computer networks dersi hk.
-
-
Gel ODTÜ CENG'den al bu dersi, güz dönemi
Hoca düşük veriyordur
Bir de çok detayı olan bir konu, akıp gidiyor aslında da hoca mecburen kısa kesiyor.
dersi veren de bölümün en kötü hocası
asla kimse dinlemiyor adamı._____________________________ -
Başarılar
JimKuroseyoutubeVideo presentation: Computer Networks and the Internet. Introduction. What is the Internet - a nuts-and-bolts description. A services description. What is a protocol? Computer networks class. Jim Kurose Textbook reading: Section 1.1, Computer Networking: a Top-Down Approach (8th edition), J.F. Kurose, K.W. Ross, Pearson, 2020. See http://gaia.cs.umass.edu/kurose_ross for more open student resources.https://www.youtube.com/watch?v=74sEFYBBRAY&list=PL1ya5dD_M8uX-BLUF1FEvUNsYWQL5_l0O_____________________________ 
Software Engineer
METU CENG '25 -
altyazı açılmıyo hocam bunda ya
iyi anlatıyorsa dinleyebilirim, öneriyor musun
_____________________________ -
yapman gereken sey 1 ders bile kacirmamak ve son haftada saglam calismak bunu yaptigin takdirde gecme sorunu yasamayacagin bir ders tasalanma.
Biz bu kitabı kullandık, slaytları dahil.
Daha düzgün hali internette vardır, ilk bulduğumu attım.
Bu ortalamalar gayet normal. Bizim derslerde ortalama genelde 1.5 civarı oluyor.
Boşa bilkent ctis demiyoz. Max 30 kişi oluyor. Lablar da 15 falan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bence kolaydı bu ders, zorlanan arkadaslar olmustu. Derslere gitmemiştim. Kitap + lecture notes + chatgpt seklinde halletmistim, ama sizin Bilkent'te daha zor soruluyor olabilir. Ortalamalara çok takmamak lazım, şimdi baktım midtermde ben 99 almışım, sınıf ortalaması 42 imiş.
Kaynak önerin var mı hocam? Distributed systems için core alanlardan biri derinlemesine öğrenmek istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yazdım yukarıda ne kullandığımı, başka bir kaynak kullanmadım. Benim çok ilgim yoktu açıkçası konuya, daha detaylı olsaydı da biraz cybersecurity işleseydiler daha çok ilgi duyabilirdim. Birçok başlığı yüzeysel olarak işliyorlar, o yüzden zor bir ders değil.
Distributed systems konusunda bir içerik hatırlamıyorum bu derste. Daha çok tcp, udp, basit şifreleme algoritmaları falan vardı. Paketler ve wireless, sonrasında gprs, 3g vs. işliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 9 Ağustos 2025; 22:38:18 >_____________________________ -
kitabi sormuştum da. tek ders yetmez zaten intro seviyesi bu, bunun devamı 2 tane daha network var bizde ama seçmeli, onları da alcam.
distributed systems için core dersler: OS, network, low-level programming, dsa, concurrency. ds'ye başlamak için bunları bilmek lazım en önemlisi de comp. network.
Kitap yukarıda YaralıPanda'nın videolarını attığı kişinin kitabı, çoğu okulda standart bu işleniyor sanıyorum.
Bizde de network seçmeli var, ilgimi çekmediği için almadım da bir bakayım şimdi içeriği neymiş.
Ekleme: Evet, dersin devamı olan seçmelisinde distributed systems konusuna giriyorlarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Ağustos 2025; 11:56:15 >_____________________________ -
Bu nasi network dersi yaw application ve transport layer total 3 hafta
Cs421in tumleri gibi bi ders olmus orada ne varsa burda yok burda ne varsa orda yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
hocam devamı şu
https://catalog.bilkent.edu.tr/course/c62262.html
bir de şu ders var seçmeli
https://catalog.bilkent.edu.tr/course/c62496.html
bu 3 ders yeterli olur mu network ilgilendiğim alan için core topic. önerilerinizi bekliyorum
kitap da 700 sayfaymış yaw
Kitap derse göre daha detaylıydı. Bu noktada okuldaki dersin işleniş düzeyi farkı işin içine giriyor. Bilkent'te ne kadar zorlarlar bilemiyorum. Önceden çalışılmayı gerektiren bir ders değil ama, bölümün en kolay bölüm derslerinden biriydi bence.
e nie herkes bölümün en zor dersi dio ya. faang'a mezun olur olmaz giren eleman da en zor network dersi dediydi.
Bölümün en zor dersi Computer Organization, Operating Systems veya DSA der çoğu öğrenci. Dediğim gibi sizde daha zor işleniyor olabilir, projeleri de ne kadar zor olacak o da önemli. CTİS'in en zor dersi olabilir bu arada ben CENG için konuşuyorum.
- 2. lig basketbolcu maaşları
- nba seçmeleri nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı