Şimdi Ara

Yedigöller Güncel Yol Bilgisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
8
Favori
28.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67


    quote:

    Orijinalden alıntı: farukdanis

    İstanbul/Ankaradan gidecek arkadaşlara tavsiyem Düzce Yığılca üzerinden gitmeleri.
    Ankara üzerinden gecelecekler için yol biraz uzamış oluyor, biliyorum. Ancak bu yol diğer iki yola göre çok daha iyi.
    Bilginize

    Ya hocam belki iyi niyetle konuşuyorsunuz ama bu kadar da yanlış bilgi verilmez. Ankara istikametinden gidecekler için Yığılca hiç alakasız, ters ve en azından da 100-150 km fazla yol demek.Böyle bir şey önerilemez.

    Ben her sonbahar defalarca gidiyorum her türlü araç da gidebilir. Ankara yönünden gelecekler için yol Yeniçağ-Mengen ve sonrasında Dorukhan tüneline girmeden Dirgine-Yedigöller yoluna sapacaklar.



    Hocam ben hiç mengen yolunu kullanmadım. ancak şimdi yedi göllerden geldim. her karşılaştığım insana sordum. boludan gelenler bolu yolu çok kötü olduğunu, mengenden gelenler yolda bolca çukur olduğunu aktardılar. ben yığılca yolunu kullandım çok nadir çukur vardı. yol asfalt ve dar.

    ankara istikametinden gelen çoğu insan bolu üzerinden geliyor. benim bu lafım daha çok bolu üzerinden gelenlere alternatif olsun diyeydi. ayrıca zaten yolun uzamış olduğunu özellikle belirttim.

    ankara bolu yedigöller 222 km

    ankara düzce yedigöller 300 km

    ankara mengen yedigöller 220 km

    yollar yaklaşık olarak bu şekilde hocam.

    düzce yolu gördüğünüz üzere 80 km uzatıyor. bu 80 km otobanda 1 saatten kısa zamana denk gelir. ben şahsen arabamı çukurlara sokmadan bu yolu tercih ederdim. bolu yolunu ve yığılca yolunu çok çok iyi biliyorum. mengen yolunu da insanlara sordum.




  • Kardesım bu hafta sonu gitmeyi düşünüyoruz fakat geçen yıl gitmiştim 48 km yol bu kadar berbat ötesi olamaz koy yoluna kurban olayım ankaradan yedigoller nereyi önerirsiniz araç tempra on takım pek sağlam değil suan ya araç kiralayacam yada yolu 80 km uzatıp Düzce yolundan girecez ama Düzce yoluna nerden gidecez bilgi verirseniz memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasını seven değer veren o yola aracını sokmaz ... Ben Bartınlıyım geçen hafta gitttim gitmez olaydım ... Araçta olmadık tıkırtılar başgöstermeye başladı. 50 Km yolun 25 Km si berbat durumda, Taş çakıl oyuk çamur toz ne ararsan var ..Ordan geldiğimde aracımın toz girmemiş bir tek kabin kısmı kalmıştı. Motorun içi , aracın altı her yeri toz içindeydi.. İki gün araba temizledim..Bütün filtreleri değiştirdim..Hala daha camlar inip kalkarken gacırdıyor silikon sprey aldığım halde... Bir günlük keyif için ettiğim masrafın haddi hesabı yok.. Hala daha Aracı yıkadıkça kapı altlarındaki giderlerden çamur akıyor. Kapı içleri bile toz dolmuş..Gittğimde ise gerçekten bozulmamış bir doğa gördüm, Şahsen bir daha gidersem eşden dosttan bir yerden 131 murat bulacam güldür paldır öyle gidecem , aracımın orya gittiğimdeki hali


     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi



     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 21 Ağustos 2015; 14:09:46 >




  • Wayy Hüsam kardeşim senin kadar bende çok üzüldüm ben geçen yıl kiralık polo ile gittigim halde çok üzüldüm senin arac birde bmw yani ama gittiğine değecek bir yer kesinlikle birde çadır 20 tl duydum ama çadıri onlar mi veriyor bizim mi almamız gerek birde ordaki ahşap evlerde kalabiliyormuyuZ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 sene falan önce ankaradan gitmiştik, özellikle köy yollarına saptık , 2 vitese çoğu yerde geçememiştim bile, dağ bayır gezdik, çok yorucu ama bir o kadar da keyifli bir yolculuktu, eğer aracınıza acımıyorsanız köy yollarından gidin çok keyifli oluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de Yedigöller'e bu ağustosun ilk günü gittik iki gün kamp kurduk. Gerçekten her şeyiyle süper bir yer. Havası yetiyor zaten. Ancak hazırlıklı gitmeniz gerekir erzak falan anlamında. Ancak bir sorun var. Her yer çakal dolu. Gece sabaha kadar değişik sesler çıkarıyorlar :))) ama güvenli yani insanlara yaklaşmıyorlar. Ha bi de yolu biraz bozuktu. Biz Bolu merkezden Yedigöller yolu üzerinden gitmiştik. Diğer yolları bilmiyorum.
  • nedenhagi N kullanıcısına yanıt
    Çakallara çok dikkat etmek gerek gerçekten, çadıra bile girmeye çalışanlar var. Ben seslerini çekmiştim gece otururken ama gözlerini görebileceğimiz kadar yakınlaşmışlardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Çakallara çok dikkat etmek gerek gerçekten, çadıra bile girmeye çalışanlar var. Ben seslerini çekmiştim gece otururken ama gözlerini görebileceğimiz kadar yakınlaşmışlardı.



    evet aynen böyle sesler çıkarıyorlardı :) anılarımı tazelediğiniz için teşekkürler :) çakallara dikkat etmek gerek yine de




  • husam74 H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Düzce yigilca yolu size ters mi düşer bilmiyorum ama ben de 3hafta önce gittim.
    İstanbul dan yola çıktım düzce yigilca yolunu kullandım. Sizin gibi bolu yolunu kullanan kişilerin araçlarındaki tozu toprağı görünce tahmin ettim yolun ne kadar berbat olduğunu.
    Yola gelince. Toplasan 500 mt bile yoktur toprak yol. Yol boyunca stabilize asfalt. Genelde 2. Vites. Sadece bazı virajlarda 1. Vitese düştüm.5-6 yerde de 3. Vitese attım.
    Hiç aklından bir daha gelmem, bu yol gelinir mi ddiye geçirmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    Mengen tarafından gelecekler için yoldan bir görüntü
     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi


    Büyük göldeki iskele, erken saatlerde gelirseniz göl üzerinde sisi yakalama şansınız olabilir.
     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi


    Ormanın içinde çadırlar
     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi


    ve romantik anlar
     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi


     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi


    Fotoğraflar bana aittir

    İlker bey merhabalar.
    Bu resimler hangi tarihte çekildi?
    Kurbandan hemen sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum da gittiğimde bu manzarayı bulabilir miyim?
    Yoksa kasım aylarında mı gitmek lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu fotoğrafları Kasım ayının 3. haftasında çektim. Yalnız her sene farklılıklar olabiliyor, bazen o tarihe yaprak kalmıyor.
  • Günübirlik mi gittiniz yoksa kamp yaptınız mı?
    Ben o tarihte gitsem gece soğuktan donariz heralde 😄
    O yüzden eylül sonu ekim başı gibi gitmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Ben kamp yapıyorum. Bazen çok soğuk olabiliyor hava, o mevsimde -8 derecede yattığım oldu. Uygun malzeme ile sorun olmuyor. Eylül ayında tabi ki o kadar soğuk olmaz ama ağaçlar daha sararmaya bile başlamıyor. Kamp yapmanızı tavsiye ederim, bambaşka bir keyif. Ayrıca ıssız sayılmaz, sonbaharda hafta sonuna denk gelirseniz çadır kuracak yer kalmıyor neredeyse.
    Bu sebeple, günü birlik gidecekseniz tadını çıkarabilmek için hafta içi gitmeye çalışın. İyi eğlenceler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 2 Eylül 2015; 17:58:30 >
  • Ağustos başı gibi ailece gitmiştim zaten.mevsimlik cadirim var 4 kişilik. Altimiza 2 tane halı serdik öyle yattık😄 bide sonbaharda gitmek istiyorum ama gece soğuk olması beni düşündürüyor.bu sefer 5 halı da sersek fayda etmez diye düşünüyorum.
    Yer konusuna gelince. Öğleden sonra 2 gibi gitmeme rağmen çok rahat yer buldum.
    Ama ben nazligol ün kenarına gittim. Hemen girişteki kamp yerlerinde durmadım.
    Yukarısı asagiya Göre nispeten daha sakin oluyor.
    Tavsiye ederim 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    Mengen Yol Durumu (26.08.2015)
    Mengen yolunu kullanarak gittim Yedigöllere. Yolun genel durumu iyi ancak son 20 km. Kısmı bozuk. Stabilize yol, çukurlar fazla ama derin değil. 20 km.yolun her yeri aynı sayılmaz,düz toprak kısımlarda var. Genel olarak 20-40 km arası hızla yol alınıyor. Kullandığım araç vw polo,6 kişi. Aracın altı yere değmesi falan olmadı.
    Mengen yolu rotanıza yakınsa ve aracınıza çok aşırı önem vermiyorsanız tavsiye edebilirim. Ücret olarak otomobil için 12 TL. aldılar.

    Diğer yollar hakkında bilgim yok ancak ordaki görevli Bolu yolunun yapımda oldugunu söylemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgzgn

    Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.

    Geçmiş olsun.

    Yani Mengen üzerinden gitmemizi mi önerirsiniz? Gerçi Bolu'nun üzerinden giden yol kapatılmış çalışma nedeniyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgzgn

    Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.

    Geçmiş olsun.

    Yani Mengen üzerinden gitmemizi mi önerirsiniz? Gerçi Bolu'nun üzerinden giden yol kapatılmış çalışma nedeniyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: finansmen1


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgzgn

    Ağustos ayında Bolu üzerinden gittik. Sırf merak ettiğimiz için yolun durumunu bilmeden yola çıktık 2 araçla.
    Araçta biri 6 aylık 2 çocuk hanım ve kayınvalide de vardı. Toplamda 50-60 km gidip geldik. Abartısız yolun büyük bir kısmı stabilize yol. Vites çok nadir 3 e atılıyor sürekli 1-2 ile gidiyorsunuz. Sürekli rampa yukarı çıkmaktan gına geldi. Yolda bölüm bölüm telefon bile çekmiyor. Yolda araçta bir problem olsa veya yolculardan birine bir durum olsa olduğun yerde kalırsın.
    Dönüşte arabada toz girmeyen yer kalmamıştı. Toz vs nedeniyle yer yer klima kullanmak durumunda kaldık. O yolun öyle olduğunu bilseydim hiç bir güç beni o yola sokamazdı.
    Dönüşü sakarya tarafına giden yoldan yapalım dedik oranında aynı olduğunu öğrenince mecbur aynı yoldan geri döndük. Arabaya yazık. Arkadaşında da dediği gibi uyduruk araba ile gitmek lazım. İzin dönüşünde sol akis bilyasının dağıldığını öğrenince hepten sinir oldum.
    Mekan olarak çok güzel bir yer mutlaka görülmeli ama yolu bolu üzerinden gerçekten kötü.

    Geçmiş olsun.

    Yani Mengen üzerinden gitmemizi mi önerirsiniz? Gerçi Bolu'nun üzerinden giden yol kapatılmış çalışma nedeniyle.

    Bu haberde Bolu yolunun asfaltlama çalışmasının bittiği yazıyor. ne kadar doğru bilemem ama denemek lazım. Ordaki görevlide Bolu yolunda çalışma olduğunu söylemişti zamanında.

    http://www.mengen.gen.tr/yedigoller-milli-parkina-dev-yatirim-01.10.2015-44012.html




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.