programlama bilgisi yoktur , ve onlar hesap makinası yapmaya çalışırken siz adam gibi program yazıyor olucaksınız , Ayrıca erasmus staj hareketlliğindende yararlanma yani yurtdışında staj yapabilir bunu için fakültemizin uluslararası ofisi var bu her fakültede olan bir şey değildir. Sizi yurtdışına yollamak için baya teşvik ediyoruz '' dedi.
    Değerli Hocamız aynı bu cümleleri mi kurdu bilmiyorum ancak TIP hariç hiçbir meslek için bu işsiz kalmaz diyemezsin, diyen yalan söyler. Sizleri gaza getirmek için söylenen "beyaz" yalanlar bunlar.. Programlama bilgisini sizin kadar falan bilemez tam bir goygoy. Gençler okullar size ne nasıl öğrenilir onu öğretir. Üç beş tane ödev yapıyoruz diye birşeyleri aha uzmanı olduk moduna girmeyin. Yurt dışına yollamaya teşvik etmesi çok güzel birşey. İsterim ki ülkemdeki herkes gitsin baksın dışarda ne var bizde ne var ve ülkemizi ileriye götürmek için çalışsın...

    edit: birde milyonlarca makinacı var, endüstrici var,mimar desen yine fazla niye hayallerinizin peşinden koşmuyoruz. Bende 30 binlerde yaptım ve hayallerim doğrultusunda bu bölümü yazdım. Kimseye mühendis olmadığınızı açıklamak zorunda değilsiniz.
    Ama bir MÜHENDİS değilsin....

    Öncelikle bölümünden memnunsa adam reklamınıda yapar çünkü insanların pişman olmamasını hayatlarında güzel kararlar versinler gelecek yaşamında mutlu olsunlar diye. Sen gebze üniversitesinin reklamını yapmıyor musun?

    Sonrasında bu reklamı yaparken step step anlatıyor adam diyor ki bilişim sistemi ve teknolojileri bölümü ingilizce ve öğretim kadrosu çok başarılı . @datacıı dediği gibide oracle ve sapla anlaşmaları var okulun hele ki SAP anlaşması bile bu bölümün seçilmesi için sebep ve sertifikalar iş dünyasında ne kadar önemli olduğunu anlatmayacağım . Senin gebze teknik enstütünde yok olupta burda milletin bölümüne bilgin olmadan sallaman hoş değil.

    Senin gibi insanlar kendini beğenmiş olduğu için açılımlara açık değil ve bunu anlamakta zorlanıyorsun bilmediğin bölümü okulu karalamaya çalışıyorsun .
    Bende diyorum ki eyvallah bilgisayar mühendisisin ama dil bilmiyorsun çünkü eğitimin türkçe .%30 ingilizce demek lisede gördüğün ingilizceden farkı yok nerdeyse ekstradan pc terimleri öğrenirsin .
    Ha bu arada sıralamam 33 bindi. İnsanları ezemezsin.

    Sen benim okulda sadece %100 ingilizce gördüğümü görüp ve sinirlenip diyorsunki İngilizce eğitim olunca öğrenci utanıyor hocaya soru soramıyor :) Güzel bir tez ama iş hayatında ingilizce önemli değilmiş gibi konuşuyorsun ve bu ingilizce IT dalında olmazsa olmaz ve sen %100 ingilizce eğitim görmemiş birisi olarak insanlar utanır soramaz yaa demen senin önyargın ve ingilizce bilmemenle alakalı.

    Gayette herkes sorusunu sorabiliyor çünkü 4 yıllık eğitim +1 yıl ingilizce eğitim var. Tamam üzülme ingilizce bilmiyorum diye çünkü gebze üni bir harika yoksa gediz miydi. Neyse hatırlamıyorum boşversene.

    Şimdi diğer konu adam sana diyor ki MEZUNLARI KIYASLIYALIM gibi iddialı bir şey söylemis, mezunlar iş bulmakta sıkıntı çekmez diye bizzat hocam söylüyor Çünkü işsiz bir insan görmedim herkes IT alanında iş bulabiliyor, e ticarette ve dilerse de sadece finans sektörüne yönelebilip iş bulur. Sen yok öyle bir dünya bizim bölümde işsiz olan insanlar var diyorsun, Yorum Dh halkının.

    2. Kısım İstatikçide yazılımcı oluyor biz sevmiyoruz onları gibi komiklikten öteye gidemeyen bir şey söylüyorsun. Ama adam lisans eğitiminde yazılım dersleri alıyor ve mezunların konumunda kimse kimseye sevip sevmemesinin hor görmesi yine çok komik kaçıyor.

    İstanbulda okumak ? Peki bu noktaya gelelim

    Birçok bilişim şirketi Büyük firmaların IT departmanları İstanbulda olduğunu unutmamak çünkü hem okuyup hemde staj yaparken gedize gidip gelmesi kolay olmasa gerek belki mümkünde değildir .
    Yeditepe'nin zorunlu stajında zaten sen turkcelle vodafone türk telekom gibi şirketlere, bankaların IT departmanlarına gitme gibi bir olanak sağlanıyor.
    Yine google gibi firmalar ücretsiz eğitimlerini İstanbulda vermekte.

    Bölümde marketin ağırlıklı ve IT (yazılım )ağırlıklı olması onları görmesi ama teknik kısmını görmemesi demek şudur. Yönetim kısmında söz sahibi olabilirsin Bazı ( sözlerimi çarpıtılmasın bazı bilgisayar mühendisleri) BAZI bilgisayar mühendisleri format atmak ve pc tamir ederek hayatlarını geçirir( iyi kötü bişey demiyorum sadece işleyen statico) Ama bu bölümden mezun olanlar pc tamir etmez format atmaz sadece IT KISMINDA , E TİCARETTE , İSTERSE TAMAMEN İŞLETMEYE YÖNELİP pazarlama sigorta muhasebe ..... Alanlarda iş bulabilir

    Yeditepe üniversitesinin sosyal yanını övmeme gerek yok Çünkü üniversite sadece derslerden ibaret değil .
    Durmadan pes oynayarak üniversite hayatını geçirmekten daha farklıdır. Tabi siz bilirsin hem pes oynayıp hem gedize gidip sadece mühendislik fakültesi olan bir üniversite seçip hep erkek arkadaşınızda olabilir tabi. ( mühendisliklerin çoğunu erkek oluşturur.) ( ve gediz gibi sadece mühenslik olan okulda da durumun daha vahim olabilir)

    Şirketletin işe alırken tamam not ortalaman iyide ne yaptın üniversitede dersten başka demekte bölümü seçerken bir daha düşünün.

    Bir mühendis değilsin evet çünkü daha sosyalsin daha aktifsin çünkü işletmeyede marketing e hakimsin hemde yazılıma hakimsin yönetimde söz alıp mühendislere iş verirsin.

    Sen yaz ben çürüteyim @bilgisayarmühendisiyim

    FARK YARATANLAR SEVİLMEZ .


    Hayatınızı tek düze yaşamak anca korkaklar yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marksandro -- 22 Haziran 2016; 23:34:48 >
  • Nerede çalışıyorsun merak ediyorum...İngilizce bilmiyorsun demişsin de bir ingiliz şirketinde çalışıp her gün ingilizce konuşmak yazışmak durumunda olduğu belirteyim :) Kendini beğenmiş falan demişsin de alakası yok. Sadece bu sallamasyon bölümü övmeyin. Diğer başlık altında da dedim amacım kimsenin ekmeğiyle oynamak değil ancak bu tarz bilgisayar mühendisliğini kazanamamışlar için açılmış yan sanayi bölümleri geçiniz efendim.

    SAP, Oracle anlaşmalarını zilyon tane okul yapar. Akıllı bir okul öğrencilerini belirli programlara da yönlendirmez.. Mentalite verir.

    Senin sektörde kaç senelik tecrüben var ve nerede çalışıyorsun sahiden? Kaç yaşındasın? Ne bu ergen tripleri...
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Zilyon tane okul sap anlaşmasını mı yapar ve ücretsiz sap sertifikası mı verir. Hiç sanmıyorum Yine burda manipüle ederek bir şey savunmuşsun yalan. Senin okulunda var mıydı?


    Ergen tavırları dediğin şu ki sen bizi küçük görmüşsün onu fark ettim ve sana detaylıca ağzının payını verdim. Step step her şeyi açıkladım senin gibi sallamasyon bir şekilde insanların seçim yapmış olduğu bölümleri ve geleceklerinden olan beklentileri senin gibi hiçbir şey bilmeyen tarafından küçük görülmesin diye. Sen konuyu açan adama olan manüpüleyi yapmışsın ee sen bu bölümdeki insanları hor görerek prim yapmaya çalışarak gebzeyi gedizi her neyse övüyorsun bende gelmiş sadece hepsine cevap vererek çürütüyorum.
    Ergen varsa oda sensin çünkü ben ergenlikten çıkalı 15 yıl oldu. Cevaplarında nerde çalışıyosun sen ya diye bir şey var mı ya haha.

    Ah çocuk şu durumda kendimden utanıcam belki ama çalıştığım yeri tarifenyazıyorum. Hatta sana aldığım maaşıda yazayım . Stajımı okulun 3. Yılında Vodafone turkcell avea 3 ünden X inde yaptım. X firması stajım bitmeden bana iş teklifinde bulundu. Aynı zamanda okuldaki hocamda istersen okuldada kalabilirsin demişti. okulda kalmamayı tercih ettim. Mezuniyet sonrası için 2.700tl + yemek+ ulaşım ama yaklaşık 5ay çalıştım çalışırken Garanti ,İş bankası, Yapıkredi , akbank 4ünden Y bankasından Bilişim (IT)departmanında İş teklifi aldım 3700 tl + yemek +ulaşım . Orda yaklaşık 2 yıl çalıştım maaşım 4250 yükseldi sonra yine aynı holdingin başka bir kolu olan bir sektöre iş teklifi yapıldı .
    Yani şuanda holdingin genel IT işleriyle uğraşan departmandayım . Oraya 6 binle işe başladım yine +yemeğin+ ulaşım simdi ise maaşım 9 bin lira civarı ama fazlada olabilirbazen proje üretirsem primlerde katlanıyor. yaşım 31 şuanda kanada ya 1 haftalık bir iş ziyaretindeyim .
    Buradaki işim tamamlandı sadece Boş vaktim oldu 2 gündür dh de yazını görünce hem gezerken hem seni insanları bilgilendiriyorum yarın ülkeye dönüyorum .

    İnsanları hiçbir zaman hor görmem ama senin gibi insanları hor görenler hariç .

    Arkadaşlarımda da iş bulamayan insan yok mezunlardada yok. Hocam ilk söylediğinde banada çok iddialı gelmişti ama gerçektende herkes kendi alanında iş buluyor ( mcdonalds, avm çalışanıvb şeylere kaymıyor ) sen kendi mezunlarını düşün sadece kendi bölümüne yaz bir şeyler yaz.



    Bugün düşünüyorumda eğer 10 bin olsaydım yine bu bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü seçerdim
    5 bin olsam belki işletme mühendisliği seçerdim.

    .

    Ben bu bölümde okuyan abla kardeş tanıyorum. Ablası tam burslu bölüme girmişti hatta 20 binlerdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Kardeşinin burslu puanı yetmedi bursuz olarak girdi bu bölüme hatta istanbulda burssuz olarak tüm mühendislik dallarını yazabiliyordu işletme yazabiliyordu ama yazmadı Çünkü ablası referans olup o bölümü seçtirdi.( bence konu kilit) kimse mutsuz olduğu bir yere parayla yollamaz kardeşini . Ablası telekomünasyon şirketlerinin birinde çalışıyor.


    Sanmayın ki yeni bir bölüm bilişim sistemleri bölümü 2003 den beri mezun veriyor. Senin okulun 2014 yılında üniversite olmuş öncesinde teknik enstütüymüş.

    Birileri üzerinden reklam yapma böyle küçük düşersin.

    Bunları yazma amacım bölümde okuyan kardeşlerimi korumak Hiçbir şey bilmeyen adamları dinlemeyin.
    Bölümü seçerken öncelikle mezunlarına , diline,hocalarına,sosyal statüsüne , konumuna bakın .

    Sen yaz ben çürüteyim demiştim sadece"nerde çalışıyorsun yaa sen "demişsin.

    Ama en önemlisi iyi bir insan olun yani insanlar saygı duymasını bilen bir varlıklar olun ki bir farkınız olsun Ama baktınız ki sizi hor görüyor Cevap vermektende kaçınmayın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marksandro

    Zilyon tane okul sap anlaşmasını mı yapar ve ücretsiz sap sertifikası mı verir. Hiç sanmıyorum Yine burda manipüle ederek bir şey savunmuşsun yalan. Senin okulunda var mıydı?


    Ergen tavırları dediğin şu ki sen bizi küçük görmüşsün onu fark ettim ve sana detaylıca ağzının payını verdim. Step step her şeyi açıkladım senin gibi sallamasyon bir şekilde insanların seçim yapmış olduğu bölümleri ve geleceklerinden olan beklentileri senin gibi hiçbir şey bilmeyen tarafından küçük görülmesin diye. Sen konuyu açan adama olan manüpüleyi yapmışsın ee sen bu bölümdeki insanları hor görerek prim yapmaya çalışarak gebzeyi gedizi her neyse övüyorsun bende gelmiş sadece hepsine cevap vererek çürütüyorum.
    Ergen varsa oda sensin çünkü ben ergenlikten çıkalı 15 yıl oldu. Cevaplarında nerde çalışıyosun sen ya diye bir şey var mı ya haha.

    Ah çocuk şu durumda kendimden utanıcam belki ama çalıştığım yeri tarifenyazıyorum. Hatta sana aldığım maaşıda yazayım . Stajımı okulun 3. Yılında Vodafone turkcell avea 3 ünden X inde yaptım. X firması stajım bitmeden bana iş teklifinde bulundu. Aynı zamanda okuldaki hocamda istersen okuldada kalabilirsin demişti. okulda kalmamayı tercih ettim. Mezuniyet sonrası için 2.700tl + yemek+ ulaşım ama yaklaşık 5ay çalıştım çalışırken Garanti ,İş bankası, Yapıkredi , akbank 4ünden Y bankasından Bilişim (IT)departmanında İş teklifi aldım 3700 tl + yemek +ulaşım . Orda yaklaşık 2 yıl çalıştım maaşım 4250 yükseldi sonra yine aynı holdingin başka bir kolu olan bir sektöre iş teklifi yapıldı .
    Yani şuanda holdingin genel IT işleriyle uğraşan departmandayım . Oraya 6 binle işe başladım yine +yemeğin+ ulaşım simdi ise maaşım 9 bin lira civarı ama fazlada olabilirbazen proje üretirsem primlerde katlanıyor. yaşım 31 şuanda kanada ya 1 haftalık bir iş ziyaretindeyim .
    Buradaki işim tamamlandı sadece Boş vaktim oldu 2 gündür dh de yazını görünce hem gezerken hem seni insanları bilgilendiriyorum yarın ülkeye dönüyorum .

    İnsanları hiçbir zaman hor görmem ama senin gibi insanları hor görenler hariç .

    Arkadaşlarımda da iş bulamayan insan yok mezunlardada yok. Hocam ilk söylediğinde banada çok iddialı gelmişti ama gerçektende herkes kendi alanında iş buluyor ( mcdonalds, avm çalışanıvb şeylere kaymıyor ) sen kendi mezunlarını düşün sadece kendi bölümüne yaz bir şeyler yaz.



    Bugün düşünüyorumda eğer 10 bin olsaydım yine bu bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümü seçerdim
    5 bin olsam belki işletme mühendisliği seçerdim.

    .

    Ben bu bölümde okuyan abla kardeş tanıyorum. Ablası tam burslu bölüme girmişti hatta 20 binlerdeydi yanlış hatırlamıyorsam. Kardeşinin burslu puanı yetmedi bursuz olarak girdi bu bölüme hatta istanbulda burssuz olarak tüm mühendislik dallarını yazabiliyordu işletme yazabiliyordu ama yazmadı Çünkü ablası referans olup o bölümü seçtirdi.( bence konu kilit) kimse mutsuz olduğu bir yere parayla yollamaz kardeşini . Ablası telekomünasyon şirketlerinin birinde çalışıyor.


    Sanmayın ki yeni bir bölüm bilişim sistemleri bölümü 2003 den beri mezun veriyor. Senin okulun 2014 yılında üniversite olmuş öncesinde teknik enstütüymüş.

    Birileri üzerinden reklam yapma böyle küçük düşersin.

    Bunları yazma amacım bölümde okuyan kardeşlerimi korumak Hiçbir şey bilmeyen adamları dinlemeyin.
    Bölümü seçerken öncelikle mezunlarına , diline,hocalarına,sosyal statüsüne , konumuna bakın .

    Sen yaz ben çürüteyim demiştim sadece"nerde çalışıyorsun yaa sen "demişsin.

    Ama en önemlisi iyi bir insan olun yani insanlar saygı duymasını bilen bir varlıklar olun ki bir farkınız olsun Ama baktınız ki sizi hor görüyor Cevap vermektende kaçınmayın .
    Bende cevap vereyim madem.. çürütmek kendini bir?ey sanmak de?il amacym di?er ba?lykta da dedi?im gibi... Sadece bu bölümü abartyp partlatmayyn..

    quote:

    Orijinalden alynty: markano

    Zilyon tane okul sap anla?masyny my yapar ve ücretsiz sap sertifikasy my verir. Hiç sanmyyorum Yine burda manipüle ederek bir ?ey savunmu?sun yalan. Senin okulunda var myydy?
    Bizim zamanymyzda yoktu ?imdi ba?ka sertifikasyonlar var evet.


    Ergen tavyrlary dedi?in ?u ki sen bizi küçük görmü?sün onu fark ettim ve sana detaylyca a?zynyn payyny verdim. Step step her ?eyi açykladym senin gibi sallamasyon bir ?ekilde insanlaryn seçim yapmy? oldu?u bölümleri ve geleceklerinden olan beklentileri senin gibi hiçbir ?ey bilmeyen tarafyndan küçük görülmesin diye. Sen konuyu açan adama olan manüpüleyi yapmy?syn ee sen bu bölümdeki insanlary hor görerek prim yapmaya çaly?arak gebzeyi gedizi her neyse övüyorsun bende gelmi? sadece hepsine cevap vererek çürütüyorum.
    Dedi?im gibi kimseyi küçük gördü?üm yok ancak para ile okudu?unuz bir yeri böyle abartmaya gerek yok. Ve bilgisayar mühendisli?inin sanki önündeymi? gibi bir manipülasyona dur derim kimse kusura bakmasyn. Ben Gebze'nin reklamyny yapmadym aslynda.. Oradan mezun oldu?um için onu örnek verdim..
    Ergen varsa oda sensin çünkü ben ergenlikten çykaly 15 yyl oldu. Cevaplarynda nerde çaly?yyosun sen ya diye bir ?ey var my ya haha.


    Ah çocuk ?u durumda kendimden utanycam belki ama çaly?ty?ym yeri tarifenyazyyorum. Hatta sana aldy?ym maa?yda yazayym . Stajymy okulun 3. Yylynda Vodafone turkcell avea 3 ünden X inde yaptym. X firmasy stajym bitmeden bana i? teklifinde bulundu. Ayny zamanda okuldaki hocamda istersen okuldada kalabilirsin demi?ti. okulda kalmamayy tercih ettim. Mezuniyet sonrasy için 2.700tl + yemek+ ula?ym ama yakla?yk 5ay çaly?tym çaly?yrken Garanti ,Y? bankasy, Yapykredi , akbank 4ünden Y bankasyndan Bili?im (IT)departmanynda Y? teklifi aldym 3700 tl + yemek +ula?ym . Orda yakla?yk 2 yyl çaly?tym maa?ym 4250 yükseldi sonra yine ayny holdingin ba?ka bir kolu olan bir sektöre i? teklifi yapyldy .
    Yani ?uanda holdingin genel IT i?leriyle u?ra?an departmandayym . Oraya 6 binle i?e ba?ladym yine +yeme?in+ ula?ym simdi ise maa?ym 9 bin lira civary ama fazlada olabilirbazen proje üretirsem primlerde katlanyyor. ya?ym 31 ?uanda kanada ya 1 haftalyk bir i? ziyaretindeyim .
    Buradaki i?im tamamlandy sadece Bo? vaktim oldu 2 gündür dh de yazyny görünce hem gezerken hem seni insanlary bilgilendiriyorum yaryn ülkeye dönüyorum .
    Senin adyna sevindim i? tercübelerimiz ayny sayylyr. Maa?y söyleyip yary?tyrmaya gerek yok ancak insanlaryn fikri olmasy açysyndan yabancy merkezli bir ?irkette çaly?ynca daha çok alabiliyorsun bilgin olsun. Hem o zaman gezmek istersen y.dy?yna daha çok gidiyorsun falan. Gerçi evli olunca çokta istemiyor insan.


    Ynsanlary hiçbir zaman hor görmem ama senin gibi insanlary hor görenler hariç .
    Hor görmedim, pohpohlady?ynyz bölümün o kadar da olmady?yny söyledim söylüyorum..

    Arkada?larymda da i? bulamayan insan yok mezunlardada yok. Hocam ilk söyledi?inde banada çok iddialy gelmi?ti ama gerçektende herkes kendi alanynda i? buluyor ( mcdonalds, avm çaly?anyvb ?eylere kaymyyor ) sen kendi mezunlaryny dü?ün sadece kendi bölümüne yaz bir ?eyler yaz.
    Benim hocanyzyn söyleminde ele?tirdi?im ?ey ?u.. Bu söz iddaanyn ötesinde bir?ey bence. Kimse hiçbir yer için söyleyemez bunu.. Seninde katylaca?yn gibi bazen kysmet çok öne geçebiliyor.. Dersleri çok iyi olsa, kendini çok iyi geli?tirse bile baya ortada olan insanlary tanyyoruz...


    Bugün dü?ünüyorumda e?er 10 bin olsaydym yine bu bili?im sistemleri ve teknolojileri bölümü seçerdim
    5 bin olsam belki i?letme mühendisli?i seçerdim.
    10K olsaydyn Gebzeyi seçerdin :) O zamanlar 15klardaydy gerçi... Mezun oldu?unuz bölümü sevmeniz güzel... ancak abartmamak lazym. Ayaklarynyz yere bassyn biraz.
    .

    Ben bu bölümde okuyan abla karde? tanyyorum. Ablasy tam burslu bölüme girmi?ti hatta 20 binlerdeydi yanly? hatyrlamyyorsam. Karde?inin burslu puany yetmedi bursuz olarak girdi bu bölüme hatta istanbulda burssuz olarak tüm mühendislik dallaryny yazabiliyordu i?letme yazabiliyordu ama yazmady Çünkü ablasy referans olup o bölümü seçtirdi.( bence konu kilit) kimse mutsuz oldu?u bir yere parayla yollamaz karde?ini . Ablasy telekomünasyon ?irketlerinin birinde çaly?yyor.


    Sanmayyn ki yeni bir bölüm bili?im sistemleri bölümü 2003 den beri mezun veriyor. Senin okulun 2014 yylynda üniversite olmu? öncesinde teknik enstütüymü?.
    Okullary kyyaslamak gibi ergen ?eylerine girmeyece?iz herhalde ama GTÜ , GYTE olarak 1999 dan bu yana var 2002 de lisans alyyor falan.. Daha eski yani ;) Enstitü ve üniversite farky var tabiki... Ara?tyryp bakarsynyz.

    Birileri üzerinden reklam yapma böyle küçük dü?ersin.
    Bu konuda yanly? anla?yldyysa düzeltmek lazym. Di?er ba?lykta da yazdy?ym gibi amacym kimsenin emekleriyle, ekme?iyle oynamak de?il ancak BY MÜHENDYS de?ilsiniz. Bu kadar.

    Bunlary yazma amacym bölümde okuyan karde?lerimi korumak Hiçbir ?ey bilmeyen adamlary dinlemeyin.
    Bölümü seçerken öncelikle mezunlaryna , diline,hocalaryna,sosyal statüsüne , konumuna bakyn .
    Amacymyz ayny.. Sizde bende A-B ne yazarlarsa yazsynlar bir kazanç sa?lamayaca?yz.. Sadece insanlar tercih yaparken bilgilensinler diye yazyyoruz.

    Sen yaz ben çürüteyim demi?tim sadece"nerde çaly?yyorsun yaa sen "demi?sin.
    Bazy dediklerin çok absürd çünkü... SAP ile ilgili dediklerin mesela... Bende SAP sertifikasy yok ve o i?le u?ra?an da bir tane mezun arkad?aym vardy sanyrym sadece. Hani herkesin i?ine yaramayacak bir?ey. O i?le u?ra?yrsan ya da sertifika sertifikadyr diyeceksen amenna.

    Ama en önemlisi iyi bir insan olun yani insanlar saygy duymasyny bilen bir varlyklar olun ki bir farkynyz olsun Ama baktynyz ki sizi hor görüyor Cevap vermektende kaçynmayyn .
    Bu dedi?inde çok haklysyn. Hor görmeyin, tarty?acaksanyz da seviyeli tarty?yn. Bilgi aly?veri?iniz olsun. Ve vatanynyza milletinize yararly mühendisler olun.





  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölüm ve Bilgisayar Mühendisliği arasında kaldım. Eğer bu bölümü seçersem Yeditepe veya Okan da okuyacağım çünkü DGS için sadece bu 2 okul kontenjan açmış :) Büyük ihtimalle de Yeditepe çıkar. İkinci olarak aklıma İngilizce konusu takılıyor. Ya yapamazsam ya okulu uzatırsam diye.
  • up ne güzel tartışmışlar ama yeditepe ybsli arkadaş tokatlamış bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi arkadaş mezun oldun mu? maaşın ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.