Şimdi Ara

Yedigöller Güncel Yol Bilgisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
8
Favori
28.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: er.turan

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.

Geçmiş olsun.

Yani Mengen üzerinden gitmemizi mi önerirsiniz? Gerçi Bolu'nun üzerinden giden yol kapatılmış çalışma nedeniyle.

Bu haberde Bolu yolunun asfaltlama çalışmasının bittiği yazıyor. ne kadar doğru bilemem ama denemek lazım. Ordaki görevlide Bolu yolunda çalışma olduğunu söylemişti zamanında.

http://www.mengen.gen.tr/yedigoller-milli-parkina-dev-yatirim-01.10.2015-44012.html

Teşekkürler öğrendiğim iyi oldu.Peki İstanbul'dan geleceğime göre hangi yol daha kestirme olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler o yol 44 km değilmi 24 km asfaltlanmis yani 20 km hala stabilize mi..

• er.turan kullanıcısına yanıt
    Dikkat ederseniz 24 km lik kısmı tamamlandi diyor.
    Ben gecen hafta ilk mesajdaki 9.bölge müdürlüğünü aradım bana mengen yolunu önermişti kadın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: er.turan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.

Geçmiş olsun.

Yani Mengen üzerinden gitmemizi mi önerirsiniz? Gerçi Bolu'nun üzerinden giden yol kapatılmış çalışma nedeniyle.

Bu haberde Bolu yolunun asfaltlama çalışmasının bittiği yazıyor. ne kadar doğru bilemem ama denemek lazım. Ordaki görevlide Bolu yolunda çalışma olduğunu söylemişti zamanında.

http://www.mengen.gen.tr/yedigoller-milli-parkina-dev-yatirim-01.10.2015-44012.html

Teşekkürler öğrendiğim iyi oldu.Peki İstanbul'dan geleceğime göre hangi yol daha kestirme olur?

Rica ederim.
    İstanbul'dan kestirme olarak Düzce'den de gidebilirsiniz. Yol durumunu bilmiyorum, hiç kullanmadım. Düzce'den yaklaşık 90 km. imiş.

Benim tavsiyem; Düzce Bolu arası 50 km. Düzce'den Yedigöllere yol durumunuda otobana göre kıyarlasanız Bolu'dan daha kısa sürede ulaşabilirsiniz sanırım. Km hesabıda hemen hemen aynı hesaba geliyor galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Dikkat ederseniz 24 km lik kısmı tamamlandi diyor.
    Ben gecen hafta ilk mesajdaki 9.bölge müdürlüğünü aradım bana mengen yolunu önermişti kadın.

Stabilize olan 24km'lik kısmı tamamlandı yazıyor ama. :) Diğer 20 km. ninde çok bozuk olacağını sanmıyorum.
  • Merhaba,
    Ben de cumartesini günü Ankara' dan gitmeyi planlıyorum. Son durum nedir yol olarak. Yeni bir yol açıldığını duymuştum.İstanbul a giderken 2-3 tabela gördüğümü hatırlıyorum . Daha yeni ve düzgün bir yol var mı şu an ?
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspergillus

Merhaba,
    Ben de cumartesini günü Ankara' dan gitmeyi planlıyorum. Son durum nedir yol olarak. Yeni bir yol açıldığını duymuştum.İstanbul a giderken 2-3 tabela gördüğümü hatırlıyorum . Daha yeni ve düzgün bir yol var mı şu an ?
    Teşekkürler

Bolu yolu asfaltlanmis diyorlar.

• Uzun zaman oldu gitmeyeli,gittiğim de de günübilirlik gitmiştim. Mutlaka kamp yapmaya dicem dediysemde fırsat olmadı.Bu aralar niyetine girdim ama yolların durumu nedir ne değildir bilmiyorum.

Gidersem minibüsle giderim diye düşünüyorum,kamp yapması daha kolay olur hemde çadırdan da güvenli olur. Çakallarla dans etmeyelim gece çadırın içinde. :)

Uyku tulumu,mangaldı,kömürdü,etiydi yiyeceğiydi gibi malzemeler dışında yanımıza almamız gereken başka bir şey olurmu,kampçı arkadaşlara sorayım dedim.
  • Bolu yedigöller yolu açıldı ben dün gittim çok virajlı bir yol fakat yol çok güzel olmuş tam driftlik yol olmuş :)

KDz.Ereğli den Alaplı Yığılca üzerinden gittim fakat biraz macera olsun diye mengen yolu değilde yığılca düzce yolu üzerindeki köy içi ve orman yollarını kullanarak bolu-yedigöller ana yoluna bağlandım. Kesinlikle gidin gittiğinize değecek bir yer eğer doğa merakınız varsa.. Bu mevsimde gidecekler (ki kesinlikle kasım ayında gitmenizi öneririm) hava çok erken karardığı için erken saatlerde yola çıkmanızı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhombeus

Bolu yedigöller yolu açıldı ben dün gittim çok virajlı bir yol fakat yol çok güzel olmuş tam driftlik yol olmuş :)

KDz.Ereğli den Alaplı Yığılca üzerinden gittim fakat biraz macera olsun diye mengen yolu değilde yığılca düzce yolu üzerindeki köy içi ve orman yollarını kullanarak bolu-yedigöller ana yoluna bağlandım. Kesinlikle gidin gittiğinize değecek bir yer eğer doğa merakınız varsa.. Bu mevsimde gidecekler (ki kesinlikle kasım ayında gitmenizi öneririm) hava çok erken karardığı için erken saatlerde yola çıkmanızı öneririm

Hocam düzgün yol hangi yönde şimdi, ankara'dan gelenler için mi istanbul'dan gelenler için mi?
  • DXM06 kullanıcısına yanıt
    Ankaradan gelicekler bolu-yedigoller yolundan gelirse istanbul tarafindan gelicekler duzce yigilca yedigoller guzergahini kullanirsa daha sorunsua bir yolculuk gecirirler

• rhombeus R kullanıcısına yanıt
    Yalnış bilgi vermeyelim hocam. Bolu yedigöller yolu asfaltlandi,ulaşıma açıldı. Daha dün oradaydım.

• BOLU YEDİGÖLLER ve DÜZCE YIGILCA YEDİGÖLLER yolu da asfalt artık arkadaşlar.

• Son bilgilendirmeler için herkese teşekkürler
  • Hafta sonu bir arkadaşımla Düzce-Yığılca güzergahı üzerinden Yedigöller’e gittik. Sıcağı sıcağına hem yol güzergahı ile bilgileri hem de Yedigöller hakkında edindiğim izlenimleri aktaracağım. Mümkün olan en doğru bilgileri vereceğim. Fakat siz yine de yanılma payı bırakın. İnsanların deneyimleri farklı olabiliyor.

Öncelikle güzergah ile ilgili olarak. Sabah saat 06:10’da Bayrampaşa’dan yola çıktık, saat 11:30’da Yedigöller’in kapısı önündeydik. Güzergah olarak Düzce-Yığılca üzerinden gittik. Yolda çok oyalandık. Fotoğraf çekmek için yolda kaç kere durup araçtan indiğimizi bilmiyorum. 15-20 kere durduk desem abartıyor olmam. Özellikle balık tutmak için insanların rağbet ettiği göle nazır bir tepe, yine göle hakim bir noktada sarı yaprakları ile çok güzel görünen bir ağaç ve vadiye hakim bir tepeye keçi yolundan araba ile çıkıp bir de oradan geri manevra yapmak ve bunlara fotoğraf çekmek de eklenince yarım saatten fazla süreyi oralarda geçirdik. Fakat şunu mutlaka dikkate almanızı öneririm. Yedigöller’e bir an evvel ulaşmak için hiç acele etmeyin. Tabi piknik yapmak üzere gidiyorsanız ve masa kapacaksanız acele edin tabi. Ama bizim gibi sadece gezip fotoğraf çekecekseniz hiç acele etmeyin. Zaten yol o kadar güzel ki Yedigöllerin kalabalığını görünce yolda daha fazla oyalanmadığınıza hayıflanabilirsiniz. Bir de şu var tabi. Yol özellikle Yığılca’dan sonra hem çok dar tek şeride düşüyor hem de çok virajlı. Yolun bazı kısımları oldukça bozuk. Acele etmeniz Allah korusun kaza yapmanıza yol açabilir. Veya çok büyük bir çukura da düşebilirsiniz ki ben bir kere düştüm. Araç kiralık olmasa ne yalan söyleyeyim çok üzülürdüm fakat kiralık araç olunca çok önemsemedim. O yüzden çok dikkatli olun.

Güzergah hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi vereyim. İstanbul-Düzce arası yaklaşık 190 km. TEM’den bu kısmı çok rahat geçiyorsunuz. Düzce’den sonra Yığılca yolu aşağı yukarı sol tarafta kalıyor. Yol tabelaları sizi yönlendiriyor. Biz bu yolu takip ederken karşımıza küçük bir Yedigöller tabelası çıktı. Son anda farkettim ben bu tabelayı. Bilmiyorum belki bizi yine Yığılca’ya yönlendirecekti ya da alternatif başka bir güzergaha. Ben o tabelayı farkettiğimde Yandex’i takip ediyordum. Sonra Yığılca tabelalarını gördüğüm halde işkillenip bir benzin istasyonunda Yedigölleri sordum. Yolu tarif eden çalışan bana bu yoldan da gidilir ama biraz karışıktır, siz geri dönün Yedigöller tabelasını takip edin diye tarif etti. Ben de onun tarif ettiği yöne doğru döndüm önce. Fakat baktım Yandex hala Yığılca tabelalarının gösterdiği yönü tarif ediyor tekrar aynı istikamete geri döndüm. Karşıma yol ayrımını gösteren tabelaların olduğu bir göbek çıktı. Bu göbekten Yığılca yönüne dönünce yanılmıyorsam Yedigöller için 75 km gösteriyordu. Tam hatırlamıyorum. Neyse o yönde devam ettikten yaklaşık 10 dk sonra karşıma tırmanma şeridi olan bir rampa çıktı. Çok kısa olan bu rampayı tırmanır tırmanmaz hemen tepede, sağda araçların park etmiş olduğunu gördük. Harika bir manzara vardı. Biraz ilerledik fakat sonra ne olduğunu merak edip geri döndük. Biz de parkettik. Aşağıda harika bir göl manzarası vardı. Orada biraz fotoğraf çektik.

Şimdi o kadar ayrıntıya girmeden. Yolun Yığılca’ya kadar olan kısmı asfalt. Bir sorun yok. Biraz sürat de yapabiliyorsunuz fakat manzara o kadar büyüleyici ki sık sık duruyorsunuz. Bu kadarlık kısım 30 km mesafeyi kapsıyor. Yığılca’dan hemen sonra Yedigöller tabelası 42 km gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam. Ve macera da o noktada başlıyor. Zemin çok kötü değil fakat yol tek şeride düşüyor. Yolun neredeyse tamamı virajlı, bir noktadan sonra epey bir yukarı tırmanıyor, sonra aşağı iniyorsunuz. Manzaranın harika olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. İki hafta önce gitseymişiz daha güzel olurmuş sanki ama bu sefer de belki yollarda o kadar yaprak kalmazdı.

Yedigöller 5 km tabelasını gördükten sonra az ileride parke yol başlıyor ki bence gezimizin en güzel bölümü burası idi. Yol aynen filmlerdeki gibi uzanıyor. Yolun sağlı sollu her iki kısmı sararmış yapraklarla dolu. Her türlü fotoğraf çekebilirsiniz. İsterseniz yaprakları kucağınızda toplayıp havalara savurun, isterseniz yaprakların üzerine uzanın, üzerinizi yapraklarla örtün. O kadar çok dökülmüş yaprak var ki, size her imkanı sağlıyor.

Orada neredeyse herkeste DSRL fotoğraf makinası gördüm. Neredeyse 10 kişiden dördünde iyi bir makine var. Bu nedenle sizlere naçizane bir tavsiyem olacak. Makinayı seri çekim moduna alın ve kendinizi veya arkadaşınızı yaprakları savururken çekin. B<u şekilde çektiğiniz fotoğraflarla çok eğlenceli gif formatında resimler veya slayt gösterileri oluşturabilirsiniz. İnstagramda paylaşmak için photostory (android) programını önerebilirim. Çok kolay şekilde gif yapılabiliyor ve instagramda paylaşabiliyorsunuz.

Evet arkadaşlar. Daha fazla uzun yazıp sizleri sıkmak istemiyorum. Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım. Gidecek arkadaşlara şimdiden iyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 25 Kasım 2015; 15:46:51 >

• Bolu yolu asfaltlama dolayısıyla kapalı yazmışlar genede çıktım yola çok fazla kamyon var yolda son anlarda asfalt atılan yere geldim.
    Yol kapalı niye geldiniz dediler yok mu geçiş felan derken sıcak asfalttan geçip yedi göllere ulaştım
    Giriş te kapalı idi taşları kenara çekip girdik.

• Bu mevsimde gidilir mi? Yol durumu nedir?

• İlker bey ayıp ne güzel romantik an yaşarken habersiz fotomu çekilir

• Güzergah hakkında son durum nedir arkadaşlar :)
  • İyi günler. Elazığ da yaşıyorum. Yaklaşık 2 hafta sonra Safranbolu dan başlayarak batı Karadeniz turu yapmak istiyorum. Guzergahimda Amasra dan sonra Yedigöller var. Siteyi aradım taradim ama Devrek-Yedigöller yolu ile ilgili bilgi bulamadım. Çevre ve yolla ilgili pek fazla bilgi sahibi değilim. Hem ailecek kamp yapacak olmanın heyecanı hem de yol iz bilmenin tedirginliği var üzerimde. Güzel bir yolculuk ve kamp olur inşallah. Kampı nerede önerirsiniz Abant mi Yedigöller mi?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.